İngiliz Komutanının İddiası Doğru Çıktı
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
fenerist07 bunu yazdı:
Yok sen takıldın o kök hücreye, hay demez olaydım.Bak şöyle diyorum, ölümsüzlüğü arastıran bilim adamı X şeyini buldu. Bu X çok önemli bişey ve insanlıga katkısı bişey.Diyorum ki dinde onu arastırması yasak, dolayısıyla bulamayacaktı.Oldumu simdi?
-----------------------------Benim anlatmak istediğim o x şey sırf ölümsüzlük ararken bulunmaz.
Ama Kuran'da peygamber olduğu bile tartışılan Lokman Hekim; ölümsüzlüğü araştırmış. Mesela bu müslümanlara ölümsüzlüğü araştırmak için ilham verebilir. Lokman Hekim'de bulamamış ölümsüzlüğü ama bir çok şifa yöntemi bulmuş.
Yani kuranı anlamak istediğimiz gibi okumayalım. Anlatılmak isteneni anlamak için okuyalım.
-----------------------------orda şöyle yazarsa '' hersey allahın takdirindedir.o, ol derse olur olmaz derse olmaz, o istedigini yapandır, ondan izinsiz yaprak kıpırdamaz, onu arastırmak günahtır, sorgularsan yakarız seni ''
insanlar bişeyi arastırırken 2 kere düşünür tabi.yagmur için bomba geliştirceine dua etmeyi seçer insan, her kabahati insana baglamamak lazım.1 kere arastırın yazıp 15 kere o istemezse olmaz dersen, neyi arastırsın insanoglu?
-
"-Türkiye'de kapalı bacılarımızın dahi artık giyim tarzını değiştirdiğini ve inanılmaz bir şekil aldıklarını yolda yürürken sizlerde görüyormusunuz?"
kapalılar bacın açık olanlar orta malı dimi çağını sktimin öküzleri sizi.
-
HolyReform bunu yazdı:
"-Türkiye'de kapalı bacılarımızın dahi artık giyim tarzını değiştirdiğini ve inanılmaz bir şekil aldıklarını yolda yürürken sizlerde görüyormusunuz?"
-----------------------------açık olanların orta malı oldugunu nerden uydurdun şimdi sen idrak yollarında problem var :/
-
kapil bunu yazdı:
HolyReform bunu yazdı:
-----------------------------digerlerinin orta malı oldugunu nerden uydurdun şimdi sen idrak yollarında problem var :/
-----------------------------yazıyı yazan zihniyet belli senin hazımsızlığın niye?
-
Sorgularken yakarız diye bir ibare yok işte.
Ölümsüzlüğü araştırma diye bir ibare de yok :S Yani benim fikrimi almak istiyorsan Kuran mükemmel bir kitap.
...
Sonuç olarak bu ülkenin şeriatle mi yönetilmesini istiyorum?
-Kesinlikle hayır.
Bu ülkenin Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yönetilmesini istiyorum. Ancak insanlar din ve ahlak dersi de almalı ki o dönemlerde de alınıyordu herhalde.
İnancını insanlar kaybetmemeli. Bizim inancımız islam. Başkası hristiyan her neyse.. İnançsız bir millet varolmaz zaten. Var olsa bile sefalet içindedir.
Egemenlik...
Kayıtsız şartsız milletin olsun istiyorum. Birileri bu milleti yönlendirmesin istiyorum.
-
ne alaka kuranla ulan... cahiller... (ya da insanları manipule edebileceğini düşünen zavallılar..)
bunu da yazmadan duramayacağım: batı kızlarının en büyük sıkıntısı özgürlük ? afedersin ama k*çımla gülmek istiyorum (istemekle yetinmeyip gerçekleştiriyorum o eylemi şu anda.. :D)
daha iğneleyeceğim çok nokta, değineceğim yüzlerce saçmalık var.. saatlerce yazabilirim ama faydası yok...
hadi kalın sağlıcakla koyunlar,kuzular.. =)
-
CRASH bunu yazdı:
ne alaka kuranla ulan... cahiller... (ya da insanları manipule edebileceğini düşünen zavallılar..)
-----------------------------Kuranın ne olduğunu bilsen o zaman alakayı kurabilirdin. Şimdi kuranı bilen mi cahil sen mi cahilsin :)
-
-Türkiye'de kapalı bacılarımızın dahi artık giyim tarzını değiştirdiğini ve inanılmaz bir şekil aldıklarını yolda yürürken sizlerde görüyormusunuz?
-Türkiye'de prezarvatif satışlarının inanılmaz artış gösterdiğini ve prezarvatif üreticilerin yeni adresinin Türkiye olduğunu biliyormusunuz?sanane..
Kuran kurslarının kapatılmasının nedeni senin sandığın neden felan değil hocam şu andaki durumla şu akılla o günkü şeyleri değerlendiremezsin.
Her şeyi iki uca çekmeye çalışmanın bir anlamı yok ülke üzerinde çeşitli oyunların olduğunu herkes biliyor..
Böyle makaleler okumaktansa Nutuk ve Müslümansan Kuranı oku sonra yorumları yapmaya başla.
-
Bir insana öldükten sonra güzel kusursuz mükemmel niteliklikte bir yaşam bir ödül vaat edilirse o insan savaş sırasında ölümden korkmaz , ölmek için tereddüt etmez...Bu bakımdan islam açısından şehitlik kavramının savaşanlar için verimi arttırıcı nitelikte olduğunu söylebilirim..Ama gel gelelimki hayal dünyasındada yaşamıyoruz, insanlar zaman geçtikçe, özgürce kendilerini sorgulayıp doğruları bulup inancını terketmesinide yabancıların elinden aldığı bir iman olarak değerlendirmek yanlış.
Yabancılar elindemizdeki kuranı aldı Türkleri yenmenin tek yolunu ele geçirdi gibi yorumlar ise aşırı dinci kesimin sallaması ve arkasından giden ezberci müslümanların desteklemesinden daha gerçekçilikten uzak - olabilitesi imkansız bir yanıdır.
-
lise son öğrencisiyim kızların çoğu ne haklara sahip olduklarını bilmiyo deneme sınavlarında full çeken kız arkadaşlarım ne kadar özgür olduklarının farkında değiller ama sex muhabbetinde çoğu erkeği geçecek kızlar yoğunlukta din derslerinde hocanın söylediği basit şeyleri bile ilk defa duyduklarını söylediklerinde içim cıs ediyor