folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hz.Muhammed"E Kuran İnmeden Önce?



Hz.Muhammed"E Kuran İnmeden Önce?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Aybey biz okuyoruz kuran'ı. Asıl sen birdaha aç inanarak oku. Galiba gördüklerini okuduklarını kafan almıyor. Sadece somut şeylere inanıyorsun. Herkes kendi dinine bu kitap sondur diyebilir ancak kimse kuran-ı kerim kadar doğruluğunu ıspatlayamaz.Seni galiba

    1- TROPOSFER

    2- STRATOSFER

    3- OZONOSFER

    4- MEZOSFER

    5- TERMOSFER

    6- İYONOSFER

    7- EKZOSFER

    katmanlarından haberin yok. 14 asır önce, gökyüzünün yekpare bir bütün sanıldığı dönemlerde Kuran'da, gökyüzünün katmanlardan meydana geldiği, üstelik bu katmanların sayısının "yedi" olduğu mucizevi bir biçimde haber verilmekteydi. Çağdaş bilim ise Dünyamız'ı çevreleyen atmosferin belli başlı "yedi" ana tabakadan meydana geldiğini ancak yakın zamanlarda ortaya koydu. Senin dediğini düşünecek olursak Pir-i Reis'in haritarlarınıda düşünebiliriz. Git kuran'la diğer kitapları karşılaştır istersen..Kuran'ı kerimin son kitap olduğunu ve değiştirilmediğini anlarsı. Şimdi sen kalkar dersin gökyüzünün 7 katman olduğunu zaten bilim söylemişti :D


    Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    Muhammed de sadece bir insandı, muhtemelen kabilesi neye inanıyorsa o da ona inanıyordu. Sadece bir insan olduğunu kendisi de defalarca belirtmiş hatta bu veda hutbesinde bile geçer , ancak bu bir hatadır. Sen insansan bende insanım niye sana inanayım fikrine hizmet eder. İnsanları putlştırırsanız puta tapanlardan ne farkınız kalır "ey müslümanlar"  yok gökte uçuyormuş, ay'ı elleriyle bölmüş ... Ama insan bazen zorunda kalıyor değilmi ?  İnanılan değerin inanılır kalmasını sürdürmek için doğaüstü ve bilinmeyen ile süslemek gerekir. Sembolleri , insanların zihnindeki imgeleri korumak gerekir mesela muhammed bir semboldür ve sembolleri insan düzeyine indirirsen sembolün temsil ettiği şeyde artık aynen insan gibi "kurşun geçirebilir"  olacak. Bunu Atatürk'ün "mustafa" diye basitleştirlmesine benzetebiliriz, bu sinsi bir saldırıdır , insan psikolojisini ve insanların içindeki dogmatik imanı hedef alır. Muhammed'de bir tüccar olarak ucuza alıp pahalıya satıyordu, zengin bir kadınla evlenip işlerini düzeltti, sonra en yakın arkadaşının "taze" kızını da koynuna aldı ... kimbilir daha neler yaptı ama bunları hatırlamak - hatırlatmak arap dininin sembollerine açık saldırıdır dindarlar bundan son derece rahatsız olacak özellikle şu "mübarek" ramazan ayında.

    muhammedin yada başkasının ilahi güçlerden ileti falan aldığına inanmıyorum , ancak içinde bulundukları toplum içinde güç edinip kendilerince onları daha güçlü daha medeni bir noktaya taşımak için insanların ölüme ve bilinmeyene karşı korkularından doğan inancı kullanmışlar - ha tabi önce bir inanç yaratmışlar . yarattıkları şey yukarıda örnekleri görüldüğü gibi içinde yaşadığı toplumlarda süslenip, hikayeler, mitler yeni adetlerle bezenmiş ve din toplumları yönetmedeki en etkili silah, elden ele geçerek bu zamana gelmiş. Biz kullanmazsak din düşmanın silahı olacak - hatta oldu bile, muhammedden öğrenecek çok şeyimiz var aslında.  Örneğin insanın idrakına ve iradesine fazla değer verip herkesi ikna etmeye çalışmamak , ben seni yaratan tanrının elçisiyim itirazın varsa kılıcım burada diyerek işin içinden çıkmak gibi. Ama elbette bu sevgi ve barış dolu (!) bir mesajdır. 

    muhammed ibrahim soyundan geliyor demek muhammedin yahudi olduğunu iddia etmektir çünkü ibrahim yahudidir. Buna çokta şaşırmamak gerekir ki kuran da yahudi kitabının arapçaya tercümesine dayanır. 

    http://www.dinisohbet.us/ibrahim.htm

     


    -----------------------------

    kuran yahudi kitabının arapçası ne demektir? Kuran-ı kerim yahudi kitabını da hristiyan kitabını da zaten kapsıyor. Çünkü onların bozulmamış kuralları hak dinden eser taşıyor. İsrailoğulları gaflete düşüp kendileri bir zamanlar onurlandırılsa da tek tanrı olan Allah'a ihanet etmişler hem de defalarca. Bu sebeple hristiyanlık ve arkasından son olarak İslam'ın gelmesiyle son bir tercih hakkı tanınmıştır. Yahudiler tabiki kendilerinin daima kutsandığını ve başkalarının hak(!) olarak gördüğü dini seçmesi için menfaat aramaları sebebiyle bencildirler. Hz. Muhammmed itibar sahibi olma niyetiyle veya duyduğu dinlediği yahudi hikayelrinden din çıkarmak için İslam'ı ortaya çıkarsaydı herhalde yahudilerin dediği gibi biz kutsandık kureyş kavminden başka kimse bu dini seçemez. Seçmesi içinde bu kavme hizmet etmeli gibi bir şart getirmemiştir. Çünkü hak olan din her neyse herkese açık ve şartsız koşulsuz olmalıdır. Varsayımlar üzerine yaptığın yorumlarla kimseyi zehirleyemezsin. Kuran-ı Kerim deki ayete göre kuran-ı kerimin uydurmaca olduğunu düşünenlere ise çok güzel cevap vardır. Eğer okuduysan cevabı almışsındır. Eğer ki okumadıysan yazdıkların zaten bomboş sayılacaktır.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    uzun surelerdir forumda bu tarz konular acılıyor ve sonu hep birbirine hakaretlerle klitleniyor. Burada neyi tartıstıgınızı cok merak ediyorum. inanmayan insana hakret ederek inandırmak oldukca zor olacaktır muhtemel ki kimsede kimseye neye nasıl inandıgını sorgulamak zorunda değildir. arkadaslar inanç insanlarda olusan bir olgudur. ve bunları hiçbir bilgiye dayanmadan kendi ufacık beynimle yazıyorum eminimki bu bilim adamlarınında bunları sorgulamakiçin koca koca beyinleri yoktur. inanan arkadaslar yani bizler nezaman yaradanın size emrettiği seyleri yaptınız hala hatun peşinde kosuyorsunuz. bu hatun bana verirmi die dusunuosunuz dusunmuyoruz demeyin yapıyorsunuz. ve eger onunuze bu fırsat gelirse yapıyorsunuzda. eee ne var bunda demeyinn biliyosunuzki dinimizce zina gunahtır.ve bu musevilik içinde gecerlidir. yani yaradan bu olayı herkez için gunah kılmıstır. Ancak biz bunu bile bile bu olayı yapmaktayız burada arkadaslarımızın yaptıgı seyde budur onlarda kabul eder ve inkar eder nbutun ateistlerde bu vardır. once kabul eder sonra inkar eder hiçkimse yok bişeyi inkar edemez cunku yoktur. onun haricinde kıyamet gununde herkez yaptıgı dogrulardan ve yanlıslardan dolayı yargılanacak ki bu arkadaslara ettiğiniz hakaretler le olabildiğince yanlıs yapmaktasınız. LUTFEN ARKADASLAR BİRBİRİNİZE HAKARET ETMEYİN. İNANCIMIZA GORE PEYGAMBER EFENDİMİZ İNSANLARI DİNİMİZE BU SEKİLDE DAVET ETMEMİŞTİR. SAVASMAK ZORUNDA KALDIGI İÇİN SAVASMISTIR VE NİTEKİM 3 BUYUK MELEK İLE BU İŞİ BASARMISTIR.

    yukarıda yazdıklarım bi kaynakdeğil içimden gelenlerdir bana tutupda bu hangi kaynakda yazıo su hangi kaynakta yazıo diye sormayın inanç hiçbirkaynakda yazmaz inanç insanın kalbinde olusur beyni tastikler bazı arkadaslar nekadar inkar etsede her yaratılan bir inancı vardır.

     

    Akıllı adam önce bir şeyin doğru olduğuna bilgi, akıl, düşünce ya da his yoluyla kanaat getirir, sonra onun doğru olduğuna inanır. Akılsız adam ise önce bir şeyin doğru olduğuna kayıtsız şartsız inanır, sonra inancını kuvvetlendirmek için kullanabileceği bilgi ve düşünceler arar.

     

    arkadaslar inanın ama gonulden inanın kimseye birşey kanıtlamak zorunda olmazcasına inanın kimsenin lafıyla sozuyle değil kendinizce dogrulaarı bulun ve inanın ALLAHIN yolundan 1 dahim olsun cıkmadan inanın, inanınki yeryuzundeki ve diger dunyadaki huzurun adreslerini bulasınız.

     

     

    birde merak ettiğim bir soru daha mevcut madem evrimiz evren hep vardı ve hala genişliyor peki 1400 gr lık bir beyin nasıl var oldu cok merak ediyorum. YANİ JAPONLAR 1400 km kablo kullanarak bu işi basaramadıysa nasıl evrimoluyo evrime inanan arkadaslar bana bi bunu acıklayabilirmi bide neden hala maymunlar var bide bunuacıklayın bende size neden bir yaradana inanmanız gerktiğini acıklıyım sordugunuz sorularla...


    delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek

    +Hz.Muhammede peygamberlik gelmeden önce hangi dine inanıyordu?

     Putları inkar ediyordu. Asla putlara tapanlardan olmadı.

    -Sünnet varmıydı?

     Hz.Muhammed Sünnetli Doğmuştur

    -Nasıl ibadet ederlerdi?

     İbadet şekilleri önceki kitaplarda ( tevrat , incil gibi ) inmişti. Ama bu kitapların inmesi tamamlanamadan peygamberleri öldürdükleri için tamamını insanlar getirdi kendilerine göre değiştirdiler bozdular sapkınlıkları başlattılar.


    Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KurSad
    KurSad's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2009
    Erkek

    EscDewil bunu yazdı:
    -----------------------------
    KurSad bunu yazdı:
    -----------------------------
    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

    KurSad bunu yazdı:
    -----------------------------
    haniftirler. ve hanif kesim o sırada çok azdır onlardan biride Hz. muhammeddir. Hz. muhammed peygamber olmadan öncede hiç günah işlememiştir ;)
    -----------------------------

    http://63.231.71.139/hanifnet/hnet/tekel.html  bu da böyle demiş 


    -----------------------------

    :W hanif hz. İbrahim'in gelen dindir. Hakk dini olduğu için Müslümanlıktan farkı yoktur genel olarak. ama müslümanlıkdan farkı mesela 5 vakit namaz yoktu yani bu yazıyı yazan sağlam yazmış müslümanmış :W islamiyet gelmeden önce islamiyet vardı demek bu :W


    -----------------------------
    İslamiyet gelmeden önce demişin ama su ana kadar inen tek din wardir oda İslamiyettr;) sadece isimLeri deismistir. Dnlerde zamanLa deişmiştir. Sadece müslümanlar dinini deistirmemişlerdir. Geldiqi gndn beri hep aynı
    -----------------------------

    hocam kulakdan dolma konuşmayın. Öteki postları okumadan cevap veriyorum. gelen Hakk dinler genel yapı itibari ile aynıdır. hepsi sonuçta Allah-ü Teala'nın indirdiği dinlerdir onun içinde aralarında fark yoktur. Aralarında ki tek fark ibadet şekilleridir. Hristiyanlıkta 5 vakit namaz yoktu. Yahuduiler aşure gününde 1 gün oruç tutarlar sevap kazanmak için peygamber efendimiz aşure günü ve öncesinde veya sonrasında 2 gün oruç tutmak gerektiğini belirtir ki Yahudilerden olan fark belli olsun.

    Hz. Adem zamanında kardeşler evlenebiliyordu. Hz. ademin her seferinde 1i kız 1i erkek 2 çoçuğu olurdu. bu iki kardeş birlikte olmama şartıyla çapraz şekilde evlenirlerdi. Ama islamiyette Kardeş evliliği kesinlikle haramdır.

    Yani uzun lafın kısası kulaktan dolma konuşmayın. Eğer araştırdıysanız amenna kaynak gösterin bende inanayım tabii bende kaynak gösteririm ama neyse :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KurSad
    KurSad's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2009
    Erkek

    Aybey bunu yazdı:
    -----------------------------

    Elevator , birazcık din tarihi okuyup araştırsaydın.Hristiyanlık ve Musevilikte hiçbir zaman Muhammed'in geleceğine dair bir söylenti bile olmadığını bilirdin.Bu büyük çoğunluğunun Kuran'ı okumadığı Müslümanların en büyük yanılgılarından birisidir.Çünkü siz Rahman suresinde yer alan deniz meselesi,tatlı su tuzlu su'yu Kuran'ın size mucize göstergesi olarak inanabiliyorsunuz oysaki Muhammed'in doğumundan 550 yıl öncesinde yaşayan Gaius Secundus - Naturalis Historia adlı eserinde bu bilgi aktarıyor.Dahada ilerisi Aristo bile tatlı su tuzlu ya dair çok öncesinden yazılar yazmıştır.

    Gelelim İncil ve Tevrat'ın değişme olayına.Dünya üzerinde yaşayan hiçbir Hristiyan kitaplarının değiştiğine inanmıyor.Hristiyanlığı terk edip Müslümanlığa akın akın geçme durumuda yok.Halep ordaysa arşın burada mantığı.Yani Tevrat'ı bilmeyen , İncil'i bilmeyen , Kuran'ı dahi okumadan sallamak kolaydır.İncil' bakarsan İncil sondur , Tevrat'a bakarsan Tevrat sondur.Kuran'a bakarsan Kuran sondur :)

    Herşeyen önce okumak gerekir anlatmak gerekmez.

    *Kuranı açıp okudum zaten.Ben hiçbir cevap bulamadım :) Siz açıp bir okuyun önce inandığınız dinin kitabını.Burada ahkam keser gibi aç oku demeyi bırakın artık,ben okudum siz okuyun asıl !


    -----------------------------

    senin çok okuduğun belli. ben kuranı 3 kere hatmettim okumamışlık etmedim merak etme.

    Hristiyanlık ve Musevilikte hiçbir zaman Hz. Muhammed'in geleceğine sair bi söylenti bile yokmuş. Bunun var olduğunu kanıtlarsam bana burada bidaha müslümanlıkla alakalı bilip bilmeden konuşmayacağına dair söz verirmisin?

    İncil'in değişmediğine inanmamak nasıl bir mantıkdır ki şu anda bile geçerli 4 farklı incil var. Bu mu değişmemişlik? ama her biri kendi incilinin doğru olduğuna inanır o ayrı. ama en az 3 tanesi değişmiş???

    Gerçekten senin hiç bi şey okumadan buraya birtakım şeyler yazdığına eminim.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aybey
    Aybey's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2007
    Erkek

    elevator,ben sana git doğrudan onların kutsal saydığı kitaplarına bak demiyorum.Hristiyanlığın ilk çıktığı dönemdeki tarihi oku,o dönemim tarihçilerini ve olaylarını araştır.1 tane kanıt bul Muhammed'in geleceğine inanıldığına dair.Senin için bir söylenti olabilir ama Allah'ın kendi kutsalını koruyamaması gibi Allah'ın kudretiyle ters düşen bir olay olur o zaman.Tevrat indi , değişti. İncil indi , değişti.Kuran indi , değişmedi.Sen bana Kuran'ın değişmediğinide ispatlayamazsın çünkü orjinali yok.Siz daha inandığınız Kuran'ın tarihçesinden bir habersiniz.Yine ben bilgi aktarayım biraz.Kuran çoğu kişinin bildiği gibi parça parça inmiş,geyik derilerine vs. not alınmış inerken şu ayet,bu ayet şeklinde inmemiş ve Ebubekir zamanında derlenip toplanmış ve ayet-cilt dizisi haline getirilmiş ve bunun Osman devrine kadar gidip yakılma ve yeniden basılma olayları var.Eğer Kuran değişmedi derseniz bu sizin inanç sisteminizin zorladığı bir yapı olduğu için değişmedi diyebilirsiniz.Sonraki dönemde Hafızlık olayı Kuran'ın bir süre sonra değişmesini zorlaştıran bir yapıdır.Hafızlık yapısı Kuran'ı kağıt üzerinde değiştirsen bile zihinde ezberlendiği için değişimini hemen hemen imkansız hale getirebilir ancak tarihi olarak süzerseniz olayı hafızlığın ortaya çıkışı ile Kuran'ın tamamlanışı arasında hatrı sayılır bir fark vardır ve hafızlıkla ilgili olarakta bir başlangıç veya net bir bilgi bulamazsınız araştırırsanız ilk hafız "Muhammed" olarak kabul edilir ama bu Muhammede yüzyıllar sonra yakıştırılan bir ünvandır.Yani bu noktada konuyu dağıtmak istemiyorum ama Ebubekir ve Osman dönemlerinde Kuran'ın derlenme ve çoğaltılma olayları araştırıp tartışılabilir bir konudur.Yani özetle söylemek istediğim inanç sistemi içerisinde değerlendirmediğimiz takdirde Kuran'ın değişmezliğini kesin olarak söyleyemeyiz hatta bu değişim konusunda en fazla tartışmalarda Ebubekir ve Osman döneminde yapılmaktadır.

    Tatlı su tuzlu olayıyla ilgili , şimdi ben Kuran'ı ilk okurken inançlı birisi olarak okuduğum için Kuran'ın bir bütün olarak değerlendirileceğini çok iyi biliyorum.Tatlı-tuzlu su olayındaki ayetleride cımbızlamadım bir bütün olarak ele aldım demekki sen Kuran'da ne yazdığından bir habersin.Kuran hem anne karnında bebek evrelerini hemde bu su olayını ayette anlatırken Allah'ı görmeniz için bir mucize söylüyorum size diyor.Gerek Fatir suresinde , gerekse Rahman suresinde Allah'ın kudretinden bahseder.Bur surelerdede gözle görülür örnekler vermeyi amaçlar ve en basitinden bu su olayını anlatır.Yani ben buradaki bu ayeti bir bütünün içinden çekipte cımbızlamadım.Eğer art niyetli birisi olsam internette birçok sitenin yaptığı gibi giderim "yahudi ve hristiyanları gördüğünüz yerde öldürün vs" gibi hükümler içeren ayetleri yazar onlar üzerinden provakasyn yapardım.Bu tip ayetler tek başına bakıldığında çok sert görünür ama bu ayetlerin geçtiği sureler tam okunursa o dönem yaşanan bir olayı anlattığını ve onun emirlerini içerdiği görülür ama bu su olayında ve diğer hiçbir olayda ayet cımbızlamam yani içiniz rahat olsun.Ama bu konuda benim ayet cımbızladığımı düşünmende Rahman ve Fatir sureleri hakkında ne kadar bilgisiz olduğunu gösterir.

    Benim yazılarımda inancınıza hakaret ettiğim yerler neresidir gösterebilirmisiniz acaba ? Yalnız hakaretlri gösterin , sizinle aynı inancı savunmamam veya sizin için Hz. Muhammed olana ben Muhammed diyorsam bunlar hakaret değildir.

    DrKeworks,

    Bak kardeşim,işinize geldiği zaman Kurandaki 6gün Allah'a göre 6 gün , Kurandaki 4 Allah'a göre 4 diyorsunuz.İşinize geldiğinde bak Kuran böyle demişti ,,aa zaten Kuran bunu daha önce yazmıştı vs.

    Gelelim gök olayına Nuh ve Bakara surelerinde geçiyor hatırladığım kadarıyla.Hatta biraz bekleteyim sizi tam ayetleri koyacağım...

    Bakara:29
    Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir.
     

    Nuh:15
    Görmüyor musunuz; Allah, yedi göğü birbirleriyle bir uyum içinde yaratmıştır

    Gel güzel insan sevgili kardeşim sen bana buradaki ayetlerden ve bu ayetlerin öncesi ve devamı(Bakara: ve Nuh: ) olan ayetlerden

    1- TROPOSFER

    2- STRATOSFER

    3- OZONOSFER

    4- MEZOSFER

    5- TERMOSFER

    6- İYONOSFER

    7- EKZOSFER

    bu bilimsel veriye ulaş.Evet ulaşmanı bekliyorum.

    ama Mülk suresi 5.ayette 
    "Andolsun, Biz en yakın olan göğü kandillerle(yıldız) süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri  kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık. "

    Evet şimdi senin bilimsel yolundan yola çıkarak bakalım bize en yakın gök TROPOSFER'de olması gerekir.Kaldı ki bu 7katman ATMOSFER katmanlarıdır yıldızlar Atmosfer katmanlarından bile kat kat ötededir.

    Evet güzel kardeşim Vimana Shastra bir bilim insanı inancı ne olursa olsun bizim için fark etmez.Eğitim kurumlarında genellikle gök 7 katman olarak okutulur ama genelde 5 katman olarak alınır havacılık ve uzay bilimi terminolojisindede 5katman olarak geçer.İncelediğin dala görede 15-20 katmana kadar çıkabilirsin.

    Layers%20of%20the%20Earths%20atmosphere. 

    Peki bu 5katmanı kim bulmuştur biliyormusun ? Vimana Shastra Kuran'dan 1000 yıl önce kadar yaşamış birisi.

     

     

    KursaD,

    İncil değişmemiştir demedim ki ben.Bana göre Kuran'ın da değişme olasılığı vardır.Sen bir Hristiyana İncil'in değiştiğini kabul ettiremezsin tıpkı bir Müslüman ve Museviye kutsal kitaplarının değiştiğini kabul ettiremeyeceğin gibi.

    4 farklı incil Matta,Markos,Luka,Yuhanna ,peki "iznik konsil" i hakkında bilgin varmı ? İznik Konsilinden önceki orjinal el yazmaları vatikan'ın elinde mevcut hadi değiştiğini ispatlayın :) Bahsettiğiniz 4 incil'de de kemik yapı aynıdır.Sen nasıl şii-sunni vs diye ayrıştıysan kendi içerisinde ve Kuran yorumunda mezhebine göre farklıysa o adamlarda aynı mantık çerçevesinde ayrışmışlar ve İncil yorumlarıda o doğrultuda farklı .

    Benim okuduğum  ve bildiğim yazdıklarımda saklım gizlimde yok.Buyrun adam akıllı bir tartışma yapılacaksa yapalım.Ama bu tartışma Kuran değiştirilemez bizim dinimiz böyle demiş kalıbındaki gibi olacaksa hiç tartışmayalım.

     


    El etek öpmeyi hiç tanımadı Zindanlar,sürgünler hiç yıldırmadı Kurşunlar yağdı da hiç aldırmadı Ocağı Türk, çeliği Türk, suyu Türk!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    Aybey bunu yazdı:
    -----------------------------

    elevator,ben sana git doğrudan onların kutsal saydığı kitaplarına bak demiyorum.Hristiyanlığın ilk çıktığı dönemdeki tarihi oku,o dönemim tarihçilerini ve olaylarını araştır.1 tane kanıt bul Muhammed'in geleceğine inanıldığına dair.Senin için bir söylenti olabilir ama Allah'ın kendi kutsalını koruyamaması gibi Allah'ın kudretiyle ters düşen bir olay olur o zaman.Tevrat indi , değişti. İncil indi , değişti.Kuran indi , değişmedi

    ...........

    kendi kudretini koruyamama gibi bir durum yok,bunlarda hep alınması gereken bir ders vardır ,insanların kendi çıkarları için neler yaptığına bir bak.

    Sen bana Kuran'ın değişmediğinide ispatlayamazsın çünkü orjinali yok demişsin

    .........

    Ayetullah nedir bu ünvanı kimler alır hafız nedir bunları biraz araştır

    ..................

    Siz daha inandığınız Kuran'ın tarihçesinden bir habersiniz.Yine ben bilgi aktarayım biraz.Kuran çoğu kişinin bildiği gibi parça parça inmiş,geyik derilerine vs. not alınmış inerken şu ayet,bu ayet şeklinde inmemiş ve Ebubekir zamanında derlenip toplanmış ve ayet-cilt dizisi haline getirilmiş ve bunun Osman devrine kadar gidip yakılma ve yeniden basılma olayları var

    .........

     yakılma ve yeniden basılma olayına girersek işin içinden çıkamayız iddialarla devam eder. sonuçta; inananın, inanmayanı inandırma gibi bir zorunluluğu yok......

     

    hakaret ettin demedim orayı yanlış anlamışsın belki tekrar okursan ne demek istediğimi anlarsın.

     

    not :Eğer art niyetli birisi olsam internette birçok sitenin yaptığı gibi giderim "yahudi ve hristiyanları gördüğünüz yerde öldürün vs" gibi hükümler içeren ayetleri yazar onlar üzerinden provakasyn yapardım demişsin.

    orada kısasa kısas var savaş zamanı için geçerlidir. bir başka ayette onlarla iyi geçinmemiz baskı yapmamamız emrediliyor (buda barış zamanı için geçerlidir)

    yoksa hadi ne duruyorsunuz alın sallamaları çıkın öldürün değildir..

     yada yahudilerinki gibi "kadın çoluk çocuk demeden öldürün caizdir" şeklinde  değildir.

     

     

    .



    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wolfwerine
    Wolfwerine's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek
    neyi tartışıyorsunuz anlamiyorumki bırakın ateistleri degiştiremezsinizki boşuna tartışıyorsunuz adamin mantiklari sadece görebildikleri sezebildikleri hissedebildikleri şeye kadar calişıyor yapilari bu hayal gücü diye bişi yok degiştiremezsiniz bunu yani Biz yaratilişimizda bir amaç oldugunu düşünüyoruz onlar hiç bir amaci olmadigini savunuyorlar birakin öyle savunmaya devam etsinler ne önemi varki bizim için inanmiş inanmamiş herifler bizim mi derdimiz ? kıcınızı yırtmaya degmez böyle tartişmalar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyotbt
    Biyotbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ekim/2008
    Erkek

    Yeco bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bende şunu merak ediyorum kesinlikle geyik olarak algılanmasın ya da o şekilde yorum yapılmasın sünnet yaşı geçtikten çok sonra Peygamber olduguna göre Hz. Muhammed sünnet olmamışmıdır ? :S

     edit : tabi Hz. Muhammed bu konudan muaf tutulabilir ama sadece merak ettim


    -----------------------------

    efendimiz sünnetli doğmuştur.


    kendim hakkında daha fazla bilgi de
Toplam Hit: 18733 Toplam Mesaj: 80