folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanın Yaratılışı Nasıl Oldu ?

İnsanın Yaratılışı Nasıl Oldu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:
    -----------------------------

KrypT bunu yazdı:

Daniel-Koo bunu yazdı:

Ateistler her şeyin bilim adamları tarafından yaratıldığını savunurlar. Burada mantık kuramıyorum.

Bilim Adamını kim yarattı ?

Kuramazsın tabi, çünkü öyle bir mantık yok. Bana bir tane her şeyi bilim adamlarının yarattığını savunan bir atesit göster.

Ateist forumlarında dolaş biraz. Ben çok gördüm kalkıp bulmam zor.

bulman zor tabi çünkü yok öyle bir şey.. ateistlerin bilime taptığı gibi bir cümleyi yanlış anlayıp öyle bir anlam çıkarmışsın.. ayrıca link verirken bir kontrol et harun yahya'nın sitelerine artık 5 yaşındaki çocuk bile inanmıyor..

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

her ne kdar insanoğlunun genlerine nankörlük işlesede şuanda bir yaratıcı olduğunu bile inkar etselerde hatta teknolojiyi son noktaya getirip bedenlerin aynısını üretebilselerde ruh denilen kawramı yaratamıcakları için elbet birgün kabul ediceklerdir biz topraktan bedenleştirildik içimize ölmeyen ruhlar yaratılıp konuldu we bu dünyanında ewreninde tek bi sahibi we yaratıcısı wardır 

ben bu isvicrelibilimadamlarından korkmaya başladım.

ya bir gün bi ruh üretip elimize verirlerse? :|

All is well
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:

KrypT bunu yazdı:

Daniel-Koo bunu yazdı:

Ateistler her şeyin bilim adamları tarafından yaratıldığını savunurlar. Burada mantık kuramıyorum.

Bilim Adamını kim yarattı ?

Kuramazsın tabi, çünkü öyle bir mantık yok. Bana bir tane her şeyi bilim adamlarının yarattığını savunan bir atesit göster.

Ateist forumlarında dolaş biraz. Ben çok gördüm kalkıp bulmam zor.

Hayır. Orada gördüklerin ateistlerin yaradılışın, bilim adamları tarafından açıklanmasını kabul etmeleridir. Bu her şeyi bilim adamlarının yarattığı anlamına gelmez. Tabi sen öyle algılıyorsun. Çünkü; doğal olarak kulağa saçma geliyor. Ve sende ateistlerin ne kadar saçma fikirleri olan, mantıksız insanlar olduğunu başkalarına göstermek için, muhteşem akıllıca ve kurnazlıkta çığır açan sorunu takdim ediyorsun; "Bilim adamını kim yarattı?". Lakin böyle bir soruyla etkileyebileceğin tek insanlar senin gibi insanlardır. O yüzden, bu tarz argümanlarınızı daha alt seviye forumlarda kullanınız.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı:

http://www.ozgurdunyam.com/Moduller/Kuranmucizeleri/619.htm

Hocam çok güzel açıklamışsın yaratılma konusunda şüphem yok da yaratılış nasıl oldu bunu merak ediyorum. Önce ne idik, dünya nasıl yaratıldı, çamur denilen maddeye ruh nasıl girdi. Önce toprak mi oluştu sular mi oluştu felan bunları merak ediyorum

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

'dünya üzerinde her 10 milyon yılda bir 25 kilodan ağır her canlı yaşamını kaybeder.'

national geographic

çamurdan yaradıldık diyoruz.bu son felaketten önceki yaşam için geçerli olmayabilir.biz 6.nesilde yaşıyoruz.önceki yaşamın nasıl oluştuğunu bulmak işin felsefi kısmıdır bilhassa.

fringe dizsinde bu olaya değiniyorlar son bölümlerde.bu da işin paranoyak kısmı.

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

bilim adamları ancak olan şeylerden yararlanarak bir şey yaparlar. Yoktan bir şey var edemezler. Dünyanın bütün süper güçleri gelse bir arpayı yoktan var edebilirler mi? biz beynimizden daha güçlü işlem yapan hesap makinasını yapıyoruz, ama olan şeylerden yapıyoruz ama hiç yoktan var edemiyoruz.

Enerjileri bir birine çevirebiliyoruz ama yoktan bir enerji yapamıyoruz.

Bu kainatın bir efendisi var, inanılsada inanılmasada...

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sergen
    Sergen's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    Daniel-Koo bunu yazdı:

http://www.ozgurdunyam.com/Moduller/Kuranmucizeleri/619.htm

Hocam çok güzel açıklamışsın yaratılma konusunda şüphem yok da yaratılış nasıl oldu bunu merak ediyorum. Önce ne idik, dünya nasıl yaratıldı, çamur denilen maddeye ruh nasıl girdi. Önce toprak mi oluştu sular mi oluştu felan bunları merak ediyorum

hocam yanlış hatırlamıyorsam şöyle bişey duymuştum Allah emrediyor ve israfil sura üflüyor ve ağzından insan ruhu çıkıp bedende ki yerini alıyor.

not: yanılıyorda olabilirim bi araştırmak lazım tam anlamıyla.

Hayat Bir Savaşsa Tek Silahın Aklın Ve İnancındır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Bu sorunun cevabını "bilimsel" veya "dini" olarak ayırt edilmez. Zaten bir taraf kendi argümanlarını pozitivist-materyalist paradigmaya bağlı olarak "bilimsel" olduğunu iddia edicekitir. Bir tarafta dini-metafiziksel-varoluşsal-a priori bir paradigmayla "inanç" boyutuyla kendi argümanlarını paylaşıcaktır. Burada ateistler somut bir duruş sergilerken, dini açıklamalar soyut kalıyor.

Veya tam tersi vurgulanacaktır. Ateistler-materyalistler vs. kendilerini püriten bir iddia ile daha zeki ve daha üstün oldukları argümanından yola çıkıp, son derece ayrıcalıklı konumları itibarıyla cevap vericekleridir. Burada Ateistler, soyutsallaşıyor. Ateistler nasıl püritenleştikçe dini konumdan konuya yaklaşanlar da ortodokslaşıcak. Yani doktirnleri ile tutarlı konuşacaklar. Dini konumdan açıklama yapanlar ziyadesiyle somutlaşıcaklar.

Yani bu son derece felsefi ve bilimsel soru (nasıl yaratıldık? sorusu) hem atesitlerin hem dindarların geçmiş paradigmaları sebebiyle felsefi olmaktan çıkacak ve bilimsel olamayacaktır. Nedeni ise atesizmin üst paradigmasının hala 19.yy pozitivsit edebiyatı yapması ve dini terminolojinin de hala elitlerin kabında kısılıp kalmalarıdır. İki tarafın da cevapları son derece ideolojik ve efsanevi kalacaktır. paradigmalarda devrim yaşanmadıkça iki tarafta boşa kürek çeker.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Proxykaspersky bunu yazdı:

bilim adamları ancak olan şeylerden yararlanarak bir şey yaparlar. Yoktan bir şey var edemezler. Dünyanın bütün süper güçleri gelse bir arpayı yoktan var edebilirler mi? biz beynimizden daha güçlü işlem yapan hesap makinasını yapıyoruz, ama olan şeylerden yapıyoruz ama hiç yoktan var edemiyoruz.

Enerjileri bir birine çevirebiliyoruz ama yoktan bir enerji yapamıyoruz.

Bu kainatın bir efendisi var, inanılsada inanılmasada...

Hocam tespitlerin güzel mantıklı ama soruma cevap bulamıyorum. Yaratılış nasıl oldu ? Allah ol deyince herşey yoktan nasıl var oldu ? Bazıları büyük patlama teorisinden bahsediyorlar ama patlayan bir nesne var. O nesne nasıl var oldu. Eğer patlayan güneş vs. Varsa ve gezegenler ondan meydana geldi ise o patlayan şeyi kim var etti ? Allah tarafından Yoktan var edildiği söyleniyor bu nasıl olmuş olabilir ?

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

aç oku anlarsın. çoğu kişinin aksine kuran insanın yaratılışını evrimi reddetmez aksine destekler.

yaratılış olayına pek girmiycem dini kaynaklardan ve bilimsel kaynaklardan okuyarak karşılaştırabilirsin.

öncelikle ilk insan adem değildir. İlk akıllı zeka sahibi insan ademdir. Yani düşünebilen

kuranda o verdi ihsanı insana diye bişey geçer hangi sure unuttum bakarım çok istersen. Maymundan gelmedik diyenlere sadece cahil gözüyle bakıyorum. Bunda gocunacak bir şey yok gelmiş olabiliriz. ve din bunu reddetmiyor. Yahu kanıtlanmış bir şey bu. Her insan embriyo iken solungaçlarının olması ne bileyim fosfolorizsayon evrelerinin herkeste aynı şekilde gerçekleşmesi ve bunlardan daha kesin kanıtlar. insanlar neye isterlerse ona inanabilirler tabi.

Toplam Hit: 11296 Toplam Mesaj: 75