folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İmam Olmak (Beyin Fırtınası)

İmam Olmak (Beyin Fırtınası)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek

İMAM olmak her yiğidin harcı değildir. olmasına herkes olur ama o sorumluluk bambaşkadır. 

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kenankonak
    kenankonak's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:
    -----------------------------

selamun aleykum murdiler..yeni cıkan yasadan konu açıldı arkadaşla konusuyordumda.(kendisi tıp okuyor).söle bir muhabbet döndu;

simdi imam olsak her aksam bi cenazeye gitsek ve orda kuran okumanın min fiyatı(adana için)200 tl.bazen bu imamlar bir gecede 2 yere flnda gidebiliyor

neyse orasını karıstırmayalım.her gün bi sefer cenazeye gitse 200 tl den cok ii para.sonra bunun bide devlet maası var.(ne kadar oldugunu bilmiorum fakat bin tlnin üstündeydi)..sonra millet sana yiyecek icecekte getirio bazen..burdan da kar etsek..bi tanıdıgım imam vardı cami bi tek cuma günleri doluyordu ve bahcesi vardı hic pazara fln gitmiyordu adam:D böle bişide olabilir o ayrı

onun dısında ekstra olarak sunlar geldi aklıma..sesi güzel olan imamların fiyatları 400 tl fln yada 500:S 

sonra bu tıpta okuyan ark dedi ki biz bosa okuyoruz.alalım bi kuran ezberleyelim dedi.bizim kitaplar kurandan kalın.onu ögreneceğime kuranı ögrenirim cennette garanti olur :D gibisinden bi yorum yaptı.

isin matematiksel kısma bakarsak cok guzel para var.ama evdeki hesap carsıya uyar mı ?

ben imam olupta fakir olan adamda görmedim :S 

yazık kuranı para kazanmak içinmi okuyacaksınız acıdım size allah ıslah etsin

misafirdir ne kafirdir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam parasi iyi güzel de her allahın günü ölü evi çekilirmi, hergün zirlayan insanlar etrafinda, moral sıfır, hergün öleceini hatirliyon vs vs...

Böyle bi işi sevmek mümkün değil aq.

Hayır yani doktor olup adamı kurtarsan neyse, bu mesleğin insanlığa bir faydası da yokki bir mesleki tatmini yok.

Herşey para değil yani unutma ki seçtiğin mesleği hayatının sonuna kadar yapacan buyuk ihtimalle

Devlet imama verecei parayla iki doktor daha okutsa o adamlarin birkaçı daha uzun yaşardı amq =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

ne hale geldik. Sırf Zahiri Dünya İçin,para için Allah(c.c) Komutanlık önderlik edecek imanlı imamamları olcağıma olacağınza sırf bu işi karın doyurmak için iamansız bir şekilde yapıyrsnz ya yazklar olsun. bu ülke bu yüzden bu halde

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

din adamlığı dünyanın en gereksiz işi , sırf birileri para kazansın diye var , ben alayını toplumun sırtındaki parazitler olarak görüyorum, bide bu tiplere devlet bizim vergimizden maaş veriyor ya - zehir zıkkım haram olsun 

medeni ülkelerde , tapınaklarını cemaatin kendisi inşa eder , din adamlarını da kendi yetiştirip besler istediği tanrıya / tanrıçaya da dua eder ama bunun için benim cebime elini atmaz ama türkiyede bu diyanet denen piçler en büyük bütçeye sahip ve iliğimizi kurutuyolar nerede olduğu belli olmayan bir "tanrı" adına. sonra türkiye laik bir ülkeymiş , buna kargalar bile güler 

reel olarak ne üretiyor bu herifler , ne işe yarıyorlar ? tanrılar onların aracılığı ile konuşuyor olsa anlarım , son bir kaç bin yıldır öyle bir iddialarıda yok , ölüm desen, imama mı sorcak ne yapacağını ?

dua desen , bunun bir doğrusu yok ki herkesin kafasına göre dua etmesi ile , imam aracılığı ile belli formatta dua edilmesi arasında sonuç açısından bir fark olmadığını da biliyoruz. 

evlilik işini devletin yasaları koruduktan sonra , tanrınızın bu ilişkiden haberi olmasa da olur , gerçi haberi olsa ne faydası olur beline kuvvet ya kulum mu diyecek ?

imam dediğin lüzumsuz şahısa desen ölmüşlerimden haber getir onu bile beceremez , eski dindeki şamanlar  gene az buçuk insanların hasretlerine ihtiyaçlarına cevap veriyorlardı bu imamların hiç bi boktan haberi yok. 

herşeyin bir şeyi vardır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

simdi genel olarak beyin fırtınasını siz direk dini acıdan düşünmüşsünüz..bu işin parasal boyutuna bakıyoruz.sizdece bi imamın kazandıgı para cok diil mi ?

din boyutunu bi kenara atın.hicbir imama parasız bişi okutturamazsın ki...

bu adamların kazandıgı paralar bence gereğinden de fazla gibi geliyor bana..hos benim yapabileceğim bir iş diil fakat öyle bir muhabbet geçmişti

mürid yazmıs böle düşünürsen söle olur böle olur..böyle düşünmeye gerek yok zaten bu iş böle gidiyor..benim yazdıgımdan cok farklı değil yani

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

xzxz bunu yazdı:

din adamlığı dünyanın en gereksiz işi , sırf birileri para kazansın diye var , ben alayını toplumun sırtındaki parazitler olarak görüyorum, bide bu tiplere devlet bizim vergimizden maaş veriyor ya - zehir zıkkım haram olsun 

medeni ülkelerde , tapınaklarını cemaatin kendisi inşa eder , din adamlarını da kendi yetiştirip besler istediği tanrıya / tanrıçaya da dua eder ama bunun için benim cebime elini atmaz ama türkiyede bu diyanet denen piçler en büyük bütçeye sahip ve iliğimizi kurutuyolar nerede olduğu belli olmayan bir "tanrı" adına. sonra türkiye laik bir ülkeymiş , buna kargalar bile güler 

reel olarak ne üretiyor bu herifler , ne işe yarıyorlar ? tanrılar onların aracılığı ile konuşuyor olsa anlarım , son bir kaç bin yıldır öyle bir iddialarıda yok , ölüm desen, imama mı sorcak ne yapacağını ?

dua desen , bunun bir doğrusu yok ki herkesin kafasına göre dua etmesi ile , imam aracılığı ile belli formatta dua edilmesi arasında sonuç açısından bir fark olmadığını da biliyoruz. 

evlilik işini devletin yasaları koruduktan sonra , tanrınızın bu ilişkiden haberi olmasa da olur , gerçi haberi olsa ne faydası olur beline kuvvet ya kulum mu diyecek ?

imam dediğin lüzumsuz şahısa desen ölmüşlerimden haber getir onu bile beceremez , eski dindeki şamanlar  gene az buçuk insanların hasretlerine ihtiyaçlarına cevap veriyorlardı bu imamların hiç bi boktan haberi yok. 

demek istediğimi bu mürid anlamıs. avrupada bu adamalar halkın verdiği bagıslarla yasarlar.eger halk bagıs yapmazsa bu adamlar ortadan kalkar.hatta kiliselerin cogu kapalı avrupada.cunku halk kiliselere cok para vermiyor.bizde okuldan cok cami var sanki 7-24 doluymus gibi.bi köye gitmiştim.ezan bir baslıyordu o güzelim ezandan artık gina gelmişti.cunku biri ayrı söylüyor biri ayrı söylüyor.dedikleri birbirine karısıyordu.bu kadar caminin ve bu kadar hocanın gereksiz oldgu kanatindeim.

ama daha da artacak..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

millet çalışsın imamlar ordusu yesin mk , işe bak ben kafir olarak soruyom bu ipnelere "allahınız yok mu lan sizin??" bir köye 5 cami , millet yakacak kömür bulamazken oturup dua yer , iman içer artık 

heryer cami her yer imam , aslında imam olmayarak biz enayilik yapıoz iki oku üfle kap parayı , doktorluk mühendislik gibi bir formatı da yok yani kimse sana yaptığın dua olmamış , tanrılar kabul etmedi de diyemez

avrupa da kiliseler kapanıyor çünkü herifler 100yıllar önce anladı duarlarla imanla tasavvufla memleket kurtulmayıp batacağını , reform dediler düş halkın yakasından dediler ulemaya engizisyona, biz halaa besleyelim bu ipneleri  

herşeyin bir şeyi vardır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

simdi genel olarak beyin fırtınasını siz direk dini acıdan düşünmüşsünüz..bu işin parasal boyutuna bakıyoruz.sizdece bi imamın kazandıgı para cok diil mi ?

din boyutunu bi kenara atın.hicbir imama parasız bişi okutturamazsın ki...

bu adamların kazandıgı paralar bence gereğinden de fazla gibi geliyor bana..hos benim yapabileceğim bir iş diil fakat öyle bir muhabbet geçmişti

mürid yazmıs böle düşünürsen söle olur böle olur..böyle düşünmeye gerek yok zaten bu iş böle gidiyor..benim yazdıgımdan cok farklı değil yani

----------------------

Nasıl ya hocaya para vermeden bişey okutamazsın ben hiç bi hocanın suan okudugu karsısında bişey aldıgını gormedım acıkcası he kendin gönlünden kopar verirsin

o ayrı bi meseledir kardeşim.

Şimdi gelelim senin meseleye İmamların gerektiğinden fazla para aldıgını düşünebilirsin haklısın en temel hakkındır yorum yapma hakkın oraya kadar sıkıntı yok

devlet zaten bu hesapları yapmış ölçmüş biçmiş bizim lafımızla değişmiyeceği için bize pek bişey düşmüyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xzxz bunu yazdı:

millet çalışsın imamlar ordusu yesin mk , işe bak ben kafir olarak soruyom bu ipnelere "allahınız yok mu lan sizin??" bir köye 5 cami , millet yakacak kömür bulamazken oturup dua yer , iman içer artık 

heryer cami her yer imam , aslında imam olmayarak biz enayilik yapıoz iki oku üfle kap parayı , doktorluk mühendislik gibi bir formatı da yok yani kimse sana yaptığın dua olmamış , tanrılar kabul etmedi de diyemez

avrupa da kiliseler kapanıyor çünkü herifler 100yıllar önce anladı duarlarla imanla tasavvufla memleket kurtulmayıp batacağını , reform dediler düş halkın yakasından dediler ulemaya engizisyona, biz halaa besleyelim bu ipneleri  

Dinsiz imansız için cahil cühela cümleler kurmak çok kolay.Bende mühendislik okuyorum fakat, bu dünyaya tamah etmediğimiz için dinimizin önünde paranın hiçbir önemi yok.Benim herşeyimi alsınlar fakat dinim yücelsin bu benim için yeterlidir.İstersem açlıktan öleyim yinede son kuruşuna kadar, dinime gereken yardımı yaparım arkadaş.

https://t.me/pump_upp
Toplam Hit: 9431 Toplam Mesaj: 69