İlişkilerin Evrimi
-
Ya evlenmek için illa aşık olmaya gerek var mi?
Bi de bosver sen yolunda git devam et hayatına biri katılmak isterse gelir zaten.
-
Sizi seven sizinle olmak için dünyaları karşısına alır, ilişki tek taraflı yürümez tek kişinin yürüttüğü ilişkiden bi cacık olmaz.
-
LhaNeT bunu yazdıDarkparadise bunu yazdı
Hani büyüklerimiz kızları okulu bitirince, erkekleri de askerliği bitirince evlendirmeye çalışırlardı ya. Gençken anlayamazdım neden böyle erkenden ve zorla evlendirdiklerini. Şimdi dönüp bakınca diyorum ki yaş’lı (tecrübeli) diye tabir ettiğimiz o büyükler gerçekten birşeyi biliyorlar, görüyorlarmış da o yüzden söylüyorlarmış.
Alınma ama ülkenin anasına o zihniyet okudu... Oğlanı askerden gelir gelmez everdiler de ne oldu ? Kırdan kentlere göçler arttı, kaçak yapılar arttı, işsizlik arttı, üretim azaldı, nüfus çoğaldı.. Bide "torun isteriz" diye zorla yaptırdıkları o çocuklar saçma sapan şartlarda, saçma sapan yapıların elinde yetişti falan filan gider böyle..
(Belkide Almanya bizdeki insan fazlalığının yarattığı bu sorunları görüp acıdı da sırf o yüzden en çok Türkleri işçi olarak ülkesine aldı?)
Büyükler çok şey biliyo yua evli-ya bu büyükler :D Okulu bitiren kızla askerden gelen oğlanı everip bide üstüne torun diye tuttur.. Böyle zorlama yöntemlerle kurulan aileden ne hayır gelir ? Gelen hayır da ortada, aha işte ülkenin durumu... Ayrıca büyüklerin zorla kurdurduğu bu ailelerin yüzde kaçı gerçek anlamda mutlu ?Benim bahsettiğim kişiler seninkilerle aynı değil zaten. Ben kara cahil olmayan, kültürlerine sahip çıkan, güzel evlat yetiştirmiş ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmiş, sonrasında da o evlatlarını onlara uyan kişilerle (zorlamadan) evlendirmek isteyenlerden bahsettim. Biliyorsundur ki insanlar bin kategoriye bölünebilir anlattıklarımızla. Her çeşit insan var. Sen benim bahsettiğimi anlamışsındır muhtemelen.
Ama senin söylediğin insanlar da var ne yazık ki, ülkemizde. Kızını maddi bir kazanım olarak gören, başlık parası alan, oğlundan kurtulmak istediği için evlendiren vs vs gibi durumlar da oluyor. Keşke olmasa...
Darkparadise tarafından 04/Oca/21 01:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu kiz bana bakmaz dedigim birsuru kadini bi sekilde kendime asik ettim.
Yengec burcuyum zaten duygusal biriyim. Ask benim icin bir ihtiyac.
Bi kac yil suruyor en fasla ama. Daha uzun surenini gormedim.
Bi kac yil aşki sömürüyorum. Ask bitince de ayriliyorum.
ayrilirken karsimdakini incitmeme hususunda da uzmanlastim. Zaten ahlaki olarakta asla iliskide yalan soylememe, bosa umutlandirmama, sonsuz guven verme gibi durumlarim var.
Bu sebeple ayrildigim butun kadinlar ileriki yillarda illaki arar sorar gorusur bende kalirlar ben onlarda kalirim vs.
Tatli tatli hayati sorgulariz kamplara gideriz.
Ben ask acisi yasiyosam onlar beni, onlar yasiyosa ben onlari iyi hissettirmeye calisirim.
Evlenen kadin arkadaslarimdan bile bu sekilde vakit gecirdiklerim cok oldu.
Neyse uzadi. Hayat guzel yani kisaca.
Cok pardon da niye evleniyosunuz ki
-
korkarabatak bunu yazdı
ayrilirken karsimdakini incitmeme hususunda da uzmanlastim. Zaten ahlaki olarakta asla iliskide yalan soylememe, bosa umutlandirmama, sonsuz guven verme gibi durumlarim var.
Bu sebeple ayrildigim butun kadinlar ileriki yillarda illaki arar sorar gorusur bende kalirlar ben onlarda kalirim vs.
Ben ask acisi yasiyosam onlar beni, onlar yasiyosa ben onlari iyi hissettirmeye calisirim.
Insan niye evlenmek ister?
Diyelim ki bir kisiyi cok seviyorsun. Evlendiginde o kisi uzerinde hakkin oluyor. Sevgili oldugunda olmuyor.
Sen aman zaten istemiyorum diyorsan zaten sevmiyorsundur
-
futurist bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
Diyelim ki bir kisiyi cok seviyorsun. Evlendiginde o kisi uzerinde hakkin oluyor. Sevgili oldugunda olmuyor.
gerçekten erdemli olan insanlar devletin tasdik ettiği bir kağıt parçasına o kadar anlam yüklemez. asıl anlam kalptedir.
3 senede bitmeyen bir aşk yakalarsam da evliliği düşünmem. evlilik düşüncesi zihinlere girdiği andan itibaren yıpratmadığı hiç bir ilişki yoktur.
işin içine çıkarlar girer aileler denge gözetir sürekli açık arar nasıl yaşıcan nerde yaşıcan o niye öyle bu niye böyle.
kızımızda şöyleymiş oğlumuzda böyleymiş akrabalar komsular çekiştirmek için birbiriyle yarısır.
1000 km uzaktan insanların düğüne tepişmek için gelmesi filan ? kız istemesi vermesi alması iğrenç ataerkil adetler.
akabinde klişelerden boğulan ve nikaha kadar onlarca can sıkıcı hadise verilen kilolar bla bla bla.
hoşt demek istiyorum açıkcası genel olarak içimden geldi :)
mesele sadece evlilik de değil bence sistemin size dayattığı bütün hayat seçeneklerini reddedin. yoksa mutsuz bir köle olursunuz.
napalım ki amk demeyin. insan değil misiniz o muazzam beyninizi çalıştırıp az götünüzü zora sokun farklı olmak isteyin. kalıplara girmeyin. hersey çözülür.
en büyük aşklar en büyük başarılar en büyük özgürlükler vs bunların hiçbirisini eski insanların tariflerinde aramayın.
artık çok farklı bir devirde yaşıyoruz. handikapımız ise tam meridyene tam geçiş evresine denk geldik.
neandertaller ve homo sapiensler ne kadar farklı ise internetin icadından önceki kuşaklar ve sonraki kuşaklarda bir o kadar farklı.
-
ASIL YANLIŞ EVLENMEK
-
LhaNeT bunu yazdıitalyan bunu yazdıLhaNeT bunu yazdı
Sanırım korkuyorsun ve "Daha iyileri varken yanımda hep bu olacak" diyorsun yada bilinçaltın böyledir sen farkında değilsindir. Doğru kişiyi bulduğundan %100 emin olduğunda ancak o zaman bahsettiğin bu sorunları aşarsın.
Forumda bi arkadaş vardı. Aile yok para yok herşeyi bi başıma yapıcam diyip baya zorluk çekerek evlenen. Benim durumda aynısı. Yapmam gereken herşeyi yapmaya hazırım ama süreç stressli.
Hocam sorması ayıp ama annen baban hayatta mı ? Eğer hayattalarsa ne alemdeler ? Onlarla aran nasıl ?
Değil hocam , liseden beri yalniz yaşiyorum.
-
MATH bunu yazdı
30'dan sonra evlilik biraz zor. Kolay aşık olamazsınız. Bundan dolayı da kolay fedakarlık yapamazsınız. 20'li yaşlarda evlenmeniz lazım.
Kaybedenler Kulubu gibi yaşariz artik 30 olduk. Nasip gerci
-
korkarabatak bunu yazdıfuturist bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
gerçekten erdemli olan insanlar devletin tasdik ettiği bir kağıt parçasına o kadar anlam yüklemez. asıl anlam kalptedir.
3 senede bitmeyen bir aşk yakalarsam da evliliği düşünmem. evlilik düşüncesi zihinlere girdiği andan itibaren yıpratmadığı hiç bir ilişki yoktur.
işin içine çıkarlar girer aileler denge gözetir sürekli açık arar nasıl yaşıcan nerde yaşıcan o niye öyle bu niye böyle.
kızımızda şöyleymiş oğlumuzda böyleymiş akrabalar komsular çekiştirmek için birbiriyle yarısır.
1000 km uzaktan insanların düğüne tepişmek için gelmesi filan ? kız istemesi vermesi alması iğrenç ataerkil adetler.
akabinde klişelerden boğulan ve nikaha kadar onlarca can sıkıcı hadise verilen kilolar bla bla bla.
hoşt demek istiyorum açıkcası genel olarak içimden geldi :)
mesele sadece evlilik de değil bence sistemin size dayattığı bütün hayat seçeneklerini reddedin. yoksa mutsuz bir köle olursunuz.
napalım ki amk demeyin. insan değil misiniz o muazzam beyninizi çalıştırıp az götünüzü zora sokun farklı olmak isteyin. kalıplara girmeyin. hersey çözülür.
en büyük aşklar en büyük başarılar en büyük özgürlükler vs bunların hiçbirisini eski insanların tariflerinde aramayın.
artık çok farklı bir devirde yaşıyoruz. handikapımız ise tam meridyene tam geçiş evresine denk geldik.
neandertaller ve homo sapiensler ne kadar farklı ise internetin icadından önceki kuşaklar ve sonraki kuşaklarda bir o kadar farklı.
Bu saydığın seyler evlilikle ilgili değil ki.
Toplumumuzun salak adetleri ile ilgili.
Bunlarin hicbirini yapmak zorunda değilsin.
Zaten seninle evli gibi ayni evde yasamasina izin veren birinin ailesi oldukca marjinaldir. Turk adetlerinide pek sallamaz.
Farz edelimki benim dedigim gibi degil. Dedin ya biraz once ben acikca herseyi soylerim diye. Bu asamaya gelincede karsina al soyle.
Ben kiz isteme ( abartili)
Düğün, kina, gereksiz akraba ziyaretleri gibi adetleri istemiyorum. Zaten evlenecek kadar iyi taniyan biri bunu bilir ve zaten istemez
Gidersin sade 3-5 kisilik bir nikah bitti gitti. Pandemide zaten insanlar boyle evlendi teyzemin kizinin nikahinda sadece sahitler vardi anneleri bile gitmedi.
Yani olunca oluyor. Yeterki buna takik girine denk gelme.
Simdi gelelim evlilik ve sevgilik durumuna.
Bunun cok cok farkli boyutu var. Farz edelim 20 yillik sevgilin bir gun kaza geçirdi bitkisel hayatta. Doktor onunla ilgili karari sana degil yilda 1 kez gordugu ailesine soracak.
Sen istedigin kadar bir yerini yirt. Sen devlet gozunde hicbirseysin. Sen yasasin diyeceksin sana gicik olan baba cekin fisini diyecek...
Mesela maddiyat degil mevzu tabiki ama bundan da bahsedeyim. Sen yada o öldü. Arkada koca bir mal birakti. Yillarca kahrini cekmis senin . Bütün mal zibidi hic gormedigin yigenine kalacak. Oda parasiz pulsuz surunecek.
Bu mevzuyu size acsa beni param icin mi seviyorsun nagralari atarsiniz. Ben kadinimi muhtac etmem erkekligi sergiler ama oldukten sonra baskalarinin eline dusmesine ortam saglarsiniz. ( Bunu genel yazdim :)
Yine diyelim ki sevgilin bir gun ortadan kayboldu. Polis seni bir sure ciddiye alir. Ailesi degilsin kocasi degilsin der gecistirir.
Pesine dusemezsin.resmi olarak hakkinda bilgi ogrenemezsin cunku kimse seni iplemez
Cocuk dogurdugunda evli değilsen velayet anneye oncelik verir.
Evlilik cuzdanini dunyanin heryerinde gecerli bir resmiyettir. Evlendiginde gecmisini araştırıliyor.
Belki o sevgilin evli bilemezsin. Ya almanyada Hans diye yapili bir adamla evliyse? Bunu hic bilemeyeceksin.
Sormayada pek hakkin olmuyor cunku zaten takiliyorduk diyecek piskince. Ee sende bunu istiyordun zaten.
Ibrahim tatlises derya tunayla 20 yil yasadi gitti yeni tanistigi ayse diye bir kizla evlendi.
Toplumda derya tuna metres cocuguda gayri mesru oldu. O kizda karisi oldu.
Toplum degerlerini sallamiyorum diyebilirsin
Ama ileride cocugun oldugunda o sallar.
Aklima gelen bu simdilik.
Yani biriyle evlenmek ona sayginlik kazandirmaktir.
O sayginligi ona layik görmüyorsanız sevmiyorsunuzdur.