folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanlar Neden Tayyip‘E Oy Verir/Severler (Kendi Tespitlerim)



İnsanlar Neden Tayyip‘E Oy Verir/Severler (Kendi Tespitlerim)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selamlar, 

    Malum seçim yaklaşıyor, buradaki konularda bir hayli arttı.. Çok fazla iştirak edemesem de okumaya çalışıyorum tüm yorumları ve genelde çoğu insan başlıkta yazdığım gibi oy verme olayını anlamıyorlar ya da yanlış yorumluyorlar. Tabi bu benim değerlendirmem. 

     

    Yazıma başlamadan önce lütfen şurayı dikkatli okuyun:

    Yazdıklarımın hepsi kendi tespitim olup, benim şahsi görüşümü yansıtmamaktadır. Ben parti ve particiliğe karşıyım. Bugüne kadar AKP ye de oy vermedim vermem de.Bu seçimde de oy kullanmıyorum. O yüzden yakıştırmalarınıza ve hedef göstermelerinize dikkat edin. Yanlış anlaşılmamalara sebep olmaması için bir kere daha okuyabilirsiniz.

     

    Ve yazıma başlıyorum,

    Öyle ya da böyle tayyip erdoğan geldi/getirildi. Bir sürü kendisi ve çevresi hakkında yolsuzluk iddiaları çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Kimi doğru, kimi çarpıtma kimi şöyle kimi böyle.. Bunlar ayrı konular. 

     

    Ama dikkat edilirse halk hala tayyip erdoğan ı destekliyor, peki neden? Aslında cevabı çok basit ama bir çok insan belki kabullenmek istemiyor, kabullenip kabullenilmemesi önemli olmasa da ben yine de tespitlerimi aktaracağım.

     

    Dikkat edilirse, alakasız konular bile olsa Tayyip Erdoğan sürekli CHP ye yükleniyor. Durduk yere onun konusunu açıyor ve şuanki parti yönetimi aynı olmasa bile sanki onlar yapmış gibi bahsediyor. İşte kilit nokta aslında bu. Türkiye demokrasiye geçtikten sonra daha doğrusu halk "gerçekten" oy kullandığında yani "seçebilme" yetisini kazandığında yaptığı ilk iş CHP yi iktidardan kovmak oldu ve başa Adnan Menderes geldi ve CHP nin talihi de ters dönmeye başladı.

    İster kabul edin ister kabul etmedin, halkın CHP ye bu tepkisinin tek sebebi İslam dinine olan red politikasıdır. O zamanın dönemimde yazılan kitaplara bakarsanız islamiyet karalanmış,küçültülmüş , hakaretler edilmiş v.s. Bunun sonucunda laiklik benimsenmiş ama avrupadaki gibi bir laiklik uygulanmamıştır. Yani din ve devlet ayrılmış ancak devlet dine karışmıştır.

    Bu nokta önemli burayı biraz açacağım. Laik devlet tüm dinlere eşit mesafededir değil mi? Türkiye laikliğinde, din, devlete karışamıyor ama devlet dine karışıyor. Bunun en önemli örneği 1932 de ezanın türkçeleştirilmesi. Ezan türkçe okunmadığı takdirde ağır cezalar verileceği de bildirilmiştir. Dünyada -arap olmayan- bir sürü farklı ırktan müslüman halk var ama hiç bir ülkede ya da camiilerinde arapça dışında ezan okunmamıştır, okutulmamıştır. Bu adım müslüman halk ile, devlet arasının açılmasına sebep olmuştur. 

    Bunda sonra ve önce, şapka devrimi yapılmış ve her türk ün şapka giymesi zorunlu kılınmıştır. Kalpak giymek bile suçtu. Gerçi hala anayasada maddesi var ama uygulanmıyor nedense komedi gibi kanun.. Trabzon-Of da halk şapka giymiyor diye hamidiye kruvazörü şehri bombalamıştır. Hatta bunun türküsü bile mevcut. Atma hamidiye atma diye aratabilirsiniz..

     

    Şapka'nın bu kadar önemsenmesi çağdaşlık değil, islam'a ters olmasındandır. Çünkü osmanlı devletinde kullanılan tüm serpuş çeşitleri anlı örtmeyecek şekildedir. Ancak halka zorla dayatılan şapka anlı örttüğü için islam'a zıt bir uygulama olarak o dönemde görülmüş, halkın itirazı da bu yönde cerayan etmiştir. Çünkü alın secdeye gittiği için örtülmez, şapkaya karşı çıkılmasının sebebi de budur. Çok detayı var ama yeterli bu kadar..

    Şimdi menderes'e dönersek, 1950 de iktira gelir gelmez yaptığı ilk iş ezanı aslına çevirmek oldu. Tabi dini okullar kapatıldığı için okul da yoktu. İsmet inönü imam hatiplerin orta mekteplerini açarak oy almaya çalışmıştır 60 larda.. Şimdide övünüyorlar imam hatipleri biz açtık diye. Halbuki tüm dini okulları kapatan da kendileriydi. Hatta kur'an öğretmek bile yasaktı. Lütfen 30-40 lı yılları yaşamış yaşlı amcalarla konuşun ve o dönemi anlatsınlar size. Tabi bu kişiler o zaman dini yönelimi olan kişiler olmalı. Yani dinle alakası olmayan bir adamın haberi olmaz.. Bu sıkıntıyı çekenler ile konuşursanız size bu konuyla ilgili yüzlerce şeyler anlatabilir. Halkın müslüman olduğu bir ülkede kutsal kitabını öğrenmek suç !!

     

    Menderes ilk seçimde nasıl CHP yi devirmiştir? Çünkü menderes,o zamanki devlet büyüklerine oranla islam'a daha yakındır. Bu adama dindar denilmesi için bir kanıt bile yok. Yani adamın camii ye bir kere girip çıkarken çekilmiş fotoğrafı yok ama buna rağmen insanları onu seçti.

     

    Menderesten sonra gelenler genellikle islam'a daha yakın insanlardı. Bugün son noktaya gelince bazı insanlar tayyip i şeriatçılıkla suçladıklarına göre demek ki onu koyu müslüman olarak görüyorlar. Tabi buradan şu sonuç çıkmasın, tayyip en dürüst müslüman içlerindeki... Sadece toplum içinde olan algısına bakarak söylersek yani zahire göre düşünürsek, eşinin başı kapalı, camiiye gidip geliyor, kur'an okuyor, besmele ile açılış yapıyor v.s. Devlet büyüklerinde adım adım dine yakınlık olmuştur. Mesela ahmed necded sezer islam karşıtı (yani islami bir idareyi kabul etmez diyelim) ama ondan sonra gelen adam abdullah gül, ise namazında niyazında bir adam..

    Buradan çıkan sonuç, başa gelen yöneticiler, zaman ilerledikçe daha dindar olmuşlar.

    AraNot: Bu insanlara dindar diyerek %100 hak yolda olduklarını iddia etmiyorum, sadece dediğim gibi görünüşleri o şekilde



    Süleyman demirel mason olarak bilinir ama o da islam a daha pozitif baktığı için chp nin karşısında görüldüğü için başa getirilmiştir, keza turgut özal da bildiğim kadarıyla 5 vakit namaz kılan biriydi ve yine chp ye karşı olduğu için halk onu seçmiştir..

     

    Görülen o ki, chp nin karşısında kim varsa halk onu iktidara getiriyor genel anlamda. (dsp nin başa gelmesi apo nun yakalanmasıyla ilgili diye düşünüyorum).. İşte tayyip in chp ye ve eski zihniyetine yüklenmesinin ardında bu var. Ne kadar chp karşıtı olduğunu ispat ederse, o kadar oyları artıyor. Umarım bu kısım açıklayıcı olmuştur.

     

    Bir çok islami kurum ve şahıslar, baştakilerin ne kadar yanlışı olursa olsun, alenen ya da kapalı kapılar ardında "mutlak firavun" diye tarif ettikleri chp nin karşısında kim olursa onu desteklemektedir. işte şuan doğrusuyla yanlışıyla tayyip, chp nin karşıt görüşünde olduğu için desteklenmektedir.

    bu konuyla ilgili bir kaç video koymak istiyorum ama bazıları ciddi sıkıntılar oluşturabileceği için koymak istemiyorum. Ama ismailağa denilen bir radikal grubun tayyip i desteklemesiyle ilgili videosu var, özellikle son dakikalarına dikkat edin lütfen.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=UahcCZaSbC0

     

    Bu mantık yukarıda söyledikleirmin özetidir, emin olun bu cemaat, bu güruha zamanında çok laflar etmiştir ama karşısında din karşıtı olan bir partiyi gördüklerinden yanlışları da olsa desteklemektedirler. Tayyip erdoğan ın iyi konuşmasından ya da iyi bir insan olmasından ya da iyi bir müslüman olmasından değil, chp ye karşı olmasından dolayı bu destek halk tarafından veriliyor.

    Tayyip in kopup geldiği refahçılar da eskiden çok karşı çıkarlardı tayyip e hatta hain falan derlerdi ama son zamanlarda onlardan böyle şeyler duyulmuyor en azından ben çok rastlamadım. O insanlar 10 yıl önce de fetullah cemaatine karşıydılar, şimdide karşılar. Belki başka bir konuda tayyip-cemaat ilişkisini derinlemesine yazmaya çalışırım.

    Toparlarsam, chp nin mutlak iktidar olduğu dönemde yaptığı bazı icraatlar halkın hassasiyetine dokunduğu için (camilerin ahır yapılması, satılması, kışla olarak kullanılması v.s. bunla ilgili internette ve kitaplarda bilgi bulabilirsiniz) insanlar chp ye bu denli tepkilidirler. Önder sav ın, hacca gitmek isteyen biriyle yaptığı muhammed seni bırakmaz gitme lafıyla chp nin hala aynı mantıkta olduğu düşünülmektedir. Ve tekrar iktidara gelirlerse yine islam a karşı tavır alıp bir çok şeyi yasaklamalarından korkuyor bu halk. 

    Madem rejim demokrasi rejimi,o zaman gerekeni yapıp halkın oylamalarını kabul etmek gerek. Benim itikatime göre, sayıyla hak belli olmaz. Yani demokrasi aslında toplumlar isyan etmesin, bak yönetimde senin de payın var masalının bir uygulanışıdır bana göre ama şuanki sistemde demokrasi var ise halk da oylamasını bu şekilde yapacaktır. chp bu oy korkusundan dolayıdır ki din aleyhine açıkça konuşamamakta ve bazen dindar görünmeye çalışmaktadır. (çarşaflı kadına rozet takılması gibi.. halbuki aynı grup içerisinde çarşaf yırtanlar da oldu, başörtüsüne karşı olanlar da v.s.) ama halk tarihte yaptıklarından dolayı chp yi unutmaz ve chp de asla bu saattten sonra iktidar olamaz. Ya yeni parti ve vizyon oluşturup çıkacak meydana ya da böyle devam edecek..

    Son olarak eklemek isterim ki; bizim ülkemizde imam cübbesiyle sokakta dolaşamaz. bu sadece diyanet başkanına mahsus bir şeydir. imamlar sadece cenaze giderken cübbe ve sarığını takar gider ama dönerken sarığını çıkarmak zorundadır !! din dersine hala takım elbiseli öğretmenler gelir... bunlar laikliğin uygulanma biçimleri (sanırm bir fransa bir de türkiyede bu tarz bir laiklik var)

    ama bir çok avrupa ülkesinde, en basitinden geçen hafta şahit olduğum, üniversite içerisinde beyaz orta çağ cübbeleriyle ilahiyat fakültesine girip çıkan bir sürü öğrenci gördüm, işin garibi bu öğrenciler cübbelerini çıkartmadan sokakta bu şekilde dolaşabiliyorlar, okumalarına rağmen yani resmi bir görevli olmamasına rağmen laik bir AB ülkesinde hatta en demokratik ülke diye tabir edilen ülkede bu şekilde sorunsuz dolaşabiliyorlar, hakeza pederler ve  rahibeler de dini kıyafetleriyle istedikleri gibi dolaşıyorlar, bir çok ülkede de gördüm bunu. Din derslerine peder, dini kıyafetiyle gelip okulda ders anlatır.. Biz müslüman bir halka bunu rivayet görmüyoruz. İşte bu yasaklamalar chp eliyle yapıldığı için halk tekrar o partiyi başa geçirmek istemiyor. Belki tayyip değil, bir sonraki gelecek olan bu yasaklamaları da kaldıracak. Bu halk, tayyip isterse dünyayı dolandırsın, ama başörtüsünü serbest bırakması o dolandırıcılığına bedeldir diye düşünüyor.

    Uzun bir yazı oldu velhasıl kelam, tayyip üçkağıtçı da olsa hırsız da olsa, sırf chp nin karşısında horozlanabildiği için halk onu seçiyor. yoksa iyi, dürüst, namuslu biri diye değil.. ta ki tayyip in dine ağır bir hakareti ortaya çıkana kadar halk peşinden gidecektir.. 

    ---

    şahsi görüşlerim çok daha farklı. en basitinden, bir insan hırsızlık yapıp ya da gözyummuşsa ve bu kişi devletin başındaysa tüm halkın kul hakkından sorumludur, böyle bir vebalin altındaysa ve hala devam ediyorsa ben onun müslümanlığına inanmam ve o kişiyi takip etmem. bu particilik düzeninde maalesef dürüstlükten çok, çıkarlar ön planda olduğu için, siyaset arenasında gördüklerinizin ekserisi samimi değiller. Yani iki yüzleri var en az.. O yüzden benim hiç bir partiye desteğim söz konusu değildir.

     

    Saygılar.

     

    Mod Not: bir birinize hakaret etmeden tartışın lütfen...

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    İnsanlar inanmak istediğine inanıyor hoca değişmez. Biri kaseti görmeden gerçekliğine inanıyor, biri görse de inanmıyor.. Bu değişmeyecek çünkü temelinde inanç var. Tüm taraflar için böyle.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    SUPERBICO bunu yazdı

    İnsanlar inanmak istediğine inanıyor hoca değişmez. Biri kaseti görmeden gerçekliğine inanıyor, biri görse de inanmıyor.. Bu değişmeyecek çünkü temelinde inanç var. Tüm taraflar için böyle.

    mesele kaset meselesi değil hocam, bu adama sevgi yukarda açıklama çalıştığım şekil yüzünden kaynaklanıyor. bunun çok araştırmasını yaptım.. 

    şuan eskiden cemaatçi olup da akp yi tercih eden bir sürü kişi var, çünkü cemaatin,chp ye yaklaşması (en basitinden chp nin reklamları yapılıyor o grupta), bir çok insanın tayyip i tercih etmesine sebep olmuştur. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    Gözlem ve tespitlerinin bir çoğu benimkiyle uyuşuyor, objektif bir yazı olmuş.. Keyifle okudum..

    Bu yazıdan sonra forumda linç edilebilirsin..

    elcondor tarafından 26/Mar/14 19:32 tarihinde düzenlenmiştir

    .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    mesele kaset de değil hocam.. yaklaşımı örneklendirmek için söyledim. gerçekliğini düşünmüyor kimse sadece inanıyor.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    politikanın a*ına koyayım.


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek

    Akp niye oy aliyor diye baslamissin boyuna chp ye sallamissin

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    AKP'ye oy verecekler yazsın konuya neden vereceklerini arşiv niyetine 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ZyreX bunu yazdı

    Akp niye oy aliyor diye baslamissin boyuna chp ye sallamissin

    başta koyu ile işaretledim hocam yazımı, bunlar benim tespitlerim. yani adamlar bu şekilde düşünüyorlar, örneklerini de verdim neden böyle düşünüyorlar, ne olmuş da bu adamlar böyle tepki göstermiş. ve defaatla vurguladım, benim partilerle bir ilişkim yok. Sadece burada bir çok insan o kadar kaset çıkmasına rağmen hala neden desteklendiğini anlamıyorlar ya da yanlış düşünüyorlar. Ben de kendi tespitlerimi,gözlemlerimi paylaştım. Bu çevreden bir sürü insan tanıyorum biliyorum.. Bir çok insanın hissiyatı chp karşıtlığıdır. O yüzden de dedim tayyip sürekli chp yi eleştiriyor sebebi de bu.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Abi başta güzel girmişsin ama şurda bi şey dikkatimi çekti:

    "Laik devlet tüm dinlere eşit mesafededir değil mi?"

    Sen sadece müslüman kesime yapılan şeylerden bahsetmişsin. Yapılan şeylerde islami kurallarla yönetilen bir ülkedeki islamın baskın otoritesini düşürerek diğer dinler ile aynı etkiye sahip olunmasının amaçlandığını düşünüyorum.

    Ayrıca yapılan şeyler laikliğin uygulanma biçimi şeklinde değil devrimin sonlandırılması için yapılmıştır.

    Aynı şekilde osmanlı kötülenmiş, alfabe değiştirilmiş, bazı belgeler yok edilmiş yani kısace osmanlı ve onu hatırlatan herşey Türkiye devletinde yaşanyan halkın benliğinden silinmeye çalışılmıştır. Her devrim zaten bu şekilde sonuçlanır çünkü devrim yapıldıktan sonraki karşı devrim olgusunu yok etmek gerekir.

    Tabi chp sonrası bütün iktidar partiler bu yapılanları insanların inancına hakaret olarak empoze edip üstünden prim yapmışlardır.

    Şu anda tayyip ve saz arkadaşlarının da yapmak istedikleri aslında bir karşı devrimdir. Aynı şekilde onlar da şuan Atatürk ve milli bayramlar diyebileceğimiz değerleri aşağılayıp engelleyerek insanların benliğinden bunları silmeye çalışıyorlar.

    Yani chp nin o zamanlarda yaptığı şeyler yatersiz kalmış olacak ki hala bu zamanda bile karşı devrim yok edilmiş değil.

    Aynı olay Rusya'nın da başına geldi. Sovyetler zamanında karşı devrimi tamamen kurutamadılar üstüne ekonomik çöküntü de gelince zank diye kapitalizm oturdu gene.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

    Abi başta güzel girmişsin ama şurda bi şey dikkatimi çekti:

    "Laik devlet tüm dinlere eşit mesafededir değil mi?"

    Sen sadece müslüman kesime yapılan şeylerden bahsetmişsin. Yapılan şeylerde islami kurallarla yönetilen bir ülkedeki islamın baskın otoritesini düşürerek diğer dinler ile aynı etkiye sahip olunmasının amaçlandığını düşünüyorum.

    Ayrıca yapılan şeyler laikliğin uygulanma biçimi şeklinde değil devrimin sonlandırılması için yapılmıştır.

    Aynı şekilde osmanlı kötülenmiş, alfabe değiştirilmiş, bazı belgeler yok edilmiş yani kısace osmanlı ve onu hatırlatan herşey Türkiye devletinde yaşanyan halkın benliğinden silinmeye çalışılmıştır. Her devrim zaten bu şekilde sonuçlanır çünkü devrim yapıldıktan sonraki karşı devrim olgusunu yok etmek gerekir.

    Tabi chp sonrası bütün iktidar partiler bu yapılanları insanların inancına hakaret olarak empoze edip üstünden prim yapmışlardır.

    Şu anda tayyip ve saz arkadaşlarının da yapmak istedikleri aslında bir karşı devrimdir. Aynı şekilde onlar da şuan Atatürk ve milli bayramlar diyebileceğimiz değerleri aşağılayıp engelleyerek insanların benliğinden bunları silmeye çalışıyorlar.

    Yani chp nin o zamanlarda yaptığı şeyler yatersiz kalmış olacak ki hala bu zamanda bile karşı devrim yok edilmiş değil.

    Aynı olay Rusya'nın da başına geldi. Sovyetler zamanında karşı devrimi tamamen kurutamadılar üstüne ekonomik çöküntü de gelince zank diye kapitalizm oturdu gene.

    her noktasına katılıyorum hocam. hangi partiyi desteklediğini bilmiyorum ama chp yi destekliyorsan, en dürüst ve doğru şekilde gerçeği söylemişsin. bir çok chp li bu dediklerini kabul etmiyor. dediğin gibi sonuçta bir devrim varsa, eski düzeni kötülemek ve sistem yıkıcısını içinde barındırmamak için temizlik yapmak gerek, bu devrimin doğasında var zaten. 

    partinin yanlışına gelince, 18 ve 19. yüzyılın başlarında dinlere cephe alınmıştı ve onlar tüm dinlerin ortadan kalkacağına inanmışlardı ama o şekil olmadı, bir çok asimilasyona rağmen, halk şuan yavaş yavaş dine dönüyor. işte devrimin bozuluşu zaten 1950 de halkın seçmesiyle olmuştur. Eğer diktatöryal şekilde devam etseydi ve rusyanın desteğini alsaydı o şekilde bir şeyler yapılabilirdi ama bizdekiler demokrasiyi getirdikleri için daha doğrusu avrupadaki faşist olgulardan sonra artık herkes demokrasiye geçerken türkiye de zorlandı ve geçildi.. sonra da karşı devrimciler daha büyük güç kazandılar ve artık iktidar onların elinde.. 

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 9270 Toplam Mesaj: 66