folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanlar Neden Tayyip‘E Oy Verir/Severler (Kendi Tespitlerim)

İnsanlar Neden Tayyip‘E Oy Verir/Severler (Kendi Tespitlerim)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    ZyreX bunu yazdı

Akp niye oy aliyor diye baslamissin boyuna chp ye sallamissin

olayın özü o zaten.. miting konuşmalarını kaçırmamaya çalışıyorum rte nin, genel olarak kendinden görmediği herkesi hain ilan etme eğilimi var. çünkü kitle bunu seviyor. Ezilmiş olmayı seviyoruz halk olarak, mağduru oynamayı seviyoruz. ve bu ezilmişliğin, mağduruiyetin bitiricisi/kurtarıcısı olarak görülen birine de hayran hayran bakmayı seviyoruz halk olarak yapacak birşey yok.. ayrıca mitinglerin çoğunda "ah o CeHaPe yok mu o CeHaPe" demiyo rmu :)
    (ki bunlar yerel seçimler ama her miting "12 yıldır yaptıklarımız" dan giriyo konuşmaya )  unbalanced ın söyledikleri çok yerinde olmuş, CHP kendini kökten değiştirip, bu değişimide halka yansıtıp inandırmadığı sürece belirli bi kitlesi olan, muhafazakar düşüncesi olan her parti chp ye yüklenerek dahada güçlenir :) :)

Bizim insanımız "adamcı" dır, evrak teslim edip çıkacağı devlet kurumunda bile tanıdık varsa ona gider.. olay çıktı mı mangalda kül bırakmayan kişşi olmak ister, astığım astık kestiğim kestik tiplere bayılırlar :) gereksiz bir batı ve gayrimüslim nefretimiz ve önyargılarımız var , rte nin twitter kapanmasıyla ilgili "batının ne söyleyeceği umrumda bile değil" demesi bile bizim insanımızı "vay bee" dedirtmeye yeter :) 

kim ne derse desin, demokrasi dediğiniz olgu (ki zaten esasen çok sağlıklı değildir insan faktöründen sebep) , Türkiye gibi eğitimsiz denebilecek bir ülkede uygulanabilecek bir şey değildir. Bizim ülkemizde icraate oy verildiği olmaz mesela :) ki seçimin amacı odur , "kim çalışıyorsa o yönetsin" dir seçim dediğimiz :) Ben güya üniversite mezunuyum ve çevremde de "eğitimli" bir sürü insan var envayi çeşit üniversiteden mezun olmuş, ama etrafımdaki 100 kişiden 10 u felan icraate göre oy veriyordur. bunun en basit örneği de, 20 yıldır bi rkoltukta oturup yıllardır "ben geliyorum" diyen trafik sorununu metro ağlarıyla kalıcı olarak çözmek yerine altılı üstlü geçitler yapıp duran, 20 yılda metro yapamayıp oylar azalacak diye seçimlere 1 yıl kala inşaatları devlete iteleyip yaptıran, ama açılışlarda en önde gözüken gökçek amcamızdır :) ki bu amcamız her seçimden önce bu sene metrolar bitiyor açıklamasını yapmıştır tv ve gazetelere, arşivlere bakıp görülebilir. ayrıca her seçimden önce yok uçak şeklinde oteli yok mevlana heykeli ve oteli yok atatürk heykeli ve altında restoranı şeklinde lego oynarcasına vaatler verip, başkanlığı süresince sadece yol yapar kendileri :D ama hala seçilir. bundan öte örnek yoktur :)

ayrıca bunlar hep kısır döngü, zamanında yapılan devrimlerin karşı devrimleri işte :) her devrim bi rejimi bitirir, eski rejimle ilgili anıları/bağları yok etme eğilimindedir. mürid açıklamışta zaten bunu. alfabeydi şuydu bunydu hepsini geçtim, en basit örneklerinden biri tüm osmanlı hanedanının '7den 70e' sınırdışı edilmeleridir :) biraz daha devam edip bırakılsaymış şu an daha sağlıklı bi devlet yapımız olur muydu orası ayrı konu tabi. 

MaviGozluDev tarafından 25/Mar/14 23:14 tarihinde düzenlenmiştir

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

"bundan öncekiler hep soydu, bu adam soysa bile bir şeyler yapıyor en azından" diyor büyük bir kesim..

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

kömürler makarnalar kesilsin

ziraat emekliye maaşını ödeyemesin

ekonomi batsın

bak bakalım oy mu kalıo sevgi mi kalıo

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

Öncelikle çok güzel yazmışsın. Menderes dediğin gibi din elden gidiyor diyerek geldi ve marshall yardımlariyla saolsun abd ve rockefelleri soktu türkiyeye su anda da yazilan senaryoyu oynuyoruz. Yazdıklarında gösteriyor ki bu ülkede islamcılar hep kafa giderken sakal için endişe etmişlerdir:menderes hırsızda olsa dolandiricida olsa ülkeyi parçalanmanın eşiğinede getirse ona oy vericez. Neden? Çünkü dinimizi yaşayabilmek içinn. Bu bana biraz boş gurur gibi geliyor. Insanlar ne yazık ki bugüne kadar kendilerine "ibne" diyenlere kızdı ama onları "sikenlere" hiç aldırmadı

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

vay anasını hepiniz mevzuyu çözmüşünüz helal olsun valla.

ftw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Tespitler güzel ve gayet açıklayıcı.

Cahillik her kesimde vardır her görüşte vardır.

Birine oy veriliyor diye o kişi cahil değildir çıkarlar bu noktada acayip önemlidir.

Çünkü ne diyor BB cemaat ne istedi de vermedim.

Bunun yanında Kiler marketlerde kullanılan İBB çekleri vardır bunlar da yine aynı siyasetin ürünüdür.

Yani birilerine verilen vaatler uygulamaya geçilirse fanatiklik aşırı derecede sağlam oluyor.

Bunun yanında zaten Sol kesim toplumun %40'ını oluşturur onlar da kendi aralarında bölüşür ulusalcılar ve kürt milliyetçileri olarak oylar böylece dağılır.

Geriye kalan %60'lık kesim ise sağ kesimdir şuan için.

Bunun da çoğunluğunu dini sağlam şekilde kullanan parti seçimi alır yürür her zaman.

Ülkedeki dinamikleri iyi analiz ederseniz işiniz her zaman yolunda yürür.

İnsanların BB'ye olan tepkisi ise kadrosunu korumak için uyguladığı bişeyler dağıtma politasının artık toprak dağıtmaya kadar varması ve insanların özgürlük sınırlarını ihlal etmesidir.

Yani hangi parti gelirse gelsin kömür dağıtacaktır zaten ama.

Toprak dağıtmak çok ayrı bişeydir mevzu da tam olarak budur.

Eskiden işçilere para yerine market çekleri verilirdi.

İşçiler para şeklinde maaş alacaklarına market çekleriyle maaş almışlardır.

Çünkü market te yine işverenin kendi dükkanıydı.

Zamanla buna karşı çıkıldı ve bu uygulama yok edildi.

Türkiyede de kömür vermek yerine Almanya vb ülkelerdeki gibi karşılıksız para yardımı yapılmasına geçilmelidir.

Ahlaklı olan uygulama şekli de zaten budur.

Bu yüzden de insanlar devlet kendilerine para verdiği için yönetimdeki partiye oy vermez.

Avrupa ülkelerinde de seçimlerde çeşitli faktörler vardır ama insanlar daha çok hizmete ve adalete odaklıdır.

MbK tarafından 25/Mar/14 23:38 tarihinde düzenlenmiştir

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

ben bu 3ünü çok duyuyorum

Adam çalıyor , diğerleri çalmadı mı zamanında buda çalsın

Ben şu anda  işimdeyim , maaşım yatıyor işsiz değilim çalışıyorum bu adam devam etsin

Adam hakikaten çok güzel konuşuyor(bunu muhalefet olan biri dedi :D )

Bu adamın arkası çok sağlam mafyayı,kötü kişileri hep içeri aldı helal olsun

bunlar benim duyduklarım, bir akpçiyle tartışabilirsiniz,onlara kötü şeylerden bahsetsenz bile sizinle kavga etmez ama bir chpli ve mhpli ile bunları tartışamazsınız direk ocakları, cumhuriyetçileri toplarlar :D

....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Cevabım şahsına değil yazını çok beğendim ve peşinden SUPERBICO müridin cevabı şuanki durumu açıklıyor.

Onun dışında mataramasuko ve onun gibi yorum yazanlara da cevap olarak kimseye neden AKP ye oy vereceğimizi açıklamak zorunda değiliz. Sen neden mhp'ye oy verdiğini, ötekisi neden chp ye oy verdiğini mantık çerçevesinde açıklasın ben de aynı şekilde yapayım açıklamamı.

Şuan  bazılarınıza benim akp yi savunmam ne kadar mantıksız geliyorsa sizin de  chp yi yada mhp yi hatta diğer partileri de savunmaları en az ! o kadar mantıksız geliyor. bu iş böyledir. 

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

ekonomi batsın

Yav hocam bu halk ilk cümleni çıkartırsak geri kalanına oy veriyor zaten sen ne dediğini bilmiyosun sanırım ?

Ekonomiyi batıranlar oy alamıyor zaten artık.. Maaşları ödeyemeyenler oy alamıyor artık... :D Sen bu adamı kötüleyeceğim diye resmen savunmuşsun.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

ekonomi batsın

Yav hocam bu halk ilk cümleni çıkartırsak geri kalanına oy veriyor zaten sen ne dediğini bilmiyosun sanırım ?

Ekonomiyi batıranlar oy alamıyor zaten artık.. Maaşları ödeyemeyenler oy alamıyor artık... :D Sen bu adamı kötüleyeceğim diye resmen savunmuşsun.

10 veriyosa 4 vergi alıyor vatandaştan, iş verenden? 10 verip 0.2 alıyor.

Toplam Hit: 9853 Toplam Mesaj: 66