Huzursuz Bacak Sendromu İçin İstanbul’Da Doktor Tavsiyesi Arıyorum
-
Avcilar bunu yazdı
nörolojik bir hastalık
stres şiddetlendirir
tıbbı tahlil sonucu belirlenen eksiklikler ilaçlarla takviye edilerek
B12, magnezyum, folik asit, üre kreatin, demir gibi ihtiyaçlarla sorun çözülebiliyor.
Tarifi zor bir rahatsızlık olduğu için çoğu zaman uzun süre hastalık olduğu akla gelmiyor.
Edit not :
Abartıp Apotemnophilia ile karıştıranlar olabiliyor. Bacağınızı kesmeye çalışmayın (!)
Hocam stres şiddetlendirir derken sürekli stresli bir hayat yaşamaktan mı bahsediyorsun yoksa zaman zaman yaşanılan minör streslerin de buna etkisi var mı ?
Şu yüzden soruyorum, eğer en ufak bir strestede bu tekrar gün yüzüne çıkacaksa, vay halimize.
-
Castaway bunu yazdıAvcilar bunu yazdı
nörolojik bir hastalık
stres şiddetlendirir
tıbbı tahlil sonucu belirlenen eksiklikler ilaçlarla takviye edilerek
B12, magnezyum, folik asit, üre kreatin, demir gibi ihtiyaçlarla sorun çözülebiliyor.
Tarifi zor bir rahatsızlık olduğu için çoğu zaman uzun süre hastalık olduğu akla gelmiyor.
Edit not :
Abartıp Apotemnophilia ile karıştıranlar olabiliyor. Bacağınızı kesmeye çalışmayın (!)
Hocam stres şiddetlendirir derken sürekli stresli bir hayat yaşamaktan mı bahsediyorsun yoksa zaman zaman yaşanılan minör streslerin de buna etkisi var mı ?
Şu yüzden soruyorum, eğer en ufak bir strestede bu tekrar gün yüzüne çıkacaksa, vay halimize.
dopamin gibi, demir eksikliğinden kaynaklı hormonal bozuklukların sebep olduğu stres.
Yarın iş yoğun diye girilen can sıkıntısıyla ilgili değil.
Vücut okeyse depresyonda olanlarda bile görülmüyor. Genetik yönü hariç.
uzman değilim.
ben de geçirdim.
-
Bende de her zaman değil ama bazı geceler ayak tepme gibi bir durum oluşuyor, beni uyandırmıyor ama şiddetli şekilde yapıyorum yanımdaki uyanıyor, ben fark etmiyorum. 1 kez tetiklendi mi gece boyu sürüyor. Bu da huzursuz bacak sendromu mu yoksa başka bir ismi var mıdır, yaşayan, bilen var mı? Boy 1,80 kilo 82, oturarak masabaşı çalışıyorum, genel olarak çok stresli değilimdir, çok fazla kafein tüketirim.
Not: Herhangi bir yanma hissi ya da rahatsızlık hissetmiyorum.
GusFring tarafından 29/Eki/24 13:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Aynısı var, gece 3'te bi başlar gece 5'e kadar uyuyamam.
Otururken sürekli bacak sallama isteği olur.
Direk bi tedavisi olmayıp başka bir hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar verilerek gideriliyor diye okumuştum ama hiç denemedim.
Erken uyumaya çalışıyorum, uyuyamazsam da bayılana kadar oturuyorum.
Allah sabır versin. -
geçmiş olsun bir dönem yoğun olarak yaşadığım durum, gerçekten anlatması zor; yaşaması işkence haline geliyor gece yatağa girdikten sonra devamlı ayak oynatma eklem yerlerinin kıpır kıpır olması, devamlı ağrı gibi bir his. Tek çaresi Pregabalin türü ilaçlar kullanmak doktor kontrolünde.
-
Castaway bunu yazdıSilvanus bunu yazdı
Senelerdir bende bu dertten müzdaribim. Geceleri yatakta bacaklarımdaki o hissin buna bağlı olduğundan 100% emin değildim. Bunun hastanelik bir şey olduğunu da düşünmemiştim. Dün gece dahail baya uyumama engel oluyor. Böyle tarifi zor bi his, kramp gibi ama kesinlikle değil. Hafif yakan bi sızı. Bi tık boşalma anındaki çekilmeye benziyor gibi.
sonucu paylaşırsan çok sevinirim hocam belki bende giderim.
Hocam bu rahatsızlığa sahip olup, farkında olmayan ve hayatını bu şekilde yaşayan insanlarda varmış. His öyle garip bir his ki, tarif edilemiyor, ifade edilemiyor.
Bir profesör buldum, bu konu ile alakalı araştırmaları ve makaleleri var. İstanbul Beylikdüzünde. Ona yarına randevu aldım, gideceğim bakalım. Haber veriririm muhakak.Hocam çok sevinirim, yaklaşık 18 senedir falan var bende bu ama çözümü olacak bi şey gibi gelmiyor. Sanki böyle meditasyonla falan çözülecek şeyler gibi düşündüm hep. Belki sallıyorum kalsiyum eksikliğindenmiş vs gibi basit bi çözümle gelirsen muazzam olur.
-
Bende 1 haftadır var ve dün gece tam anlamıyla yatamadım ve bugün yatmaya çalıştım gündüz 2 saat sonra yine karıncalandı.
bundan 5 sene önce yaşamıştım tekrarladı
siyah hardal tohumu için aktar baktım bugünde kapalı çoğu yer yarın tekrar bakacağım
tarifi zor. Dizin sol üst kısmı lop et damarların geçtiği yer. Uzun süre bağdaş kurunca sızlayan şeyin az bişey yanmış hali
hareket ettirmezsen biraz yakıyor biraz titreşim varmış gibi ayağında uyutmuyor.
vitaminsizlikten özellikle magnezyum eksikliği B12 eksikliği
şöyle 10 dk oturuyorum dersin başlar ordan bızzzzzzzz diye
Geçmiş olsun şifasını bulan yazarsa makbule geçer
-
geçmiş olsun hocam. bu bende de oluyor, romatizma sanıyordum.
özellikle yazları bazı geceler yatağa yattığımda diz iç kısımlarında ağrı desen değil yanma desen değil, gerilme ihtiyacı uyandıran rahatsız eden bir sızı gibi ama tam sızlama da değil. bacaklarımı dizden koparsam çözülecekmiş gibi :)
kalkıp biraz açma germe yürüyüş yapıp tekrar uyumayı deniyorum.konuyu takipteyim
-
irratabl barsak hastalığı ile ilişkili olabilir.
-
Çok doktor gezdim hocam, tedavisi yok maalesef. Yada ben denk gelmedim. Vücutta "yok demir eksik ", "yok b12 eksik" falan deyip ha bire ilaç yazıyorlar. Sonuç sıfır. Bahsettiğin doktor çözüm önerirse bizede söylede.
Ben genelde uyumadan önce bacaklarıma -özellikle diz ve altı- sağuk su tutuyorum bir süre. Sonra yatağa geçip uyumaya başlıyorum. Başka türlü uyutmuyor meret. Ama bunu her gece yapıncada bağışıklık kazanıyorsun :D o zaman da bacaklarımı bisiklet sürer gibi çalıştırıyorum bir süre. Yorulunca diniyor. Özellikle evden çalıştığım süreçte başıma çok geliyordu, şimdi işe git gel bacak yorulduğu için daha az sıkıntı yaşıyorum. Sağında solunda beton falan varsa soğuk bacakalrını yapıştırabilirsin. Yada bacak arana bir yorgan gibi bir şey alabilirsin -soğuk olması önemli-.
Kısacası, bi soğuk bide yorgunluk etki ediyor :D