folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hz.Muhammed"E Kuran İnmeden Önce?



Hz.Muhammed"E Kuran İnmeden Önce?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    lordvader89 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Müridler uzun zamandır kafama takılıyordu kimseyede sormadım araya birşeyler girdi vs. Tahribat'da vardır bu soruya cevap verebilecek kişiler dye düşünüyorum.

     Sorum şu;

    +Hz.Muhammede peygamberlik gelmeden önce hangi dine inanıyordu?

    -Sünnet varmıydı?

    -Nasıl ibadet ederlerdi?


    -----------------------------

     

     

    -Hz.Muhammed peygamber olarak doğdu fakat vahiy daha sonra geldi.(düzeltmek istedim ).Hanif dinine inanıyordu.Babası,dedesi zaten Hz.İbrahim soyundan gelmekteydiler.

    -Sünnet durumu hanif dinine inananlarda yapılmaktaydı.Peygamber efendimiz sünnet li olarak dünyaya gelmiştir

    - Oruç tutulurdu,Kurban kesilirdi.Kabe kutsaldı.

    +Şimdi ibadet konusunda oruc hac kurban dısında en önemlısı olan namaz bulunmakta.Hanif dinine göre bir kısım alım namaz var olmaktaydı dıyor,bir kısmı ıse salat vardı .Salat;namaza çok benzer fakat bazı farklılıkları oldugunu bılıyorum.Diğer alımlere göre ıse namaz eskıden hanıf dınınde mevcut olmaktaydı oradan gelmektedır denilmektedir.

    Ne olursa olsun namazın Hz.Muhammed e cebraıl aracılıgıyla gösterıldıgı bilinmektedır.Fakat bunununla ılgılı Kur-an ' i  Kerim de ayetler geçmektedir.Mir ac ta Cebrail
    (as) tarafından kendısıne ibadet eden melekler gösterilmiştir. 

     

    Bİr de şöyle bir şey söylemek istiyorum hanif doğruluk anlamına gelmektedır.Yanı dogru dın anlamında kullanılmıstır.Kur an da bır cok yerde hanıf ınsanlar hanıf e yönlerdırdık gıbı ayetler vardır.Eğer bakarsanız yanlıs anlasılmasın dıye söylemek istedim. 


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek

    baris_ekin bunu yazdı:
    -----------------------------

    EscDewil bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yeco bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bende şunu merak ediyorum kesinlikle geyik olarak algılanmasın ya da o şekilde yorum yapılmasın sünnet yaşı geçtikten çok sonra Peygamber olduguna göre Hz. Muhammed sünnet olmamışmıdır ? :S

     edit : tabi Hz. Muhammed bu konudan muaf tutulabilir ama sadece merak ettim


    -----------------------------
    Hz. Muhammed(s.a.v) sünnetLi dogmustur hocam.

    -----------------------------

    nası lan?


    -----------------------------

    hocam çevrende duymadınmı hiç sünnetli doğmuş felan normal bi insanda doğabiliyo sünnetli (örnekleri olduğundan biliyorum)


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ocak/2009
    Erkek
    abim sünnetli doğmuştu :)

    Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2008
    Erkek

    Felony bunu yazdı:
    -----------------------------
    abim sünnetli doğmuştu :)
    -----------------------------

    bende sünnetli doğdum hocam:D 


    Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    Muhammed de sadece bir insandı, muhtemelen kabilesi neye inanıyorsa o da ona inanıyordu. Sadece bir insan olduğunu kendisi de defalarca belirtmiş hatta bu veda hutbesinde bile geçer , ancak bu bir hatadır. Sen insansan bende insanım niye sana inanayım fikrine hizmet eder. İnsanları putlştırırsanız puta tapanlardan ne farkınız kalır "ey müslümanlar"  yok gökte uçuyormuş, ay'ı elleriyle bölmüş ... Ama insan bazen zorunda kalıyor değilmi ?  İnanılan değerin inanılır kalmasını sürdürmek için doğaüstü ve bilinmeyen ile süslemek gerekir. Sembolleri , insanların zihnindeki imgeleri korumak gerekir mesela muhammed bir semboldür ve sembolleri insan düzeyine indirirsen sembolün temsil ettiği şeyde artık aynen insan gibi "kurşun geçirebilir"  olacak. Bunu Atatürk'ün "mustafa" diye basitleştirlmesine benzetebiliriz, bu sinsi bir saldırıdır , insan psikolojisini ve insanların içindeki dogmatik imanı hedef alır. Muhammed'de bir tüccar olarak ucuza alıp pahalıya satıyordu, zengin bir kadınla evlenip işlerini düzeltti, sonra en yakın arkadaşının "taze" kızını da koynuna aldı ... kimbilir daha neler yaptı ama bunları hatırlamak - hatırlatmak arap dininin sembollerine açık saldırıdır dindarlar bundan son derece rahatsız olacak özellikle şu "mübarek" ramazan ayında.

    muhammedin yada başkasının ilahi güçlerden ileti falan aldığına inanmıyorum , ancak içinde bulundukları toplum içinde güç edinip kendilerince onları daha güçlü daha medeni bir noktaya taşımak için insanların ölüme ve bilinmeyene karşı korkularından doğan inancı kullanmışlar - ha tabi önce bir inanç yaratmışlar . yarattıkları şey yukarıda örnekleri görüldüğü gibi içinde yaşadığı toplumlarda süslenip, hikayeler, mitler yeni adetlerle bezenmiş ve din toplumları yönetmedeki en etkili silah, elden ele geçerek bu zamana gelmiş. Biz kullanmazsak din düşmanın silahı olacak - hatta oldu bile, muhammedden öğrenecek çok şeyimiz var aslında.  Örneğin insanın idrakına ve iradesine fazla değer verip herkesi ikna etmeye çalışmamak , ben seni yaratan tanrının elçisiyim itirazın varsa kılıcım burada diyerek işin içinden çıkmak gibi. Ama elbette bu sevgi ve barış dolu (!) bir mesajdır. 

    muhammed ibrahim soyundan geliyor demek muhammedin yahudi olduğunu iddia etmektir çünkü ibrahim yahudidir. Buna çokta şaşırmamak gerekir ki kuran da yahudi kitabının arapçaya tercümesine dayanır. 

    http://www.dinisohbet.us/ibrahim.htm

     


    -----------------------------

    Yazılarını beğeniyorum.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2008
    Erkek

    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    Muhammed de sadece bir insandı, muhtemelen kabilesi neye inanıyorsa o da ona inanıyordu. Sadece bir insan olduğunu kendisi de defalarca belirtmiş hatta bu veda hutbesinde bile geçer , ancak bu bir hatadır. Sen insansan bende insanım niye sana inanayım fikrine hizmet eder. İnsanları putlştırırsanız puta tapanlardan ne farkınız kalır "ey müslümanlar" yok gökte uçuyormuş, ay'ı elleriyle bölmüş ... Ama insan bazen zorunda kalıyor değilmi ? İnanılan değerin inanılır kalmasını sürdürmek için doğaüstü ve bilinmeyen ile süslemek gerekir. Sembolleri , insanların zihnindeki imgeleri korumak gerekir mesela muhammed bir semboldür ve sembolleri insan düzeyine indirirsen sembolün temsil ettiği şeyde artık aynen insan gibi "kurşun geçirebilir" olacak. Bunu Atatürk'ün "mustafa" diye basitleştirlmesine benzetebiliriz, bu sinsi bir saldırıdır , insan psikolojisini ve insanların içindeki dogmatik imanı hedef alır. Muhammed'de bir tüccar olarak ucuza alıp pahalıya satıyordu, zengin bir kadınla evlenip işlerini düzeltti, sonra en yakın arkadaşının "taze" kızını da koynuna aldı ... kimbilir daha neler yaptı ama bunları hatırlamak - hatırlatmak arap dininin sembollerine açık saldırıdır dindarlar bundan son derece rahatsız olacak özellikle şu "mübarek" ramazan ayında.

    muhammedin yada başkasının ilahi güçlerden ileti falan aldığına inanmıyorum , ancak içinde bulundukları toplum içinde güç edinip kendilerince onları daha güçlü daha medeni bir noktaya taşımak için insanların ölüme ve bilinmeyene karşı korkularından doğan inancı kullanmışlar - ha tabi önce bir inanç yaratmışlar . yarattıkları şey yukarıda örnekleri görüldüğü gibi içinde yaşadığı toplumlarda süslenip, hikayeler, mitler yeni adetlerle bezenmiş ve din toplumları yönetmedeki en etkili silah, elden ele geçerek bu zamana gelmiş. Biz kullanmazsak din düşmanın silahı olacak - hatta oldu bile, muhammedden öğrenecek çok şeyimiz var aslında. Örneğin insanın idrakına ve iradesine fazla değer verip herkesi ikna etmeye çalışmamak , ben seni yaratan tanrının elçisiyim itirazın varsa kılıcım burada diyerek işin içinden çıkmak gibi. Ama elbette bu sevgi ve barış dolu (!) bir mesajdır.

    muhammed ibrahim soyundan geliyor demek muhammedin yahudi olduğunu iddia etmektir çünkü ibrahim yahudidir. Buna çokta şaşırmamak gerekir ki kuran da yahudi kitabının arapçaya tercümesine dayanır.

    http://www.dinisohbet.us/ibrahim.htm

     


    -----------------------------

    hacı valla bir iki şey sölemek isterdim de harbiden gücüm yok. kavga maksatlı demiyorum. efendice dini doktrinden veya senin aşırı pozitivist yaklaşımından sana bu söylediklerinin yanlış olduğunu söyleyebilirim. ama burda konuşmucam çünkü bu sölediklerini fikir paylaşımı için yaptığını da zannetmiyorum. sonra sana pm atarım bu mevzuda .Yalnız tek bişi söyleyeyim agust comte tarzı sosyolojiyle dini anlamaya çalışmak yanlış. sen maddesel bişi  ile manevi bişi yi anlamaya çalışıyosun.


    Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    n2 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Sünnet vardı, ibadet için yine kabe kullanılıyordu, "Allah"a tapılıyordu, bugün Tanrı deyince kızan hacı amcalarımızın ısrarla kullanmamızı istediği "Allah", Muhammed'den önceki arap inanışında bir ve yüce ilahın ismiydi (el-ilah), zira Muhammed'in babasının adı da "Abdullah"tır bildiğiniz gibi. Putlar da sanıldığı gibi onlardan medet umulan şeyler değil, bir ve yüce tanrı çok ulaşılmaz görüldüğünden, ona yakınlaşma araçlarıydı, bir nevi totem yani. Koca koca adamlar helvalara ibadet etmiyordu, hikayenin bu kısmı din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarının desteksiz sallamasından ibaret:) Muhammed'in sünnet olduğuna dair bir bilgi de yok, ama İslam inanışına göre sünnetli doğduğuna iman ediliyor.
    -----------------------------

    bir bilgi yokmu :) o günden gelen kitaplar gayet belge niteliği taşıyor :)  Senin inancın beni hiç alakadar etmez ama o gün nasıl putlara inanıldığı neden öyle putlara inanıldığıyla alakalı da bilgi yok o zaman neyse geç geç laf anlatılmaz ki inanmayana.


    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    xz arkadaşım daha dorusu sen bir müslümanın arkadaşı olacak kadar yükselmedin de neyse..

    Anlattıklarını dikkatle okudum. Anlattıklarının içine o kadar düşmüş kendini o kadar inandırmışsınki tamamen objektif olmasına rağmen islamiyeti doğrulayan bilimi bile yalanlamışsın. İnternetten kuran mucilzelerini peygamber efendimizin mucizelerini araştır bak göreceksin ki günümüzdeki bilim adamları ayın üzerinde oluşan bir çatlak, yarık görmektedirler. (http://www.netcik.com/Forum.asp?konuyu=oku&konune=228) (http://www.hurhakkadavet.8m.com/ay.htm)

    Utanmasan allahı haşa tövbe reddedeceksin. Darwin şimdi senin bu yazdıklarını okusaydı seni islamiyete davet ederdi.

    İnsanlar bir olayı her boyuta taşıyıp farklı hikayerler anlamlar uydurup olayı çok farklı açılara çekip çok realist kanıtlar sunup saçma sapan örnek ve örgütlerle örneklendirip sapıtıyolar herşeyi. Sen ve senin gibi düşünen insanların tek zaafı şuurlarının kafalarında olmamaları ve bazı olayları çok basit birşeymiş gibi görüp gerçektende ilahi bir boyutta olsa bile ona şaşırmadan sıradışı bulmadan varsayılan birşeymiş gibi öngörmesidir. Anllatıkların savaş küresel tehdit örgütlerinin kullandıkları teknik ve yöntemlerdir. Senden iyi bir mossad ajanı olur.. o yüzden biran önce yola gel yada git KENDİ GÖTÜNÜ PARMAKLA...!

     

     


    Cigu bigule :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    DrKeworks

    bu adamlar bunu istio banlanıcan şimdi değermi :S laf etmicen bunlara 


    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Scofield adlı üye. Bu adamın saçma sapan trajikomik yazılarını beğeniyorsan eğer sen hiç kuran okuma..Sonra şuurunu kaybedersin aval aval gezersin ortalarda. birisi kafana tekme atana kadar kendine gelemezsin kendine qeldiğin zamanda namaz,oruç, zekat diye ortalığa düşersin gider biryere toslar geberirsin kendini affettirecek vaktin olmaz bu dünyada..öbür taraftada affet affet diye inlersin kızgın katran içerken


    Cigu bigule :(
Toplam Hit: 18767 Toplam Mesaj: 80