folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İphone’A, İthal Laptop’A, Lcd Tv’Ye Vergi Geliyor

İphone’A, İthal Laptop’A, Lcd Tv’Ye Vergi Geliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

mk sanki memleketin teknolojisi varda biz kullanmıyoruz

5-6 sene önceki teknolojiyi montajlayıp dayıyorlar millete, parçalar gene dışarıdan geliyor

1 diyotu bile yarrak boyutundan aşağı yapamazlar sonra teknolojiden bahsederler, sokkayım teknolojinize mk fosilleri

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Bi iphone ayarinda telefon ureten olsa iphone mu alirsiniz yoksa o yerli uretimimi??? Birde benim anlamadigim bu yavsak vestel niye okadar kaliteli bi mal uretmeden elin tavuguna kist diyor bu arada rusya gibi yapsalardi daha mantikli olurdu bknz: rusya apple mallarina yilbasundan sonra ambargo koymaya niyetleniyor.

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    archair23 bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı
    archair23 bunu yazdı

bakanlar kurulundan mı meclisten mi ne bi yeni ek vergi kanunu geçti 300 milyon filan sanırım onu hertürlü bizden s.ke ske alacaklar. Vestel zaten yandaş akpnin. Ben diyorum bu ülkede hayat bitti yaşam bitti. İnsanlarımıza acıyorum artık.Gelirinden çok gideri var. 

Milyar liralık saray elbette bir şekilde ödettirilecek değil mi? O para gökten bavulla atılmadı, kimse al da saray yap demedi. O bütçeler bir yerlerden kesilipte kullanılıyor. Bunların yerine konması lazım. Mesela bugün yarın temel atacakları Çip fabrikasına 30 milyon lira mı ne ayrılmış bu kadarlık bütçeyle fabrika kurabiliyorsan, bunun 2 katına da yürütebiliyorsan o saraya verilen parayla ülkenin her bir bölgesine bir fabrika kurulabilirdi. Ama önceliklerimiz teknoloji değil de gösterişte olduğu için nerede böyle aklı selim adımlar atacak insanlar?

Geçenlerde Davutoğlu hareket planını açıkladı, çoğunlukla vergilendirmeye yönelik adımlar. Çünkü sıcak para başka yerden gelmiyor. Büyüme oranları sürekli düşüyor, ihracatta aynı şekilde. En iyi pazarladıklarımız bile yurt dışından alınır oldu. Borç desen katlanarak artmaya devam ediyor. Borç yiğidin kamçısıdır, her büyük ekonomi borçlar içinde yüzüyordur diye bir görüş var ama o ekonomiler bugün vanayı kıssa sırf üretimle bir şekilde tolere edebilirler. Bizde emlak dışında gelir getiren kalem yok gibi bir şey. 

Yerli üretimi teşvik etmelerini destekliyorum ama sırf birilerinin gönlü olsun diye saçma sapan teknolojiler için böyle bir adım atılması bana komik geliyor. Hoş yarın diğer bir bakan "fıtratta Türk malı Venüs almak var, gavurdan almak yok" dese bir gecede on binlerce ürün satılır eldeki "gavur malı" ürünleri kolonyayla yakıp sokaklara fırlatıp videosunu çekenler (kola mevzusundaki gibi) olur o ayrı bir konu. Bu sebeple bu vergiye alışmak, zamanla artışını gözlemlemek en azından bu hükümet süresince bizim fıtratımızda var.

Kısacası yerliyi koruma vergisi değil ek gelir kapısı ve seçim öncesi gönül hoş tutma projesi.

Güzelce özetlemişssin hocam. Benim ödediğim vergilerle adamlar saraylarda yaşıyor biz 3-5 kuruş kenara nasıl atarız diye düşünüyoruz rahat bir yaşantımız olmadığı halde. Üste üstün işssiz kalınca gss primi ödüyoruz. Zaten işssizm para gelmiyor sana nasıl para vereyim. Ailemle oturuyorum diye ailemin kazancı vardiye ödeyecekmişim. Başka zaman aileyi katmazlar para akıtmaya gelince bakarlar. Kim ne derse desin ben vatanımı seviyorum ama bu ülke artık eskisi gibi değil. Hayat standartını bıraktım tokluk standartı bile olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Kısacası bizden hertülü alacaklar bu parayı. Dava açsak ne olcak avcumuzu yalarız kesin. 

Arkadaşım olay çok basit; dincilerin (dindar demiyorum dinci diyorum) ve ayrılıkçı kürtlerin (standart kürt demiyorum onlarla aramızda fark yok) yolundan gideceksin nedir o yol; vergi kaçıracaksın, kaçak sigara kullanacaksın, elektronik eşyayı kaçak kullanacaksın. Böylece paran cebinde kalacak. Ödemeyi de iktidarı getiren kesim yapsın, biz şimdiye kadar ödedik de ne oldu, yani vergini ödeyince madalya takmıyorlar, bir şey elde edemiyorsun kaçıracaksın hacı, kaçırıp hayat standardını artıracaksın.

Vestele topluca dava açalım. Haksız yere vergi isteği talebinden. Yaptığı telefonun işlemcisi bilmem nesini sanki yurt dışından kendisi satın almyor herşeyini sanki kendi üretiyor. 

yaptıkları telefonla daşşak geçerim daha basit :)

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

Verginin çıkış sebebi bence vestel değil. Asıl mesele ekonominin can çekişmesi.  Vestel sadece bir öneri attı.  Devlette havada kaptı.  Vestel bahane vergi şahane

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bugrahan45 bunu yazdı

Verginin çıkış sebebi bence vestel değil. Asıl mesele ekonominin can çekişmesi.  Vestel sadece bir öneri attı.  Devlette havada kaptı.  Vestel bahane vergi şahane

Vatanımızın toprağını karış karış yabancılara sattı bu adamlar. Şimdi tutup yerli malı falan çok komik geliyor. Vestel' i protesto falan etmeyin. Ülke ekonomik krizde, vatandaş teknolojiden vazgeçmiyor. E napacak adamlar, vergiyi çakacaklar ki para gelsin. Bahanesi de hazır yerli malına destek. Hadi lan ordan derler adama. Terketmek lazım burayı, başka türlü olmayacak

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

vestelin ceosunu oturtacaksın bir sandalyeye.

başlayacaksın satmaya çalıştıkları o dandik telefonların içini sökmeye.

her üzerinde madein china yazan parçayı tere yağına batırıp götüne sokacaksın onun.

özellikle o üzerinde madein cihina yazan şarj cihazını çapraz sokacaksın götlerine.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

vestel rekabet edemiyorum ayaklarini yapacagina adam gibi iphone ile yarisacak urun yapsin sonra laf soylesin.

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

sanki bizim malımız var 

sadece montaj sanayimiz var insanların köle gibi çalıştırıldığı 

töbe ya . haramilerden beter bunlar ya

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek
    hellboy4tr bunu yazdı

vestel rekabet edemiyorum ayaklarini yapacagina adam gibi iphone ile yarisacak urun yapsin sonra laf soylesin.

Her iddasına varım zorludan tut tüm vestel müdürlerine kadar hepsinde iphone ile ipad vardır. 

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Abi ne Vestel'i yahu Vestel'de o taşşak ne arıyor.. KOÇ'a yol yapıldı yine.. Herkes telefonu düşünmüş Samsung TV piyasasını süpürdü ne olacak bizim Arçelik, Beko TV'lerimiz..

Kendine İyi Bak ..
Toplam Hit: 8807 Toplam Mesaj: 78