folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İngilizceden Sonra Hangi Dili Öğrenmek İstersiniz Neden?

İngilizceden Sonra Hangi Dili Öğrenmek İstersiniz Neden?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Ne isterdinizi kenara bırakırsak ne öğrenmemiz gerekeceğini biliyorum Arapça. Malum felsefe ve bilim dili Arapça imiş, bazı zat-ı muhteremler öyle söylüyor ve gündem yaratıyor. Bir gecede cahil bırakılmasaydık şu an uzaydaydık, hey gidi günler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

cevaplar için sağolun. aslında ingilizceyi bile düzgün konuşamıyorum. derdimi anlatırım ama akıcı çok iyi olsun istiyorum

@Allahınoğlu nun dediği gibi "sanki ingilizceyi tüm küfürlerine kadar deyişlerine kadar öğrendiniz proficient oldunuz native oldunuzda başka dil öğreneceksiniz"

çok haklı :)   ancak bu yıl adam gibi  ingilizcemi geliştirirken ufak ufak da yeni bir dile de giriş yapmak istedim.

ingilizceyle işimi bitirdiğimde diğer dilde en azından temel kazanmış. diline aşinalık sağlamış olmak istiyorum.

ileriye dönük bakınca aslında eskiden çince bu kadar akıla gelen bir dil değildi sonradan bir patlama yaptı.

arapçada öyle dubailerin yatırım durumlarından sonra arapça aranmaya başlandı.

her dilin muahkkak bir getirisi var

mühendisler almanca. ama almanca istemem çünkü türklerinn  yarısının almanyada yaşadığını biliyoruz. zaten adam kökten anadil gibi öğreniyor. benim sonradan ne gerek var. oraya gitsem türk bulurum. zaten burdada almanyadan gelenler var iş alanında boşa kürek çekmek gibi

moda sanat italyanca fransızca. fransızcayi fransızları sevmediğimden ve konuşma boğazdan her zaman hoşuma gitmemişt

ama birazcık bilmekle zarar etmez. denildiği gibi avrupada güçlü bir dil. italyancanın çok yaygınlığı yok diye biliyorum Dünya dillerinden okunduğu gibi yazılan Türkçeye bu alanda çok benzeyen bir dilmiş. yani kolay olduğu söyleniyor ama bilmiyorum.

ispanyolca falan o bölgelere gidilince daha çok lazım gibime geliyor. yada bir bilgim yok. üstelik zaten her ispanyol ingilizce her ingilizce konuşan ispanyolca öğrendiğinden hobi için olabilir. kulağa şirin gelen bir dil

arapça zaten dediğim gibi orda doğuyla ilişkiler geliştikçe yada mecbur kaldık diyelim çok gerekli oldu. dubai bölgesine hep gitmek istemişimdir.

rusçada hep kararsız kalmıştım. çok gitmeyi haz edeceğim bir ülke değil. ticari ilikiler için düşününce aslında ne işe yarayabilir rusça bilmek?

çok kafamda canlanmıyor. tek bildiğim sipasiba :) hangi iş kolu rusça istiyor bilenler?

gelelim tabiki en sevdiğim uzakdoğuya:

üç dil korece, japonca , çince.

bunlardan çinceyi eliyorum. çünkü çince yazıyla değil telafuzla öğrenilen bir dil.

1 kelimenin birden fazla telafuzu ve ve her telafuz başka bir kelime demek. biraz araştırmıştım.

hatta kadınların ve erkelerin bile telafuzu değişiklik gösteriyormuş.

yani birebir çine gitmezsen tek başına kitaptan falan bakarak sökeceğin bir şey olmadığı için elemek zorundayım. evde çalışacağım için önceleri bana uymuyor.

geriye kalıyor kore ve japonca işte bu ikisinde çok kararsızım. japoncanın türkçeye benzediği ve çok kolay öğrenildiğini duymuştum. aynı şey korece için geçerlimi bilmiyorum.

çok fazla kore film ve dizisi hatmettiğimden aslında yarı yarıya sökmüş gibiyim. :))

çoğu zaman altyazı okumuyorum. basit tekli kelişmeleri tamam evet hayır.... gibi.

japoncaya göre korece daha kulağa hitap ediyor. japonca adamı döver gibi keskin. korece uzatmaları önceden sinir ediyordu. deeee diye uzatırlar.

ama daha şiirsel geliyor artık.

ama iş görmesi açısından hangisi ?

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dış ticaretin en büyük kısmı almanyaya oldugundan almanca

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Erkek

ispanyolca nokta. brezil, portekiz ispanya geleceğin önemli güç dengeleri olucak şuan usa'da da en çok konuşulan yabancı dil esp

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Erkek

japonca, animeler için

Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

almanca sadece mühendislerin işine yaramıyor.

sosyal bilimlerde de almanca çok çok önde. 

=)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

bencede caponca.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Almanca, marx planck institute için

Fransızca, kulağa çok güzel geliyor

Arapca ve ibranice,bilimin çıktığı yerlerde kullanılan diller, nice kitap var,insan merak ediyor

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

natürlich Deutsch und Ich kann sprechen. gut klingt ja? ^_^

tavsiyedir.

[22817//kaanabak]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Esperanto.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
Toplam Hit: 6313 Toplam Mesaj: 53