İlk Hedef Türklük
-
maydonoz07 bunu yazdı:
-----------------------------cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------
genisletildi bilmem ne derken o yasaninda mutlaka bir boslugunu bulurlar.bir bakmissin türke vetürkiyeye karsi ön yargılar daha cok cogalmis. artmis ve elden birsey gelmiyor. bakin dedigim gibi türklük kavramini hala kendilerine yedirememis olanlar var. bir önceki yazimdada dedim türklügü fasistlikle bir görenler yaniliyor hatta düsünce boyutlari birden degisiveriyor. yasadaki türklük kelimesinin yanina türkiye cumhuriyeti devletinide ekleyiverseler ne olur? olmazzz... türke hakaret edicek ama devlete etmediginden yargılanamiycak... ne güzel a.q. yasa genisletilebilir ama o türklük kelimeside aynen kalmalidir diyorum. yoksa hic ellemesinler..
-----------------------------en derin saygı ve sevgimi gönderiyorum kardeş sana ama gel bunu cok bilmiş arkadaşa anlat işte kafa basmıyoki her devrin adamında
-----------------------------
cok bilmisliklerinden degil kardes... sadece akp nin icraatlarini savunmus olmak icin inatlasiyorlar. -
T.C. yaşayan tüm insanların nüfus cüzdanların da ne yazıyor ? türk..
o zaman herkes türk milletidir.itirazı olan varsa vatandaşlıktan tahliye olsun.!
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------bizim kör milliyetçi faşizan tayfa yine fırlamış piyasaya... hadi kökeni türk olanları geçtim aramızda çerkezide var kürtüde lazıda zazasıda onlar görse onlarda karşı çıkacak şimdi anlamadan dinlemeden... şimdi 301. maddede ifade türklük diye geçiyor birisi o kavrama dahil olanlara hakaret ederse yargılanır diyor değilmi? peki yeni kanun ne diyor "türk milleti" ne hakaret ederse ceza alır.. şimdi türk milleti deyince kavram dahada genişliyor aslında. türk milleti içinde farklı kökenlerden insanların yaşadığı toplum değilmi peki o farklı kökenlerdeki insanlarda türk değilmi peki o zaman neden karşı çıkıyorsunuz şöyle düşünün olayı;önceden birisi türklüğüe hakaret ettiğinde ceza alıyordu şimdi türk milleti kavramı geldi bunun yerine yani büsbütün türk milletine dahil olan insanlara karşı bir hakaret yapıldğnda yine yagrılanabilecek mesela hrant dink ne demiş;
“Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin Ermenistan ile kuracağı asil damarında mevcuttur"
şimdi burda kanı boşalması istenen türk, türk milletinden değilmi? başka bi millettenmi bu türk? ermeniler şu an ki türkiye sınırları içinde kurmak istemiyorlarmı ermenistanı? e türkiye içindeki türklerin kanını boşaltmak istiyorlar o zaman peki o türkler neyi oluşutuyor? türk milletini... e o zaman ne konşuyorsunuz kardeşim bilip bilmeden... cahillik biz boyu anasını satıyım konuyu açan elemana sormak lazım hayatında ceza hukuku muhakemesi diye bişey duydunmuda her gördüğnü c/p yapıyorsun diye. önceki maddeden yargılananlar bu madde sayesindede kolayca yargılanırlar götünüzden element uydurup ortamı germeye çalışmayın hem aklın yolu birdir yukardaki 1-2 adam dışındaki adamlarda akl-ı selimle cevap wermişler helal olsun diyorum elinize sağlık
-----------------------------Janissary yanlış düşünüosun bnce Türk'lük ayrı Türk milleti ayrı kavramlardır..
Yani biri bnm Türk'lüğüme bi laf etse dava açsam bi bok olmayacak yani anca türk milletine küfür edicekki bi bok olacak..Olmaz böle şey !!
-
--- Orhan Pamuk ---
1) Türkiye’de otuz bin Kürt ve bir milyon Ermeni öldürüldü. Neredeyse benim disimda hiç kimse konusmaya cesaret edemiyor ve milliyetçiler bunun için benden nefret ediyorlar...
2) Atatürk kendini içkiye vermis meyhane kalabaligina cumhuriyeti emanet etmis olmanin güveniyle gülümsüyordu...
3) Atatürk’ün leblebi zevki ülkemiz için büyük felaket oldu...
--- Elif Şafak ---
1) Bütün akrabalarini 1915’te kasap Türklerin ellerinde kaybetmis soykirimzede bir sülalenin torunuyum (Sayfa 63)
2) Sen kalk gel Ortaasya’dan, dal dosdogru Anadolu’nun bagrina, sonra bir bakmissin her yerdeler! Orada yerlesik olan milyonlarca Ermeniye ne oldu peki? Asimile edildiler! Eridiler! Yetim birakildilar! Sürüldüler. Mal mülklerinden oldular! (Sayfa 65)
3) Siradan Türklerle ne konusacaksin egitim görmüsleri bile ya milliyetçi ya cahil (Sayfa 130)
4) Ayasta sag kalan olmamis Çankiri’ya götürülenler de peyder pey öldürülmüsler... Sopalarla, balta saplariyla dövülmüsler. Bazilari açliktan ölmüs bazilari da öldürülmüs (Sayfa 170-171)
5) Türkler,1915’te bunlari Ermenilere yapanlar (Sayfa 172)
AYNEN KALMALI
-----------------------------Birde şu yazıyı okudum şu 2 salağın kafasını kesesim geldi valla..