Ingilizce Ogrenmek İcin Tavsiyeleriniz
-
yarasaadam bunu yazdı
kitap pdf de iş görür kardeşim ama http://www.ius.edu.ba/Default.aspx?PageContentID=1541&tabid=70 bu gerçekten çok anlamlı kitaptan da sıkılırsın dilersen ben sana yardımcı olurum sende bana yunanca da yardımcı olursun
birde ;kardeşim ingilizce öğrenmek için yavaş yavaş başlayacaksın; dinleme ,okuma ,yazma ve konuşma yapman gerekiyor nette site tavsiyesi yapmayın demişsiniz ama site bu konuda çok işinize yarar bendede var http://www.esl-lab.com/ kullanabilirsiniz
takıldığınız noktada bana da sorabilirsiniz elimden geleni yapmaya çalışırım
kolay gelsin
Hacim oncelikle sende diger arkadaslar da dahil sagolun...
Site onermeyin derken... Aslinda amacim baska. Ben pc den nedense pek kavryamiyorum.. Aklimda kalmiyor. Ama kitaptan okuyunca sanki hafizama kitabin goruntusu kazinir gibi oluyor ondan olsa gerek. Ayrica livemocha bir ornekti o tarz sitelere degilde hani sirayla anlatimli siteler daha ilgimi cekiyor...
Ha o linkte bir konu actim mesela http://www.eslfast.com/easydialogs/ec/restaurant01.htm amk anlamadim iste ne dedigini... Kim sorarsa level 1.. galiba ben level -5 im :)
Istersen ENG de yardimci olursun.. Bende GR da at pm...
Baska isteyen arkadas olursa soyleyebilir GR da yardimci olurum...
-
dhmm bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
dostum efforts english senin ilacın. ben de baya bi ileri grammer var. ama konuşmaya geldin mi çok yuvarlıyolar pek anlamıyom pratik yok.
gavur karı bulcan 3 5 ay onla yaşıcan ya da efforts english indircen atcan mp3 telefona paso dinlicen. tavsiye ederim. 4 gb falan.
Etma eyleme haci evliligimin 5 nci yildonumu geliyor ve oglumda 3 yasina basti :)...
iyisimi ben efforts english de arastirayim..
tamam hocam ikinci seçenek senin için upload ediliyor, mesaj yazarım upload oolunca :D :D
Allah bağışlasın, uzun mutluluk versin bu arada =)
-
joe_black bunu yazdıdhmm bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
dostum efforts english senin ilacın. ben de baya bi ileri grammer var. ama konuşmaya geldin mi çok yuvarlıyolar pek anlamıyom pratik yok.
gavur karı bulcan 3 5 ay onla yaşıcan ya da efforts english indircen atcan mp3 telefona paso dinlicen. tavsiye ederim. 4 gb falan.
Etma eyleme haci evliligimin 5 nci yildonumu geliyor ve oglumda 3 yasina basti :)...
tamam hocam ikinci seçenek senin için upload ediliyor, mesaj yazarım upload oolunca :D :D
Sagolasin hacim... Sagolasin....
Yunanca'da birsey lzm olursa cekinme
-
dhmm bunu yazdıjoe_black bunu yazdıdhmm bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
Sagolasin hacim... Sagolasin....
Yunanca'da birsey lzm olursa cekinme
eyw. bu arada ben upload ediyordum fakat ReeX mürit torrent linki verdi. efforts english için
-
Eyw. Muritler...
-
edit
izzmarit tarafından 01/Kas/12 18:52 tarihinde düzenlenmiştir -
kalimera :) yorumların bir kısmını okumadım genel olarak daylight ve english effort tavsiye edilmiş bir de efu var ona da bak.
konuşmak çok farklı bir olay hocam, ingilizce grameri iyi bilebilirsin,yazmayı iyi bilebilirsin ama konuşmak çok çok farlı. ilk yurtdışına çıktığımda
kelimeleri yanyana getirmekte zorlanıyorduk, anlık olarak cümle kurmaya çalışıyorsun, acaba hangi zamanda kurman gerekli hangi yardımcı fiil
v.s.gerekli bunları düşünüyorsun, artık tesadüf mü bilmem ama ilk gittiğim yabancı ülke yunanistandı, 3 gün atinada gezdik sonra heraklion-girit
deözel bir eğitim aldım hızlandırılmış, oradaki öğrenciler çatır çatır ingilizce konuşuyorken biz 4 türk adam gibi bir cümle kuramıyorduk.. Orada
kalmambana öz güven verdi, ilk kez yabancılarla çok kalmışım ve derdini anlatmaya çalışıyordun, bazen soru soruyorduk halktan birilerine
enelde korkupcevaplamıyorlar kaçıyorlardı (diğer mültecilerden dolayı sanırım) öğrencilerle pratik yptık sadece. Ondan sonra başka bir ülkeye
gittim bir süreorada okudum ve çalıştım, ilk başlarda yine konuşmada problem vardı ama daha iyiydi, ııııı diyerek her kelimeden sonra
konuşuyordum, çünkü beyinde pratik yoktu, o an hangi kelime gelir bunu yavaş şekilde düşünüyordun ve ıııı demen normaldi. Bir süre sonra
yabancı bir kız arkadaşım oldu, onun ingilizcesi çok daha kötüydü ama birlikte konuşmak mecburiyetinde olduğumuz için konuşarak geliştirdik,
artık akıcı bir şekilde konuşabiliyorum..
Buradan çıkacak ders, pratik yapmadan konuşamazsın, diğer şeyler farklı konuşmak farklı. Görsel setler sadece diğer ingilizce yetilerini geliştirir
konuşmanı değil. Kaldığın yerde turistlerle sohbet etmeye çalış, konuşurken gramere çok önem vermek zorunda değilsin, genelde karşı taraf
anlar ve seni düzeltir, hata yapa yapa bu işi öğrenirsin, inan hiç problem değil, She go cinema now desen bile zerre bir önemi yok sadece
konuş, zamanla her şeyin düzeleceğini göreceksin. İngilizceyi bir yaşam felsefesi haline getir, yani yolda yürürken bi yere giderken ingilizce
düşün ingilizce konuş kendi kendine tercümeler yap, kafandan hikayeler oluştur, mp3 playere basit ingilizce hikayeler yükle ve onları dinle,
internette bir şey ararken ingilizce ara ve ingilizce sitelerden yararlan, ingilizce programlar kullan.. konuşmak için de chat sitelerinden yabancı
arkadaşlar edin ve skype da ara ara sesli konuş, korkmana gerek yok, herkes anne karnında öğrenmiyor bu işi, yanlış bilsen de konuş.
karşıdaki kişi senden çok iyi olmasın çünkü moralin bozulur ve de onu sıkabilirsin.. Kendi seviyene uygun insanları bul ki daha iyi şekilde
ingilizceni geliştirebilirsin, özgüvenin gelir çünkü..
Son olarak yarım saatte olacak bir iş değil, bu kadar önem verdiğim bir şeye bir günlük zaman diliminin 48 de 1 i kadar ayırıyorsan 10 yılda
ancak halledersin
kolay gelsin
-
unbalanced bunu yazdı
kalimera :) yorumların bir kısmını okumadım genel olarak daylight ve english effort tavsiye edilmiş bir de efu var ona da bak.
konuşmak çok farklı bir olay hocam, ingilizce grameri iyi bilebilirsin,yazmayı iyi bilebilirsin ama konuşmak çok çok farlı. ilk yurtdışına çıktığımda
kelimeleri yanyana getirmekte zorlanıyorduk, anlık olarak cümle kurmaya çalışıyorsun, acaba hangi zamanda kurman gerekli hangi yardımcı fiil
v.s.gerekli bunları düşünüyorsun, artık tesadüf mü bilmem ama ilk gittiğim yabancı ülke yunanistandı, 3 gün atinada gezdik sonra heraklion-girit
deözel bir eğitim aldım hızlandırılmış, oradaki öğrenciler çatır çatır ingilizce konuşuyorken biz 4 türk adam gibi bir cümle kuramıyorduk.. Orada
kalmambana öz güven verdi, ilk kez yabancılarla çok kalmışım ve derdini anlatmaya çalışıyordun, bazen soru soruyorduk halktan birilerine
enelde korkupcevaplamıyorlar kaçıyorlardı (diğer mültecilerden dolayı sanırım) öğrencilerle pratik yptık sadece. Ondan sonra başka bir ülkeye
gittim bir süreorada okudum ve çalıştım, ilk başlarda yine konuşmada problem vardı ama daha iyiydi, ııııı diyerek her kelimeden sonra
konuşuyordum, çünkü beyinde pratik yoktu, o an hangi kelime gelir bunu yavaş şekilde düşünüyordun ve ıııı demen normaldi. Bir süre sonra
yabancı bir kız arkadaşım oldu, onun ingilizcesi çok daha kötüydü ama birlikte konuşmak mecburiyetinde olduğumuz için konuşarak geliştirdik,
artık akıcı bir şekilde konuşabiliyorum..
Buradan çıkacak ders, pratik yapmadan konuşamazsın, diğer şeyler farklı konuşmak farklı. Görsel setler sadece diğer ingilizce yetilerini geliştirir
konuşmanı değil. Kaldığın yerde turistlerle sohbet etmeye çalış, konuşurken gramere çok önem vermek zorunda değilsin, genelde karşı taraf
anlar ve seni düzeltir, hata yapa yapa bu işi öğrenirsin, inan hiç problem değil, She go cinema now desen bile zerre bir önemi yok sadece
konuş, zamanla her şeyin düzeleceğini göreceksin. İngilizceyi bir yaşam felsefesi haline getir, yani yolda yürürken bi yere giderken ingilizce
düşün ingilizce konuş kendi kendine tercümeler yap, kafandan hikayeler oluştur, mp3 playere basit ingilizce hikayeler yükle ve onları dinle,
internette bir şey ararken ingilizce ara ve ingilizce sitelerden yararlan, ingilizce programlar kullan.. konuşmak için de chat sitelerinden yabancı
arkadaşlar edin ve skype da ara ara sesli konuş, korkmana gerek yok, herkes anne karnında öğrenmiyor bu işi, yanlış bilsen de konuş.
karşıdaki kişi senden çok iyi olmasın çünkü moralin bozulur ve de onu sıkabilirsin.. Kendi seviyene uygun insanları bul ki daha iyi şekilde
ingilizceni geliştirebilirsin, özgüvenin gelir çünkü..
Son olarak yarım saatte olacak bir iş değil, bu kadar önem verdiğim bir şeye bir günlük zaman diliminin 48 de 1 i kadar ayırıyorsan 10 yılda
ancak halledersin
kolay gelsin
Καλημέρα unbalanced !!! :D
Benim amacim calistigim sirkete yabanci M.I.S Consultant gelecek. Arada tercuman olmadan konusmak istiyorum. Bazen adami arayip telefonla birseyler sormak gerekiyor. Sikildigim icin mail atiyorum ama maili gorursen :( afedersin patlarsin gulmekten. Proficiency si olan nbir arkadas gorunce la oglum fiilleri oldurmussun demisti bana. :) Dusun.. I read ile I'm reading in farkini o zmn ogrencim.. :(:(
Biri su anda okuyorum demek digeri ise okudum demek. O zamana kadar da ikisini ayni saniyorum...
Birde en cok istedigim ENG documentationu rahat anlamak. Bilisim sorumlusu olarak calisiyorum c#,php yaziyorum am dokumanlara gelince zar-zor guc bela.
Bu arada sanirsam Cince-Yunanca dunyanin en zor iki dili. Ben oyle biliyorda olabilirm.... Bunu ogrendigime gore ENG de sokerim gibime geliyor.
Hadi gunde 1-2 saata kadar cikabilirim...Ama galiba dedigin yasam tarzi haline getirmek galiba onemli...
Proficiency de almak istiyorum ileride amk... Belki MSc ye alirlar... :(
Lakin bazen oyle seylere takiliyorum ki cevabini netten tam olarak bulamiyorum birinin anlatmasi lzm
Su daylighti indirecem ve baslayacam.. Takilirsam da birine atarim mesaj artik :)
-
az çok varsa ingilizcen yabancı bi kız arkadaş bul onla diyalog kurarken translate dan çeviri yapa yapa çözersin sökersin işi ben şahsen öyle ilerlettim
-
:) azimli olduğunu görüyorum ama düzenli olarak çalışırsan bu işi halledersin, yunanca zor mu bilmem alfabesini 1-2 günde öğrenmiştik zaten
fizikteki terimlerin çoğu alfabesinden geliyor okuyabiliyordum alfabeyi de şimdi az unuttum :) bir de bu adamların küfür yeteneği yok hepsinin
söylediği tek bi küfürleri var biliyorsundur malaga :) arkadaşlarına da öyle diyorlar kızdıklarına da..
I read geniş zamanlıdır ve okurum demek. Ama aynı zamanda geçmiş halidir okudum demektir ama burada Ay rid diye söylersen geniş zamanlı
olur, geçmiş zamanda söylemek istiyorsan ay red diye okuman gerekli, read de böyle bir telaffuz var.
konuşmak için söylediğim şekilde skype da bol bol pratik yap, yazılımcı olduğun için teknik ingilizcede çok sıkıntı çekmiyorsundur, zaten teknik
dökümanın hepsini anlamana gerek yok, işine gelecek kadar anlarsan kafii zamanla ilerletirsin.. hata yapmaktan korkma. korkarsan kendini ,
geliştiremezsin. Herkes çok hata yapar, sonuçta ana dilin değil ingilizce.. Öyle adamlar var görsen ooooo.. Ama herkes aşıyor, ingilizcenin bir
zorluğu yok, türkiyede dil eğitimi çok ahmakça veriliyor, avrupada çocuklar 3 yabancı dili adam gibi öğrenirken bizimkiler 1 dili öğretemiyorlar.
Kalitesiz öğretmenler, kalitesiz eğitim sistemleri, ezbere dayalı olunca böyle.. korkacak bir şey yok, kalıplarını otuttur, kelime bilgini genişlet ve
konuş. Emin ol çorap söküğü gibi gelecek. Bir de konuşmada karşı tarafı anlaman gerek, onu anlamadan nasıl konuşabilirsin :) Bu yüzden
listeninge de önem vermelisin. Beginner seviyede hikayelerin mp3lerini indir onları dinle, kulak aşinalığın olsun. Bir anda gelişmez, zamanla
hangi kelimeleri söylediğini anlarsın, bir konuşmada bir iki kelime yakalayabilirsen bile kardır, sonra hepsini yakalamaya odaklanır kulağın ondan
sonra da cümle bazında anlamlandırmaya.. İngilizce öğrenme işi bir süreçtir, pratik yaptığın müddetçe aşama kaydedersin. Yılmadan, sıkılmadan
devam et. Listening i geliştirmek için bbc nin 6 minutes english diye podcastleri var onları dinleyebilirsin, belki biraz zor gelebilir, bir de malum
ingiliz aksanı daha zor anlaşılıyor. bunun dışında http://www.youtube.com/user/VOALearningEnglish bu kanalı takip et, haberleri sunuyor ve alt
yazısı var. Çok yavaş söylediği için listening için ilk başta bence bulunmaz bir hint kumaşı. Haberleri anlamaya çalışma, sadece kelimeleri
bulmaya çalış. Bir süre alt yazıyla çalış, yani hem alt yazıya bak hem sunucunun söylediğine.. Ondan sonra gözlerini kapat ve sunucunun hangi
kelimeleri söylediğini bul. Eğer alt yazıya bakarsan listeningin 1 birim gelişirse, alt yazısız dinlersen 5-10 birim gelişir. Kulağı tembelleştirmemek
gerek ama ilk başta alt yazıyla birlikte git..
+ soruların olursa özel mesajdan atabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, benim gramerden çok konuşma yeteneğim daha iyidir çünkü daha fazla pratik yaptım. bunun yanında dilforum.com gibi bir siteden de faydalanabilirsin
unbalanced tarafından 01/Kas/12 12:46 tarihinde düzenlenmiştir