İnanç, Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi
-
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------
fenerist07 bunu yazdı:
aslanım sen kimin tarafındasın ?
-----------------------------işte ilk cevval geldi,racon dolu konusmadan anlasılıyor..''aslanım'' heyyt bee..
hümanistim hoca ben, insan insandır benim için,dili dini ırkı yoktur,o ya da burayada ait değilim,kısacası hiç biyere ait değilim.
Soran olursa ''dünyalıyım'' derim, dünyanın neresinden oldugum kısmı ilgilendirmiyor.
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------Kısacası,şehitlik insanlara savaştan kaçmamaları için vakti zamanında liderler tarafından aşılanmış:''olum burda öleceniz ama varya sonra kral olacanız kral'' gazlarından başka bişey değildir,bok yoluna gitmektir.
Mantık bu değil mi?Senin evinde rahat oturman için Mehmet dağda pkk tarafından şehit ediliyor; pardon şehitlik kaçmamak için uydurulmuş bir kavram. Ölüyorlar.
Ve hepsi cenaze namazı kılınıp cennete uğurlanıyor... Tekrar pardon cennete falan gittikleri yok.
Ama bana göre, çoğumuza göre var... Ölenler vatan allah için ölüyor. Ve onlar bizim inancımıza göre şehittir. Çünkü inanıyoruz.
Buna inanmasanız bile saygı duymanızı istiyorum.
-
fenerist07; agam sen hele daha Aynı Allah mı diyosun yaf? bu tür dinden bihaber adamlara bu tür şeyleri anlatmak yerine önce Dinini öğretmek gerek. Sorsanda bide Müslümanım demiyolar mı ?
-
fenerist07 bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------işte ilk cevval geldi,racon dolu konusmadan anlasılıyor..''aslanım'' heyyt bee..
hümanistim hoca ben, insan insandır benim için,dili dini ırkı yoktur,o ya da burayada ait değilim,kısacası hiç biyere ait değilim.
Soran olursa ''dünyalıyım'' derim, dünyanın neresinden oldugum kısmı ilgilendirmiyor.
-----------------------------aslanım hitabını kullanma sebebim yazdıklarını yazma cesaretinden dolayıdır.önyargılı olmayın diyorsun da kendin önyargılı davranıyorsun bu ne yaman bir çelişki ?
Senin şehidin benim şehidim meselesi değil tartıştığımız.Eğer ki bahsettiğin şekilde Allah tarafından gönderilipte sonradan bozulmuş dinler ile cennete girmek mümkün olsaydı İslamiyet gelmezdi.Oduna bile tapan şehit olacağım diye atlarsa kurşun önüne ona şehit denmez geri zekalı denir.İşini garantiye al önce ondan sonra savaş.Tabi hümanistim diyerek sıyrılmak kolaydır.Bende hümanistim derim ve savaşlar olmasın şehitler olmasın eee ama insanlar ölüyor ortadoğuda...
1071 de cuma günü anadoluya girmemiz zoruna gittiyse Türk vatandaşlığından çıkabilir Türkiyede yaşıyorsan yunanistana gidebilirsin tercihler senin...
Şehitlik gibi kutsal bir kavramı "b.k yoluna gitmek" olarak tanımladın ya harbi aslansın...
Hakaretler yağdırmak için ortada bir sebep görülemez,çünkü hakareti de hakedememek durumu sözkonusu olabilir...
-
HaYVaN bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------Kısacası,şehitlik insanlara savaştan kaçmamaları için vakti zamanında liderler tarafından aşılanmış:''olum burda öleceniz ama varya sonra kral olacanız kral'' gazlarından başka bişey değildir,bok yoluna gitmektir.
Mantık bu değil mi?Senin evinde rahat oturman için Mehmet dağda pkk tarafından şehit ediliyor; pardon şehitlik kaçmamak için uydurulmuş bir kavram. Ölüyorlar.
Ve hepsi cenaze namazı kılınıp cennete uğurlanıyor... Tekrar pardon cennete falan gittikleri yok.
Ama bana göre, çoğumuza göre var... Ölenler vatan allah için ölüyor. Ve onlar bizim inancımıza göre şehittir. Çünkü inanıyoruz.
Buna inanmasanız bile saygı duymanızı istiyorum.
-----------------------------vatan millet gibi ince damarlardan girip milleti arkanıza almaya calısmayın.Dağa cıkanında amk, ne işi var dağda otursun evinde.Şurda 70-80 yıl yaşa diye gönderiliosun git birini vur ya da geber diye değil.Ben savaşa karşıyım hoca.
Sadece şunu düşün diyorum.
Şimdi bi an tüm varlıgını unut, farzet dünyaya dısardan geldin, allah yok din kitap yok, vatan millet yok, hiç bişey yok, hiç bişey bilmiosun.
1070 yılında egedesin, ''rahat evinde oturuosun'' 1 sene sonra orta asyadan bi kavim gelior,yakıp yıkıyor seni ordan sepetlior,kendini ve vatanını savunuorsan şehit diolar, ama orda ölenlerede şehit diolar.
Zamanı ileri al,1920 de geri almak için gidiosun,ölüosun şehit diolar,senin öldürdüklerinede şehit diolar.
Yani mantık bu kadar basit hoca.
Allah diosan 2 tarafında aynı allahı var
vatan diosan sana kuranda bişey vadedilmemiş buralar senindir diye,tüm yer yüzü senin,1000 yıl öncede baska yerde yaşıodun? senin vatanın dediin yerdede 1000 yıl önce baskası yasıordu? ee noldu şimdi kime göre neye göre vatan?
olayı türkiye,vatan,millet boyutunda irdelemeyin,konuyu farklı yerlere cekmeye calısmayın.
sadece şehitliğin ne kadar saçma bi kavram oldugunu ve bakış açısına göre değiştiğini örnek vermeye calısıorum
-
Şehitlik mertebesini anlamak çok zor değil. 1.dünya savaşındaki Türk askerleride Anzak askerleride şehittir mesela.Şehitlik durumu sadece islamla alakalı olan birşey değil.
-
ats30 bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------marxın da pek sevdiği bir latin sözünü anımsıyorum
nihil humanum mihi alienum est
bu sözün altına ben de imzamı basıyorum
insana ilişkin ne varsa kabulüm
şu hümanistler hariç. -
gfb_soldier bunu yazdı:
Şehitlik mertebesini anlamak çok zor değil. 1.dünya savaşındaki Türk askerleride Anzak askerleride şehittir mesela.Şehitlik durumu sadece islamla alakalı olan birşey değil.
-----------------------------İşte anlatmaya calıstıgım nokta.
Türkiyeden cıkıyorsun abd bi kac milyon dolar borcunu silsin diye koreye gidiosun,korede ölüosun, sonra ülkede dolar karsılıgı satıldı denmesin diye gercekleri örtbas etmek için ''kore şehidi'' diyolar.Çünkü şehitlik ile ilgili en ufak bişeyi eleştirirsen seni yaftalamak kolay,cesaret edemezsin.Biri cıkıp onlar niye korede öldü derse anında cıkıp ''ONLAR SEN SICAK EVİNDE OTUR DİYE (SICAK EV MUTLAKA ŞART) ÖLDÜ, ONLAR ŞEHİT!!'' diyebilir ve sende susarsın.
Ulan kore nerde? sen nerdesin? ne şehiti? din içinmi? vatan içinmi? senden kilometrelerce uzaktaki yerde hemde!
-
Allah'ın var olmadığını saymak bana çok mantıksız geliyor.
Onun için onun var olduğunu bütün benliğimle kabul ediyorum.
Ve insanların Allah için yaptıklarını gördükçe ona olan saygım artıyor. Ve geçmişe bakıyorum; atalarımızın Allah'a saygısı olmasaydı şimdi Türkiye diye bir devlet yoktu.
Bu İnancın gücüdür.
Şimdi sende Allah'ın var olduğunu düşün ve yazdıklarını tekrar oku.
-
Son olarak, benim atalarım Allah'a inandıkları için salak değildi.
Allah'a inandıkları için onurluydular. Bende onlar gibi olacağım..