İnternet Hızını 8 Mbit Sabit Yapmak İsteyenler Gelsin
-
Fiber 20mbps var rahatım huzurluyum ttnet ile bağlarımı uzun sürte önce kaldırdım :D
-
Kafam girsin!
-
daha sonra bakılacak.
-
epeyden beri var bu ayrıca feyk de değil.
facebook twitter açan şirket bilişim ile alaka bi foruma destek çalışanı yerleştirmesi çok garip olmasa gerek.
-
Hattınız ne kadar hızı desteklediğini zaten modem ayarları içersinden görebiliyorsunuz downstream,upstream ve snr margin gibi değerlerle max ve min bağlanabilçeğiniz değerler internette sebil gibi var bu değerleriniz dahilinde alabilçeğiniz minimun hızı alamıyorsanız o zaman arıçaksınız ttneti bunun hesabını adamlara sorçaksınız bu dediklerinizden anlamayan biri çıkarsada o zaman benim dediklerimi anlayabilçek birisine bağlayın diyeçeksiniz dünyanın en pahalı internetlerinden birini kullanıyorsanız hesap sormaktan korkmayın arayın hakkınızı...
-
bende böyle hallettim sorunumu çok güzel ilgilendiler saolsun.
ilk gün meşkulüm dedim yarın ne zaman arayabiliriz dediler saat verdim aradılar hallettiler hiçbir sorunum yok şuanda.
-
burayı alayım anlatacağım.
edit :
Speed test sonucu.Daha detaylı anlatayım.
Türk telekomun son 2 senedir türkiye çapında alt yapı calışmaları devam ediyor, ki okyanus ötesi bağlantı aldığımız için arada bu calışmalarda sorun yaşıyoruz.
Ülke içi hat değişiminde ağırlıklık lı olarak fiber döşeniyor.
Santral yenilemeleri de buna dahil.
Şimdi gelelim 8 mbps sorununa,
1. TTnet kaynaklı hız düşürülmesi. ( calışma olduğundan dolayı yada sistem üzerinde kendi belirlemesi )
2. Modemin desteklememesi,
3. Bağlantı hattının zayıflığı gelen dsl ( adsl ) veri akışını taşıyamaması. ( evdeki ana telefon hattı )4. Binada ki ana santralin zaman içinde deforme olması yada binaya gelen ana telefon kablosunda problem olması.
5. Ev içinde modeme ek kablo bağlanarak veri akışının düşürülmesi ( ne kadar ek o kadar verimin düşmesine sebep olur )
ilk akla gelenler bunlar.
Onun harici desteklemiyorsa, bağlı bulunduğunuz ilde ki santralin yetersiz kalmasından dolayı da olabilir. Santral'e en yakın kesimler daha iyi sonuç alabilirler.
ama bu mesafe km'lere cıktığı zaman ilk 5 km'de bağlantı kbps cinsinden düşmeye başlar. yada bir anda mbps cinsinden.
Bu alt yapıyla alakalı birşey. Yani şansınıza kalmış :D
başka akıla takılan sorun vs varsa cevaplayabilirim. -
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
burayı alayım anlatacağım.
-----------------------------neyi nezaman ?
-
6.67 Mbps Download
0.67 Mbps Upload
:))))
-
Tam olarak yazdığın metni yazarmısın