folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hz.Muhammed"E Kuran İnmeden Önce?



Hz.Muhammed"E Kuran İnmeden Önce?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek

    n2 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Sünnet vardı, ibadet için yine kabe kullanılıyordu, "Allah"a tapılıyordu, bugün Tanrı deyince kızan hacı amcalarımızın ısrarla kullanmamızı istediği "Allah", Muhammed'den önceki arap inanışında bir ve yüce ilahın ismiydi (el-ilah), zira Muhammed'in babasının adı da "Abdullah"tır bildiğiniz gibi. Putlar da sanıldığı gibi onlardan medet umulan şeyler değil, bir ve yüce tanrı çok ulaşılmaz görüldüğünden, ona yakınlaşma araçlarıydı, bir nevi totem yani. Koca koca adamlar helvalara ibadet etmiyordu, hikayenin bu kısmı din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarının desteksiz sallamasından ibaret:) Muhammed'in sünnet olduğuna dair bir bilgi de yok, ama İslam inanışına göre sünnetli doğduğuna iman ediliyor.
    -----------------------------

    hz.ömer bir şeye güler bir şeye ağlarım der.Ağladığı şey müslümanlıktan önce kızını diri diri çöle gömmesidir.güldüğü şeyi ise kısaca şöyle anlatır:

    Biz islamiyetten önce helvadan putlar yapıp tapardık,karnımız acıkıncada yerdik diyor..:)

    Yani hocam dediğinde bir yanlışlık var bence koca koca adamlar helvaya,puta tapıyordu.dediğin gibi olsa putların değerleri farklı olmazdı.totem amaçlı hepsi bir olurdu ama lut falan en üstün tuttukları tanrıları


    Konumu silenlere inat kürdüm
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------

    DrKeworks

    bu adamlar bunu istio banlanıcan şimdi değermi :S laf etmicen bunlara

    -----------------------------

    banlasın hocam çokmu muhim.. bunların gibilerin karşısında susup kabullenmiş gibi görüneceğime savunmamı yapar paşa paşa banlanırım


    Cigu bigule :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    bu sitedeki ateistler veya islam dışındaki din mensubu kişiler islamı sorgulayabilir, ancak asla suçlayamaz, dalga geçemez. kimsenin haddine değildir bu. Bu haddi kendinde bulanı ben kendi adıma uyarıyorum.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı:
    -----------------------------

    Scofield adlı üye. Bu adamın saçma sapan trajikomik yazılarını beğeniyorsan eğer sen hiç kuran okuma..Sonra şuurunu kaybedersin aval aval gezersin ortalarda. birisi kafana tekme atana kadar kendine gelemezsin kendine qeldiğin zamanda namaz,oruç, zekat diye ortalığa düşersin gider biryere toslar geberirsin kendini affettirecek vaktin olmaz bu dünyada..öbür taraftada affet affet diye inlersin kızgın katran içerken


    -----------------------------

    Ateistim.

    Sen Tanrı içinmi inanıyon Tanrının gazabına uğramamak içinmi.

    edit : ateist olmadan önce kuranı okuyodum.Okudukça daha anlamsız olduğunu anladım.Hiç okumasaydım sizin bu abartmalarınızı dinleseydim belkide hala müslümandım :))

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    ya Z-Chan secde diye konu açtı küfür eden swordfish banlandı :S ben artık derimki böyle gelmiş böyle gider bu konulara cevap vermeyip aşağılara düşmesini sağlayalım derim. Ancak ne kadar kültürlü olduklarını savunursa savunsun bunlar hep yanlış kaynakları okdukları belli ya da okuduklarına inanmadıkları.

    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    he ondan beş kilo :)

    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek
    Sorulmadan yaratıldık,sorularak yargılanıyoruz.Amacımız Tanrının cennetine gitmek.Oysa ki cenneti olmayan bir Tanrıya kaç kişi inanırdı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2008
    Erkek
    Dindar biri olduğum halde sizin gibi ''dindarlar'' yüzünden ateist  veya deist birini korumak zorunda bırakıyorsunuz beni. Küfredecekseniz kalkın bilgisayar masasından aynaya dönüp kendinize küfrediniz ki kul hakkına girmeyin , doğru bildiklerinizi yanlış iletmeyin , adam zaten vazgeçmiş herşeyden bari düşman etmeyin. xz dediğim gibi pm atablirsin. bahsettiğim ''doktin'' den senin gibi biri sırf ''bilgi'' olması dolayısıyla bile görmezden gelemez. Bu doktrin de de iyiyimdir söyleyeyim.

    Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aybey
    Aybey's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2007
    Erkek

    xz,demişki varsa yazacak bir bilginiz yazın.Ancak bilgisizlik ve cehaletiniz diz boyu olduğu için yazacak birşeyiniz olmadığı için anca çocukça tepkiler vermekle kalırsınız.Tehdit savurmaktan öte geçemezsiniz.Çünkü bilgili okumuş ve mantığını kullanan inançlı bir insanla tartışmak çok daha zevkli,saygılı ve seviyeli oluyor ama cahille tartışmak hakaret ve küfürden öteye gidemiyor.Zaten verecek bir cevabınızın olduğunada inanmıyorum zira inandığınız dini ne kadar biliyorsunuz o bile tartışılır.Müslümanların çoğunluğu henüz kendisi için kutsal sayılan kitabı bile okumamıştır.Ve hakaret noktasına gelince ben şahsen hakaret göremedim eğer sizin inandığınız değerlere inanmamak hakaretse bu sizin algı hatanızdır.Şahsen ben bir insanın ayı,denizi vs. ortadan ikiye yarabileceğine inanacak beyne sahip değilim.Siz o bir insan değil peygamber diyip işin içinden çıkabilirsiniz ama ben çıkamam.Çünkü bilgisizlik ve gözünü kapatıp inanma o derece yaygın ki sokaktaki 10 insandan 9'u Muhammed'in geleceğini İncil ve Tevrat'ta yazdığına inanır oysa ne İncil ne de Tevrat'ta Muhammed'in geleceğine dair bir ayet veya bölüm yoktur.Ama Kuran'da  Saf suresi 9 veya 6 ayette(tam hatırlayamadım) böyle bir durum yazıyor.

    Sözün özü dinler ve mitolojiler tarihini okursanız ta eski mısıra dayanana kadar.Hristiyanlık,Musevilik ve Müslümanlığın taa eski mısır dinlerine nasıl dayanıp "copy/paste and edited" mantığını kavrarsınız.En basit bir araştırma örneği olarak size "Namaskara" ibadetini araştırmanızı tavsiye ederim,tıpkı Müslümanarın namaz ibadetiyle aynıdır.Güneşe tapınma hala hindularda ve uzak asyada olan bir durum.Eğer eski mısır'ı bilirseniz güneş'in ne anlama geldiğini ve bunun semavi kabul edilen dinler arasında en yoğun belirtilerinin Hristiyanlıkta görüldüğünü kavrarsınız.İş Müslümanlık noktasına geldiğinde birkaç adım daha üst versiyona çıkıyor.Yani asıl söylemek istediğim tatlı suyun tuzlu suya karışma mucizesi(!) , bebeğin anne rahmine düştükten sonra geçiği evreler vs Kuran'ın bir getirisi değil Kurandan yüzyıllar öncesindede yunan ve mısırlı bilim adamları  tarafından ortaya çıkarılmış gerçeklerdir.Çöl bedevilerinin kafasını kumdan çıkarmasını sağlayan Muhammed o dönemde birbirini yiyen Araplara müthiş bir ışık olmuştur.İlimde ve bilimde büyük atılımlar yapmıştır ama gel gelelim bugün güncelliğini kaybeden ve geri kalmanın faturası Orta Doğu'dur,Filistindir,Iraktır,İrandır,Nepaldir,Nijeryadır...

    Birde hiçbirşey bulamayınca mason,mossad,hristiyan,misyoner damgası vuruyorsunuz ya buda sizi acayip komik duruma sokuyor :)


    El etek öpmeyi hiç tanımadı Zindanlar,sürgünler hiç yıldırmadı Kurşunlar yağdı da hiç aldırmadı Ocağı Türk, çeliği Türk, suyu Türk!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    ve drekeworks , insanların sizin görüşünüzden farklı bir görüş taşımasını ve bunu iddia etmesini kendinize bir saldırı olarak algılayacak kadar zavallısınız ne siz ne de görüşünüz ne de inandığınız tanrılar umrumda - ancak benim aborjin ya da viking ya da uzaylı olmam bile önemli değil sizin açınızdan sizin inancınızı paylaşamadığım için tehtid hakaret - mümkünse fiziksel saldırı - herşeyi hakediyorum ve amaçsız yere sırf dindarlığınızı kendinize kanıtlamak için bunu yaparsınız + binyıllardır yaptınız. Yalnızca siz değil sizin gibi dogmatik sofuların tamamı ( sadece sizin dininiz değil, tüm karşı çıktığınız dinleri de dahil etmek gerek ) insan nesli için tehtiddir. inancım bilime uygunmuş iddiasının yanıtını bilime bırakıyorum ve bilimin inanılcack değil bilinecek/bilinememiş birşeyde oldğunu hatırlatmak  istiyorum.bağnazlık insan iradesinin birinci düşmanıdır, insan gibi bir yaratığı olmayan tanrılara ne amaç uğruna kurban ettiğinizi bir kez daha düşünmenizi temenni ederim eğer öyle bir becerinizden eser kaldıysa tabi. 

    tehtid & küfür vb yerine verecek bir yanıtınız varsa yada önereceğiniz bir kaynak "saygıyla" dinlerim . ancak sanırım henüz kafanızda ilkel tepkilerin ötesinde bir düşünce oluşamıyor. 

    yaptığınız hakaretleri aynen zavallılığınıza iade eder inandığnız tanrı / tanrıçalardan size akıl fikir ihsan etmesini dilemenizi umarım. dünyanın büyük çoğunluğu hatta beraber yaşadığınız birçok insan sizin gibi düşünmüyor ( farkındamısınız ? ) sizin "idollerinize ve ikonlarınıza" tapınma gereği duymuyor olabilir - eğer bunu bir  tehtid yaşamınıza karşı bir girişim olarak algılıyorsanız siz cidden hastasınız.  mucize ay'ın arabın biri tarafından ikiye bölündüğünü iddia etmek değil, cennetleri vaad etmek cehenem ile tehtid etmek değil , taş ve sopadan balta yapıp aç nesline av götürebilmektir . ( bu forumda ne demek istediğimi anlayacak insanlar da var , bunu sizin için yazmadım yani o yüzden cevap vermeye uğraşmayın )

    -----------------------------

    Sizin, bizim görüşlerimizi farklı görmeniz hiçkimsenin umrunda değil. Bizim mübarek zat olarak gördüğümüz önemli insanlar sizin arap diye tabir etmeniz küfürden farksız. Sizin kafanızın içinde ise beğin değil bin400 gramlık bir et görüyorum.İçindeki 100milyar sinir hücresinin her biri bile ALLAH'ın dilemesi ve izin vermesiyle işlevini görürken siz kendinizi reddediyorsunuz. Sizin düşüncelerinizi, bizim kendimize saldırı olarak gördüğümüzü söylüyorsunuz çünkü bunu her zaman kendinize bir koz olarak kullandınız. Siz ve sizin değersiz düşüncelerinizin bizim için hiçbir değeri yok..Sineklerin bile pisliğinden yeni bir sinek büyüyüp dünyaya geliyor ancak siz müthiş bir metabolizmadan oluşmanıza rağmen içi boş, temeli reddetmeye dayanan düşüncelerinizle sinek kadar olamıyorsunuz. Bilimin inanılcacak değil bilinecek/bilinememiş birşey olduğunu hatırlatıyorsunuz ancak bilimin siz ateistleri gülerek izlediğinin farkına bile varamıyorsunuz. Ayrıca biz hiçbir dine karşı çıkmıyoruz hatta sizin gibi dini olmayanlara bile karşı çıkmıyoruz. Kendimizi kanıtlama çabasınada hiçbir zaman düşmedik çünkü biz başlı başına zaten ALLAH'ın "bari" olduğunun kusursuz bir ıspatıyız. Bizim tanrıyı düşünme becerimizde her zaman var oldu görüldüğü gibi. Ancak siz ne için yaratılıp nasıl yaratılıp ne için doğduğunuzu düşünün bir ara tabi becerinizden eser kaldıysa...

    Nazik cümleler altında edebiyat parçalayarak ettiğiniz küfürlerinde sizi absorbe edeceğini hiç düşünmeyin.. Dünyadaki nufüsunda %90'ı ALLAH'ın varlığını kabul ediyor bunu bilmeyek kadarda vicdansızsınız tabi. Bizim idollerimiz ve ikonlarımıza tapınmakta bir gerek değildir ben'liğin ta kendisidir. Hasta olan bir kişi varsa o da sizsiniz çünkü mantığınız pas tutmuş. Sizin fikirlerinize uygun bir cümle bile etsem reddetmeye programlanmışsınız..Ve siz ateşin halkındansınız. Taş ve sopadan balta yapıp aç nesline av götürebilmek örneğindende anlaşıldığı gibi aradan asırlar geçmesine rağmen halen daha Homo rhodesiensis cinsindensiniz.


    Cigu bigule :(
Toplam Hit: 18707 Toplam Mesaj: 80