İmanımı Geri İstiyorum.
-
Ben şu hayatımda ateistler kadar gören kör görmedim görmedim. Bilim adamları bile bilim sayesinde ALLAH'a inanıp imana geliyor,ateistler bilim ALLAH'a ters düşüyor diyor. Bir maddenin yoktan var edilişine inanmayan ateistler bilmiyormu ki ALLAH insanlar anlasın ibret alsın diye sebep-sonuç ilişkisi kuruyor, onlar bilmiyormu ki "BEN" denilen kavramın sadece ALLAH'ın dilemesiyle ortaya çıktığını..Bilimde ruhsal problemlerden söz ediliyor..İnsan bedeninin nasıl oluştuğu nasıl bir mucize olduğu gözler önünde. Peki ya ruh? nerden qeliyor spermdenmi? ALLAH insanlara görmeleri için heryerde ibretler doldurmuş. Göremeyen gözler görsede kördür...nesnelere aldanan kör.
-
mercan bunu yazdı:
-----------------------------
DOSTUM BUNU MUTLAKA OKU.
Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye felsefecilerden bir grup geldi. Suâl sormak istediklerini bildirdiler. Mevlânâ hazretleri bunları Şems-i Tebrîzî'ye havâle etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrîzî hazretleri mescidde, talebelere bir kerpiçle teyemmüm nasıl yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler üç suâl sormak istediklerini belirttiler, Şems-i Tebrîzî; "Sorun!" buyurdu. İçlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı. Sormaya başladı: "Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım." Şems-i Tebrîzî hazretleri; "Öbür sorunu da sor!" buyurdu. O; "Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi?" dedi. Şems-i Tebrîzî; "Peki öbürünü de sor!" buyurdu. O; "Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz. Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayın!" dedi. Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu.Soru sormaya gelen felsefeci, derhâl zamânın kâdısına gidip, dâvâcı oldu. Ve; "Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurdu." dedi.Şems-i Tebrîzî; "Ben de sâdece cevap verdim." buyurdu. Kâdı bu işin açıklamasını istedi.Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı: "Efendim, bana Allahü teâlâyı göster de inanayım, dedi. Şimdi bu felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelim." O kimse şaşırarak; "Ağrıyor ama gösteremem." dedi. Şems-i Tebrîzî; "İşte Allahü teâlâ da vardır, fakat görünmez. Yine bana, şeytana ateşle nasıl azâb edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum. Toprak onun başını acıttı. Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı. Yine bana; "Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın. Bundan dolayı bir hak olmaz." dedi. Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyâda küçük bir mesele için hak aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayâtında niçin hak aranmasın?" buyurdu. Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mahcûb olup, söz söyleyemez hâle düştü.
-----------------------------İşte bu. Helal Olsun :|
-
DrKeworks bunu yazdı:
Ben şu hayatımda ateistler kadar gören kör görmedim görmedim. Bilim adamları bile bilim sayesinde ALLAH'a inanıp imana geliyor,ateistler bilim ALLAH'a ters düşüyor diyor. Bir maddenin yoktan var edilişine inanmayan ateistler bilmiyormu ki ALLAH insanlar anlasın ibret alsın diye sebep-sonuç ilişkisi kuruyor, onlar bilmiyormu ki "BEN" denilen kavramın sadece ALLAH'ın dilemesiyle ortaya çıktığını..Bilimde ruhsal problemlerden söz ediliyor..İnsan bedeninin nasıl oluştuğu nasıl bir mucize olduğu gözler önünde. Peki ya ruh? nerden qeliyor spermdenmi? ALLAH insanlara görmeleri için heryerde ibretler doldurmuş. Göremeyen gözler görsede kördür...nesnelere aldanan kör.
-----------------------------hangi bilimadamından bahsediyon diye tartışmayı uzatmıcam amma meraklısınız din propagandası yapıp , bana ne lan dininizden diyenlere hakaret etmeye ... dediğim gibi gidip forumislam fln öyle biyere takılın bence
adminlerin bu mevzuya el atma zamanı geldi geçiyor , ne bu kardeşim tekkeye çevirdiniz tahribatı
-
xzxz bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
-----------------------------hangi bilimadamından bahsediyon diye tartışmayı uzatmıcam amma meraklısınız din propagandası yapıp , bana ne lan dininizden diyenlere hakaret etmeye ... dediğim gibi gidip forumislam fln öyle biyere takılın bence
adminlerin bu mevzuya el atma zamanı geldi geçiyor , ne bu kardeşim tekkeye çevirdiniz tahribatı
burası ateistforum mu? sanane? -
Kuran'da matematiksel mucizeler var..O tamamen mantıkla yürüyen tamamen katı kurallarla işleyen matematik bile ALLAH ALLAH diyor, Edep bile ALLAH ALLAH diye zikrediyor,bütün doğa ağaçlar sular insanlar gökyüzü bulutlar durmaksızın habire genişleyen evren bile ALLAH diyerek hu çekiyor..şu küçüçük dünya üzerindeki siyah bulutlarla gölgelenmiş beyinler,kara gözlüklermi o aciz insanmı ALLAH haşa tövbe yok diyor?? Her taraf ibretlerle dolu..keşke görebilse inanmayanlar keşke.
-
xzxz bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
----------------------------hangi bilimadamından bahsediyon diye tartışmayı uzatmıcam amma meraklısınız din propagandası yapıp , bana ne lan dininizden diyenlere hakaret etmeye ... dediğim gibi gidip forumislam fln öyle biyere takılın bence
-----------------------------Cahil..burası bu konunun tartışıldığı konu başlığı. Seni dürtükleyip gir diyenmi var.. Al buda konuyu uzatmak için sormadığın bilim adamlarının listesi...
Günümüzde ve geçmişte müslüman olan bilim adamları..O kadar çokki tek tek yazmak yerine direk link sana
http://www.imanedenbilimadamlari.com/gunumuz.html
http://www.imanedenbilimadamlari.com/gecmis.html
-
xzxz bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
-----------------------------ateizm le ilgili onca konu açılırkende bu kadar tepki gösterseydin keşke
-
xzxz bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
-----------------------------bak canım benim olay tekke, medrese ötesi bir mesele adam bir konuda çelişkiye düştüğünü ve bu konudan kurtulmak için bizlerden yardımcı olmamızı istemiş haa kaldı ki siteye üye olan herkesin açılmış konulara göz atmak gibi bir zaruriyeti yok. konuya girme olsun bitsin keza bu arkadaş başka bir konu hakkında yardım istemiş olsa(pc,aşk,ailevi sorunlar vs.) yine aynı şekilde yardımcı olanlar çıkacaktı.
-
66albay bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
tolgasen bunu yazdı:
66albay bunu yazdı:
BEN EN ÇOK AÇ KUR'AN OKU DİYENLERE işte iki rekat kıl bişey olmaz VEya Z-CHAN GİBİ SORGULAYAN ARKADAŞLARA LAF ATANLARA HAYRET EDİYORUM
ŞÖYLEKİ;
MADEM İMANINIZ SAĞLAM VE ATEİST ARKADASLARA KIZIYORSUNUZ SİZDE ALLAH'IN VARLIĞINI İSPAT EDECEK ŞEYLER YAZIN.
OKUYUNCA "HAKKATEN DOĞRU LAN" DEDİRTECEK ŞEYLER.
sözümona iman davası güden arkadaslar
mesela bir ateistin batıl davasına verdiği emeği siz
HAK DAVANIZA veriyormusunuz
bi düşünün
Yoktan var olman...
-----------------------------Allah gözle görülür,kulakla duyulur olsaydı ispat ederdik.Allah senin kalbindedir eğer inanıyorsan.Zaten bilimsel olarak ispatlanabilseydi bu maneviyatla ilgili bir kavram olmazdı.
Yani saçmalamışsın.
-----------------------------YAW KARDESİM BEN ATEİST DEGİLİM. AMA HERKES TERS ANLADIĞINA GÖRE BEN ANLATAMADIM.
yazıyı bi daha okuyun ne diyeyim ben daha
-----------------------------aga bu cevap
MADEM İMANINIZ SAĞLAM VE ATEİST ARKADASLARA KIZIYORSUNUZ SİZDE ALLAH'IN VARLIĞINI İSPAT EDECEK ŞEYLER YAZIN.
lafına..
-
DrKeworks bunu yazdı:
Kuran'da matematiksel mucizeler var..O tamamen mantıkla yürüyen tamamen katı kurallarla işleyen matematik bile ALLAH ALLAH diyor, Edep bile ALLAH ALLAH diye zikrediyor,bütün doğa ağaçlar sular insanlar gökyüzü bulutlar durmaksızın habire genişleyen evren bile ALLAH diyerek hu çekiyor..şu küçüçük dünya üzerindeki siyah bulutlarla gölgelenmiş beyinler,kara gözlüklermi o aciz insanmı ALLAH haşa tövbe yok diyor?? Her taraf ibretlerle dolu..keşke görebilse inanmayanlar keşke.
-----------------------------1500 yıl öncesine kadar allahını kimse tanımıyordu ama evren dediğin şeyin yaşı bilmem kaç milyar , ama sana göre jüpiterliler bile hu çekiyor öyle mi ?
dünyanın 4 bir yanında milyon tane tanrıya tapıyorlarken halaa diyorsun bilimadamları iman aşkyla yanıp tutuşuyor , hadi len diyincede kör hatta aptal oluyoz , odin zeus, amonra ne kadar varsa seninki de o kadar var bu acı gerçekle yüzleşecek taşak aramıyorum tabi sizde kendi hayal dünyanızda yaşayarak mutlu olmaya çalışmak en doğal hakkınız yeterki çevrenize saldırmayın hakaret etmeyin
"hindistanda 10bin küsür tanrı var , sen burda bi tanesiyle başa çıkamıyorsun" - cem yılmaz