İlişkilerin Evrimi
-
30'dan sonra evlilik biraz zor. Kolay aşık olamazsınız. Bundan dolayı da kolay fedakarlık yapamazsınız. 20'li yaşlarda evlenmeniz lazım.
-
Atakan
Senin asıl derdin iş güç durumları ile alakalı. Elbette insan kendine güvenmeli ve geleceğe de biraz güvenle bakabilmeli ki bu işlere girişsin.. Kolay değil... Evlenme çağında olup da henüz evlenmemiş olan gençlerin en az yarısı şuanda bunları yaşamakta diye düşünüyorum (Buna kendimi de dahil edebilirim)
Yeni evli olup imkanları kısıtlı olanların durumu ise daha fena.. Karı koca çalışıyor oldukları halde yarı aç gezen bir sürü çift tanıyorum.. Hele hele bir de işin içine çocuk meselesi girerse.. Ne olacak ? Kadın çalışamaz hale gelecek yada çalışsa bile çocuğa kim bakacak ? Anne baksa eve para yetmiyor. Eee hep anneanne/babaanne mi bakacak bu çocuklara ?
Tvler gece gündüz bu konuları işlemeli, çözüm yolları bulunmalı çünkü böyle gitmez.. (Hasta çocukların iyileşmesi için bile çözüm yolları aranmazken, benim bu dediklerim ne kadar mümkün.. O da ayrı konu) Bu kadar çaresizlik belki afrikada bile yoktur !
italyan hocanın durumu ise daha başka gibi görünüyor.
LhaNeT tarafından 03/Oca/21 23:30 tarihinde düzenlenmiştir -
LhaNeT bunu yazdı
Atakan
Senin asıl derdin iş güç durumları ile alakalı. Elbette insan kendine güvenmeli ve geleceğe de biraz güvenle bakabilmeli ki bu işlere girişsin.. Kolay değil... Evlenme çağında olup da henüz evlenmemiş olan gençlerin en az yarısı şuanda bunları yaşamakta diye düşünüyorum (Buna kendimi de dahil edebilirim)
Yeni evli olup imkanları kısıtlı olanların durumu ise daha fena.. Karı koca çalışıyor oldukları halde yarı aç gezen bir sürü çift tanıyorum.. Hele hele bir de işin içine çocuk meselesi girerse.. Ne olacak ? Kadın çalışamaz hale gelecek yada çalışsa bile çocuğa kim bakacak ? Anne baksa eve para yetmiyor. Eee hep anneanne/babaanne mi bakacak bu çocuklara ?
Tvler gece gündüz bu konuları işlemeli, çözüm yolları bulunmalı çünkü böyle gitmez.. (Hasta çocukların iyileşmesi için bile çözüm yolları aranmazken, benim bu dediklerim ne kadar mümkün.. O da ayrı konu) Bu kadar çaresizlik belki afrikada bile yoktur !
italyan hocanın durumu ise daha başka gibi görünüyor.aynen öyle hocam, yorumlarına katılıyorum. Çok boş bir toplum yetişiyor içi boşaltılmış ve kimse sorgulamıyorum çalışmıyor. konuyu daha fazla dağıtmıyım yorumların için teşekkür ederim hocam, Sonumuz hayırlı olsun umarım .
-
Reskam bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdıAtakan bunu yazdı
Kendi açımdan söylüyorum, çok bunaldım her ilişkide evlilik düşüncesinden, yada herşeyime karışılmasından saygısızlıktan, sabırsızlıktan.
Değer verilsin olmaz .
Kıralsın olmaz .
Hayal kurarsın olmaz.
Yani olmuyorsa olmuyordur, vazgeçiyorum artık.
Bide kendime bakıyorum 6 ay sonra nerede nasıl olacağımı bilmiyorum, hayatı nereden yıkalıyacam neler yapacam bilmiyorum, bu bilinmezde de kimsenin günahına girmek istemiyorum.
Sadece suna dikkat etmek lazım başta hatalarına göz yumunca sonrasıda geliyor, yapmamak gerek. Sonrası daha büyük acı oluyor.
Belli yaşa kadar insan öyle oluyor ama belli süre sonra hiç bir anlamı kalmıyor.Otellerde çalıştığım dönemde adını öğrenemeden gezdiğim yediğim içtiğim kız arkadaşlar oldu(otelde masaj yapıyordum)..Bu gün geçmişe bakınca sadece boşa zaman geçirdiğini hissediyorsun..Birine bağlı olmak gerçekten güzel bir şey..Bunu şimdi anlaman zor zamanı gelince anlayacağına inanıyorum
abi kaç yıldır evlisin ?
Yoo bekarım hep gayriresmi takıldım 😁😁 ama evlenmek istiyorum.
-
Hani büyüklerimiz kızları okulu bitirince, erkekleri de askerliği bitirince evlendirmeye çalışırlardı ya. Gençken anlayamazdım neden böyle erkenden ve zorla evlendirdiklerini. Şimdi dönüp bakınca diyorum ki yaş’lı (tecrübeli) diye tabir ettiğimiz o büyükler gerçekten birşeyi biliyorlar, görüyorlarmış da o yüzden söylüyorlarmış.
1.si Genç insanların karakteri henüz tam oturmadığı için evlendiği eşe göre şekillenip, birlikteyken birbirine göre şekil alıyorlar ve karakterleri o kişilere göre oluşuyor. Olgunlaştıkça karakter oturduğu gibi karşısındakine göre de şekil almıyor ne yazık ki. Ağaç yaşken eğilir, atasözü tam da bunun için söylenmiş bence.
2.si bu insanların gözü henüz açılmadığı için, çok fazla tecrübeye sahip olmadıkları için bütün ilklerini eşiyle yaşıyor ve ilkler her zaman özel, güzel, değerli ve önemli olduğundan karşısındaki kişi de değerli ve özel oluyor onun için.
3.sü evlenmeden yaşanılan ve ulaşılan bazı duygusal ve fiziksel tatminler sebebiyle insanlar evliliği düşünmüyor bile, çünkü zaten evlilik olmadan da ulaşabiliyor o duygu ve hislere.
Bu nedenle insan ulaşabildiği değil ulaşamadığı düşünceleri, hisleri, duyguları arzular. Benim naçizane tavsiyem evlenmeden dinimizce yasak (günah) olarak tabir edilen şeylerden kendimizi uzat tutmamız. Tutmadığımız takdirde istediğine kolayca ulaştığı için bir değeri bir anlamı olmayan, doyumsuz, keyifsiz, hissiz, hiçbir şeyden zevk almayan bireyler oluruz. Bu da ilişkilerimizi her açıdan kötü etkiler..
Bu söylediklerimi, çoğunuz belki de okumadan geçecek. Ama ne yazık ki doğrular ve olması gerekenler bunlar arkadaşlar. Umarım bu konuda dikkat edenlerden oluruz.
Selametle, Eyvallah.
Edit:
Ayrı bir konu başlığı olarak da şu anki ergenlerin kesinlikle erken evlenmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Anne babaların eğitim ve başarıdan önce çocuğun karakterini iyi yönde geliştirmiş ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmesi gerekir. Ne yazık ki yeni nesil evliliklerin ve aile yapısının en büyük sıkıntısı da budur. Çocuklarının karakterini doğru şekillendirmiş, kaliteli bireyler olarak dünyada varlığını sürdüren kişiler olmalılar. Eksik ve yanlış yetiştirilen bireyler, gençler, sonrasında temeli sağlam olmayan evlilikler ve sonrasında kendileri eksik oldukları için kendinden daha da kötü çocuklar yetiştirerek dünyayı daha da kötü bir hale sokuyorlar ne yazık ki.
Darkparadise tarafından 04/Oca/21 00:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben de şöyle bir şey var, karşı tarafda bir değişiklik olunca hemen anlıyorum ve işin peşine düşünce yanılmadığımı görüyorum. Sonu aynı olan şeyleri defalarca yaşamaya gerek yok , evet iş ciddiye bindiğinde bende çekinme oluyor, oda karşı tarafın bana verdiği güvensizlikten.
Çok kötü ilişki yaşamış kızlarla düzgün ilişki yürümez.
Bir kızın arkadaş çevresini iyi gözlemleyin, bu onun nasıl biris olduğunun göstergesi, alköllü ise onu konşturun ne yarası varsa kimi unutamadıysa hemen dökülür.
1 KERE EVLENME TEKLİFİ ALDIM, (İLK AYRILIKTA KENDİNİ PENCEREDEN ATMAYA ÇALIŞMIŞ), SENLE HER YOLA VARIM DİYEN BİRİSİ VARDI
Sonu;

-
siktiredin olm karıları ibne olun, ibnelik çok güzel. abazada kalmıyon, twittera yazıyorum "mecidiyeköy tarafı pasif var mı ?" diye bi ton cehapeli yazıyo hemen.tüysüzlerinden seçip çağırıyorum. arada zengin de denk geliyo, paralarını yiyorum.
karılarla takılsam bi ton masraf, dırdır, kafa ütüleme vs . hiç gerek yok.
-
yolbulucu bunu yazdı
siktiredin olm karıları ibne olun, ibnelik çok güzel. abazada kalmıyon, twittera yazıyorum "mecidiyeköy tarafı pasif var mı ?" diye bi ton cehapeli yazıyo hemen.tüysüzlerinden seçip çağırıyorum. arada zengin de denk geliyo, paralarını yiyorum.
karılarla takılsam bi ton masraf, dırdır, kafa ütüleme vs . hiç gerek yok.
Shsabdhasdasömdna amk ya :D :D:D
-
italyan bunu yazdıLhaNeT bunu yazdı
Sanırım korkuyorsun ve "Daha iyileri varken yanımda hep bu olacak" diyorsun yada bilinçaltın böyledir sen farkında değilsindir. Doğru kişiyi bulduğundan %100 emin olduğunda ancak o zaman bahsettiğin bu sorunları aşarsın.
Forumda bi arkadaş vardı. Aile yok para yok herşeyi bi başıma yapıcam diyip baya zorluk çekerek evlenen. Benim durumda aynısı. Yapmam gereken herşeyi yapmaya hazırım ama süreç stressli.
Ben olabilirim bu kişi ailem var dı ama maddi olarak çoğu şeyi kendim yaptım ama öncesinde elimden geldiği kadar birikim yaptım. Fırsat buldukça gram gram altın aldım. Kredi çektim önceden ödemeye başladım elimde nakit oldu sürece başlamadan önce vs.
Ama size bi sır vereyim, asıl önemli olan anlayışlı bir eş size değer veren yıpratmayan bir hayat arkadaşı paradan puldan her şeyden her şeyden daha kıymetli olduğunu anladım ben. Eşimin ailesi de şeker gibi insanlardı tam bi damat kıymeti değeri gördüm ne yalan söylim. (Allah nazardan korusun)Zaten eşin ve eşinin ailesi anlayışlı ise gerisi geliyor sıkmayın canınızı.
-
Darkparadise bunu yazdı
Hani büyüklerimiz kızları okulu bitirince, erkekleri de askerliği bitirince evlendirmeye çalışırlardı ya. Gençken anlayamazdım neden böyle erkenden ve zorla evlendirdiklerini. Şimdi dönüp bakınca diyorum ki yaş’lı (tecrübeli) diye tabir ettiğimiz o büyükler gerçekten birşeyi biliyorlar, görüyorlarmış da o yüzden söylüyorlarmış.
Alınma ama ülkenin anasına o zihniyet okudu... Oğlanı askerden gelir gelmez everdiler de ne oldu ? Kırdan kentlere göçler arttı, kaçak yapılar arttı, işsizlik arttı, üretim azaldı, nüfus çoğaldı.. Bide "torun isteriz" diye zorla yaptırdıkları o çocuklar saçma sapan şartlarda, saçma sapan yapıların elinde yetişti falan filan gider böyle..
(Belkide Almanya bizdeki insan fazlalığının yarattığı bu sorunları görüp acıdı da sırf o yüzden en çok Türkleri işçi olarak ülkesine aldı?)
Büyükler çok şey biliyo yua evli-ya bu büyükler :D Okulu bitiren kızla askerden gelen oğlanı everip bide üstüne torun diye tuttur.. Böyle zorlama yöntemlerle kurulan aileden ne hayır gelir ? Gelen hayır da ortada, aha işte ülkenin durumu... Ayrıca büyüklerin zorla kurdurduğu bu ailelerin yüzde kaçı gerçek anlamda mutlu ?