İmanımı Geri İstiyorum.
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------
Antikky bunu yazdı:
Önyargılı olmadan okuyan her adamın geleceği doğru olan nokta budur.
-----------------------------+1
-----------------------------geleceği o nokta sapkınlıktır başka birşey değil.
-
Bak evlat.İmanını geri istersin veya istemezsin.İlk önce kendin oLucaksın.Sen başkalarının fikirleriyle hareket etmeye başlamışsın.Hayatında çok önemli oLan şeyi imanını bir ateistin sözleriyle sallantıya atmışsın.
Kendin oLarak düşün bu soruyu sorduysan eğer kendin olarak buna cevap vericek olgunluğada sahipsindir.
Düşün en basitinden.Evrende kaç gezegen var.? Bilmiyorsun bugünün teknolojisiyle daha 15 tane felan saptanmış.En büyüğü dunyanın 222 000 katı büyüklüğündeydi galiba. Fizik gördüysen merkez kaç kuvvetinide biliyorsundur.Bu gezegenler eksenleri etrafında her birinin dönmesiyle aynı yörüngede milyonda 1mm sapmayla hareket ediyorlar.yani birbirlerini ayni yörüngede kalmalarını sağlıyorlar.
Mantığını harekete geçir senin 15 tane bildiğin gezegenden milyonlarca var.ve bunları bir sisteme oturtan bir bakterimi ? yoksa bu kainatın sahibimi.
-
PanxeR bunu yazdı:
sonuçta önemli olan topluma yararlı iyi birer birey olmanız , kendinize ve çevrenize zarar vermiyor iyilik yapıyorsanız
o zaman neye inandığınızın bir önemi yok . . . .
iyi bir insan olun. (böle konulara yorum yapmıycam diye kendimi tutuyorum ama napalım arada yazmak gerekiyor başı boş bırakmaya gelmez )
-----------------------------Müslümanlıkda böle bi şey yok hoca,
bunları yap yapma önemli olan onun kurallarına ve islamın şartlarına kayıtsız inanman.(islamın şartları)
öncelik namaz kılmak yerine çalmamak, olasaydı şayet,dünya daha güzel bi yer olabilirdi(belki)
iyi olalım,dürüst olalım kimseye yalan sölemeyelim (namaz kılmasam,oruç tutmasamda olur) demek tatlı su balığı müslümanların yalanıdır.
-
zumsuk bunu yazdı:
PanxeR
aynen hocam.Bana görede din insanları parçalayıp yönetmek için mükemmel bir araçtır..Örneğin tayyip erdoğan şimdi müslüman dünyasında bir aslan, kaplan, kurtarıcı.FAkat amerikanın adamı.Yani amerika, ingilitere ile hristiyanlara, israil yahudilere, yine amerika tayyip ile müslümanlara hükmediyor...
---------
Bunların dışında, bence aklını mantığını kullanmalısın.Eğer aklını mantığını kullanmıyorsan, direkt dine inanıyorsan buda yanlış birşey.İstersen en koyu şeriat istemcisi ol ama oturup düşünerek ol.Araştırırarak ol.Eğer araştırdığında birşey bulamıyorsan , dinden soğuyorsan o zaman işler karışık.
Şahsen dine inanmıyorum.Fakat banyoya girdiğimde gusül abdestini alrım.FAkat bir yaratıcıya inandığım için duada ederim.Müslümanlıkta allah, başka bir dinde tanrı... Benim için yaratıcıdır.İsmi, cismi, şekli önemli değil.İyi bir insan ol.Felsefe bu.İnsanlara kötülük yapmazsan bu iyi birşeydir.
İnsan mutlaka ama mutlaka birşeye inanır.Ateistler bile bilme, fiziğe inanır.İnançsız insan yaşayamaz.Bu yüzden illa ben müslümanlığa inanacağım diyorsan, otur z-chan'nın dediklerini alt etmek için araştır...Eğer cidden inanmak istersen diğerlerinin yaptığı gibi bir yerlere çekip inanabilirsin.
Şahsi fikrimse müslümanlığa, hristiyanlığa inanmadan; iyilik ve yaratıcıya inanarak, bilme kendini vererek iyi insan olabileceğin şeklindedir.
-----------------------------tam anlatmak istediğim şeylerin aynısı ..
-
bu kitabı oku hocam eminim İlklerin imanından etkilenirsin tavsiye ederim güzel kitap
-
Antikky bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
sonuçta önemli olan topluma yararlı iyi birer birey olmanız , kendinize ve çevrenize zarar vermiyor iyilik yapıyorsanız
iyi bir insan olun. (böle konulara yorum yapmıycam diye kendimi tutuyorum ama napalım arada yazmak gerekiyor başı boş bırakmaya gelmez )
bunları yap yapma önemli olan onun kurallarına ve islamın şartlarına kayıtsız inanman.(islamın şartları)
öncelik namaz kılmak yerine çalmamak, olasaydı şayet,dünya daha güzel bi yer olabilirdi(belki)
iyi olalım,dürüst olalım kimseye yalan sölemeyelim (namaz kılmasam,oruç tutmasamda olur) demek tatlı su balığı müslümanların yalanıdır.
-----------------------------Müslümanlığın esaslarına göre hareket ettiğin zaman zten PanxeR'in söylediği gibi bir dünya, hatta daha fazlası daha güzeli ortaya çıkıyor. Herşeyin yazılı anayasa kanunları gibi olmasını istiyosan git anayasanın hukuk maddelerini oku.
-
Namaz kılıp oruç tutmak ise şükür etmektir. Çalmayarak şükür edemezsin.
-
Bu konuyu Treasure çözer, keşke gelip engin bilgilerini bizle paylaşsa
-
Hz.Ömer bir dönem imanından şüphe etmeye başlamış.
Herşeye maddi boyutta bakmaya başlamış.
Bunun üzerine Hz.Ömer bir adam tutmuş. Adam görevi karşılığında hergün 1 altın alacakmış.
Adamın görevi ona hergün gelip "Ölüm var ömer" demesiymiş.
...
Velhasıl "ölüm"ü unutmaman imanını koruman yönünde en büyük silahtır.
-
Antikky bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Hocam şartlar başka mevzu yasaklar başka mevzu...
Kaldı ki verdiğin hırsızlık örneği kul hakkına girer ki günahların en büyüklerindendir. Ve bunun affına yaradan değil, kul karar verecektir. Yasaklardan korkmayan insanlar'ın marifetlerini bütün islam'a mal etmemek lazım, sonuçta onlar da senin dediğin gibi tatlı su müslümanı.. ;)