İnsan Ölünce Neler Oluyor, Okuyup Görelim
-
gerçekten çok güzel paylaşım hocam nediim benmde bugünlerde hep düşündüüm şey bunlar öle bi garip oldm tekrar.. tekrar saol..
-
Ertanda olmasa unutmuşsum ölümü way a.k hemen namaza
-
cok güzel bi yazı tşk :)
-
hocam hikaye iyi güzelde inançlarıma ters giden bişey var
sanırım şöyle bi cümleydi : "ve işte bütün bunlar Allah istediği için olmuştur..."
Benim inandığım Allah insan gibi bir yaşam formu değildir. Hatta Allah her hangi bir yaşam formuda değildir.
Yani bana sorarsanız İsteme , Dileme , Seçim gibi duygular insana ait olan duygulardır. Allah istemez , dilemez , seçim yapmaz , karar vermez.
-
Allah istemez , dilemez , seçim yapmaz , karar vermez.
ister :yapar
istemez :yapmaz
seçim yapmaz:zorunlulu yoktur
karar vermez: buna bulamadım ya :S ... -
antikky namaz kelime yazman bile beni mutlu etti :)
kreston şöyle düşün hocam;
futbol oynuyorsun demi, orda bazı kurallar mevcut,ofsayt, gol, taç v.s. bu kuralları belli bir merkez koyuyor ve o oyunda bu kurallar geçerli, bu kurallara uyması gerekende futbolcular, kuralları merkez koyar, bu kurallara uymak zorunda olan da futbolcular..
bir futbolcu ofsayta düşerse bu onun hatası genellikle.. Bunu sistem yapmamıştır, sistem kural bu demiş ve kesin kararını vermiştir, futbolcu da ofsayda düşerse bu futbolcunun yaptığı iştir
aynı şeyi Allah ile dünyevi işlere yapalım
mesela suyun kaldırma kuvveti var, bu kanunu Allah yaratmıştır, biz de bu kanuna uyarak gemiler yaptık... Bu kanun olmasaydı o gemiler yüzemezdi de mii? Seçimi biz yaptık geminin nasıl olup olmayacağı konusunu biz seçtik ama kuralı Allah koyar
İnşallah açıklaya bilmişimdir.. Varsa aklınızdaki sorular her zaman sorabilirsiniz -
Niçin Yaratıldık Sorusuna Cevaben;
ALLAH(C.C) Evreni Yeri Göğü Diye Tanımladığımız Bu Muhteşem ve Akıl Almaz Sistemi Yaratmasının Sebebi ve Diğer Merak Ettiklerinin Tamamı www.ahmedhulusi.org Sitesinde Bulabilirsin...
Not: Bu Yanıt Reklam Amaçlı Yazılmamıştır. -
Hepimizin öleceği kesin . Bir yaratanında olduğu kesin ama anlamıyorum neden islam ?? bir hristiyanlıkla islamiyet arasında namaz oruç vs den başka ne kadar fark var ki . Şimdi incil günümüze kadar değişti diyeceksiniz bence kuranda değişti .Benim fikrimde şudur ki insan içinde iyi olsun - yaratana inancı olsun gerisi boş . kaç insan okudğu surelerin anlamını biliyor ki ? ama tabiiki tanrı için birşeyler yarpması hoş o bile yeter .
-
sevenyourdesires ben tüm semavi dinleri kabul ederim, tahrif edilmiş bile olsa bazı kısımları hala benim için geçerli.. Ama onlar islamı zerre kadar kabul etmiyor.. Sence o dini savunmam doğru mu. Kuran değişti demişsin, bu iş bence sence olmaz.Bana kesin,somut deliller göster bakalım..
Ben sana bir delil göstereyim,sanırım topkapı sarayında, h.z. ebubekir veya ömer olması gerek (yanlış konuşmaktan Allah a sığnırım) bıçaklandığında kanı kuranın sayfalarına damlıyor.. O kuran ile bu kuran tamamen aynı, şimdi onun zamanında olduğunu nerden bileceksin diyebilirsin, C 14 (karbon 14) elementini duymuşsundur, arkeolojik çalışmalarda çıkan maddenin tarihini öğrenebilirsin :) Yılına göre bulabiliyorsun... Bu da bir kanıt arkadaşım.. varsa sormak istediğin birşeyler konu kirliliği olmasın diye pm den veya msn den sorabilirsin -
Ertan güzel bir yazı eklemişsin siteye de,
1- Dini farklı yollardan insanlara empoze etmek yeni bir alışkanlık mı? İnsanlar sana göre senin düşüncene ZIT yada senin düşüncenle aynı doğrultuda olmayan bir görüş savunduklarında biz dinsiz mi oluyoruz sana göre yada senin bu konuya müdahale mi etmen gerekiyor? Bu senin görevin mi? Mesih misin sen? Kimseyi inandırmak zorunda değilsin, gerçek DİN burada başlar! Dini empoze etmeye çalışan inandırmaya çalışan, insanlara saygı duymayan insan bu şekilde davranır sanki tek adam kendi inanıyor!
2-Yazdığım yazının geçmişini okumadan,anlamadan,irdelemeden ve araştırmadan sırf yazmak için neden cevap yazıyorsun? Eğer cevap yazacaksan ya belirtirsin okuyamadım yazdım yada okumadan cevap yazmazsın kardeşim ilim irfan budur!
3- Dini empoze etmeye çalışan yada insanlara bunu sanki yalamış yutmuş bir kişiymiş edasıyla da konuşan insanları hiç sevmem. Sanki biz dinsizziz ya mantığa bak..Herşeye "Allah" kelimesini sokanıda. Bizi yaratan güç istese seni şu dakika yok eder,istersede yok etmez. Dünyadaki herşey kendi akışında. Eğe herşeye Allah karar veriyorsa senin inandığın ok kader nerede? Allah bize bir beyin verdi boşa kullanmayalım..
Toplam Hit: 8990 Toplam Mesaj: 69