folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnanç, Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi

İnanç, Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:
    -----------------------------

vatan millet gibi ince damarlardan girip milleti arkanıza almaya calısmayın.Dağa cıkanında amk, ne işi var dağda otursun evinde.Şurda 70-80 yıl yaşa diye gönderiliosun git birini vur ya da geber diye değil.Ben savaşa karşıyım hoca.

Sadece şunu düşün diyorum.

Şimdi bi an tüm varlıgını unut, farzet dünyaya dısardan geldin, allah yok din kitap yok, vatan millet yok, hiç bişey yok, hiç bişey bilmiosun.

1070 yılında egedesin, ''rahat evinde oturuosun'' 1 sene sonra orta asyadan bi kavim gelior,yakıp yıkıyor seni ordan sepetlior,kendini ve vatanını savunuorsan şehit diolar, ama orda ölenlerede şehit diolar.

Zamanı ileri al,1920 de geri almak için gidiosun,ölüosun şehit diolar,senin öldürdüklerinede şehit diolar.

Yani mantık bu kadar basit hoca.

Allah diosan 2 tarafında aynı allahı var

vatan diosan sana kuranda bişey vadedilmemiş buralar senindir diye,tüm yer yüzü senin,1000 yıl öncede baska yerde yaşıodun? senin vatanın dediin yerdede 1000 yıl önce baskası yasıordu? ee noldu şimdi kime göre neye göre vatan?

olayı türkiye,vatan,millet boyutunda irdelemeyin,konuyu farklı yerlere cekmeye calısmayın.

sadece şehitliğin ne kadar saçma bi kavram oldugunu ve bakış açısına göre değiştiğini örnek vermeye calısıorum

katılıyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

gfb_soldier bunu yazdı:

Şehitlik mertebesini anlamak çok zor değil. 1.dünya savaşındaki Türk askerleride Anzak askerleride şehittir mesela.Şehitlik durumu sadece islamla alakalı olan birşey değil.

İşte anlatmaya calıstıgım nokta.

Türkiyeden cıkıyorsun abd bi kac milyon dolar borcunu silsin diye koreye gidiosun,korede ölüosun, sonra ülkede dolar karsılıgı satıldı denmesin diye gercekleri örtbas etmek için ''kore şehidi'' diyolar.Çünkü şehitlik ile ilgili en ufak bişeyi eleştirirsen seni yaftalamak kolay,cesaret edemezsin.Biri cıkıp onlar niye korede öldü derse anında cıkıp ''ONLAR SEN SICAK EVİNDE OTUR DİYE (SICAK EV MUTLAKA ŞART) ÖLDÜ, ONLAR ŞEHİT!!'' diyebilir ve sende susarsın.

Ulan kore nerde? sen nerdesin? ne şehiti? din içinmi? vatan içinmi? senden kilometrelerce uzaktaki yerde hemde!

cehalet...

İslamiyette barış durumunda olan ülkeler arasında anlaşmalar yapılmış ve biri diğerinden yardım istiyorsa ve ortada haksızlık zulüm varsa bu durumda savaşmak farzdır.Yardım isteyenlere yardım etmek asıl karşılık bile beklemeden olmalıdır ve orada ölenler de şehittir.

Sen savaşmaktan korktuğun için hümanistim diyorsun.Yarın bir gün yunan kapıya dayandığında höt dese neler olacağı belli olmaz....

Sıcak yuva çok tatlı gelir insana.sorarlarsa "ben canımı sokakta bulmadım".

şehit olanlar sokakta buldu sanki.beğenmiyorsan da saygı duy.beğenmeni de bekleyen yok bu arada... 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Allah'ın var olmadığını saymak bana çok mantıksız geliyor.

Onun için onun var olduğunu bütün benliğimle kabul ediyorum.

Ve insanların Allah için yaptıklarını gördükçe ona olan saygım artıyor. Ve geçmişe bakıyorum; atalarımızın Allah'a saygısı olmasaydı şimdi Türkiye diye bir devlet yoktu.

Bu İnancın gücüdür.

Şimdi sende Allah'ın var olduğunu düşün ve yazdıklarını tekrar oku.

Aynı kapıya cıkar, dünyada herkesin allahı var, hristiyanın yahudinin, müslümanın.

''ama onların dini değişti'' demek sadece senin inancın,onlara sorsan böyle bişey yok,ve dünyada müslümandan daha cok hristiyan var,saygı duymaksa amac,onlarada saygı duyacaksın inanan milyarlarca insan söz konusu, tıpkı onların gözünde ''tüm muslumanlar teroristtir'' yargısı gibi yargı yani bu.

Onlarda aldıkları yerlere ibadethane yaptı tarih boyunca, hemde müslümanlardan daha cok, kac tane tarihi cami var kac tane tarihi kilise?

Onlarda allah için öldüler, -eger allah varsa-

yani diorsunki allah var tezini benimse ve öyle degerlendir.Öyle degerlendirince arada fark kalmıor işte, o da allahı için vatanı gördüğü yer için ölüyor,sende. 2 tarafta şehit yani. Sen kendi şehidini tutuyosun haklı olarak, ama bi fransız,bi japon için 2 tarafta şehit. Tıpkı 2.dünya savasını tarih kitaplarından okurken ölenlerin dilini dinini düşünmediğin gibi,2 tarafta ölü neticede.Nereden baktıgına baglı

Amphetamine Logic.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

hacı baştan desene ateist olduğunu :D 

niye uğraştırıyon bizi :D

Bilmiyordum öğrenmiş oldum.Kutsalı olamayan biriyle kutsalı tartışmak çok mantıksızdır da..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

fenerist07 bunu yazdı:

hacı baştan desene ateist olduğunu :D 

niye uğraştırıyon bizi :D

cok saklıyodum, ortaya cıktı cok üzgünüm :(

Amphetamine Logic.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Allah'ın var olmadığını saymak bana çok mantıksız geliyor.

Onun için onun var olduğunu bütün benliğimle kabul ediyorum.

Ve insanların Allah için yaptıklarını gördükçe ona olan saygım artıyor. Ve geçmişe bakıyorum; atalarımızın Allah'a saygısı olmasaydı şimdi Türkiye diye bir devlet yoktu.

Bu İnancın gücüdür.

Şimdi sende Allah'ın var olduğunu düşün ve yazdıklarını tekrar oku.

hocam inan bana din ile hiç bir alakası yok Türkiye diye bir devlet olmasında dinin hiç bir alakası yok hatta din Türklere bulaşmamış olsaydı Türkiye bugünkünden daha ileri, daha gelişmiş bir devlet olabilirdi... Türkiye diye bir devlet olmasının bir sebepi var oda Atatürk'ün zekası,ileri görüşü...

bu arada ateist degilim...

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

İnanç diyorum.

Allah'ın tek tanrı olduğuna inanmak diyorum. Ve sadece Allah için ölenlerin şehit olduğunu düşünüyorum. Allah müslümanların benimsediği yaratıcıdır.

Mehmet'te böyle düşündüğü için bu savaşı verdi.

Türkiye'nin var olmasının sebebi ALLAHa İNANmak ve VATANı canın pahasına korumak. ALLAH-İNANÇ-VATAN.

Tek biri eksik olsa senin istediğin, savunduğun belki de olurdu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

olivetti bunu yazdı:

hocam inan bana din ile hiç bir alakası yok Türkiye diye bir devlet olmasında dinin hiç bir alakası yok hatta din Türklere bulaşmamış olsaydı Türkiye bugününden daha ileri daha gelişmiş bir devlet olurdu... Türkiye diye bir devlet olmasının bir sebepi var oda Atatürkün zekası,ileri görüşü...

bu arada ateist degilim...

Videoyu izledin değil mi? Donarak ölen askerleri.

Allah'a inanmasa o askerler oraya ne için gitsin? Ve ya diğer savaşlarda düşmanın bu ülkeye girmesini canı pahasına niçin engellesin?

İnancın gücünün farkında değilsiniz. Beyninizi yıkayan milletler utansın. Gerçi o milletlerde utanma olacağını sanmıyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

gfb_soldier bunu yazdı:

Şehitlik mertebesini anlamak çok zor değil. 1.dünya savaşındaki Türk askerleride Anzak askerleride şehittir mesela.Şehitlik durumu sadece islamla alakalı olan birşey değil.

İşte anlatmaya calıstıgım nokta.

Türkiyeden cıkıyorsun abd bi kac milyon dolar borcunu silsin diye koreye gidiosun,korede ölüosun, sonra ülkede dolar karsılıgı satıldı denmesin diye gercekleri örtbas etmek için ''kore şehidi'' diyolar.Çünkü şehitlik ile ilgili en ufak bişeyi eleştirirsen seni yaftalamak kolay,cesaret edemezsin.Biri cıkıp onlar niye korede öldü derse anında cıkıp ''ONLAR SEN SICAK EVİNDE OTUR DİYE (SICAK EV MUTLAKA ŞART) ÖLDÜ, ONLAR ŞEHİT!!'' diyebilir ve sende susarsın.

Ulan kore nerde? sen nerdesin? ne şehiti? din içinmi? vatan içinmi? senden kilometrelerce uzaktaki yerde hemde!

Hocam demek istediğini çok iyi anlıyorum.O askerler şehittir.Çünkü suçsuzlardır.Kendi menfaatleri olmadan canlarını vermişlerdir.

Yani bu mantıkla hareket edersek çeçen mücahide karşı savaşan ruskide şehit mertbesinde olabilir,bizim askerlerin korede öldürdüğü düşman askeride.onlar zorla oralara sürülüyor çünkü.bu konuda cüppeli ahmette,nihat hatipoğluda vaaz vermişti hatta.

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

İnanç diyorum.

Allah'ın tek tanrı olduğuna inanmak diyorum. Ve sadece Allah için ölenlerin şehit olduğunu düşünüyorum. Allah müslümanların benimsediği yaratıcıdır.

Mehmet'te böyle düşündüğü için bu savaşı verdi.

Türkiye'nin var olmasının sebebi ALLAHa İNANmak ve VATANı canın pahasına korumak. ALLAH-İNANÇ-VATAN.

Tek biri eksik olsa senin istediğin, savunduğun belki de olurdu.

hoca inançsa onlarınki ne patlıcanmı?

her hollywood filminde gözüne sokmuyolarmı kiliseyi haçı? senden daha dinine baglı adamlar belkide

sen allah diosun

öteki god diyor

diğeri yehova diyor.

İnanç örneğini vereceksen israil dinine en baglı yerdir,7 milyonluk nüfuslar 300milyonluk arap camiasının tarih boyunca eline vermiştir, 4 yani düşman olmasına ragmen ayaktadır.yani inanç ve allah sana özgü bişey değil.

Mehmette böyle düşündüğü için can verdi

2.dünya savasında alman Hans'ta

Japon tutsikiyançek'te

İşi müslümanlığa vurarsan, tarih boyunca en gelişmiş devlet hangisi? MISIR.

matematik olsun,fen olsun,

herifler o cagda piramitleri yapmıslar.

Şimdi birbirlerini taşlıyolar sokakta,saçı göründü diye

Atatürk'ü bu yuzden seviyorum,yukarda bi arkadasın belirttiği gibi.

Ayrıca kendini esas ''türkcü'' ilan edenler kesinlikle müslümanlığa inanmaz

atsizcilar.org'a gir,ülkücüyüm yaz ya da allahuekber yaz anında banlanırsın.Ben türk deilim yazdıında anında banlanacagın gibi. Ee onlar vatansever deilmi şimdi?

Amphetamine Logic.
Toplam Hit: 8113 Toplam Mesaj: 73