folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İphone’A, İthal Laptop’A, Lcd Tv’Ye Vergi Geliyor

İphone’A, İthal Laptop’A, Lcd Tv’Ye Vergi Geliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

Vestel dogru soyle lan kac para yedirdin devlete

Beyler manisaya gelin vestel fabrikasini basalim 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

Vestel dogru soyle lan kac para yedirdin devlete

Beyler manisaya gelin vestel fabrikasini basalim 

Vestel iktidar saksocusu bir şirkettir. Başta kim varsa ona sakso çeker.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

bu ibne londrada bir kolejde eğitim aldım diyordu n'oldu o? :D

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

ödediğin vergi halka geri dönmüorsa vergi ne diye ödeyesin.ödediğin vergiyi adamlar saray yapıolar parti propogandası için kullanıolar.

ülkenin içine ettiğiniz için teşekkürler akpli vatandaşlarım..

bi akpli de gelsin cevap versin şu konuya...yook olmaz kk nin listesine yazmayı biliolar

sövün la bu sefer hak ettiler ben de kaydım biraz :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Vestel bunlaramı güveniyon aslanım?indir lan elini

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    archair23 bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı
    archair23 bunu yazdı

bakanlar kurulundan mı meclisten mi ne bi yeni ek vergi kanunu geçti 300 milyon filan sanırım onu hertürlü bizden s.ke ske alacaklar. Vestel zaten yandaş akpnin. Ben diyorum bu ülkede hayat bitti yaşam bitti. İnsanlarımıza acıyorum artık.Gelirinden çok gideri var. 

Milyar liralık saray elbette bir şekilde ödettirilecek değil mi? O para gökten bavulla atılmadı, kimse al da saray yap demedi. O bütçeler bir yerlerden kesilipte kullanılıyor. Bunların yerine konması lazım. Mesela bugün yarın temel atacakları Çip fabrikasına 30 milyon lira mı ne ayrılmış bu kadarlık bütçeyle fabrika kurabiliyorsan, bunun 2 katına da yürütebiliyorsan o saraya verilen parayla ülkenin her bir bölgesine bir fabrika kurulabilirdi. Ama önceliklerimiz teknoloji değil de gösterişte olduğu için nerede böyle aklı selim adımlar atacak insanlar?

Geçenlerde Davutoğlu hareket planını açıkladı, çoğunlukla vergilendirmeye yönelik adımlar. Çünkü sıcak para başka yerden gelmiyor. Büyüme oranları sürekli düşüyor, ihracatta aynı şekilde. En iyi pazarladıklarımız bile yurt dışından alınır oldu. Borç desen katlanarak artmaya devam ediyor. Borç yiğidin kamçısıdır, her büyük ekonomi borçlar içinde yüzüyordur diye bir görüş var ama o ekonomiler bugün vanayı kıssa sırf üretimle bir şekilde tolere edebilirler. Bizde emlak dışında gelir getiren kalem yok gibi bir şey. 

Yerli üretimi teşvik etmelerini destekliyorum ama sırf birilerinin gönlü olsun diye saçma sapan teknolojiler için böyle bir adım atılması bana komik geliyor. Hoş yarın diğer bir bakan "fıtratta Türk malı Venüs almak var, gavurdan almak yok" dese bir gecede on binlerce ürün satılır eldeki "gavur malı" ürünleri kolonyayla yakıp sokaklara fırlatıp videosunu çekenler (kola mevzusundaki gibi) olur o ayrı bir konu. Bu sebeple bu vergiye alışmak, zamanla artışını gözlemlemek en azından bu hükümet süresince bizim fıtratımızda var.

Kısacası yerliyi koruma vergisi değil ek gelir kapısı ve seçim öncesi gönül hoş tutma projesi.

Güzelce özetlemişssin hocam. Benim ödediğim vergilerle adamlar saraylarda yaşıyor biz 3-5 kuruş kenara nasıl atarız diye düşünüyoruz rahat bir yaşantımız olmadığı halde. Üste üstün işssiz kalınca gss primi ödüyoruz. Zaten işssizm para gelmiyor sana nasıl para vereyim. Ailemle oturuyorum diye ailemin kazancı vardiye ödeyecekmişim. Başka zaman aileyi katmazlar para akıtmaya gelince bakarlar. Kim ne derse desin ben vatanımı seviyorum ama bu ülke artık eskisi gibi değil. Hayat standartını bıraktım tokluk standartı bile olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Kısacası bizden hertülü alacaklar bu parayı. Dava açsak ne olcak avcumuzu yalarız kesin. 

Arkadaşım olay çok basit; dincilerin (dindar demiyorum dinci diyorum) ve ayrılıkçı kürtlerin (standart kürt demiyorum onlarla aramızda fark yok) yolundan gideceksin nedir o yol; vergi kaçıracaksın, kaçak sigara kullanacaksın, elektronik eşyayı kaçak kullanacaksın. Böylece paran cebinde kalacak. Ödemeyi de iktidarı getiren kesim yapsın, biz şimdiye kadar ödedik de ne oldu, yani vergini ödeyince madalya takmıyorlar, bir şey elde edemiyorsun kaçıracaksın hacı, kaçırıp hayat standardını artıracaksın.

Vestele topluca dava açalım. Haksız yere vergi isteği talebinden. Yaptığı telefonun işlemcisi bilmem nesini sanki yurt dışından kendisi satın almyor herşeyini sanki kendi üretiyor. 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hobba

abov

Bilmem anlatabildim mi?

Germany yazısı net olmadı ama idare eder. ÖSYM ye selamlarımı iletiyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Sigara ve içkiden sonra zaten varolan kaçak elektronik olayı demek başını alıp iyice yürüyecek bundan sonra.

Katılırız bu eyleme sorun değil. Yarı fiyatına gelir...

akepeli arkadaşlar bunu da destekleyin lütfen.

Sizleri TR mağazalarına bekleriz...

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Bunlar icin teknoloji denilince akillarina sadece tost makinasi ile fön makinasi geliyor herhalde. Hee bide süpürge makinasi var unutmamak gerek :)

Boş telefon kasasinin uretimini yap icini avrupali , asyalı doldursun bas uzerine vestel diye iste yerli uretim bizde yedik :))) 

2500 tl verir iphone - lg  vs. alirim yine vestel almam. 

THT2005 tarafından 24/Ara/14 19:59 tarihinde düzenlenmiştir

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

aq larım kapatamıyor tabe cari açığı yok türk insanını korumakmış yok türk üreticisini korumakmış altında döşüyorlar nasılsa.

aq ülkesinde fabrikadan 300 USD satış fiyatı ile çıkan ürünün bizde 1000 USD a  25 bine çıkan aracın vergilerle birlikte 47 bin olduğu bir ülkede birde hakkımızı koruyorlarmış. adama demezlermi SİEEEEEEEEEEE...

Toplam Hit: 8779 Toplam Mesaj: 78