Ingilizce Ogrenmek İcin Tavsiyeleriniz
-
Arkadaslar daylight in ilk 40-50 cd sini indirdim.... Onceden takildigim bazi yerleri daha rahat anladim... Anlasilir bir sekilde anlatiyorlar...
Simdi benim bir-iki ENg sorum olucakta kime sorsam :)
-
dhmm bunu yazdı
Arkadaslar daylight in ilk 40-50 cd sini indirdim.... Onceden takildigim bazi yerleri daha rahat anladim... Anlasilir bir sekilde anlatiyorlar...
Simdi benim bir-iki ENg sorum olucakta kime sorsam :)
hocam burdan sor bakalım, bilenler cevaplar
-
Su anda elementary sviyesindeyim.... "to be" ile bismillAllah dedik...
Mesela bir iki cumlede takildim... Dogru mu diye size yazayim :
TR : "Bizim sirketin pencereleri oldukca kucuk"
ENG : Our company's windows are rather small
TR : "Senin bahcen cok uzak"
ENG : Your garden is very distant
TR : "Onun arabasi Toyota"
ENG : His/Her car is Toyota
Birde am/is/are yapilarinin kullanilmasi icin "no action" olmasi gerekir diyor... Yani bir olayin olmamasi gerekir oylemi....
Yani "Ben araba kullaniyorum" galiba emin degilim I am driving car olmuyor mu oluyor mu ?
-
dhmm bunu yazdı
rather'in tek başına kullanımını bilmiyorum. rather yerine quite kullanabiliriz sanırım.
cümle yapısı doğru.
cümle yapısı yine doğru. distant yerine farklı kelimeler tercih edilebilir. far gibi mesela.
bu cümlede doğru. arabasının markası toyota diyecek olursak, "his car's brand is toyota coralla" diyebiliriz.
Birde am/is/are yapilarinin kullanilmasi icin "no action" olmasi gerekir diyor... Yani bir olayin olmamasi gerekir oylemi....
tam olarak öyle diyemeyiz. yani araba kullanıyorum derken bir olay var, yürüyorum "I am walking".
Yani "Ben araba kullaniyorum" galiba emin degilim I am driving car olmuyor mu oluyor mu ?
"I am driving car" evet ben araba kullanıyorum anlamında. tam olarak anlayamadım ama anlayabildiğim kadarıyla cevapladım.
yanlıslarım varsa da biri düzeltirse sevinirim.
-
r10aldinho bunu yazdıdhmm bunu yazdı
rather'in tek başına kullanımını bilmiyorum. rather yerine quite kullanabiliriz sanırım.
cümle yapısı doğru.
cümle yapısı yine doğru. distant yerine farklı kelimeler tercih edilebilir. far gibi mesela.
bu cümlede doğru. arabasının markası toyota diyecek olursak, "his car's brand is toyota coralla" diyebiliriz.
tam olarak öyle diyemeyiz. yani araba kullanıyorum derken bir olay var, yürüyorum "I am walking".
"I am driving car" evet ben araba kullanıyorum anlamında. tam olarak anlayamadım ama anlayabildiğim kadarıyla cevapladım.
Sagol hafiz...
rather ve quite ikiside ayni manada "oldukca" olarak kullaniliyor diye gosteriyordu...
simdi distant sozlukten baktim "google amca" :) belkide far daha dogrudur
sagol
-
Bu kısımlara eklemey yapayım.
am/is/are dediğin gibi no action 'da da kullanılabilirken,
mesela "I am a footballer", "My girlfriend is very beautiful"
şimdiki zamanda yani present continuous tense de kullanılabilir. "I am playing football", "I am going to cinema" gibi.
şimdilik burayı bilsen yeterli ilerde farklı kullanım alanlarınıda görürsün zaten.
-
Haci, ingilizce kelimeler, gramer bilgisi vs vs olan cd ler hazirla (veya al) yengeye rica et sen yattiktan 30 dk sonra kulakliklari kulagina koyup cd yi kisik sesle calistirsin ve sabaha kadar ayni cd yi reply yapsin.
Insan beyni uykuya daldiktan 30 dk sonra uyanip calismaya baslar.
Bu teknigi mosad ajanlari dil ogrenmek icin kullaniyor.
Edit:
Our company's windows are pretty small. Pretty kelimesi rahter yerine daha cok kullanilir. Ozellikle amerikan aksaninda
Your garden is very distant. Your garden is too far veya your garden is so far.
Birde am/is/are yapilarinin kullanilmasi icin "no action" olmasi gerekir diyor...
Aslinda kismen dogru, soyleki simdiki zaman kipindeki cumleler, olus ve eylemi belirtirken am/is/are kullanilir ve hali hazirda halen devam eden bir eylemi belirtir. Arti olarak am/is/are Turkce'deki ...dir anlamini tasir. Ekstra arti olarak genis zaman tanimlamalarinda kullanilir.
This is blue. Bu mavidir.
I am writing. Okuyorum (Simdiki zaman)
That is nice. Harika.
sniperscope tarafından 05/Kas/12 17:02 tarihinde düzenlenmiştir -
sniperscope bunu yazdı
Haci, ingilizce kelimeler, gramer bilgisi vs vs olan cd ler hazirla (veya al) yengeye rica et sen yattiktan 30 dk sonra kulakliklari kulagina koyup cd yi kisik sesle calistirsin ve sabaha kadar ayni cd yi reply yapsin.
Cidden işe yarar mı bu ? Siz japonca'da kullandınızmı bu yönte mi ?
-
ReeX bunu yazdısniperscope bunu yazdı
Hayir ustadim, japonca'da kullanmadim cunku gerek yoktu. Gunumun 24 saati japonca konusarak geciyor. O yuzden ihtiyac duymadim. Ama ingilizceyi bu sekilde ogrendim diyebilirim.
Ayrica bahsettigim teknik sallamasyon falan degildir. Bir aralar istanbulda bir ingilizce kursu vardi, epey iyi paraya 2 haftada ingilizce ogretiyordu. Gazetelerden takip ettigim kadariyla bayagi bi unlu kisi oradan ingilizce ogrenmisti.
Ama ben bu teknigi teeeeeeee 1989 ta uygulamistim.
Oy tamamen bilinc altinahitap ediyor. Yani siz bu sekilde uyurken dinlediginiz seyler bilinc altiniza isliyor. Sonra birgun bakiyorsunuzki ingilizce konusulanlari anliyorsunuz ve nasil anladiginiz hakkinda en ufak bir fikriniz yok.
Ornek Turkce'yi nasil ogrendin mesela? bebekken etrafinda konusulan kelimeler bilinc altina yerlesiyor. Bir insan hafizasini kaybetse dahi anadilini unutmuyor.
sniperscope tarafından 05/Kas/12 17:08 tarihinde düzenlenmiştir -
sniperscope bunu yazdıReeX bunu yazdısniperscope bunu yazdı
Hayir ustadim, japonca'da kullanmadim cunku gerek yoktu. Gunumun 24 saati japonca konusarak geciyor. O yuzden ihtiyac duymadim. Ama ingilizceyi bu sekilde ogrendim diyebilirim.
Ayrica bahsettigim teknik sallamasyon falan degildir. Bir aralar istanbulda bir ingilizce kursu vardi, epey iyi paraya 2 haftada ingilizce ogretiyordu. Gazetelerden takip ettigim kadariyla bayagi bi unlu kisi oradan ingilizce ogrenmisti.
Ama ben bu teknigi teeeeeeee 1989 ta uygulamistim.
Rica etsem dinlediğin set'in ismini paylaşırmısın onu çekeyim ? ( player a atıp sabaha kadar kulaklıkla dinlediğin setten bahsediyorum )