folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İmam Olmak (Beyin Fırtınası)

İmam Olmak (Beyin Fırtınası)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

para almak yasak olduğundan hediye alırlar, anneannem adanada mevlüt okuttu imamın karısına adana burması taktı, ama bilmem ne hocasıymışmış da, o kadar kişi katılacakmış hocalardan dinlemek lazımmış falan, bana sorsan ülkeyi bir adım ileri götürmeyecek bir meslek sadece öbür dünyasını düşünen bencil kişiler işte, ben devlet olsam her cemaat her namaz vakti için arasından bir imam seçsin derim, ama yok bu cemaatler kendilerine bile güvenemezler illa bir çoban olcak başlarında, şimdi çıkar biri der vaaz falan veriyor diye, e zaten merkezi sisteme geçildi derim ben de, yok arkadaş yok koyun sürüsünden farkı yok

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

glaurung bunu yazdı:
    -----------------------------

para almak yasak olduğundan hediye alırlar, anneannem adanada mevlüt okuttu imamın karısına adana burması taktı, ama bilmem ne hocasıymışmış da, o kadar kişi katılacakmış hocalardan dinlemek lazımmış falan, bana sorsan ülkeyi bir adım ileri götürmeyecek bir meslek sadece öbür dünyasını düşünen bencil kişiler işte, ben devlet olsam her cemaat her namaz vakti için arasından bir imam seçsin derim, ama yok bu cemaatler kendilerine bile güvenemezler illa bir çoban olcak başlarında, şimdi çıkar biri der vaaz falan veriyor diye, e zaten merkezi sisteme geçildi derim ben de, yok arkadaş yok koyun sürüsünden farkı yok

kusura bakma ama senin anneannenin cahilliği o verme zorunluluğu yok bedavaya okuyacak adam yok maşallah adana burması almış arkadaş bu ne saçma düşünceler ya 

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

kusura bakma ama senin anneannenin cahilliği o verme zorunluluğu yok bedavaya okuyacak adam yok maşallah adana burması almış arkadaş bu ne saçma düşünceler ya 

90 yaşında kadın trilyon malvarlığı var, zaten allahsızım bir de gidip ya boşver anneanne bizim imama okutalım desem olmaz, naparsa yapsın artık zaten, okutulduktan 2-3 gün sonra kuzenimin kanser haberi ardından da anneannemin yeğeninin ölüm haberi geldi, sonra mevlüd bizi koruyor kolluyor, ulan koruyup kollasa türkiyedeki kazalar almanyadaki kazaların nasıl on katı olsun ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Esconda bunu yazdı:

xzxz bunu yazdı:

millet çalışsın imamlar ordusu yesin mk , işe bak ben kafir olarak soruyom bu ipnelere "allahınız yok mu lan sizin??" bir köye 5 cami , millet yakacak kömür bulamazken oturup dua yer , iman içer artık 

heryer cami her yer imam , aslında imam olmayarak biz enayilik yapıoz iki oku üfle kap parayı , doktorluk mühendislik gibi bir formatı da yok yani kimse sana yaptığın dua olmamış , tanrılar kabul etmedi de diyemez

avrupa da kiliseler kapanıyor çünkü herifler 100yıllar önce anladı duarlarla imanla tasavvufla memleket kurtulmayıp batacağını , reform dediler düş halkın yakasından dediler ulemaya engizisyona, biz halaa besleyelim bu ipneleri  

Dinsiz imansız için cahil cühela cümleler kurmak çok kolay.Bende mühendislik okuyorum fakat, bu dünyaya tamah etmediğimiz için dinimizin önünde paranın hiçbir önemi yok.Benim herşeyimi alsınlar fakat dinim yücelsin bu benim için yeterlidir.İstersem açlıktan öleyim yinede son kuruşuna kadar, dinime gereken yardımı yaparım arkadaş.

eger özgürce yasacak bir ülken olmazsa özgürce dinini yaşayabileceğin bir yerde olmaz.. onun için hersey din olmuyor

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mali0
    mali0's avatar
    Erkek

profilindeki sakallıdan utan o odam deseydiki büyücülükte iyi para var hatta beyaz gandalf da oldummuydu paraya para demezdim deseydi gandalf olurmuydu :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Her zaman dikkat ettiğim sözü belirtiyorum mezhebimizin imamı İmam Gazali nin dediğinden başka hiç bir olayla değerlendiremem hiç bir şeyi.İmanınız ne kadar olursa olsun vatan aidiyetiniz ile eşdeğer sevaplarınızla ölçülürsünüz sözü kıstastır.bizim müslümanlarımız(muaviye müslümanları)haçlılar için canlarını veriyorlar ama işe memleket sancak meselesine geldiklerinde bedevi olup kafayı kuma gömüyorlar.oku denilen emre uymanın ne manası var allah korkusu olmadımı vicdan terazisinde.yine 11. yüzyıl da yaşamış bir arap tarihçinin 70 li yıllarda 16-17 ciltlik türkçeye çevrilmiş tarih kitaplarında şunu söyler millletler kutsal kitapları kendi dillerinde okuyamazlarsa yezit sapkınlığı sürer demesi beni cezbetmiştir.aynı zamanda bu arap tarihçinin en önemli sözü:batı merkezli tarihe inat Selahaddin Eyyubinin bir türk olduğunu özellikle vurgulaması.konuya dönersek ilahiyat fakültelerinden mezun 2000 i aşkın insanımız atanmıyor şarlatan ulema mela mal vs insanlar liyakatlilerden önde gidiyor.imamlar ise tamamen dokunulmaz bir yapıda toplumumuzda.biilinçaltımıza yerleştirilen ilkelliklerimiz bizi daha çok köpek yapar şu meydan dünya tarihine.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

din ticaretinden iyi para hiçbi yerde yok valla

hani dünyayı yönetmeye kadar yolu var geçtim ülkeyi yönetmeyi

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

Yıllar sonra bu konu aklıma geldi büyük adamsın @ekerci 

Söyleyeceklerim bu kadar bu yüzden hortlattım.

Dur be kadınnnn....
Toplam Hit: 8636 Toplam Mesaj: 69