İki Resim Arasındaki Fark (10 Yıl Sonra Rövanşı Almışık Sanırım:))
-
şu küresel dünyada hala özelleştirme nedir bilmeyen arkadaşlar var şaşırıyorum. Her bku vatanı satma sanıyorlar. Cevap veremiycem, yapılan atılımları vs vs bilen biliyor. İşin içinde olmak gerek. Bi kaç sayısal değer verip durum kötü demek ahmaklık olur. Baksınlar bakalım amerikan ekonomisinin ne kadarı yerli üretim? Ya da hangi süper devlet 0 özelleştirmeyle liderliğe oynuyor da haberimiz yok?
-----------------------------1.eger bişey degerinin çok çok altında satılıyosa ortada bi sorun vardır.
2 .eger bi şirket zarar etmesi imkansız ken satılıyosa ortada bi sorun vardır.
3.eger satılan şirket satış fiyatını 1 yılda KAR olarak çıkarıyosa yine bi sorun vardır.
4.eger bi ihaleyi türkler alınca iptal ediliyosa ve sonra yabancılar alıyosa yine ortada bi sorun vardır.
5.0 özelleştirme olmayan ülke yok diyosun.o snn büyük ülke dediklerinde tek başına türkiye nin yıllık geliri kadar ticari piyasası olan şirketleri var.almanya nın ; bmw si mercedes i var, abd nin coca colası falanı filanı var snn neyin var ?
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
konpicyus bunu yazdı:
Şu küresel dünyada hala özelleştirme nedir bilmeyen arkadaşlar var şaşırıyorum. Her bku vatanı satma sanıyorlar. Cevap veremiycem, yapılan atılımları vs vs bilen biliyor. İşin içinde olmak gerek. Bi kaç sayısal değer verip durum kötü demek ahmaklık olur. Baksınlar bakalım amerikan ekonomisinin ne kadarı yerli üretim? Ya da hangi süper devlet 0 özelleştirmeyle liderliğe oynuyor da haberimiz yok?
-----------------------------evet fransada zarar eden havayolu şirketinin özelleştirmesinde en yüksek teklifi alman bir firma verdiğinde burayı sadece bir fransız alabilir diye ihaleyi bozan devlet başkanlarınıda biliyoruz.dikkatinizi çekerim sadece bir havayolu şirketi. milliyetçiliğin dik alası budur bence. ayrıca hiçbir devlet telekom gibi bir şirketi özelleştirme gafletine düşmez
-----------------------------Fransa 90lardan beri özelleştirmede ciddi atılımlar yapan bir ülkedir ;) en basitinden bugün Fransız telekom devi Amerikan telekom deviyle birleşti.
-
konpicyus bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:
konpicyus bunu yazdı:
Şu küresel dünyada hala özelleştirme nedir bilmeyen arkadaşlar var şaşırıyorum. Her bku vatanı satma sanıyorlar. Cevap veremiycem, yapılan atılımları vs vs bilen biliyor. İşin içinde olmak gerek. Bi kaç sayısal değer verip durum kötü demek ahmaklık olur. Baksınlar bakalım amerikan ekonomisinin ne kadarı yerli üretim? Ya da hangi süper devlet 0 özelleştirmeyle liderliğe oynuyor da haberimiz yok?
-----------------------------evet fransada zarar eden havayolu şirketinin özelleştirmesinde en yüksek teklifi alman bir firma verdiğinde burayı sadece bir fransız alabilir diye ihaleyi bozan devlet başkanlarınıda biliyoruz.dikkatinizi çekerim sadece bir havayolu şirketi. milliyetçiliğin dik alası budur bence. ayrıca hiçbir devlet telekom gibi bir şirketi özelleştirme gafletine düşmez
-----------------------------Fransa 90lardan beri özelleştirmede ciddi atılımlar yapan bir ülkedir ;) en basitinden bugün Fransız telekom devi Amerikan telekom deviyle birleşti.
-----------------------------ben mynet haberde okuduğumu yazıyorum. özelleştirmede yerli yatırımcıya öncelik 1. hedef olmalı. söyle ayrıca fransa telekom devinin satış rakamlarınıda yaz bide türk telekomun satış fiyatınıda yaz. bakalım yıllık karı ile borç ödemişlermi fransadaki telekomu alan adamlar ? gerçi öyle bişey olduğunuda sanmıyorum ama doğruysada 1 yıllık karı fiyatına satmamışlardır.
-
dontscratch bunu yazdı:
-----------------------------şu küresel dünyada hala özelleştirme nedir bilmeyen arkadaşlar var şaşırıyorum. Her bku vatanı satma sanıyorlar. Cevap veremiycem, yapılan atılımları vs vs bilen biliyor. İşin içinde olmak gerek. Bi kaç sayısal değer verip durum kötü demek ahmaklık olur. Baksınlar bakalım amerikan ekonomisinin ne kadarı yerli üretim? Ya da hangi süper devlet 0 özelleştirmeyle liderliğe oynuyor da haberimiz yok?
-----------------------------1.eger bişey degerinin çok çok altında satılıyosa ortada bi sorun vardır.
3.eger satılan şirket satış fiyatını 1 yılda KAR olarak çıkarıyosa yine bi sorun vardır.
4.eger bi ihaleyi türkler alınca iptal ediliyosa ve sonra yabancılar alıyosa yine ortada bi sorun vardır.
5.0 özelleştirme olmayan ülke yok diyosun.o snn büyük ülke dediklerinde tek başına türkiye nin yıllık geliri kadar ticari piyasası olan şirketleri var.almanya nın ; bmw si mercedes i var, abd nin coca colası falanı filanı var snn neyin var ?
Özelleştirmeleri daha detaylı takip etmelisin. Bugün iletişim sektöründe ciddi dış kaynaklı yatırımlar olmsaydı hala eşşek gibi gelirimizin yarısına telefon faturalarına yatırırdık. Belediyeler bile yatırımlarında yap işlet devret modelini kullanıyor. Ço da iyi ediyorlar. Milli ekonomimizin gücü ne ki özelleştirme yapmıcaz?Son soruna gelince. Ayıp etmişsin. Benim koskoca aydın doğanım var. Vatanı kurtarmakla meşgul..
-
konpicyus bunu yazdı:
dontscratch bunu yazdı:
-----------------------------şu küresel dünyada hala özelleştirme nedir bilmeyen arkadaşlar var şaşırıyorum. Her bku vatanı satma sanıyorlar. Cevap veremiycem, yapılan atılımları vs vs bilen biliyor. İşin içinde olmak gerek. Bi kaç sayısal değer verip durum kötü demek ahmaklık olur. Baksınlar bakalım amerikan ekonomisinin ne kadarı yerli üretim? Ya da hangi süper devlet 0 özelleştirmeyle liderliğe oynuyor da haberimiz yok?
Özelleştirmeleri daha detaylı takip etmelisin. Bugün iletişim sektöründe ciddi dış kaynaklı yatırımlar olmsaydı hala eşşek gibi gelirimizin yarısına telefon faturalarına yatırırdık. Belediyeler bile yatırımlarında yap işlet devret modelini kullanıyor. Ço da iyi ediyorlar. Milli ekonomimizin gücü ne ki özelleştirme yapmıcaz?Son soruna gelince. Ayıp etmişsin. Benim koskoca aydın doğanım var. Vatanı kurtarmakla meşgul..
-----------------------------sen adamın söylediği hiç bi lafa cevap vermemişsin. + aydın doğanla ne alakası var o bir medya patronu ticaret mi yapıyor ? yabancı ülkelere. microsoft gibi coca cola gibi adidas gibi büyük temel fabrikalasımı var Türkiyenin. milli ekonominin gücü iç yatırımla olur. dışa bağlı olmaz. bak doğal gazı ruslar kafası attımı kesiyorlar bunun yerine azerbaycandan almış olsaydık yada kendi yenilebilir enerjimizi üretseydik böyle durumlara düşmezdik. pamuğu yunanistandan alır olduk çukurovadaki türk üreticilerini desteklemediğimzden dolayı mücadele edemez oldular. ayrıca telekomun özelleştirilmesi ile ilgili bişey bildiğini sanmıyorum. çok usulsüzlük olan bir ihaleydi. aynı sabah ve atv nin satışında olduğu gibi.
-
blood_rhyme bunu yazdı:
Arkadaşım karşımdaki adam banada 9 tirilyon dolarlık etibankı 40 milyon dolara peşkeş çekicekse yakın bi zamanda, bende önünde hiç olmasa önümü iliklerim yani dimi...
sanal efsane ..etibank özelleştirilecek 9 trilyon dolar 40 milyon dolara peşkeş çekiliyor :) vs vs .
insan merak edip sitesine girip bilgi alır,böyle birşey yok özelleştirilmesi söz konusu değil.
-
Spacheata bunu yazdı:
offf :D yine kızıştırdım ortamı.. çok can yanacak çok :D havada ban kokusu var :) zuahhahaaaa
ahahahahha bide bağıra bağıra söylemiş sanki madalya takacaklar :Dbiraz dikkatli izle forumu o dediğin işin ustalarını gör.çok can yanacak çok yazmış bide Allahım sana geliyorum :D