folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder İlk Yazım Neden HTC ? Neden Samsung ? Neden LG ? Neden Sony, Hepsini Cevaplıyoruz.

İlk Yazım Neden HTC ? Neden Samsung ? Neden LG ? Neden Sony, Hepsini Cevaplıyoruz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Yeni kişisel blogum http://www.gercekrota.com/ zaman bulup yazabildiğim ilk yazımı burada paylaşıyorum. Biraz s5 üstünlüğünde bir yazı oldu fakat nedenlerini ekledim. Keyifli okumalar.

http://www.gercekrota.com/2014/07/neden-htc-neden-samsung-neden-lg-neden.html

30 Temmuz 2014 Çarşamba

Neden HTC ? Neden Samsung ? Neden LG ? Neden Sony, Hepsini Cevaplıyoruz.

Eğer gerçek bir android sever iseniz , ve gelişmeleri takip ediyorsanız zaten anlatacaklarımızın bir kısımını da biliyorsunuzdur , yinede bilgilerinizi tazelemek ve pekiştirmek adına elde ettiğimiz verileri birlikte karşılaştıralım.

Günümüzün en büyük hastalıklarından biri de aslında her gün bir yenisi çıkan mobil cihazları birbirleri ile sürekli kıyas etmek , tabi yılda bir veya iki yılda bir cihazını yenileyen neslimiz için bu hastalık yerine ihtiyacaya doğru kaymakta. Herkez kendi elindekinin en iyisi olmasını istiyor buda rakabeti beraberinde getiriyor , bu sene öyle bir yılki artık android ekosistemi tamamen yerli yerine oturmuş durumda, her üreticinin farklı bir özelliği ile diğerlerinden bir adım önde ve başka bir özelliği ile bir adım geride.

Lafa android pazarının yıldızı samsung ile başlayalım. Bildiğiniz gibi samsung adım başı bir cihaz çıkartan ve tüm teknolojilerin en üstüne konumlandırdığı amiral gemisi cihazları ile ünlü bir üretici. Samsung arge bölümünün sağladığı destek ve mali gücü ile hiç bir android cihaz üreticinin altında kalmamak adına S serisinin yanında Note serisi ve Mini serisi cihazlardan sonra birdeCamera serisi ile birlikte pazarı oldukça doyurmuş durumda. Öyleki Diğer üreticilerin daha tabletlerinin adı sanı belli değilken samsung Tab S ve Note serisi tabletleri ile kendi pazar payını kurdu bile. Note serisi tabletler aynı telefonda olduğu gibi kalem destekli tablet serisini oluşturmakta. Yani kısaca aradığınız ne varsa samsung gel bende var diyor , alt sınıf , orta sınıf ve üst sınıf. Bu kadar çeşitlilik oluncada ister istemez pazarı domine eden bir firma haline geliveriyorsunuz.
    Peki hiç mi kötü yanı yok ? Tabiki var , Samsung kullananlar bilirki samsung cihazların neredeyse tamamı plastik cihazlardır , plastik cihazlar hissiyatı negatif şeklde etkilediği gibi cihazı daha hafif ve ucuz hale getirerek üretim ve dağıtım bandını rahatlatmaktadır , kısaca şöyle düşünelim samsung ve htc aynı anda bir cihaz tanıtsa bile samsung çoktan cihazı satmaya başladığında HTCdaha dağıtıma bile sokamıyor , çünki htc cihazları ( M serisi ) üretiminde saatler harcanıyor her cihaz tek tek lazer kullanılarak tek parça alüminyum plakatan bir kasa haline getiriliyor ve montaj yapılıyor. Yılların samsung kullanıcısı olarak ve samsung un gördüğü herkezden bir özellik kapmasınada alışık olduğumdan metal kasalı cihazları 2014 sonu veya en geç 2015 yılı içerisinde göreceğimizden kesinlikle eminim. Peki HTC daha kaliteli cihazlar üretiyor da niye tüm dünya HTC kullanmıyor ? 
    Nedeni basit , reklamı yok ve fiyatı yüksek. Bir cihazın reklamı olması için illaki tv de veya dergilerde görmeniz gerekmiyor , Apple ın ne kadar az reklam verdiğini herkez bilir ancak ürün kendi kendinin reklamını yapıyorsa iş o zaman değişiyor. Samsung Galaxy seriside aynı Apple ürünleri gibi artık domine ettiği pazar payından bedava reklam sağlıyor , samsung kullanan ve cihazından memnun olan her samsung müşterisi ister istemez cihazın bedava reklamını etrafına yapmış oluyor. Artı olarak buna mobil pazarda en çok reklam harcamalarını samsung un yaptıgını da eklersek işin gerçek rengini de görmüş oluruz. Peki hiç mi gideri yok HTC nin ? Tamam pahalı ama kaliteli ? .
    Evet gideri var ancak HTC kaliteli oldugu kadar teknolojik bir cihaz değil , Kullandığı ultrapixel kamera ne kadar gelişmiş'te olsa bir s5 kadar kaliteli çekimler yapamıyor , üstüne üstlük samsung cihazların Gear ve S Healt uygulamaları ile ne kadar bastırdığını ve pazar payının adete suyunu sıktığını fark etmişsinizdir. Giyilebilir teknoloji konusunda şuanda tek rakibi Sony ve sony de watch serisi ile çokta büyük bir başarı göstermiş denilemez , Android Wear ın tanıtımı ile LG ve Motorola da giyilebilir teknoloji alanında kendini göstermeye başlasada bu ürünlerin ülkemizde nasıl bir taleple karşılaşacağını henüz kestiremiyorum.

Çok fazla samsung konuştuk biraz LG ve Sony'e bakalım.
    Sony yılların kaliteli teknoloji markası her ne kadar kaliteli cihazlar yapsada bir türlü istediğini bulamadı şu mobil pazarda, sonunda ericsson markasından kurtuldu ve imajını düzeltti , fakat hala benim aklımın almadığı dünyadaki mobil kamera pazarının çoğunu elinde bulunduran sony ve nokia iken sony niye gerçekten kaliteli lens üretimini gerçekleştiremiyor. Xperia cihaz kullananlar kameralarını çok iyi sanıyorlarsa birde Samsung S 5 ile cihazlarını kıyas etmeleliler. S 4 ve Note 3 deki kamerayı unutun. Sıfırdan sensör üreten samsung artık kamera konusunda tek rakibi nokia olarak gözüküyor ve nokia android üretmiyor. Xperia serisi cihazların sade ve akışı bir arayüz kullanması cihazların aşırı sağlam ve su geçirmez olması çok büyük bir art iken , gereksiz kalın çerçeveler darbe aldığında açılan tıpalar ( z2 ) insanları azda olsa sinir etmekte. Ayrıca su geçirmezlikte artık tek başına değil Samsung s5 ve s5 active ile rekabettte her üreticiden bir özellik alan samsung buradada sony i yanız bırakmayarak elindeki en büyük kozu almış bulunuyor. 
    LG demişken cihazdan hiç bahsetmedik. Samsung gibi kore kökenli firma eskiye nazaran biraz daha toparlandı ve bundaki en büyük pay g2 modeline ait , ülkemizde ve dünyada çok saldırgan bir fiyattan piyasaya sürülen cihaz çerçevelerin inceliği ve kullandığı snapdragon 800 işlemci ile pisayaya çıktıgında rakiplerine ( s4 ve htc one m7 )  nal toplatmıştı, LG G3 gerek tasarımı gerek malzeme kalitesi ile şahane bir cihaz üstüne üstelik global anlamda pazarlanan ilk 2k ekrana sahip , S5 ile birlikte snapdragon 801AC işlemcisini kullanan cihazın 32gb lık versiyonu da 3GB belleğe sahip. Peki niye mükemmel olamadı bu cihaz, Yine karşımıza kamera unsuru çıkıyor , LG G2 de de kullanılan eski bir lensi kullanan LG sadece snapdragon çipsetinin güncellemelerini kullanarak biraz makyajlama yapmayı tercih etmiş , ve samsung un karşına kamera ve su geçirmezlik harici tüm kulvarlarda üstün bir cihaz çıkartmış. Gerçekten HTC den sonra en iyi hissiyata sahip LG G3 tam olarak metal olmasada magnezyum alaşım kullanarak özellikle arka kapakta kendisini çok iyi belli ediyor. 

İşi özetlersek ?
    Eğer en büyük performansı alayım her türlü aksesuara kolayca erişeyim , mükemmel bir kameram olsun diyorsanız samsung s5 şuan hala açık ara önde , su geçirmezlik özelliğini de unutmamak gerekiyor.
    Eğer çok çok iyi bir malzeme kalitesi olsun , cihazım herkezin elinde olmasın bir tek bende olsun diyorsanız HTC daha asil bir cihaz üretmiş durumda gerek tasarımı gerekse sterio ses sitemi olsun kendisini her türlü göstermeyi başaran cihazın bence tek eksiği süper amoled ekran ve daha fazla çözünürlüğe sahip kamera.
    Son teknolojiye sahip olayım , tasarımı güzel olsun ekranım mükemmel olsun dersenizde burada sizi LG karşılıyor , gerçekten önden htc ile birlikte en güzel görünen ve en ince çerçeveye sahip olan cihaz kalbimi knock code ile fetih etmiş olsa bile vasat kamerası ile kendisinden biraz uzaklaştırdı.
    Hepsinden biraz yani hem sağlam hem kaliteli malzeme ( krom power butonu , paslanmaz çelik çerçeve ) hem su geçirmezlik , sağlamlık hemde yüksek performans ( 3gb ram ) hemde iyi bir kamera ( exmo r lens her ne kadar kaliteli de olsa bir isocell  degil ) 

Sadece özellik degil tasarım ve bütçeyede bağlı bu iş. Her cihazın kendine has özellikleri birbirinden ayrılmasını sağlıyor. An itibari ile distribitör garantili cihazların fiyatları.
    HTC ONE M8 = 2.499 TL
    S 5 = 2.199 TL
    Xperia Z2 = 2.199 TL
    LG G 3 = 1.999 TL ( 2.199 TL 32 gb 3 GB ram ) 
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

512 MB ram ile Windows XP kullandığımı bilirim. Bu telefonlarda 3 GB ram ile ne kullanacaksınız ? Autocad mı ? Firmalar işin bokunu çıkardı. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

s5 ayarındaki cihazlar için yaptığın bu şahane olayı s4 ayarındakiler için de yapabilir misin..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

512 MB ram ile Windows XP kullandığımı bilirim. Bu telefonlarda 3 GB ram ile ne kullanacaksınız ? Autocad mı ? Firmalar işin bokunu çıkardı. 

hocam sıkıntı o zaman 512 mb ram yetiyordu mobilde inan 3 gb ramın olsa zor yetecek. Apple cihazlarnı güncellemeler ile bitirirken android donanım sömürmeyme bitiriyor. 

bu arada autocad derken markette var

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.autodesk.autocadws&hl=tr

yunusdogan bunu yazdı

s5 ayarındaki cihazlar için yaptığın bu şahane olayı s4 ayarındakiler için de yapabilir misin..

Tabiki hocam çok yakında şimdi kısa kısa yazmak istemiyorum uzun uzun yazacağım yine 

PanxeR tarafından 30/Tem/14 02:23 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

Samsungun mini bir modelini kullansamda bir s4 mini kullanıcısı olarak samsung cihazlardaki seriliği akıcılığı hiç bir android cihazda bulamıyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

hacı genel hatları ile insana neden pahalı-ucuz yada malzeme olarak bilgi vermissin teknik özelliklerle bence teknik destek(garanti+satış sonrası) hakkında bilgi vermende çok iyi olur. Bire bir sen tecrube etmemiş olsanda gecenlerde bi mürid konu açmıştı sanırım (lg ile alakalı yazmıstım ben oradan hatırlıyorum) oradan faylanıp editleyebilirsin.

hocam özellikle bloguna girip okudum bi reklam tıklıyım dedim ama daha yok :) hayırlı olsun 

piradomim tarafından 30/Tem/14 02:24 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

sonuc olarak hangisi iyi hocam :D

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek
    HeyQirs bunu yazdı

ayrica yazdigin yazida deneme yapmadan konustugun bariz belli s5 ve m8 kullandigim cihazlar kamerada suan m8 ayarinda bisey yok g3 kullanmadm bilmiyorm geri kalan g2 vs alayini denedim

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    HeyQirs bunu yazdı
    HeyQirs bunu yazdı

ayrica yazdigin yazida deneme yapmadan konustugun bariz belli s5 ve m8 kullandigim cihazlar kamerada suan m8 ayarinda bisey yok g3 kullanmadm bilmiyorm geri kalan g2 vs alayini denedim

:D deneme yapmadın derken hocam elimin altında olmayan bi cihaz yok.

HTC nin kemarası bariz s5 in atında. renk ve pixel olarak öpüyor yarın caps atarım. 

g3 ile g2 nin kamerası aynı zaten.

edit : yarını bekleyene kadar.

UhNlv21.jpg%20%28369×496%295yQej6M.jpg%20%28375×491%29

PqFwIad.jpg%20%28385×495%29

PanxeR tarafından 30/Tem/14 03:34 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

karşılaştırma öyle yapılmaz. tamam teknolojide daha iyisi daha iyidir ama nokia nın windows phone telefonları 1gb ram olmasına rağmen gayet akıcıdırlar. aynı şekilde iphone 5s ler 1gb ram olmasına son derece akıcıdır. telefonun hızını ve akıcılığını işletim sistemi belirler. o yukarıda yazdığın modelleri hepsi android kullanıyor fakat hangisinin çekirdeği daha iyi düzenlenmiş ona bakılması gerekir. isterse 32 çekirdek 64gb ram olsun. en iyi telefon olacak diye birşey yok. ayrıca şuna da bakacaksın hangisi daha sağlam. samsungu al yere düşür ekran tuzla buz. sony i yerden yere vur bana mısın demez. bu şekilde karşılaştırma her zaman yanlıştır. donanımhaber de aynısını yapıyor milleti yanıltıyor. o verilen grafiklerin hiçbir anlamı yoktur. kimse telefonunda gündelik hayatta pi sayısını hesaplamıyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    xylgn_ bunu yazdı

karşılaştırma öyle yapılmaz. tamam teknolojide daha iyisi daha iyidir ama nokia nın windows phone telefonları 1gb ram olmasına rağmen gayet akıcıdırlar. aynı şekilde iphone 5s ler 1gb ram olmasına son derece akıcıdır. telefonun hızını ve akıcılığını işletim sistemi belirler. o yukarıda yazdığın modelleri hepsi android kullanıyor fakat hangisinin çekirdeği daha iyi düzenlenmiş ona bakılması gerekir. isterse 32 çekirdek 64gb ram olsun. en iyi telefon olacak diye birşey yok. ayrıca şuna da bakacaksın hangisi daha sağlam. samsungu al yere düşür ekran tuzla buz. sony i yerden yere vur bana mısın demez. bu şekilde karşılaştırma her zaman yanlıştır. donanımhaber de aynısını yapıyor milleti yanıltıyor. o verilen grafiklerin hiçbir anlamı yoktur. kimse telefonunda gündelik hayatta pi sayısını hesaplamıyor.

dediklerin dogru oldugu için antutu vb. şeylerle karşılaştırmadım hocam cihazları tamamen eksi ve artı yönleri ile , zaten farkındaysan wp ile android i veya ios u karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak gibi birşey. oyüzden elleşmedim.

sony nin kalitesine karşı çerçeveleri var. samsung un plastiğine karşı değiştirilebilir ve renkli su geçirmez kapagı.

lg de ise herşey gayet iyi kamera vasat. bunlar cihazların arasındaki en büyük farklar.

Toplam Hit: 5804 Toplam Mesaj: 36