İmam Olmak (Beyin Fırtınası)
-
imam olmak isteyenler sınavı kazandıktan sonra avrupaya gitmeye baksın 1875-2000 euro aylık geliri var sanırım :)
-
Bence az bile alıyorlar , daha çok para alsınlar akılları para da kalmasın imamların.
Ve Tanrı dediğin şey hakkında yanlış biliyorsun cidden . Allah Kimseye yardım etmek zorunda değil. Dilediğine eder. -
sigortacı ol hacı kır parayı aq bu ülkede onların kazandığı kadar boş ve bol para yok
-
sen :|
imam..
olm dünya'nın çivisi çıktı kesin :D -
maserati bunu yazdı:
-----------------------------sigortacı ol hacı kır parayı aq bu ülkede onların kazandığı kadar boş ve bol para yok
-----------------------------ne saçmalıyorsun hocam sen. Bütün gün beyin sikiliyor 1 gün dayanamazsın.
-
beyin fırtınası demişsinde hocam bu iş için beyinde kalori yakmak bile fuzuli. Dini bilgi olmadna lütfen sallamayalım. Hoş ssenin amacın gırgır oda ayri bir konu, ben işi ciddiye alan arkadaşlar için yazıyorum bu postu. İslam Devletlerinde imamlar parayla imamlık yapmazlar normalde. İmamlık aslında bulunulan yerdeki en yüksek idarecinin yerine getirmesi gereken vazifedir. Yani bugün ki sistemde evde baba, köyde muhtar, ilçede Belediyye başkanı veya Kaymakam,şehirde diğer yöneticiler ve vali. Aslında imamlık sistemi budur. Fakat İslam devletinde yaşamadığımız için imamlık yapması için para ile insanlar tutulmaktadır. Dinen caizdir, ama aslı anlattığım gibidir.
Ayrıca para ile Kuran okumak doğru değildir. İşin aslında şu vardır, ölüsüne Kuran okunan, mevlit okunan, veyahut başka dini vecibe yapan imamlara sadece vaktinden ayırıp bu işi yaptığı için hediye verilmektedir. İşin aslı hediyeleşmedir. Hediye bir süre sonra paraya, parada bir süre sonra dünyagöz imamlar sayesinde tarifeye dönmüştür.
Bu gün kü dünyada imamların öyle davranması aslında dini bir olay değil nefsani bir olaydır.
Lütfen nefisleri yüzünden paraya tmah eden insanları dinle bir tutmayalım, tutturmayalım..
Edit: Devletin camisine laf söyleyeceğinize resmi olarak pezevenklik yapmasını ilk önce bir düşünelim beyler..
O köylerdeki camileri devlet yaptırmıyor, O yörenin insanları yaptırıyor. Saolsun milletimizde bu hastalık var her mahalleye bir cami diye bu çok doğru değil ama konumuzla alakalı ve önemli olan şey camilerin %85 inin vatandaş eliyle yaptırılması
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------Esconda bunu yazdı:
-----------------------------xzxz bunu yazdı:
-----------------------------millet çalışsın imamlar ordusu yesin mk , işe bak ben kafir olarak soruyom bu ipnelere "allahınız yok mu lan sizin??" bir köye 5 cami , millet yakacak kömür bulamazken oturup dua yer , iman içer artık
heryer cami her yer imam , aslında imam olmayarak biz enayilik yapıoz iki oku üfle kap parayı , doktorluk mühendislik gibi bir formatı da yok yani kimse sana yaptığın dua olmamış , tanrılar kabul etmedi de diyemez
avrupa da kiliseler kapanıyor çünkü herifler 100yıllar önce anladı duarlarla imanla tasavvufla memleket kurtulmayıp batacağını , reform dediler düş halkın yakasından dediler ulemaya engizisyona, biz halaa besleyelim bu ipneleri
-----------------------------Dinsiz imansız için cahil cühela cümleler kurmak çok kolay.Bende mühendislik okuyorum fakat, bu dünyaya tamah etmediğimiz için dinimizin önünde paranın hiçbir önemi yok.Benim herşeyimi alsınlar fakat dinim yücelsin bu benim için yeterlidir.İstersem açlıktan öleyim yinede son kuruşuna kadar, dinime gereken yardımı yaparım arkadaş.
-----------------------------al işte cahil cühela yobazın biri lafı nerden anladı ,
arkadaşım ben sana dine inanma mı diyorum, sadece benim paramla inanma diyorum , git son kuruşuna kadar imamlara ver istediğin tanrıya istediğin gibi dua et , bunu umursamayacak kadar meşgulüm
konu , sanki herkes müslümanmış onların tanrısına inanıyormuş gibi ortak gelirden bir ordu imam beslenmesi . ayranımız yokken içmeye her yer cami , bi gariplik yokmu sencede , konu senin kendi kazandığın para değil
birde yanlış anlamazsan , benim bildiğim tanrının insanlara yardım etmesi gerekiyordu , senin tanrın senin yardımlarına ihtiyaç duyuyorsa - tanrı olduğuna emin misin ? ama tabi sen bilirsin kime yardım edip etmeyeceğini ama bu yardımı benim cebimden/devlet bütçesinden / vatandaşın vergisinden yapman "hırsızlıktır"
-----------------------------Ha bak bu konuda haklısın, devlete giden vergiden karşılanmaması lazım bu paraların.Mesela bende ordunun keyfiyeti için, bilmem nerelerde bilmem lojmanlar açmaları için para vermek istemiyorum, ama alıyolar içine hepsini katıyorlar.Bu konuda hak veriyorum, bence vergi ödemeleride sınıflandırılmalı, bende belli yerlere vergi ödemek istemem elbet.Kusura bakma biraz sert çıkışmış bulundum, sana ve inançsızlığınada saygım var, bu konuda yanlış anlama.
-
yav imana giden yol riyadan egçen bi söz var bırakın başlasınlar belki hayırlısını allah ihsan eder
-
hocam etik değil böyle hareketler :)
-
hani beyin?
0 0 0