İnsanın Yaratılışı Nasıl Oldu ?
-
balik_ bunu yazdı:
-----------------------------
Proxykaspersky bunu yazdı:
bilim adamları ancak olan şeylerden yararlanarak bir şey yaparlar. Yoktan bir şey var edemezler. Dünyanın bütün süper güçleri gelse bir arpayı yoktan var edebilirler mi? biz beynimizden daha güçlü işlem yapan hesap makinasını yapıyoruz, ama olan şeylerden yapıyoruz ama hiç yoktan var edemiyoruz.
Enerjileri bir birine çevirebiliyoruz ama yoktan bir enerji yapamıyoruz.
Bu kainatın bir efendisi var, inanılsada inanılmasada...
Hocam tespitlerin güzel mantıklı ama soruma cevap bulamıyorum. Yaratılış nasıl oldu ? Allah ol deyince herşey yoktan nasıl var oldu ? Bazıları büyük patlama teorisinden bahsediyorlar ama patlayan bir nesne var. O nesne nasıl var oldu. Eğer patlayan güneş vs. Varsa ve gezegenler ondan meydana geldi ise o patlayan şeyi kim var etti ? Allah tarafından Yoktan var edildiği söyleniyor bu nasıl olmuş olabilir ?
-----------------------------big bang in de öncesini bilemezsin ki. en azından şimdilik. o na bakarsan allah nasıl oldu diye sor. kim cevap verecek? büyük patlamada evrendeki birçok maddenin bir süre sonra sıkışarak patlaması. iki elektronu çarpıştırınca yayılan parçacıklar gibi. tabi daha karmaşık
-
Ben gördüm ki bunu buraya yazıyorum. İspatlama gibi bir lüzumum yok. Yalan konuşmuyorum.
EDIT// Aradım bulamadım fakat, Dünyanın büyük bir patlama ile gerçekleşmesi doğru mudur bilemiyorum.
AteistForum'da http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=43778&pid=701134&st=0&#entry701134EVREN AKILLI BİR CANLI MIDIR?
Evren, Big Bang’de tohumu atılmış bir canlı yaratık gibi, embryonik dönemden geçerek doğmuş, gelişmiş, büyümekte olan bir varlıktır.
Bunu diyen ve bunu savunan biri, insanında embriyonik bilmem ne zımbırtısından doğmuş olduğunu savunacaktır. Evren ve İnsan Allah tarafından yaratılmıştır. Nasıl oldu ? Sorusuna gelirsek de Allah'ın işine karışmış gibi olmaz mıyız ? Açık ayetler ile belirtilmiştir;
“Kasem olsun, Biz insanı süzülmüş bir çamur veya bir hülasadan yarattık.” (Mü’minûn, 23/12)
“Biz, her canlı nesneyi sudan yarattık.” (Enbiyâ, 21/30)
Andolsun Biz, insanı bir kara çamur ve şekillenmiş bir balçıktan yarattık.” (Hicr, 15/26)
“Ve dedik ki: “Adem! Eşinle birlikte cennete yerleş ve oradaki nimetlerden istediğiniz şekilde bol bol yiyin, sadece şu ağaca yaklaşmayın. Aksi halde, zalimlerden olursunuz.” (Bakara, 2/35)2) “Allah yanında İsa’nın durumu, aynen Âdem’in durumu gibidir. Allah, Âdem’i topraktan yaratıp, ona “ol” dedi, o da derhal oluverdi.” (Âl-i İmran, 3/59)
3) “Ve hani Rabbin meleklere: “Ben,” demişti, “kuru çamurdan, şekillenmiş bir çamurdan bir beşer yaratacağım. Bu itibarla, Ben onu düzenlediğim, insan şekline koyduğum ve içine ruhumdan üflediğim zaman, derhal onun için (inkıyat) secdesine kapanın.” (Hicr, 15/28-29)
4) “Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratıp, o ikisinden bir çok erkekler ve kadınlar türeten Rabbinize karşı gelmekten sakının.” (Nisa, 4/1)
-
başlığında zaten yaratılış demiş adam.hiç boşuna bilgi anlatmayın.zaten belli bir kalıbı ve sabit fikri var.anlamaz,anlamazlar.
-
yani thiz iz matrix... :D Ìnsan topraktan yaratìlmì$tì bildigim kadarìyla ruhunuda ALLAH (C.C) nurundan üflemi$ti... Darvin koca bir yalancì dìr bilim adamlarì toplansìn çamurdan 1 damla sudan insan yaratsìn bakayim yapamazlar biliyorum Kuranìkerimde her$ey yazìyor acìn okuyun Herkez toplanìp bir kuranikerim yaza bilenekadar'da inanacagìm :) hadi selametle karde$im...
-
Tesadüfen olduk big bang oldu tesadüfün işine bak olduk ya işte. Ne tesadüftür milyarlarca kusursuz bünye oluştu. Bilim açıklayamıyor diye gerizekalılığı yeğliyoruz.
-
Evrende ve canlılarda mükemmel kodlar var. Mesela bir inegin danasi doğuyor ve hemen ayağa kalmak istiyor. Ayağa kalmak için öyle mücadele veriyor ki... Halbuki yatmak çok daha kolay. Onu ayağa kalmaya zorlayan şey nedir ? Sonra annesinin yanına yaklaşıyor ve ağzını inegin memesine götürüp onu emiyor. Sütü ağzı ile emmesi gerektiğini, bu işi kulağıyla veya bacağıyla yapamayacağını sadece ağzı ile yapacağını nerden biliyor. Böyle yapıp emer ise karnının doyacağını nerden biliyor ? Yada karnında bir acı hissedince annesini emince rahatlayacağını karnının doyacağını nerden biliyor ? Sanki herşey önceden planlanmış gibi :) ateist felsefe bunu içgüdü ile açıklar. Içgüdü ne demektir ? Adı üstünde iç güdü. Yani canlının içinde onu güden ona komut veren bir yazılım var. Bu yazılımı ona yükleyen kimdir ? Onu yaratandan başka birisi değildir. Allahın varlığını milyon defa ispat ederim. Lakin yaratma, yoktan var etme nasıl oluyor buna aklım ermiyor.
-
hala daha tartışıyomusunuz hocalar her insanda akıl fikir var açar bütün teorileri okur hangisi kafasına yatarsa ona inanır
boş boş tartışmayın
gerçi eskiden tbtdede ben çok tartışırdım ne geçti elime hiç :)
-
Bilim 4 boyutlu evrenle sınırlıdır. Herşeyi sadece bu 4 boyutlu mekan içinde açıklayabilir. Bunun ötesindeki birşeyi bilim açıklayamaz. Açıklayamadığı içinde böyle birşey yokta diyemez..Burda din (sadece islam) devreye girer. Gözlemleyebileceiğimiz şeylerin açıklaması bilimsel olarak kitaptada aynıdır bilimdede.
-
big bang ile dünya oluştu yıllar yılları kovaladı aylar ayları sonra tesadüflerle insan, bitki, börtü böcek oluştu diyenler. (yada buna benzer, artısı eksisi olabilir)
peki big bang i kim yarattı ya da evreni bunu düşündüğümüzde bir yaratıcının olması kaçınılmaz sonuçtur.
-
sirri bunu yazdı:
-----------------------------big bang ile dünya oluştu yıllar yılları kovaladı aylar ayları sonra tesadüflerle insan, bitki, börtü böcek oluştu diyenler. (yada buna benzer, artısı eksisi olabilir)
peki big bang i kim yarattı ya da evreni bunu düşündüğümüzde bir yaratıcının olması kaçınılmaz sonuçtur.
Sadece şu big bang için astronomi okudum bir yıl :) 0 noktasından şimdiki zamana tesadüflerle gelindi diyen kim varsa tartışırım her türlü burda :)