İşi Şimdilik Olmayan, Propaganda Yapmak İsteyenler !! (Anayasa Hakkında)
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------
Boş kalıp boş işlerle uğraşacağınza adam akıllı şeyler öğrenin.
"İktidar yaptıysa yanlıştır" mantığı halen beyinciklerde.
Parti seçimleri değil bu bir görüş referandumu..
Hayatında hiç referandum görmemiş cahil biri tabiki parti seçimiyle karıştırıyor malesef..
Anlayışlı olmak lazım yinede uğraşın bakalım. Ama karşıma "hayır de!" diyen biri çıkmasın. Bu kişinin hür iradesi... :)
-----------------------------hocam burdan bi tane göster kim dedi akp yaptıysa yanlıştır diye !?
atmayınız.
araştırdık, okuduk yorumladık ve hayır dedik hocam.
-
SyspioniC bunu yazdı:
Thelordmax bunu yazdı:
Boş kalıp boş işlerle uğraşacağınza adam akıllı şeyler öğrenin.
"İktidar yaptıysa yanlıştır" mantığı halen beyinciklerde.
Parti seçimleri değil bu bir görüş referandumu..
Hayatında hiç referandum görmemiş cahil biri tabiki parti seçimiyle karıştırıyor malesef..
Anlayışlı olmak lazım yinede uğraşın bakalım. Ama karşıma "hayır de!" diyen biri çıkmasın. Bu kişinin hür iradesi... :)
-----------------------------hocam burdan bi tane göster kim dedi akp yaptıysa yanlıştır diye !?
atmayınız.
araştırdık, okuduk yorumladık ve hayır dedik hocam.
-----------------------------Hocam benim postuma ve şu mesaja bir bakar mısın?
http://www.tahribat.com/Forum-Isi-Simdilik-Olmayan-Propaganda-Yapmak-Isteyenler-Anayasa-Hakkinda-115198/1/#1289972
-
zumsuk bunu yazdı:
hackworm bunu yazdı:
aynı görüşteyiz ama mantık inanılmaz hatalı...
akp bugun önümüze mükemmel bir anayasa getirse sırf ermeni kıbrıs kürt sorunlarını çözemedi diye mi hayır diyecez?
-----------------------------hayır, akp yaptıklarıyla (yani kadrolaşma , adam kayırma, yolsuzluk vs..) ne kadar demokratik olduğunu gösterdi.MEsajımda da değim gibi bizim sorunumuz anayasanın değişmesi dğeil, bunu akpnin yapması.
-----------------------------üstte kim dedi diyen arkadaşa siyah yazılanlar bir cevap olur sanırım.
yapılana değil yapana bak zihniyetiyle nereye varmayı planlıyorsunuz anlamıyorum, aynı değişikliği başka parti yapsa tamam akp yapsa olmaz. anlaşılmıştır.
edit: seadog hocam k.bakma linktede aynısı varmış sonradan farkettim.
-
bir yanlış gibi lanse mi etmekistediniz anlamadım, evet burada hayır demek istediğim konu (bu hayırlardan biri ve benim görüşüm) bu işi akpnin yapması.
Geldiği yeri, kadrolaşmaları biliyoruz.Eğer derdiniz anayasa değişikliğiyse, bdp bunu yapsa tamam mı? Tabi ki yapana bakacağız.Eğer derseniz ki ne yaptığınada bakın ;
tamam bakalım.Bu anayasada kaç tane değişiklik oldu, kaç iptal oldu.Demek ki yapılan işlerde de sorun var.
----
Akp anayasasını komünistleri düşünerek yapacağını mı düşünüyorsunuz ?? Yine kendi zihniyetlerinle anayasa hazırlayacaklar.Yine söylüyorum, kendilerini demokratik ve hukuk adamı olarak görmüyorum.Onların yapacağı anayasanın demokratik, hukuksal yönden uygun ve Atatürk ilke ve inklaplarına uygun olacağını düşünmüyorum.bunuda iptaller gösteriyor zaten.
---------
Gelelim anayasa değişmeli mi ???
Anayasadaki boşluklar doldurulsa.Fakat 1 senede dğeil, 2-3 senede bir çok partiyle birlikte ; insan hakları, hayvan hakları gibi haklara kesin, sert bir şekilde ele alınsa.Cezalar falan caydırıcı olsa ne güzel.
Fakat anayasayı tek başına askerin, chpnin, akpnin yada mhpnin değiştirmesi ne kadar doğrudur ?? Tek başına iktidar olmak tek başına güç olmaktır.
Yeni anayasaya evet, fakat 70 milyonun temsilcileriyle evet.Benim görüşüm böyle.İster akp karşıtlığı, ister tutuculuk isterseniz başka birşey deyin.
--
Son olarak Atatürk'ün ilkelerinden biri devrimciliktir.Yani yenilikçiliktir, inklapçılıktır.Bu anlamda 30 yıllık bir anayasayıda partililerle, hukukçularla, insan psikoloklarıyla, kadın dernekleri, özürlüler derneği gibi bir çok kesimden temsilcilerle birlikte görüşülüp yapılmalı.
Benim karşı olduğum nokta bu.Bana katılan 1 tane adam olmaması beni ilgilendirmez.Tekrar diyorum evet yada hayır demek sizin düşünceniz.NEden evet veya neden hayır denilmesi gerektiğinide açıklayalım.Olay bundan ibaret.
mhp, chp, bdp, komünist parti, hepar, işçi partisi vs.. vs.. gibi adamlar hayır derken bir tek erdoğan evet diye tutturuyor.Eğer iptal kararları olmasa, siyasal çekişme diyebiliriz.Fakat ben mhp ve chpnin de anayasanın değiştirilmesi gerekiyor diyeceğine inanıyrum.Yaptıklarıylada gösteriyorlar.
sorun budur, cevabım HAYIR'dır.Benimle aynı şekilde düşünmeye bilirsiniz.Fakat cevabınız HAYIR ise nedeniyle birlikte bunu halka açıklayabilriiz.Böylece herkes neden hayır neden evet olduğunu farklı açılardan bakarak karar verip öğrenebilir.
sitemizdeki avukatlardan da yasal yolda inceleme bekliyorum.Yada ilgilenenler varsa.internette baktım ama 10-15 madde yazıyor.Neyse uzatmaya gerek yok konu budur.
-
olivetti bunu yazdı:
-----------------------------konuyu açan arkadaşın yazdıklarını iyi okursan öyle bir şey dediği ya da o anlama çıkan bir şey yazmıyor "İktidar yaptıysa yanlıştır"
adam ilk cümlesinde bile anayasadan bahsetmiş? "Arkadaşlar akpnin anayasasına ben hayır diyorum." ve
"İnsanlara neden hayır demeleri gerektiğini anlatacağız."
birilerine bok atmadan önce iyi okuyunuz..
bu da sizin akp'yi savunacam diye sıçtığınızın göstergesi oluyor...
ekleme:
bu yorumu sonradan gördüm
"... bizim sorunumuz anayasanın değişmesi dğeil, bunu akpnin yapması."
zumsuk'un yorumu yanlış ve o yoruma yazdıysan özür diliyorum fakat alıntı yapman gerekiyordu.
-----------------------------yinede açıklama hissettim.Bi önceki yorumuma rağmen.Anayasanın düzeltilmesi gerek.Avrupadaki insan hakları ve özgürlükleri verilmeli.Hayvan hakları olmalı vs.. vs..
Sorun şu ; bu tek partiyle olacak değil.Bir çok derneğin, partinin, sendia temsilcileri vs.. nin görüşü alınmalı.Fakat akp apar topar oynaylatmaya çalışıyor.muhalefet sürekli dava açıyor ve iptal edilen yasalar oluyor.
Böyle bir durumda gösteriyor ki yeterli değil.Anayasa değişikliğinin akp tarafından yapılması önemli değil, önemli olan tek bşaına yapması.Seninde dediğin gibi bu bir seçim yarışı değildir.Türkiyenin işine yarayacak ne varsa yapılmalıdır.
Tabi ki akp hakkındaki şahsi görüşüm ılımlı islama kayan, Atatürk, cumhuriyet, laiklik vs.. den uzaklaşan bir parti olması.Fakat bu düzgün anayasa ile karşıma geleceğinde oyumun evet olacağı kuralını değiştirmez.
Bu gün izlediğim video vardı 6 milyon havadan seçmen mevcut.toplamda 40 milyon seçmen var.% hesapları yaptığımız zaman bu ülkede akplilerin olduğu kadar başka görüşe ait insanların olduğuda var.HAdi bok atma dersin, konumuz tartışma değil, %36 sı akpli olsa, geri kalanı başka görüşten, düşünceden adamlar.
Akp kadrolaşırken diğer insanlara nasıl saygı göstermediyse, bu anayasada da kendilerine kayan yasalar olacağını, tamamen mükemmel bir anayasa olmayacağını düşünüyorum.bu benim düşüncem.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----
Anayasadaki boşluklar doldurulsa.Fakat 1 senede dğeil, 2-3 senede bir çok partiyle birlikte ; insan hakları, hayvan hakları gibi haklara kesin, sert bir şekilde ele alınsa.Cezalar falan caydırıcı olsa ne güzel.------
Zumsuk ; Mevzu anayasamızdaki boşluklar nelerdir sence? 177 maddeyi incelediğine göre, ne gibi eksiklikler tespit ettin?
Ayrıca ; "Cezalar falan caydırıcı olsa ne güzel." demişsin. Anayasa'da ceza yaptırımları düzenlenmez. Türk Ceza Kanunu diye bir şey duydun mu? Hah orada düzenleniyor yaptırımlar. Ceza Muhakemeleri Usul Kanununda da, bu yaptırımların nasıl uygulanması gerektiği düzenleniyor.
-
karatahta bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
-----
Anayasadaki boşluklar doldurulsa.Fakat 1 senede dğeil, 2-3 senede bir çok partiyle birlikte ; insan hakları, hayvan hakları gibi haklara kesin, sert bir şekilde ele alınsa.Cezalar falan caydırıcı olsa ne güzel.------
Zumsuk ; Mevzu anayasamızdaki boşluklar nelerdir sence? 177 maddeyi incelediğine göre, ne gibi eksiklikler tespit ettin?
Ayrıca ; "Cezalar falan caydırıcı olsa ne güzel." demişsin. Anayasa'da ceza yaptırımları düzenlenmez. Türk Ceza Kanunu diye bir şey duydun mu? Hah orada düzenleniyor yaptırımlar. Ceza Muhakemeleri Usul Kanununda da, bu yaptırımların nasıl uygulanması gerektiği düzenleniyor.
-----------------------------Hocam bilgisayar mühendisliği 2. sınıftayım.İşim eğer yasalarla ilgili olsaydı 177 de yada herhangi bir maddede ne gibi problemler var inceler, rahatça cevaplandırabilirdim.Bir ülkede 2 yaşındaki çocuğa tecavüz edip 8 ay sonra çıkılıyorsa, %36 oy alanlar, istediği kanunu istediği gibi düzeltebiliyorsa, hakim ve savcılar bakanlığa bağlıysa o ülkede sıkıntılar vardır.
Eğer iktidar partisi (sadece ak değil) elini kolunu sallaya sallaya kadrolaşabiliyorsa bu bir sıkıntıdır.Bunları görmek için bilmem kaçıncı maddeyi okumaya gerek yok.Yeni yasalarn işlevsel olmadığını anlamak içinde okumaya gerek yok.
Bir hukuk devletinin yeni anayasası, anayasa mahkemelerinden dönüyorsa , ne kadar demokratik ve hukuk'a uygun olduğu net bir biçimde anlaşılıyor.Öte yandan dediğim gibi sorun buda değil.Bunları değiştirebilirler.Değiştirirken neden chpnin çağrılarına yanıt verilmedi ?? HAngi kurumlardan, sendikalardan, örgütlerden temsilcilerle konuşulup fikir edinildi ve uygulandı ?
İşte sorun bu.Anayasa değişiminde akp, tsk, chp, mhp, bdp yada başkasınla problemim yok.Seçim olsa eyvallah.Fakat yapılan anayasının kimler tarafndan desteklendiğinide görüyoruz.Adamlar iktidara kıl diyorlarsa bıraksınlar o zaman koalisyon oluşturulup gereken yapılsın.
Dersin ki madem hukukçu değilsin neden hayır propagandası yapıyorsun.İşte orada da kişisel haklarım devreye giriyor.Yapabilme yetkim var ve yapıyorum.Nedenlerinide açıklamaya çalıştım.
-
karatahta bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
-----
-----------------------------Saol abi postun için :)
-
zumsuk gibi bende akp yapıyor diye hayir diyeceğim.
çünkü bu hükümetin şu ana kadar yaptıkları ülkeyi ne hale getirdiklerini gördük adamların yaptığı yanlışlar dogrularını geçti.
şimdi ülkeyi bu kadar soyan insanların inancını bu kadar kendi çıkarları için kullanan demokrasi yapiyoruz diye milleti kandıran pkk yi bırakın bitirmeyi bu kadar artmasına göz yuman bir hükümetin yaptiği bir değişikliğe ki bu değişiklik son derece önem taşıyan anayasa olunca bu hükümete nasıl güvenip de onun istediği şekilde evet derim .
Bu hükümet kendisi için en önemli şey olan halkın güvenini kaybetmiş oy derdine düşüp de verdiği sözleri yerine getirmeyip halkın güvenini sarsmış bir hükümete ben nasil destek çıkarım.
isterse değiştirdiği bütün maddeler halk içn ülke için olsun ama bu sarsılan güven yüzünden evet diyeceğim varsa bile "ulan böyle yalancı bir hükümetiz var yine bu yaptiği işlerde kendine göre bir çıkar vardir" diye aklından geçmez mi insanın açıkçası benim geçiyor.
bu kadar yalan la dolanla insanları uyutan bir hükümete güvenip de evet diyebileceğimi zannetmiyorum buna vicdanım elvermez.
-
Ayrıca isteyenlere neden hayır denilmesi gerektiği.Gazete yazısı var, gençlik kolları açıklamış vs..
http://www.internethaber.com/referandumda-neden-hayir-diyecegim-10211y.htm
---
size direkt şahit olduğum olayı anlatayım.Anadolu üniversitesinde rektörlük seçimleri yapıldı, 1. olan 330 küsür oy almıştı.Fakat kim rektör oldu ? 94 oy alan.Sevgili cumhurbaşkanımız bunu böyle gördü.Ardından üniversitede çalışan biri geçici olarak çalışıyordu.İşçi vs.. gibi 4 yaş büyük benden, çıkacağı zaman torpil buldum şimdi orada kalacağım dedi.
Torpille başa gelen, kendi adamlarına torpil geçiyor.Bunu inkar edecek değilsiniz.Aynı adamlar bu gün anayasa hazırlıyor.Hukuk dahil olmak üzre istedikleri gibi at koşturacaklar.buna müsade edemem.
edit:
bu arada şunlarada bir göz atarsanız , ne kadar demokratik ve milletçil olduklarınıda göreceksiniz;
1 - http://www.facebook.com/video/video.php?v=409748423148&ref=mf
2 - http://www.facebook.com/video/video.php?v=409799703148&ref=mf