İngilizceden Sonra Hangi Dili Öğrenmek İstersiniz Neden?
-
pizot bunu yazdı
Fransızca nato yazışma dili ve uluslararası tüm yaışmalar fransızca olduğunu biliyorum.
Arapça öneririm bu yüzyıl ortadoğu yüzyılı :)
Arap olduğumdan fransızca :):):)
NATO'nun resmi dili ingilizce ve Fransızcadir.
hangi uluslararası yazışmalar fransızca? Diplomatik dilde fransız etkisi oldukça var ancak öyle bir zorunluluk bilmiyorum ben.
Konuya cvp, Arapça. Nie çünkü uluslararası ilişkiler okuyorum (hala) ve şimdilik ve yakın gelecekte iş yapacak yegane(göreceli ve başka dillerde ekleyebilirim) dil.
-
Almanca - büyük ihtimal bu yaz bi kurs falan şeklinde yardırıcam. sanayi devlerinin dili sonucta :) ingilizceye de cok yakın oldugundan rahatlıkala ögrenirim diye düşünüyorum zaten dillerle ugrasmayı cok severim.
ispanyolca - bu da abimin tavsiyesi dünyanın yarısı ispanyolca konusuyor diyor kendisi :P
-
çekçe veya rusça öğrenmek isterdim
çünkü ya pragda ya da kievde çalışmak istiyorum
-
heza bunu yazdıpizot bunu yazdı
Fransızca nato yazışma dili ve uluslararası tüm yaışmalar fransızca olduğunu biliyorum.
Arapça öneririm bu yüzyıl ortadoğu yüzyılı :)
Arap olduğumdan fransızca :):):)
NATO'nun resmi dili ingilizce ve Fransızcadir.
hangi uluslararası yazışmalar fransızca? Diplomatik dilde fransız etkisi oldukça var ancak öyle bir zorunluluk bilmiyorum ben.
Konuya cvp, Arapça. Nie çünkü uluslararası ilişkiler okuyorum (hala) ve şimdilik ve yakın gelecekte iş yapacak yegane(göreceli ve başka dillerde ekleyebilirim) dil.
tüm yazmışım pardon çoğu yazışmalar.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Frans%C4%B1zca
http://tflozelders.com/neden_fransizca.aspx
-
Kesinlikle japonca. O animeleri ana dilinde altyazısız anlamak, türkçeye dilbilgisi yönünden benzerliği çekiciliğini koruyor benim için.
-
Rusça.. Nedeni basit :)
-
Türkçe çünkü dünyada 200 milyondan fazla Türk var. Zaten Türkiye Türkçesi ile Özbek Azeri Türkmen Gagavuz ağızlarını anlıyoruz , Kazak ve Kırgız ağzını da ogrenirsek is bitti. Dünyada doğrusu yanlışı bilmiyorum 5. Sırada Türkçe. Sonrasında Mandarin , Japonca veya Arapça olabilir arap=para olmuş , Bilişim Dünyasınin kalbi Çin'de atıyor , japonca ise ogrenirsem gider orda yaşarım
-
birazda bu durum yaptığın işe yada yapacağın işe bağlı, ben mesela içinde bulunduğum durumdan ötürü çince öğreneceğim.
ingilizcem hatrı sayılır derecede, polonyada baya bi öğrendim. tabi bunlar iş hayatım için.
ama hayal olarak sorarsan ispanyolca öğrenirdim.
-
Rusça, ispanyolca ya da Çince.
-
sanki ingilizceyi tüm küfürlerine kadar deyişlerine kadar öğrendiniz proficient oldunuz native oldunuzda başka dil öğreneceksiniz
ingilizceyi herşeyine kadar bilin yeter karşınızdakide bilmiyorsa iletişim kurmazsınız ingilizce öğren gel dersiniz
illada öğrenilecekse dünyada en çok konuşulan 2. dil hangisi zaten biliniyor ondan devam edersin işte