folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsan Ölünce Neler Oluyor, Okuyup Görelim

İnsan Ölünce Neler Oluyor, Okuyup Görelim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    8mm demişki ;

1- Dini farklı yollardan insanlara empoze etmek yeni bir alışkanlık mı? İnsanlar sana göre senin düşüncene ZIT yada senin düşüncenle aynı doğrultuda olmayan bir görüş savunduklarında biz dinsiz mi oluyoruz sana göre yada senin bu konuya müdahale mi etmen gerekiyor? Bu senin görevin mi? Mesih misin sen? Kimseyi inandırmak zorunda değilsin, gerçek DİN burada başlar! Dini empoze etmeye çalışan inandırmaya çalışan, insanlara saygı duymayan insan bu şekilde davranır sanki tek adam kendi inanıyor!

ne alakası var ertan ın yazdıkları ile, ertan dini konularda bildiklerini yazıyorsa ve yanlış bilenleri Kuranı Kerimde yazan bilgiler doğrultusunda uyarıyorsa sen neden bundan gocunuyorsun ki , varsa ertan ın yazlışları onları düzeltirsin , uyarırsın ertanı ve bizi , tabi eğer bilgin varsa..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bilgim olmak zorunda değil. Kuran-ı Kerim in doğrultusunu onu eline alıp okuyan herkes bilebilir. Bunun için kimsenin dini bilgilerine ihtiyaç yok güzel kardeşim. Bu konunun asıl olarak ertan ile bile alaksı yok-ki seninle ne alaksı var onu hiç anlayamadım!

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    8mm, ertan abi demekki gerek görmüş
    bu faaliyete katılmak zorunda değilsinki abi
    okur geçersin
    ama illa katılcam dersen eğer böyle faydalı bir işe kalkışan adama teşekkür edebilirsin
    ne güzel işte kafamızdaki soru işaretlerini gayet mütevazı şekilde elinden geldiğince yanıtlıyor.
    kaçımız kafamıza takılan şeyi gidip imama sorduk
    ben sormadım şahsen
    bu yüzden ertan abinin faaliyeti bence çok faydalı ve güzel.
    Saygılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Al Kuran-ı Kerim'i eline oku. Kimseye sormak zorunda deilsin. En doğrusunu oradan öğrenirsin! Anlamak istenileni anlamayıp kendi isteğini ne de güzel yazmışsın. Demek ertan abin atsa kendini atıcan.. Bravo!

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek
    sagopa sana katılıyorm aynen ertan hocamn bu şeyleri bir çoğumuzun durup hayatımıza bakmamızı saglıyor..gayet yararlı bişiler tekrar teşekkürler ertan

" ' "
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    8mm demişki ;
    Al Kuran-ı Kerim"i eline oku. Kimseye sormak zorunda deilsin. En doğrusunu oradan öğrenirsin!

iyi o zaman burada birisi herhangi bir konuda bilgi paylaşımı yapsa aynı şekilde karşı çıkalım , hemen al o konudaki kitabı oku ,kimseye sormak zorunda değilsin diyelim , iyi olan, güzel olan şeyşeri paylaşmayalım.

Ayrıca senin Kuranı Kerimi okuyup anladığınıda düşünmüyorum.Nedense dini konularda hep aynı şeyi söylüyorlar.Doğrusu Kuranda var , ordan oku diyenlerin Kuranı Kerimde yazanlar dan haberi yok.

Al-i İmran Suresi 104. ayet;104. Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.

bu ve bunun gibi diğer ayetlerde müslümanlrın inanmayanları İslam dinine davet etmesini Allah emreder.
    şimdi Kuranı Kerimi okuyan herhangi birisi nasıl olurda dini konularda bilgi veren bir kişiyi sanki kötü birşey yapmış gibi gösterir.Dini empoze etmeye çalışan birisi diye suçlamaya çalışır.
    Tabiki bir müslüman olarak dinimizi anlatacağız.Biz müslümn olarak eğer inanmayan insanların iyiliğini istiyorsak , onların cehenneme gitmemesini istiyorsak İslam d,inini anlatacağız.Kimseyi zorlama gibi bir durumda söz konusu değil.Ertan veya herhangi birisi benim yazdıklarımı zorla kabul edeceksiniz demiyor.

selam ve dua ile,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Senin mukayese yeteneğini sınayalım hemen. Sana göre din konusu ile diğer paylaşım konuları aynı kefede mi? Nasıl bir mantığın var ya. Din insanların en özelidir ve en özelide olmak zorundadır. Kimse onu yargılayamaz ve onu insanlara bir şekilde empoze edemez. Sana göre burada hack konusunu öğrenmek ile din konusunu öğrenmek aynı şey o zaman. Nasıl olsa bilmiyorsun ve öğrenmek için soruyorsun, ve bilgisi olduğuna inandığın inasanlardan dini öğrenip devam ediyorsun..

Hojam sana hiçbirşey demem ben.
    Gerçekten ne konuştuğunu bilmediğini düşünüyorum ve özür dileyerek bu konuşmaya bir son veriyorum. Son olarak;

Din kelimesine fazla anlam yüklemem.Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların tanrı adına hertürlü kötülüğü yaptıklarını gördüm..
    Kutsallık..Doğru yolu seçmektir!
    Ve cesaret..Kendini savunamayanları savunduğunda cesaret olur..
    Ve iyilik..Tanrı nın istediği türden..Beyninde ve kalbindedir..
    Hergün yapmaya karar verdiğin şeylerle iyi bir adam olursun, yada olmazsın.
    Selametle..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    8mm arkadaşım bana karşı tavrını net anlayamadım aslında, beni tanıyan herkes içimde kimseye karşı art niyet olmadığını bilir.Ben herşeyi Allah rızası için yaparım, hiçbir şekilde hiçbirşeyde çıkarım yok.. Bazen bilgisayar hakkında bazı yazılar yazarım,sorulara cvp veririm onlara laf etmezsiniz ama dini şeyler yazdığımda tavır alırsınız.Bu çelişki nedir.. Sonuçta benim dinim ve bu dini anlatmak,yanlış bilinenleri söylemek,gerekirse aylarca anlatmak benim üstüme farzdır.Tebliğ Etmek farzdır bunu da söyleyeyim.Resulallah efendimiz bir kişiye aylarca gitmiştir islamı anlatmak için,bıkmadan usanmadan sadece tek kişinin evine aylarca gitmiştir ve taşlanmıştır, o yıldı mı? Tabii ki HAYIR. İşte kimse beni de yıldıramaz.Ben sadece Allah ın aciz bir kuluyum. İslam dininde zorlama yok.Ama islamı kabul etmeyen tüm insanlar islamı anlamayan insanlardır,gerçek manada kavrasalardı islamdan ayrılmazlardı..

Sadece dinimizi anlatmaya çalışıyorum bilgim yettiğince.. Ben çok bilgili değilim ama yanlış konuşmaktan Allah a sığınırım, burdaki bir çok kişiden birz daha fazla biliyorum.. Bu yazı bir alıntı zaten dikkat edersen.Sadece bazı arkadaşlar soru sordular onlara cvp verdim.Benim imzamı oku arkadaşım, ben bu imzaya uyarım,bilmediğim konu hakkında atıp tutmam, gerekli kişilere de sorarım..Hayatımız yalan,dolan,kandırmaca,düzmece üzerine kurulu değil

SÖZ BİLİRSEN BİR SÖZ SÖYLE ONDAN İBRET ALSINLAR, SÖZ BİLMEZSEN SÜKUT EYLE,SENİ ADAM SANSINLAR

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    sevenyourdesires's avatar
    Erkek
    Kuranın hz.ömer veya ali döneminde oluşturulmuş olması beni ilgilendirmiyor . tanrının açıkçası bu dünyaya karışacağını sanmıyorum . kuranda yazdırılırken orda bulunmadığına ve kuranı allahın gönderdiğini ispatlayamayacağına görede bu kitaptaki bazı bölümlerin insan tarafından oluşturulmuş olabileceği gerçeğinede ispat gösteremessin . Milliyetçi bir insan değilimdir ama atatürkün din üzerine ingiliz büyükelçisiyle yaptığı şu konuşma var

"Türk halkının uzun zamandan beri ezberden okuduğu bazı Arapça duaların gerçek manasını anladığı zaman tiksineceğini söylüyor.
    Kuran'dan alınan Arapça bir bölüm okudu. Bu surede Hz.Muhammed'in amcası ile amca kızının yaptıkları bir şeyden ötürü cehenneme gidecekleri yazıyor. (Tebbet Suresi) 'Düşünen bir Türkün böylesi bir duayı okumaktan elde edeceği dini ilhamı veya dine ilgi göstermesini tahayyül edebilir misin?' dedi. Daha sonra umumi ve şaşırtıcı bir beyanda bulunarak Türk halkının gerçekte hiçbir şekilde dindar olmadığını, aralarından camilere giden az sayıda kişinin alışkanlıktan veya yüksek sesle söylenen duaların cezbine kapılarak camiye gittiğini ileri sürdü."

şimdi bunu atatürk ateistmi değilmi tartışması olarak göstermek istemediğim içinde raporun şu kısmını yazayımda ..

Raporun, "Beşeriyetin Tanrı ihtiyacı" başlıklı bölümünde de, Atatürk'ün Agnostik olduğuna dair genellikle kabul görmüş inancı kesinlikle reddettiği, ancak dininin sadece 'kâinatın mucidi ve hâkimi tek Tanrı'ya inanmak olduğunu söylediği kaydedildi.

Arkadaşlar din demek kesin düşüncelerle şu günah şunu yapmak zorunlu olayı değildir . İnsan iyi bir şekilde yaşamalı , yaratıcının olduğuna inanarak gururuyla ölmedir . Zaten tüm dinlerin özüde budur . Diğer hiçbirşeyinde doğruluğuna inanamassınız .

kaynak : http://www.milliyet.com/2006/09/07/yasam/yas02.html

steel slaughter
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    8mm arkadaşım konuşmak istersen pm den msnini verebilirsin..

sevenyourdesires arkadaşım Atatürkün de sözde el yazıları var,dini karalayan türden, senin dediğin konuşmalarda mevcut hatta daha fazla,bu konuşmaları islamı karalayan sitelerdende edinebilirsin ama onların hepsi sahte.. Nutuk u okursan orda neyi anlamak istediğini anlarsın. Atatürk Dini över, bizim dinimiz akla ve mantığa uygundur, türk milleti dindardır ve öyle olmalıdır, kendisi meclisi dua ile açmıştır, savaşlarda namaz kılınarak devam edilmiştir v.s. v.s. Benim içn referans nuturktur

Benim için tanrı yoktur Allah vardır.Kuran a inanınırım sonuna kadar.. Kuranda senin söylediklerine çok güzel bir cevap vermiş Allah teala.

Eğer o,Allahtan başkasının katından inmiş olsaydı,şüphesiz içinde bir çok çelişkiler bulacaklardı.. Nisa 81 di sanırım.

O halde kuranın Allah katından inmemiş olması için içinde çelişkiler olması gerekir.Oysa kuranda çelişki yoktur.. Varsa bildiğin çelişki söyle de düzeltmeye çalışalım inşallah (düzeltmeden kastım, bilgim dahilinde doğrusunu nakletmek veya bilen birine soralım)

Kuralları Allah koyar,insanlarda bu kurallara göre hareket eder

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
Toplam Hit: 9049 Toplam Mesaj: 69