İnanç, Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi
-
savaşmak, savaşırken ölmek şehitlik mertebesi getirirmiş peh... Allahın verdiği canı Allah alır sözüne ne oldu ? Savaşmak caniliktir.
-
V_For_Vendetta bunu yazdı:
-----------------------------
savaşmak, savaşırken ölmek şehitlik mertebesi getirirmiş peh... Allahın verdiği canı Allah alır sözüne ne oldu ? Savaşmak caniliktir.
Çok komik geliyor değil mi?İslamın emirlerini bilsen, senin malına tecavüz edecek olan insana hayatın pahasına karşı koyman gerektiğini de bilirdin :)
Aslında asıl islamı bilenlere sizin söyledikleriniz komik geliyor.
-
HaYVaN bunu yazdı:
HolyReform bunu yazdı:
Hocam o dönem seferberlik ilan edildi.Onlar gönülsüz gitti demiyorum ama savaştan kaçanlar bile oldu özel mahkemeler vardı.Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.Benim anlamadığım Hayvan sadece senin için söylemiyorum ama sende üstüne alın;
milletin en hassas olduğu konular Din-Vatan sevgisi bunların bari sömürüsünü yapmayın ya.Sarıkamış harekatında bulunan askerlerin nereden geldiğine baktın mı?Bi oku kardeşim.Sıcak iklimde yetişmiş adamlar.Almanlar sadece bir iki tabura yetecek kadar üniforma göndermiş.Bizimkileri yüksek rütbeli birisi ziyarete gelmiş bir taburu teftiş ederken kıyafetleri o taburun askerleri giyiyormuş,sonra ötekiler...
Yani yazmıyıcaktım bişey ama neymiş "Benim gözümde sadece Allah için ölen şehittir" yazmış Hayvan.Ya kardeşim 30.000 insan verdik dağdaki hayvanlara,hepside bu ülkeyi korumak,bulundukları bölgeyi,devriye gezdiği yeri korumaya çalışırken çoğuda pusuda öldü.Şimdi soruyorum sana hayvan o hayvanların öldürdükleri şehit değil mi?
Yani böyle saçma bişey olmaz.Ettiğiniz laflara dikkat edin.
Dedemle birlikte hepsi yemen cephesinden geldi. Dedem gazi ünvanını aldığı için kafkasyada savaşamadı.Ve dedem sadece Allah sevgisi olduğu için savaşmıştı. İnan Allah sevgisi olmasa savaşa falan gitmezdi.
-----------------------------Benim dedem de bugün murat dağı civarında olan bölgede kağnısıyla gelirken yunanlılar çevirmiş.Dedemi bugün banaz isimli kasabaya doğru Yunanlılar önde dedem kağnıyla arkada kağnıyı sürdürtmüşler.Dedem yerden bir taş almış arada sırada tekere vurarak en sonunda kırmayı başarmış.azcık dayak yiyip kurtulmuş.Sürekli bu hikayeyi anlatırmış hayattayken övüne övüne.Bende övünürüm helal olsun.Ama fark pek dini takmayan bir adammış.Mesele burda vatan sevgisi,ha bende Allah sevgisi yok mu var sülale de yok mu?yine var...Ama adam da yokmuş.Meselemiz şu ki;Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.Yani şu şu için öldü,bu bu için öldü diye yapmayın arkadaşlar.Herkes birşeyler için savaştı kimisi köyünü korumak için koca orduya karşı 3-5 kişiyle kimisi koca orduyla.İnansın inanmasın bu ülke için savaşmış mı adam,canını ortaya koymuş mu?İnanıp inanmaması onun bileceği iş benim değil..
-
HaYVaN bunu yazdı:
Çok komik geliyor değil mi?İslamın emirlerini bilsen, senin malına tecavüz edecek olan insana hayatın pahasına karşı koyman gerektiğini de bilirdin :)
-----------------------------muhammed dini yaymak için savaştı ozaman millete tecavüz etti ?
-
Dedenin Allah'a inandığından emin olabilirsin. Dini islam olmassa ona saygı duymam demedim. Ama çoğunluğun dini islam ve inandıkları Allah'tı.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------muhammed dini yaymak için savaştı ozaman millete tecavüz etti ?
-----------------------------hayatında kaç kere kuranı alıp baştan sona düşünerek inceledin okudun?Lütfen insanları kışkırtıcak şekilde konuşma rica ediyorum.Ve sana Kuranı inanmasanda okumanı tavsiye ediyorum böylece neye karşı fikir oluşturduğunu daha iyi bilirsin :)
-
HaYVaN bunu yazdı:
Dedenin Allah'a inandığından emin olabilirsin. Dini islam olmassa ona saygı duymam demedim. Ama çoğunluğun dini islam ve inandıkları Allah'tı.
-----------------------------ozamanki cahil insanlara muhammed Allahın ceneti vaad ettini söylemeseydi kim inanırdı _?
-
Millet zaten birbirine tecavüz ediyordu. Ateşe inanıyordular. Ateşe insan kurban ediyordular, vebalıları tedavi yerine gömüyordular vs. vs...Muhammed adaleti yaymak için savaştı. Arapların artık küçük çocukları canlı canlı gömmemesi için savaştı.
Soracaklarının hepsinin cevabı var.
Ama artık sana cevap vermeyeceğim çünkü bildiğini okursun. Eşek her zaman eşektir. Bazen eşşek olur ama aynı şey sayılır. :)
-
gfb_soldier bunu yazdı:
Madem Tartışmayı bilmiyorsun okuma ozmn.
-
HaYVaN bunu yazdı:
Millet zaten birbirine tecavüz ediyordu. Ateşe inanıyordular. Ateşe insan kurban ediyordular, vebalıları tedavi yerine gömüyordular vs. vs...Muhammed adaleti yaymak için savaştı. Arapların artık küçük çocukları canlı canlı gömmemesi için savaştı.
Soracaklarının hepsinin cevabı var.
Ama artık sana cevap vermeyeceğim çünkü bildiğini okursun. Eşek her zaman eşektir. Bazen eşşek olur ama aynı şey sayılır. :)
-----------------------------al işte...