folder Tahribat.com Forumları
linefolder Geyik & Teknoloji İle İlgili Olmayan Video / Resim / Flash Paylaşım
linefolder İlk Türk Savaş Gemisi (Radara Yakalanmayan Hayalet Gemi) Bugün Hizmete Başladı

İlk Türk Savaş Gemisi (Radara Yakalanmayan Hayalet Gemi) Bugün Hizmete Başladı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben o boyutta bir deniz aracının tespit edilmeden yoluna devam edebileceğini sanmıyorum.

1970 lerde belki ama bu çağda radara yakalanmayan gemiler boşa yatırım bence.

bu geminin radara yakalanmama maliyetinin 5 de birine uzaya uydu fırlatabilirsiniz. düşmanın her gemisine bir tane uydu fırlatır internetten canlı izlerim aq hicbişey yapamasam.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dede
    dede's avatar
    Erkek

güzel gelişmeler bunlar uzaya atlan uydu,heronlar vs..

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Ordu ve devlet içerisindeki darbeci düzen tasfiye edildikçe sorgulanabilir devlet yapısı oluıştukça gelişme kaçınılmazdır. Bu olayda tıpkı diğerlerinde gördüğümüz gibi alman malıymış , radara yakalanıyormuş vb.  sözlerle sabote ediliyor . Yeminli akp düşmanlığı böyle birşey işte . Başarıyı takdir etmek canlarını yakıyor . Bu adamlar israil le sıcak çatışma yaşasak zil takıp oynayacak kimselerdir . Sonuçta hükümet yara alacak , yatırımcı kaçacak ve ekonomide canlılık için yükek faiz veren bir ülke konumuna geleceğiz yeniden . Bu basını elinde tutan rekabetten kaçmış kolay para kazanmaya alışmış statükocu iş adamlarının yegane amacıdır.Bu uğurda kurdukları yeni chp lerinde , israil in , diğer dış güçlerin paslarını gol yapmak için ağızları açık bekliyorlar . Bu yüzden erdoğan ın yaptığı birşeyin takdir görmesi mümkün değil .

Bir teknolojiyi sıfırdan elde etmeye çalışmak aptallıktır . Teknoloji transferi yoluyla maliyetleri aşağı çekmek ilgili alanda hızlıca mesafa kat etmek mümkündür . Eğer sizin iddia ettiğiniz gibi bazı bölümlerinde alanında dünya devi özel firmalardan destek alınmışsa bu gerçekten gerektiği içindir . Burada üzülecek birşey yok , askerinin donuna kadar ithal eden bir ülkeden yerli savaş gemisi üreten bir ülke haline geliyorsak bu takdir gerektirir .

Bunu bir başlangıç olarak görmeliyiz , bir sonraki aşama olarak  çok daha gelişmiş savaş makineleri yapacağımıza eminim yeter ki şu yeminli akp düşmanlarına ve kontrolündeki basına kanarak birikimlerimizi hayallerimizi boşa çıkarmayalım .

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben o boyutta bir deniz aracının tespit edilmeden yoluna devam edebileceğini sanmıyorum.

1970 lerde belki ama bu çağda radara yakalanmayan gemiler boşa yatırım bence.

bu geminin radara yakalanmama maliyetinin 5 de birine uzaya uydu fırlatabilirsiniz. düşmanın her gemisine bir tane uydu fırlatır internetten canlı izlerim aq hicbişey yapamasam.

Hocam ona bakarsak bir gemiye 200-300 milyon dolar yatıracağımıza onlarca otonom deniz araçları yapabilirdik. Yeni konsept böyle mecburen takip ediyorlar.

Zaten Milgem projesinde ABD'nin Freedom sınıfından(LCS-1) esinlenildi.

USS Freedom:                                                                                          TCG Heybeliada

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

deniz seviyesinde radar mevzusu, hava radarları gibi etkili değildir. 

geminin kaplaması ve geometrik şekilleri radar dalgalarını absorbe eder ve ya çeşitli bölgelere yansıtır.

ancak boyutları düşünürsek illaki bir tarafları radara giricektir. fakat farklı boyutlarda ve ya yönlerde değişik şekilerde görünüyor olabilir. parazitli olabilir. vardır bir faydası :)

unutmadan, amerikan F117 hayalet ucağı, yani dünyanın ilk hayalet ucağı, yugoslavya da 1965 model modifiye edilmiş rus radarına yakalanıp düşürülmüştü. sadece geometrik şekilleriyle radar sinyallerini yansıtıyordu.  aynen yüce ŞEYHimizinde dediği gibi 1970 lerde olsa sağlam olurdu hacılar. fakat güzel gelişmeler, gururlanıyoruz böyle şeylerle. 

not: tamamı fiber glass planör bile (2-3 yerinde metal borular ve 2 tane tel var :) ) teeee bilmem neredeki radarda kuş sürüsü olarak görünüyor.. koca gemiden hiç mi sinyal yansımayacak :))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Esas soru şu: Bunun hızı kaç knots? Harbiden hızlımı yani ciddi ciddi merak ediyorum hızını, teknik özelliklerini...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

mescarine bunu yazdı:

Esas soru şu: Bunun hızı kaç knots? Harbiden hızlımı yani ciddi ciddi merak ediyorum hızını, teknik özelliklerini...

Keşif, ileri karakol, denizaltı savunma gemisiymiş..

hız: 29knot,

iyi la 100 mt lik gemi için..

http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C4%B0LGEM_Projesi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

Amk bu halk a ne yaparsan yap yaranamassın :)

hoca yazdığını tersten yazsaydın daha mantıklı ve iyi olurdu bu halk ner yaparsa yapsın yaranamaz bunlara bi savaş gemisiyle sanki dünyayı ele geçirdik evet güzel gelişme ama ne yani savaşamı gircek bide gülücük yapmışsın hoca yaa tv izlemiyosun herhalde

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi bilmiyorum da, benim için bir ordu çok sağlam bir deniz altı üretemiyorsa gemi yapmasın.

niyeyse, gözümde iyi deniz altı, iyi deniz ordusu demektir.Gizli, güçlü deniz altısı ve personeli olmalı.

uçak deniz altı ve çok iyi karacıları..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

abi bilmiyorum da, benim için bir ordu çok sağlam bir deniz altı üretemiyorsa gemi yapmasın.

niyeyse, gözümde iyi deniz altı, iyi deniz ordusu demektir.Gizli, güçlü deniz altısı ve personeli olmalı.

uçak deniz altı ve çok iyi karacıları..

Deniz altından 40 km yüzebilen sat larımız var :)

Gel bili bili gates
Toplam Hit: 18016 Toplam Mesaj: 82