İşi Şimdilik Olmayan, Propaganda Yapmak İsteyenler !! (Anayasa Hakkında)
-
bu konuyla ilgili olarak tarafsızca çalışacak bir uygulama kodlamaya başladım. şuanlık tek sorun maddi konudan dolayı domaini almak.
-
Zumsuk; demişsin ki "Bir hukuk devletinin yeni anayasası, anayasa mahkemelerinden dönüyorsa , ne kadar demokratik ve hukuk'a uygun olduğu net bir biçimde anlaşılıyor"
---------------------------------------
Bir hukuk devletinde, Meclisin düzenlediği Anayasa Metninin, Anayasa Mahkemesinden dönmesi, bir sıkıntı olduğuna değil, sistemin güzel işlediğine delalettir.
Yani "Yargı organı" Yasama organını denetliyebiliyor demektir. Yani güçler ayrılığı ilkesi olan "Yasama-Yürürtme-Yargının" işlevsel olduğunu gösterir.
Eğer Anayasa Mahkemesinden dönmeseydi, bir sıkıntı olduğunu, Yasama Organının her kararının yürürlüğe girdiğini, bunun da keyfi uygulamalara yol açtığını, yasama denetiminin olmadığını söylerdik.
Olayları yanlış değerlendiriyorsun.
İkinci olarak şöyle bir algı mı mevcut acaba "Anayasa mükemmel olursa herşey yoluna girer".
Böyle bir algı varsa, bu hayalden ibaret.
Şu an hala yürürlükte olan Japonya Anayasası hakkında hiç fikriniz var mı? Nasıl ve ne şartlar altında oluştuğu hakkında?
Japonya Anayasası 2. Dünya Savaşında, Japonya Amerikan İşgali altındayken Amerikan Ordusu sivil personeli tarafından yazılmış bir anayasa.
Düşünün, biz darbe anayasasına sahip olduğumuzdan yakınırken, Japon Anayasasını yazanlar ,kendi askerleri bile değil,Amerikan Askerleri.
Ve bu Anayasa hala yürürlükte.
Peki hangimiz diyebilir, Japonya geri kalmış, demokratik, çağdaş olmayan, insan haklarına saygısız vs..
Bana ters gelen nokta, hukukçu olup-olmaman değil.Bununla ilgilenmiyorum. Ama Anayasayı incelememişsin bile yahu. Kendin bir konu üzerinde yetkin değilken, başkalarını yönlendiriyorsan burada bir sorun vardır.
Ya da şöyle düşün, istiyorsun ki, propagandanla "hayır" dedirttireyim.
Bir ressam sana "gölgelendirmelere daha çok çalışmalısın" dediğinde mi daha çok umursarsın ya da bir futbol antrenörü dediğinde mi?
Bunu sadece Facebook grubun için düşünme, ileride yapacağın her hareket için düşün. Bir konu hakkında gerçekten hakimsen, insaları etkilemen, bir şeyler anlatman ve insanların "vay be, adam konuşuyor ama dolu konuşuyor" demeleri daha kolay olmaz mı?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
Ayrıca isteyenlere neden hayır denilmesi gerektiği.Gazete yazısı var, gençlik kolları açıklamış vs..
http://www.internethaber.com/referandumda-neden-hayir-diyecegim-10211y.htm
---
size direkt şahit olduğum olayı anlatayım.Anadolu üniversitesinde rektörlük seçimleri yapıldı, 1. olan 330 küsür oy almıştı.Fakat kim rektör oldu ? 94 oy alan.Sevgili cumhurbaşkanımız bunu böyle gördü.Ardından üniversitede çalışan biri geçici olarak çalışıyordu.İşçi vs.. gibi 4 yaş büyük benden, çıkacağı zaman torpil buldum şimdi orada kalacağım dedi.
Torpille başa gelen, kendi adamlarına torpil geçiyor.Bunu inkar edecek değilsiniz.Aynı adamlar bu gün anayasa hazırlıyor.Hukuk dahil olmak üzre istedikleri gibi at koşturacaklar.buna müsade edemem.
-----------------------------haklısın lakin
kadrolaşmayan yolsuzluk yapmayan kaçtane iktidar partisi gösterebilirsin yada yapmicak olan
dünyanın neresine gidersen git bukadar uzun süre iktidarda kalmış partilerin hepsinin adı yolsuzluklarla skandallarla anılır
akside mümkün değildir 8yıl iktidarda kalıpta yolsuzluğa bulaşmamak insandan çok yamyamların yaşadığı bir toplumda imkansızdır
bu partiyle değil toplumun seviyesiyle alakalıdır
sanki akp yönetimi istermi bunların olmasını
ayrıca unutmaki mevcut anayasa Türk Kürt Alevi Sunni Sağcı Solcu binlerce masum insanın kanıyla yazıldı
işgencelerle sürgünlerle yazıldı onlarda istedikleri gibi at koşturdular
birilerinin yazdığı anayasayı yürürlüğe sokmak için ülkede kaos ortamı yarattılar kardeş kardeşe düşman oldu sağcı köyü solcu köyü ayrımları bile oldu
ülke ekononmik politik 10 yıl geri gitti
bu anayasaya nasıl müsade ediyosun peki
-
hocam, okula giderim, adamlar bana bilgiyi verir.Tecrübeliler araştırmışlar, etmişler.Aynı şekilde anayasa ile ilgili maddeleri evetçilerden ve hayırcılardan dinleyerek rahatlıkla fikir edinebiliriz.
Tekrar diyorum, 334 oya karşı 94 oy almasına rağmen kafasına göre rektör atıyan bir zihniyetin eseri ne kadar demokratik ve hukuk yanlısı olacaktır ? Gelelim sıkıntı kısmına.Başvurularda red edilme varsa daha oturmamış demek ki.
Desteklediğim nokta, adam gibi bir anayasa çıkartılması.Hukukçuların, partililerin, halkın kabul edeceği.Şu anayasa ile darbe anayasasının arasındaki tek fark birinin tepeden inme olması , diğerinin tepeden inme yapılmak istenmesidir.
Deniz baykal zamanından başlayarak gelin referanduma gerek kalmadan bu işi çözelim denilmesine rağmen iktidardaki desteğini düşünerek halka giden bir hareketle yaklaştılar.Benim bütün anayasayı okuyup anlamam imkansız.Fakat değişen ve rahatsız olunan maddeler mevcuttur.
Evet ve hayırları köşe yazısı, forum vs. lerden takip ettim.Sorun çözüldü denilenlerin çoğunun ya yenilik olmadan sadece değişimle çözüldüğünü, yada daha kötüleştiğini, bazı maddelerinin hiç olmadığınıda gördüm.Bu halka yani bana anlatılabilecek düzeydeydi.
--
Amerikalılar demek ki gerçekten iyi yasa yapabilmiş.Halkımızın, partilerin yıllardır anayasadan şikayeti vardı.Ki Türkiye de bir çok aksaklıkta burdan olabilir.Sorun şu amerikanın yazdığı iyiken akpnin ki kötü olabilir.Açıkçası akpnin yollar ve Türkiye'yi kavgacılıklada olsa dünyaya duyurmasından başka ne verdiği sözleri tuttuğunu, nede dediği gibi olduğunu düşünmüyorum.
Bütün bunlar ve dahasını göz önüne aldığımızda hayır demek mantıklı geliyor.Facebookta akp yanlılarının belki benim kadar bile araştırmadığı halde evet propagandasını yapması bir sıkıntıydı.Şu anda bile bir çok yerden yazı okuyup nerede sıkıntı olduğunu görmeye çalışıyorum ve bunu paylaşıyorum.
Sadece hayır değil, evetçileride okuyorum.ELimden gelen bu.elimden gelenide yapıyorum.
-
cran_s bunu yazdı:
kadrolaşmayan yolsuzluk yapmayan kaçtane iktidar partisi gösterebilirsin yada yapmicak olan
dünyanın neresine gidersen git bukadar uzun süre iktidarda kalmış partilerin hepsinin adı yolsuzluklarla skandallarla anılır
akside mümkün değildir 8yıl iktidarda kalıpta yolsuzluğa bulaşmamak insandan çok yamyamların yaşadığı bir toplumda imkansızdır
ayrıca unutmaki mevcut anayasa Türk Kürt Alevi Sunni Sağcı Solcu binlerce masum insanın kanıyla yazıldı
birilerinin yazdığı anayasayı yürürlüğe sokmak için ülkede kaos ortamı yarattılar kardeş kardeşe düşman oldu sağcı köyü solcu köyü ayrımları bile oldu
-----------------------------Hocam tabi ki her zaman kadrolaşma, yolsuzluklar olacak.Fakat akpninki fazlasıyla oldu.Öyle böyle değil.Dayım öğretmen.HAngi hizmetlilerin milli eğitim bakanlığında nasıl güzel yerlerde olduğunu gördüm.Annem üniversitede yardımcı doçentti, anadolu ünviersitesindeydi istifa etti.ORdaki pislikleride gördüm.Geçen dediğim rektör olayıda oldu.
Gelelim darbeci anayasaya.Zate sloganım ne sivil darbe ne askeri darbedir.akpnin tek kollu yaptığını düşünüyorum.Bu yüzden karşı çıkıyorum.Güzel bir anayasaya hayır diyecek kadar salak değilim.Fakat akpnin bütün herkesin çıkarlarını düşünerek, kendilerine yarayacak en ufak birşey yapmadığına inanarak bir anayasa çıkaracaklarına inanmıyorum.
Demokrasi, laiklik ve hukuk kelimeleri ağzından düşmemesine rağmen gördüğüm onca aykırı hareket bu yöne sevk etti.Kılıçdaroğlu dile kolay, 2 tane grup başkan milletvekilini istifa ettirdi.Yolsuzluklarıyla.Bu adamlar istemiyor ama hepsi gayet iyi yapıyor.KArdolaşmalardan da yolsuzluklardan da haberleri var.Hepsinin değil ama biliyorlar.Bellki kasıtlı yapıyorlar.
sorunda tam olarak bu.
-
zumsuk bunu yazdı:
cran_s bunu yazdı:
-----------------------------Hocam tabi ki her zaman kadrolaşma, yolsuzluklar olacak.Fakat akpninki fazlasıyla oldu.Öyle böyle değil.Dayım öğretmen.HAngi hizmetlilerin milli eğitim bakanlığında nasıl güzel yerlerde olduğunu gördüm.Annem üniversitede yardımcı doçentti, anadolu ünviersitesindeydi istifa etti.ORdaki pislikleride gördüm.Geçen dediğim rektör olayıda oldu.
Gelelim darbeci anayasaya.Zate sloganım ne sivil darbe ne askeri darbedir.akpnin tek kollu yaptığını düşünüyorum.Bu yüzden karşı çıkıyorum.Güzel bir anayasaya hayır diyecek kadar salak değilim.Fakat akpnin bütün herkesin çıkarlarını düşünerek, kendilerine yarayacak en ufak birşey yapmadığına inanarak bir anayasa çıkaracaklarına inanmıyorum.
Demokrasi, laiklik ve hukuk kelimeleri ağzından düşmemesine rağmen gördüğüm onca aykırı hareket bu yöne sevk etti.Kılıçdaroğlu dile kolay, 2 tane grup başkan milletvekilini istifa ettirdi.Yolsuzluklarıyla.Bu adamlar istemiyor ama hepsi gayet iyi yapıyor.KArdolaşmalardan da yolsuzluklardan da haberleri var.Hepsinin değil ama biliyorlar.Bellki kasıtlı yapıyorlar.
sorunda tam olarak bu.
-----------------------------evet kılıçdaroğlu 2 vekili istifa ettirdi yolsuzluklardan dolayı ama chp içindeki yolsuzluğu sümen altı ettiğide ortaya çıktı gayet pişkin şekilde tabiki kendi partimin çıkarlarını düşüncem diye beyanat verdi demem oki yolsuzluğ yapan akp chp vs değil siyasilerin hemen hepsi yolsuzluk hikayesi kör dövüşü gibi uzar gider
ve kimse bunlara aldırış etmez türk seçmeni herzaman cebine bakar(sabit tabanlar hariç)ekonomisine bakar faturasına bakar pusulayı ona göre işaretler akp refenduma kadar bi çaresine bakar eveti alır sanırım işçi vergilerinde %8 indirim oldu bile
benden tafsiye yolsuzlukla filan uğraşmayın türk halkının &90ı yolsuz zaten o yüzden yolsuzluk normal bişe türkiyede ekonomiyi işsizliği filan ön plan çıkarırsanız belki birilerinin oy rengini belirlersiniz
-
lepusmorris bunu yazdı:
bu konuyla ilgili olarak tarafsızca çalışacak bir uygulama kodlamaya başladım. şuanlık tek sorun maddi konudan dolayı domaini almak.
-----------------------------ohoooo senle işimiz var.bi arama motoru bi e-ticaret bi siyasi.bi yerde sabit dur be kardeşim.sende bi yerden kapağı atmaya çalışıyon ama olmaz.memur ol sen en iyisi :D
-
Stargazer bunu yazdı:
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------ohoooo senle işimiz var.bi arama motoru bi e-ticaret bi siyasi.bi yerde sabit dur be kardeşim.sende bi yerden kapağı atmaya çalışıyon ama olmaz.memur ol sen en iyisi :D
-----------------------------ahah :D bende her boka atlıyordum hepsi yarım kalıyordu.inş lepusmorris birşeyleri halleder.
-
evet diyenler neden evet diyeceklerini açıklayabilirler mi? fikir almak istiyorum.
darbeci anayasaya hayır eyvallah ama neden hayır?
-
zumsuk bunu yazdı:
Stargazer bunu yazdı:
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------ahah :D bende her boka atlıyordum hepsi yarım kalıyordu.inş lepusmorris birşeyleri halleder.
-----------------------------ben bu adamı doğduğum günden beri tanırım (niyeyse) böyle web sitesi şirket kurma falan olaylarını hep yarıda bırakır heves adamıdır :D gel seni evlendirek diyom gelmiyo