İnsanın Yaratılışı Nasıl Oldu ?
-
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer biraz bilirsen evrenin tohumu yoğunluğu sonsuz olan karadelik ile aynıdır. Buna rağmen bu fizik olarak açıklanamayan varlığın hacmi 0 dır ;) Yoğunluk sonsuz ama hacim nasıl 0 olur diye sorarsanda biraz araştırma gerksinimi duyarsın ;) Evren yoktan var edildi.
-----------------------------Bu konu hakkında çok bilgili değilim, ondan soruyorum. Evrenin tohumu yok mu yani? Bir de cevap verirken smiley kullanma bence, seni ciddiye alasım gelmiyor o zaman.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Kurtcebe bunu yazdı:
Eğer biraz bilirsen evrenin tohumu yoğunluğu sonsuz olan karadelik ile aynıdır. Buna rağmen bu fizik olarak açıklanamayan varlığın hacmi 0 dır ;) Yoğunluk sonsuz ama hacim nasıl 0 olur diye sorarsanda biraz araştırma gerksinimi duyarsın ;) Evren yoktan var edildi.
-----------------------------Bu konu hakkında çok bilgili değilim, ondan soruyorum. Evrenin tohumu yok mu yani? Bir de cevap verirken smiley kullanma bence, seni ciddiye alasım gelmiyor o zaman.
Ciddiye al alma senin bileceğin iş :) Sen ve malum bir kaç kişi nerde dinle ilgili konu görse bişeyler yazıyor açıklamasını yapıyoruz arkasına bakmadan çıkıp gidiyor bizde öyle dolaşıyoruz ortalıkta :)
Evrenin tohumu yok mu yani yazmışsın. Üşenmem en ince ayrıntısına kadar astrofizikkteki tüm açıklamasıyla birlikte anlatırım buraya. Hem konu biyolojik bir soru hemde ciddiye alasım gelmiyor dediğinden bende açıkçası anlatmaya değmez görüyorum :)
-
Kurtcebe bunu yazdı:
Ciddiye al alma senin bileceğin iş :) Sen ve malum bir kaç kişi nerde dinle ilgili konu görse bişeyler yazıyor açıklamasını yapıyoruz arkasına bakmadan çıkıp gidiyor bizde öyle dolaşıyoruz ortalıkta :)
Evrenin tohumu yok mu yani yazmışsın. Üşenmem en ince ayrıntısına kadar astrofizikkteki tüm açıklamasıyla birlikte anlatırım buraya. Hem konu biyolojik bir soru hemde ciddiye alasım gelmiyor dediğinden bende açıkçası anlatmaya değmez görüyorum :)
-----------------------------Neyin açıklamasını yapmışsında, ne zaman bakmamışım? Elimizde kanıt olmadan ezik edebiyatı yapmayalım. Sorduğum sorunun da dinle ne alakası var şimdi?Farkederseniz geride Big Bang'i ateistlerin bahanesi diye gören elemanlara, Big Bang'in tanrının varlığı ile zıt düşmeyeceğini belirtmek için bir şey yazdım, sende bir tempra edasıylan bir şeyler yazdın, ben de onlara yönelik soru sordum.
Tohumu öne sürerek evren yoktan var edilmiştir yazdın. Ee ben de doğal olarak bu tohum var mı, yok mu diye sordum? Tam olarak yoktan varolmaya geçiş kısmı neresidir onu soruyorum. Şimdi de yeni bir soru soracağım, biyolojik olan kısmı neresidir?
Ha smiley olayı ise bir tavsiyedir. Burada ciddi bir olay konuşuyoruz, zırt pırt sırıtırsan tabi çoğu insanın ciddiye alası gelmez.
-
Milamber bunu yazdı:
Şimdi müsade ederseniz bir kaç soru sorarak olaya açıklık getirmeye çalışacağım... Herkes iyi güzel kendi düşüncesini savunmuş karşısındakine bok atmış...
doğru mudur bu söylediğim doğrudur.
Öncelikle basit mantıkla ele alalım.Bu gün dini inançları güçlü olan ama yobaz değil inandığı din konusunda samimi olan birini ele alalım.
Günde 5 vakit namaz kılıyor her namazdan önce abdest almak suretiyle ellerini ayaklarını yıkıyor... Lavaboya giderken paçalarını katlıyor ki pantolonu yere sürtüp kirlemesin...
Bunların hangisi kötü? Hemen hepimiz temizlik konusunda ahkam keser diğerlerine laf atarız. bazılarımız birisinin kullanmış olduğu su bardağından bile içemez ama bu insanlar o kadar titiz ki değil içtiği bardak yemek yediği kaşık bile kullanılabilir şahsen... Yanlış anlaşılmasın sadece titiz oldukları için söylüyorum. Sonra bu insanlar güzel güzel zekat veriyor ki nedir zekat? zengin in fakir olana yardımcı olmasıdır. (Burada din kisvesi arkasında çalışanlarını sömürenleri mümin kabul etmek istemiyorum zira İslamda bunun yeri yok)
Geçelim birde inanç sahibi olmayan bir ateiste yada bir başkasına yani bu tip vazifelerle işi olmayan birisine... özel bir temizlik takıntısı yoksa ne kadar yapıyor bunları? yada ne kadar fakirlere yardım etmeyi önemsiyor? yalan söyleyip söylemenin ne kadar önemi var hayatında? isterseniz bu listeyi uzatabilirim bir destan olur çıkar...
Olaya bu noktadan sonra mümin kimse gözüyle ve ateist kimse gözüyle ayrı ayrı bakmak istiyorum.
Bir müminin bunları yapması için sebebi vardır Allah rızası bazı kimselerin varlığını reddettiği Allah'ın rızası ki yoksa bile bakın ne kadar güzel bir şeye vesile oluyor insanların temiz olması etraftakilerine yardım etmesi çevreye doğaya karşı saygıılı olması. Karşılığı nedir? Allah rızası ve Cennet-i ala... Kaybı nedir? hiç birşey. Demek istediğim eğer bir yaratıcı yoksa birisi varlığına inandığı için ne kaybeder? hiç. Şimdi burada bazı arkadaşlar bilim üzerine bir takım şeyler söyleyecek o durumla ilgili açıklama aşağıda.
Peki bir de ateist insan gözüyle bakalım. Eğer bu kimse özünde iyi birisi değilse ona göre bir yatacı olmadığı için ekonomisi ve gücü elverdiği sürece onun için herhangi bir sınır yoktur. Şimdi birileri bana diyecek ki kanun var nizam var... sizde biliyorsunuz ki takmayan o kanunu nizamı takmıyor ve elini kolunu sallayarak gezebiliyor yeri geldiğinde... peki sormak lazım böyle bir insan inanmıyorsa onu kontrol edecek herhangi bir mekanizma yoksa mazlumu acizi kim kollayacak? sonra birde bu işin daha pek çok kötü yanı var... Listeyi kabartmak istemiyorum anlamak isteyen ne dediğimi anlar istemeyen farklı yerlere çeker.
Gelelim yukarda bahsettiğim bilimle ilgili kısma... Kim ne derse desin zaman içersinde bu ayeti kerimenin varlığı unutulmuş olsada sanki bu bilim canlısı arkadaşlara kapak niteliğindedir Allah'ın Efendimiz'e gönderdiği ilk sözleri... "Oku. Yaradan Rabb'inin adıyla Oku. O insanı bir kan pıhtısından yarattı. ....." şeklinde ilerliyor. toplamda 5 ayeti kerime olarak. Ki bu ayetlerin varlığında ilerleyen Müslüman bilim adamları orta çağda bu gün halen belli bilimlerde okutulan bir takım temelleri ortaya attı... Ben sadece Tıp için İbn-i Sina'yı ve Algoritma diye bilinen ancak aslı Al-Horazm dan gelen Harezmi'yi gösteriyorum.
Dip not bu gün tbt üyelerinden pek çoğumuzun ilgilendiği programlama olayı buradan gelir Algoritma bu işin temelidir.
Gelelim şimdi asıl konuya arkadaşımızın sorduğu soruya.
Kardeşim kısa bir özet benden gerisini sana bırakıyorum. Allah c.c. buyuruyor ki :"Ben gizli bir hazine idim. Bilinmek istedim" Ve büyün alemlerin kainatın ve yaratılması için gereken sebep doğuyor. Aşk'ı koyuyor bunun üzerine Allah c.c. ve bir tek Efendimiz'in varlığı için önce 14000 alemi yaratıyor. Bu 14000 alemin bir kısmı Arş-ı Ala dediğimiz meleklerin bulunduğu ve gözle görülebilir olduğu katta oluyor ki buraya ruhlar alemi diyebiliriz. Geri kalan kısmı iste bu gün bizim bildiğimiz evren vs madde alemi oluyor.
Şimdi bu kısımların tamamı yazarak bitecek gibi değil. Ama bu konuda daha detaylı ve sağlam olarak bilgi edinmek isteyen olursa Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. lerinin Marifetname isimli eserinin ilk kısmı olan Mukaddimeye bakabilirler... (Umuyorum ilk kısmın adını yanlış hatırlamadım yani Mukaddime değilse hoş görün şu an 3 saatlik uykuyla ayaktayım gözlerim kapanıyor ;-) )
Birde Nazan Bekiroğlu isimli bir yazarın geçenlerde gördüğüm fevkalade bir bir eseri var Sonsuzluk hecesi "Lâ" şeklinde... Onu öneririm bu konularda bir takım bilgiler sağlayacağına inanıyorum sizlere...
Ateist arkadaşlar için bu kısmı özellikle söylüyorum sevgi ve saygı çerçevesinde kafalarına takılan sormak istedikleri birşey olursa yada tartışmak istedikleri zevkle tartışırım yada bilgi sahibi olduğum kadarıyla yanıtlarım ancak konuyu uzun uzadıya takip edemeyecek kadar yoğun oluyorum bazen özelden mesaj atarsanız mutlaka dönerim.
-----------------------------şimdi olaya değinmek istediğin konu güzel.. fakat tarafsız bir şekilde yaklaşırsan daha bir güzel olabilirdi. öyle bir anlatmışsın ki tüm inançlı insanlar abdestini alıyor,temizliğe önem veriyor...vs onları güzel bir şekilde anlatmışsın çünkü müslümanlığın iyi yönünü ele almışsın.. fakat ateistlere geldiğinde onlar pis, kaka.. götlerini bile yıkamazlar. çünkü Allah inancı olmadığı için öyle bir gereksinimleri yok demeye getirerek kötü yönlerini ele almışsın..
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Neyin açıklamasını yapmışsında, ne zaman bakmamışım? Elimizde kanıt olmadan ezik edebiyatı yapmayalım. Sorduğum sorunun da dinle ne alakası var şimdi?Farkederseniz geride Big Bang'i ateistlerin bahanesi diye gören elemanlara, Big Bang'in tanrının varlığı ile zıt düşmeyeceğini belirtmek için bir şey yazdım, sende bir tempra edasıylan bir şeyler yazdın, ben de onlara yönelik soru sordum.
Tohumu öne sürerek evren yoktan var edilmiştir yazdın. Ee ben de doğal olarak bu tohum var mı, yok mu diye sordum? Tam olarak yoktan varolmaya geçiş kısmı neresidir onu soruyorum. Şimdi de yeni bir soru soracağım, biyolojik olan kısmı neresidir?
Elimizde kanıt olmadan ezik edebiyatı yapmayalım nedemek cinsmisin arkdaşım :)
Konun başlığına bakarsan Hz. Adem nasıl yaratıldı diyor konuya dinsel baktığımız için biyolojik.
Evrenin tohumu dediğim şey büyük patlamadan sonra büyüyecek evrenin hamuru olan hacmi sonsuz olan varlık veyahutta karadelik de sen ona. Yani hacmi olmayıpta kütlesi olan bir varlık. Buda fizik boyutu.
Konunun dinle ne alakası var deyip kelime oyunu yapacağına benim ilk yazdığım posttan alıntı yapıp cevap verdiğin mesajı oku. :) Big Bangı ateistlerin bahanesi diye gören elemanlara dediğin gibi o niyetle mi yazmışsın yoksa Kurandaki "yoktan var edildi" cümlesine mi zıt gitmek için atıfta bulunmuşsun :)
-
Kurtcebe bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Elimizde kanıt olmadan ezik edebiyatı yapmayalım nedemek cinsmisin arkdaşım :)
Konun başlığına bakarsan Hz. Adem nasıl yaratıldı diyor konuya dinsel baktığımız için biyolojik.
Evrenin tohumu dediğim şey büyük patlamadan sonra büyüyecek evrenin hamuru olan hacmi sonsuz olan varlık veyahutta karadelik de sen ona. Yani hacmi olmayıpta kütlesi olan bir varlık. Buda fizik boyutu.
Konunun dinle ne alakası var deyip kelime oyunu yapacağına benim ilk yazdığım posttan alıntı yapıp cevap verdiğin mesajı oku. :) Big Bangı ateistlerin bahanesi diye gören elemanlara dediğin gibi o niyetle mi yazmışsın yoksa Kurandaki "yoktan var edildi" cümlesine mi zıt gitmek için atıfta bulunmuşsun :)
-----------------------------Olayı taa astronomiye sokan sizsiniz, bu konuya ben girince suç mu oldu? Ben biyolog adamım daha hiç bir konuya dinsel bakmadım. Biyolojinin dini reddetmek gibi bir hükümlülüğü yoktur, bunu yapanlar biyolojiyi alet olarak kullanan ateistlerdir. Ayrıca sen kavram kargaşası yaşamışsın, velevki sen evreni Allah'ın yarattığına inanıyorsan, bu demektirki evren yoktan varolmadı, onu Allah yarattı. Benim söylediğim; hem Allah yok deyip, hem evren Big Bang ile yoktan varoldu diyenlere karşılık, Big Bang saçmalıktır diyenler arasındaki çatışmanın gereksizliğine dem vuracak bir yorumdu; "Big Bang evrenin yoktan var edildiğini söylemez zaten." demiştim. Hem bana cins misin diyorsun, ya ben yaratıcıyla çelişecek bir şey söylemedimki burada, neden durduk yere bir savunma yaptın. Hazır astronomi okumuş adam varkenden kastım ise, yanlışım varsa düzelt diye söyledim.
Edit: Evet, genel olarak konunun dinle alakası var ancak eğer dikkatli okursak; konunun değil, sorumun dinle ne alakası var yazdım. Sana sorduğum soru tamamen astronomi ile ilgili merakımdan çıkan bir soru idi, dinle alakasız.
-
KrypT bunu yazdı:
Astronomi okumuş adam da varken hazır söyleyelim, Big Bang evrenin yoktan varolduğunu iddia etmez zaten.
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Farkederseniz geride Big Bang'i ateistlerin bahanesi diye gören elemanlara, Big Bang'in tanrının varlığı ile zıt düşmeyeceğini belirtmek için bir şey yazdım, sende bir tempra edasıylan bir şeyler yazdın, ben de onlara yönelik soru sordum.
Bak yazdıkların burda. Bi dediğin diğerini tutmuyor ki. Konuyu dine çekmem siz çekiyorsunuz diyorsun :) Bak gelde smiley koyma :) Eğer kendinle çelişmeden ciddi olarak bişeyleri öğrenmek için soruyorsan konuşuruz bizde. Konuşuyoruzda. Savunmaya geçmişim? İşim gücüm yok sen imana gel diye bende savunmaya geçtim burda :)
-
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------KrypT bunu yazdı:
Astronomi okumuş adam da varken hazır söyleyelim, Big Bang evrenin yoktan varolduğunu iddia etmez zaten.
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Farkederseniz geride Big Bang'i ateistlerin bahanesi diye gören elemanlara, Big Bang'in tanrının varlığı ile zıt düşmeyeceğini belirtmek için bir şey yazdım, sende bir tempra edasıylan bir şeyler yazdın, ben de onlara yönelik soru sordum.
Bak yazdıkların burda. Bi dediğin diğerini tutmuyor ki. Konuyu dine çekmem siz çekiyorsunuz diyorsun :) Bak gelde smiley koyma :) Eğer kendinle çelişmeden ciddi olarak bişeyleri öğrenmek için soruyorsan konuşuruz bizde. Konuşuyoruzda. Savunmaya geçmişim? İşim gücüm yok sen imana gel diye bende savunmaya geçtim burda :)
Ya konu ne bilader???? Sorum diyorum, sorumun dinle bir alakası yok diyorum. Sana sorduğum ilk soru diyorum. Bu alıntı yaptıkların soru mu? Bak ne yazmışım "Bu konu hakkında çok bilgili değilim, ondan soruyorum. Evrenin tohumu yok mu yani?". Astronomi okudum diyorsun, evrenin başlangıcı konusunda size Allah yarattı mı diyorlar da illa bu sorunun dinle alakası olduğunu düşünüyorsun. Adam gibi astronomi ile ilgili bir soru sordum, akabininde bir kaç soru daha sordum, daha hala benimle zıt düşeceğim diye bir tanesine bile cevap vermedin. Lan sanki beni göt edene cennette +31 huri verilecek. Yoktan polemik çıkarıp göt etmeye kasıyorsun. "Yoo benim öyle bir derdim olmadıki :)" diyeceksin nasıl olsa seni üç beş karakter yazmaktan kurtarayım. Tamam git, sormuyorum soru moru, cevap verme.
Edit: Evet, son söylediğim alakasız oldu ancak sinirlendiğim içindi, farkedince sildim.
-
KrypT bunu yazdı:
Şimdi bileder ben diyorum ankara seninki benden kara birşeye atıf yapıyorsun tamam mı bileder bende cevap veriyorm ondan sonra bileder zaten sen sikip suluyorsun ortalığı ne tartşımanın alemi kalıyor ne konuşmanın bileder. Zaten saat olmuş 1.30 sikselerde sana bişe anlatamam bu yarı uyku sersemi halimle bileder.
-----------------------------Lan ayık siktik yine anlatamadın uykuyu bahane etme şimdi. Neyse zaten, gider kafası çalışan bir adama sorarım, bu yazdığından sonra sana da hükmü koydum; eğitimli mal. Dolayısıyla artık seninle tartışmaya çalışmanın da bir anlamı kalmadı. Bana uzak Allah'a yakın ol.
Ben burda sana küfür etmemişim ama sen gel beni ters çevir düz sik diyorsun :) Seni bu saatten sonra karşıma tartışma için değil ağzına vermek için alırım zaten. Ne son yazdığım postta şaka yoluyla takılmamı anlamışsın ne diğer yazdıklarımı. Ee adamına göre muamele şart bizdede
-
İnsan yaratılmadı diyeceğim sadece :)