Inşaat Kazası En Az 10 Ölü- Bu Ülkede Can Ne Zaman Değerli?
-
aslında temel sorun kimsenin işini tam yapmaması
öğretmen öğretmen gibi olsa öğrenci öğrenci gibi olur
anne anne olsa akıllı çocukları olur.
o çocuklar büyür adam gibi meslek sahibi olur.
vatandaş kendini bilse devlet baştakiler düzgün olur.
devlet iyi oldukça vatandaşın yaşamı iyi olur
...................
velasıl kısır döngü içinde herkes yerini bilip düzgün çalışsa kimse ölmez diyemeyiz ama
böyle peynir ekmek misasi tıkır tıtkır kaybetmezdik kimseyi.
bir yerlerde birileri ölüyorsa aslında uzaktan bizde sorumluyuz.
ölnelere Allah tan rahmet diliyoruz. hiç haber bakamıyorum.
-
futurist bunu yazdı
aslında temel sorun kimsenin işini tam yapmaması
öğretmen öğretmen gibi olsa öğrenci öğrenci gibi olur
anne anne olsa akıllı çocukları olur.
o çocuklar büyür adam gibi meslek sahibi olur.
vatandaş kendini bilse devlet baştakiler düzgün olur.
devlet iyi oldukça vatandaşın yaşamı iyi olur
...................
velasıl kısır döngü içinde herkes yerini bilip düzgün çalışsa kimse ölmez diyemeyiz ama
böyle peynir ekmek misasi tıkır tıtkır kaybetmezdik kimseyi.
bir yerlerde birileri ölüyorsa aslında uzaktan bizde sorumluyuz.
ölnelere Allah tan rahmet diliyoruz. hiç haber bakamıyorum.
aynen öyle
-
halkımız refah içinde yaşıyor ya çok geliştik falan. dünyay kafa tutuyoruz çok geliştik vs vs. bildiğin geri kalmış ülkeyiz, bu kafaylada bi gıdım ileri gidemicez , ölenlere Allah rahmet eylesin. soma gibi bunuda 2 gün sonra unuturuz
-
şu yazıyı unutmamak lazım...
Menderes Meşe
aziz torun un rezidansında öldürülen arkadaşın bi yazısı..
"bu ekmek kavgası sürerken, biraz rahatlamak kimin ne yemek yapıp, nasıl azarlandığını izlemek, bol bol dedikodu dinlemek, dertlerden bizi biraz olsun uzaklaştırmaz.Yada hangi kutudan kaç para çıkacağını, kimin hayatının kurtulacağını,hangi emekli amcanın nasıl bir mal varlığıyla evlenme programına girmesi ve onunla dalga geçmek,beynimizdeki uğultuya son vermez.Bunlar değilse kederli bir aile,köşklerde yaşanan sex ve ihtiraslar,çiftlikteki hanımağanın hayatı,mafyanın ve hırsız tayfasının cazibesi, zengin mutsuz aile yada box maçı, kanlı gerilim filmi veeee gece biter sabah size gösterilmeyen haberlerde rusyanın çevre ülkelerle savunma anlaşmaları,meclisin çıkardığı yasa ve değişiklikler, dosyası kapatılan faili meçhuller, arka kapıdan salınan hırsızlar... sabah olduğuna göre günaydınnn
Menderes MEŞE "
ve sonrasında
RETRET bunu yazdıHer şey şirket politikasına ve hükümetin koyduğu kanunlara bakar. Şirket politikasını örnek alalım: Enka'da çalışan bir işçi baret takmazsa anında işten atılır, uyarılmaz! Nurol inşaatı ele alalım skini taşşağını sallaya sallaya şantiyede baretsiz dolaşırsın ses çıkaran olmaz. Enka dünyanın sayılı güvenilir şirketlerindedir, Nurol'un adı bile duyulmaz. Gelelim kanunlara: Almanyada bir işçi baret takmadı diye ölmüşse veya kemersiz çalışmış ve düşüp ölmüşse o işyerinin ruhsatı iptal edilir, burada kaç kişi çalışıyor diye bakmazlar tüm suç işçide olsa bile işyeri en az 15 gün kapalı kalır, işgüvenliği uzmanı kızağa çekilir muhtemelen işinden edilir, işçinin amiri gürevinden alınır çünkü ondan sorumludur. Ne Türkiye Almanya'dır ne de Enka gibi şirketlere Türkiye'de adam gibi iş verilir, Türkiyede işçi sadece bir maliyettir ve 70 li yıllarda patronların söylediği gibi bir anlam taşır: "işçi s.k.m.n kılı gibidir kestikçe yenisi gelir." işte işçi Türkiye'de budur ve bu hiç bir zaman değişmeyecektir.
RitmFarbRacourci tarafından 08/Eyl/14 09:32 tarihinde düzenlenmiştir -
her taşın altından başhırsız çıkıyor arkadaş
adamın 12-13 senede ölümüne sebebiyet verdiği insan sayısı belli değil
bakliyatçı adamı inşaatçı yapmış
nasıl bir ülke burası amk -
koyduğumun davutoğlu yine sırıtmaz mı kafayı yiyo insan
-
dilediginizi söyleyin ama olayın bir boyutu da..
tersanede 6-7 belkı bıraz daha fazla calıstım
2-3 metrede çalışan işci arkadaş yukarda çalışırken takması gereken emniyet kemerini aşşagıya düşünce takıyor
basına geldigimizde bakıyoruz kemer takılı.. kemer takılı nasıl düştü lan bu diye muhabbet ederken ortaya cıkıyor ki
işimden olmayayım diye
aklı basına gelıyor apar topar yerde kemer takıyor
gemi panelleri tasınır ken vinç altında muhabbet eden
sıcakta bunaltıyor dıye baretsiz gezenler
iyi göremiyorum diye çalışma gözlügü takmayanlar
iş veren her işcinin basına bir memur takamaz ki
içinizde söför çoktur kaçınız emniyet kemeri takıyor..
millet olarak telefonumuza verdigimiz degeri canımıza vermeyiz
bana bir sey olmaz
ondan sonrada işverene verin veriştirin
-
kady bunu yazdı
dilediginizi söyleyin ama olayın bir boyutu da..
tersanede 6-7 belkı bıraz daha fazla calıstım
2-3 metrede çalışan işci arkadaş yukarda çalışırken takması gereken emniyet kemerini aşşagıya düşünce takıyor
basına geldigimizde bakıyoruz kemer takılı.. kemer takılı nasıl düştü lan bu diye muhabbet ederken ortaya cıkıyor ki
işimden olmayayım diye
aklı basına gelıyor apar topar yerde kemer takıyor
gemi panelleri tasınır ken vinç altında muhabbet eden
sıcakta bunaltıyor dıye baretsiz gezenler
iyi göremiyorum diye çalışma gözlügü takmayanlar
iş veren her işcinin basına bir memur takamaz ki
içinizde söför çoktur kaçınız emniyet kemeri takıyor..
millet olarak telefonumuza verdigimiz degeri canımıza vermeyiz
bana bir sey olmaz
ondan sonrada işverene verin veriştirin
hacım mevzu asansörün yere çakılması değilmi
-
Anladığım kadarıyla firma iş güvenliği firmasıyla anlaşmış firmada sıkıntı var sanırım
netleşir zamanla
-
işçiye verilen değer