İşi Şimdilik Olmayan, Propaganda Yapmak İsteyenler !! (Anayasa Hakkında)
-
feel_me bunu yazdı:
-----------------------------
karakutu bunu yazdı:
Propagandanın neresi demokratik bir haktır ?
bir düşünceyi empoze ederek nasıl demokratik olduğunu savuna bilirsin ki ?
Geçmiş hükümetlerden hangisi işsizliğe çare buldu ? hangisi kıbrıs sorununu çözdü ve ermeni sorununu çözdü ? Hepsi iktidara geldi ve hiç biride yapamadı.
buda benim düşüncem .
öncekiler çare bulamadı bunlarda bulmasada olur mu diycez?
-----------------------------onlara neden soramadınız bu sorunlara neden çare bulamadıklarını peki neden sustunuz ?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
yaw tartışmaya ne gerek var başkalarının evet yada hayır zorlamasıyla embesillik yapmanın ne anlamı var
yeni anayasayı alırsın hacı bir güzel okursun kafana yatarsa evet yatmazsa hayır dersin biter
ama bizim millet kolayına kaçar illa çoban lazım
-----------------------------işte bu dur doğru söze başka ne denir
-
karatahta bunu yazdı:
Zumsuk; demişsin ki "Bir hukuk devletinin yeni anayasası, anayasa mahkemelerinden dönüyorsa , ne kadar demokratik ve hukuk'a uygun olduğu net bir biçimde anlaşılıyor"
---------------------------------------
Bir hukuk devletinde, Meclisin düzenlediği Anayasa Metninin, Anayasa Mahkemesinden dönmesi, bir sıkıntı olduğuna değil, sistemin güzel işlediğine delalettir.
Yani "Yargı organı" Yasama organını denetliyebiliyor demektir. Yani güçler ayrılığı ilkesi olan "Yasama-Yürürtme-Yargının" işlevsel olduğunu gösterir.
Eğer Anayasa Mahkemesinden dönmeseydi, bir sıkıntı olduğunu, Yasama Organının her kararının yürürlüğe girdiğini, bunun da keyfi uygulamalara yol açtığını, yasama denetiminin olmadığını söylerdik.
Olayları yanlış değerlendiriyorsun.
İkinci olarak şöyle bir algı mı mevcut acaba "Anayasa mükemmel olursa herşey yoluna girer".
Böyle bir algı varsa, bu hayalden ibaret.
Şu an hala yürürlükte olan Japonya Anayasası hakkında hiç fikriniz var mı? Nasıl ve ne şartlar altında oluştuğu hakkında?
Japonya Anayasası 2. Dünya Savaşında, Japonya Amerikan İşgali altındayken Amerikan Ordusu sivil personeli tarafından yazılmış bir anayasa.
Düşünün, biz darbe anayasasına sahip olduğumuzdan yakınırken, Japon Anayasasını yazanlar ,kendi askerleri bile değil,Amerikan Askerleri.
Ve bu Anayasa hala yürürlükte.
Peki hangimiz diyebilir, Japonya geri kalmış, demokratik, çağdaş olmayan, insan haklarına saygısız vs..
Bana ters gelen nokta, hukukçu olup-olmaman değil.Bununla ilgilenmiyorum. Ama Anayasayı incelememişsin bile yahu. Kendin bir konu üzerinde yetkin değilken, başkalarını yönlendiriyorsan burada bir sorun vardır.
Ya da şöyle düşün, istiyorsun ki, propagandanla "hayır" dedirttireyim.
Bir ressam sana "gölgelendirmelere daha çok çalışmalısın" dediğinde mi daha çok umursarsın ya da bir futbol antrenörü dediğinde mi?
Bunu sadece Facebook grubun için düşünme, ileride yapacağın her hareket için düşün. Bir konu hakkında gerçekten hakimsen, insaları etkilemen, bir şeyler anlatman ve insanların "vay be, adam konuşuyor ama dolu konuşuyor" demeleri daha kolay olmaz mı?
-----------------------------hocam ne güzel yazmışsın. benimde aklımdaydıda toparlayamıyordum şu cümleleri sağolasın.
zumsuk:"Tekrar diyorum, 334 oya karşı 94 oy almasına rağmen kafasına göre rektör atıyan bir zihniyetin eseri ne kadar demokratik ve hukuk yanlısı olacaktır ?"
zumsuk arkadaşım bak burada yanlış yapıyorsun, tamam doğrudur yapılmıştır ancak bu her dönemde yapılmıştır ve bu söylediğini akpartimi yaptı? hayır akpartiden seçilmişte olsa tarafsızlık yemini etmiş bir cumhurbaşkanı yaptı ki ahmet necdet sezer de yapmadımı aynı şeyleri ? istediğini atadı, istediğini görevden aldı, yani bu cumhurbaşkanının hakkıdır, kim ile daha iyi çalışıcaksa ve kim o işe daha uygunsa onu atamakta özgürdür ve bu hakkı sıkı sıkıya bağlı olduğunuz 82 anayasası cumhurbaşkanına vermektedir, bir şeyi söylerken kendinle çelişme...
-
goldfinger bunu yazdı:
feel_me bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
Propagandanın neresi demokratik bir haktır ?
bir düşünceyi empoze ederek nasıl demokratik olduğunu savuna bilirsin ki ?
Geçmiş hükümetlerden hangisi işsizliğe çare buldu ? hangisi kıbrıs sorununu çözdü ve ermeni sorununu çözdü ? Hepsi iktidara geldi ve hiç biride yapamadı.
buda benim düşüncem .
öncekiler çare bulamadı bunlarda bulmasada olur mu diycez?
-----------------------------onlara neden soramadınız bu sorunlara neden çare bulamadıklarını peki neden sustunuz ?
-----------------------------bana cevap hakkı doğdu : Tepkimi sandıkta gösterdim yeterli olur mu ?
-
MrRankeR bunu yazdı:
hocam ne güzel yazmışsın. benimde aklımdaydıda toparlayamıyordum şu cümleleri sağolasın.
zumsuk:"Tekrar diyorum, 334 oya karşı 94 oy almasına rağmen kafasına göre rektör atıyan bir zihniyetin eseri ne kadar demokratik ve hukuk yanlısı olacaktır ?"
zumsuk arkadaşım bak burada yanlış yapıyorsun, tamam doğrudur yapılmıştır ancak bu her dönemde yapılmıştır ve bu söylediğini akpartimi yaptı? hayır akpartiden seçilmişte olsa tarafsızlık yemini etmiş bir cumhurbaşkanı yaptı ki ahmet necdet sezer de yapmadımı aynı şeyleri ? istediğini atadı, istediğini görevden aldı, yani bu cumhurbaşkanının hakkıdır, kim ile daha iyi çalışıcaksa ve kim o işe daha uygunsa onu atamakta özgürdür ve bu hakkı sıkı sıkıya bağlı olduğunuz 82 anayasası cumhurbaşkanına vermektedir, bir şeyi söylerken kendinle çelişme...
-----------------------------Ahmet nejdet sezerin, bu şekilde birşey yaptığını gösterebilir misin ? ADam hukuk adamıydı.Hukuk şekliyle bir sürü şey yaptı.Fakat yukardaki gibi bir şerefsizlik değil.Ben kendimle çelişmiyorum, eğer yazılarımı okursan sorunun anayasa değişimi değil, akp tarafından alel acele, onca hata ve sıkıntıya rağmen yapılmasını, başka kesimlerle birlikte yapılması gerektiğini söylüyorum.
Bir şehirde güzelsanatlar anadolu lisesi müdürüne sürekli olarak torpil yapılması isteniyor.Adam imkansız diyerek sürekli red etti.Adamı 3 kere doğuya, köye falan verdiler.ADam mahkemeye verip geri geldi her seferinde.İşte bu demokrasi anlayışlarının göstergesidir.
Şimdi hakim ve savcılarda onların adamı olursa devleti tamamen ele geçirecekler.Nolca derseniz, hitlerin devrim sürecine bakın.HEr türlü yeri ele geçirdikte sonra karşıt olanları dahi bastırıp türlü oyunlarla almanyayı nerelere sürükledi.Bu kadar karşıt güce rağmen akpnin TEK BAŞINA işler yapması saçmalık.Buna anayasa da dahil.
---
Herkes yaptı diye bu işin içinden çıkamazsınız.Herkes yaptıysa halk tepkisini gösterdi koltuklarından etti.Bu adamlara neden tepki gösteremiyorsunzu ? Herkes yaptı ! Aaa tamam o zaman hadi bunlarda yapsın.Bak herkes tecavüz ediyor, adam vuruyor, kaçakçılık yapıyor, vergi kaçırıyor.
bu yüzden mi milletimizin alayı vergi kaçırmayı sağlam buluyor.Milletimizin çok kötü bir zihniyeti var.KAvgacı, kendini düşünen, bencil...Anayasa evette çıksa, akp 10 sene daha iktidar da olsa üzülmem.HAk edildiğiniz şekilde yönetilin.Ekonomik krizle uğraşın, suçlarla boğuşun.
Çünkü milletçe hak ediyorsunuz.Savaşanlara, farklı adamlara saygı göstermeyerek siz ve desteklediğiniz iktidarda daha çok şeyi hak ediyor.Ben sadece Atatürk ve ilkelerinin savaşını vermeye çalışıyorum.Atatürkçü yanım olmasa bu ülkede 5 dakika duracağımı sanmam.Fakat örnek aldığım adam Atatürktür.
----------------------
Buda son yazım, internete uzun süre giremeyeceğim.
http://www.facebook.com/pages/12-eylul-sivil-darbe-anayasasi-HAYIRli-olsun-/125793417463864?ref=ts
bu sayfadan devam edebilirsiniz, ara ara eklemeler yapacağım.
-
SyspioniC bunu yazdı:
Thelordmax bunu yazdı:
Boş kalıp boş işlerle uğraşacağınza adam akıllı şeyler öğrenin.
"İktidar yaptıysa yanlıştır" mantığı halen beyinciklerde.
Parti seçimleri değil bu bir görüş referandumu..
Hayatında hiç referandum görmemiş cahil biri tabiki parti seçimiyle karıştırıyor malesef..
Anlayışlı olmak lazım yinede uğraşın bakalım. Ama karşıma "hayır de!" diyen biri çıkmasın. Bu kişinin hür iradesi... :)
-----------------------------hocam burdan bi tane göster kim dedi akp yaptıysa yanlıştır diye !?
atmayınız.
araştırdık, okuduk yorumladık ve hayır dedik hocam.
-----------------------------"akp anayasasına hayır" = "İktidar yaptıysa yanlıştır" aynı şey hocam.
Diyen demiş sen bu konu yerine başka bir konu mu okuyorsun ?
Neyse amacınıza ulaştığınızda 12 eylülde burda tekrar buluşuruz.
Bunlar olağan şeyler ve "evet" çıkacak referandum sonucunda.
Şimdi varmı benle iddaya giren ?
12 eylülde hayır çıkarsa tahribatı bırakırım aynı cesareti göstermek isteyen "hayır" diyen çıksın :)
Bu arada @olivetti kendi iradenle yazmayı bile beceremiyorsun 2 satırlık yazıyı.. Referandumda napcaksın..
Alıntını yapmadım benden cevap bekleme :)
-
herkes yaptı diye tepki göstermemek değil bizim yaptığımız herkes kendi adamını bir yerlere getirdi bu önüne geçilemez bir gerçek ve şu anki savunduğun anayasanın ve sistemin gereği bunu anlatmaya çalışıyorum olay bu kadar basit.
bende sana bir örnek vereyim bunuda hiçbiryerde yazmadım ilk buraya yazıyorum.
teyzem akparti kadın kollarında görev almıştı ve akparti için çok çalışıyordu, teyzemden ricada bulundum kpss ye hazırlandığım süre içersinde bana bir iş ayarlatıver nede olsa kadın kollarındasın hem iş tecrübem olur hem ne yapacağımı bilirim hem belediyede güzel bağlantılar kurarum vs gibisinden konuştuk, tamam şu gün gidelim beraber başkanla konuşalım dedi.
o gün için randevu aldık vs gittik ufak konuşma ve tanışmadan sonra başkan: "Evladım senin durumun biraz keyfi, yani paraya ve geçinmeye ihtiyacın yok ve vakit doldurmak, tecrübe kazanmak için iş istiyorsun, her ne kadar teyzene ve çalışmalarınıza saygım sonsuz olsada sana bir iş ayarlayamam çünkü evine ekmek götürmekten aciz o kadar fazla insan varki, onları bu işlere almak varken bu onların hakkını gasp olur" dedi ve ben oradan çıktığımda bu ülkede birşeylerin değişmeye başladığını anladım ve şu an belki o insandan bu sözleri duymamış olsaydım senin gibi akp karşıtı biri olurdum, bana iş vermediler diye düşman olurdum ama hiiiiçde anlattığınız gibi yolsuzluk bilmem nelik yaptıklarını görmüyorum ve duyduklarıma inanmıyorum ben yaşadığımı klavuz kabul ederim.
son olarak demişsin ki ahmet necdet sezer ne zaman yaptı böyle birşey?
sen bu lafı demekle cahilliğini çok fazla gösterdin, bilmediğin şeyi yanlış kabul ediyorsun.
al sana örnek okuyup beni hatırlarsın:
Sezer'in 2 oy alanı Rektör ataması hiç unutulmayacak
O en çok oyu almıştı; Ancak Sezer sadece 2 oy alan adayı rektör atadı! Peki gerekçesi bakın neydi?
Kastamonu Üniversitesi'ndeki rektör adaylığı seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen, Sezer tarafından listeden silinen Prof. Dr. Mustafa Safran, "Cuma'ya gittiğim için rektör olmam engellendi" dedi.
Rektörlük seçimlerinde birinci olmasına rağmen A. Necdet Sezer tarafından elenen Prof. Dr. Mustafa Safran, yaptığı açıklamada, en fazla oyu almasına ve rakiplerinden daha tecrübeli olmasına rağmen Sezer tarafından ideolojik gerekçelerle atanmadığını söyledi.haberin devamı, kaynağı, yorumlar ve diğer atamalar: Tıkla
şimdi sen olsan sezerin atadığı biriylemi çalışmak istersin yoksa Gül ünmü tabiiki sezer diyeceksin ama sezer zamanında bu ülkede kadrolaşma o kadar fazla zirveye tırmandı ki artık Gül bu kadrolaşmayı hafifletmek amacıyla daha tecrübeli ve bu işi hak eden adamları az oy alsada seçiyor.
Sezer gibi laiklik kavramı, gözlerinizi kör etmiş, laiklik bir ilke iken en temel hak ve irade olan demokrasiyi bile perdelemiş durumda, o zamanda bu böyleydi.
ahmet necdet sezerin daha nelerini dökerim ben sana ama konuyu dağıtmak istemiyorum, senin gibi düşünecek olursak senin zihniyetinde bu o zaman, olaylara tarafsız yaklaşmaktan uzaksın ve senin düşünceni savunanları sütten çıkmış ak kaşık sanıyorsun yada farklı bir düşünceye tamamen karşısın ve kör muhalefet yapıyorsun.
son olarak bu başlığa yazdığım son post olacak bu, inan daha eğitimli ve bilgili biri ile tartıştığımı sanıyordum.
karalama kampanyanda başarılar.
-
MrRankeR bunu yazdı:
herkes yaptı diye tepki göstermemek değil bizim yaptığımız herkes kendi adamını bir yerlere getirdi bu önüne geçilemez bir gerçek ve şu anki savunduğun anayasanın ve sistemin gereği bunu anlatmaya çalışıyorum olay bu kadar basit.
bende sana bir örnek vereyim bunuda hiçbiryerde yazmadım ilk buraya yazıyorum.
teyzem akparti kadın kollarında görev almıştı ve akparti için çok çalışıyordu, teyzemden ricada bulundum kpss ye hazırlandığım süre içersinde bana bir iş ayarlatıver nede olsa kadın kollarındasın hem iş tecrübem olur hem ne yapacağımı bilirim hem belediyede güzel bağlantılar kurarum vs gibisinden konuştuk, tamam şu gün gidelim beraber başkanla konuşalım dedi.
o gün için randevu aldık vs gittik ufak konuşma ve tanışmadan sonra başkan: "Evladım senin durumun biraz keyfi, yani paraya ve geçinmeye ihtiyacın yok ve vakit doldurmak, tecrübe kazanmak için iş istiyorsun, her ne kadar teyzene ve çalışmalarınıza saygım sonsuz olsada sana bir iş ayarlayamam çünkü evine ekmek götürmekten aciz o kadar fazla insan varki, onları bu işlere almak varken bu onların hakkını gasp olur" dedi ve ben oradan çıktığımda bu ülkede birşeylerin değişmeye başladığını anladım ve şu an belki o insandan bu sözleri duymamış olsaydım senin gibi akp karşıtı biri olurdum, bana iş vermediler diye düşman olurdum ama hiiiiçde anlattığınız gibi yolsuzluk bilmem nelik yaptıklarını görmüyorum ve duyduklarıma inanmıyorum ben yaşadığımı klavuz kabul ederim.
son olarak demişsin ki ahmet necdet sezer ne zaman yaptı böyle birşey?
sen bu lafı demekle cahilliğini çok fazla gösterdin, bilmediğin şeyi yanlış kabul ediyorsun.
al sana örnek okuyup beni hatırlarsın:
Sezer'in 2 oy alanı Rektör ataması hiç unutulmayacak
O en çok oyu almıştı; Ancak Sezer sadece 2 oy alan adayı rektör atadı! Peki gerekçesi bakın neydi?
Kastamonu Üniversitesi'ndeki rektör adaylığı seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen, Sezer tarafından listeden silinen Prof. Dr. Mustafa Safran, "Cuma'ya gittiğim için rektör olmam engellendi" dedi.
Rektörlük seçimlerinde birinci olmasına rağmen A. Necdet Sezer tarafından elenen Prof. Dr. Mustafa Safran, yaptığı açıklamada, en fazla oyu almasına ve rakiplerinden daha tecrübeli olmasına rağmen Sezer tarafından ideolojik gerekçelerle atanmadığını söyledi.haberin devamı, kaynağı, yorumlar ve diğer atamalar: Tıkla
ahmet necdet sezerin daha nelerini dökerim ben sana ama konuyu dağıtmak istemiyorum, senin gibi düşünecek olursak senin zihniyetinde bu o zaman, olaylara tarafsız yaklaşmaktan uzaksın ve senin düşünceni savunanları sütten çıkmış ak kaşık sanıyorsun yada farklı bir düşünceye tamamen karşısın ve kör muhalefet yapıyorsun.
son olarak bu başlığa yazdığım son post olacak bu, inan daha eğitimli ve bilgili biri ile tartıştığımı sanıyordum.
karalama kampanyanda başarılar.
-----------------------------Hocam zümsük o haberin devamına bakmaz belki o yüzden son kısmını da yapıştırma ihtiyacı hissediyorum..
İşte Sezer'in atamalarından bazıları;
- Kastamonu Üniversitesi'nde 15 oyla birinci olan Prof. Dr. Mustafa Safran yerine, sadece 2 oy alan Bahri Gökçebay'ı rektör olarak atadı.
- Yozgat Bozok Üniversitesi'ne en fazla oyu alan Prof. Dr. Mustafa İlbaş yerine 4 oy alan İnci Varinli'yi rektör olarak atadı.
- Giresun Üniversitesi'nde 25 oyla birinci olan Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi yerine, 8 oy alan Osman Metin Öztürk'ü atadı.
- Gazi Üniversitesi’nde 1064 oy alan Prof. Dr. Rıza Ayhan yerine, 366 oy alan 3. sıradaki Kadri Yamaç’ı atadı.
- Cumhuriyet Üniversitesi'nde 136 oy alan Prof. Faruk Kocacık yerine, 115 oy alan Mehmet Bakır'ı atadı.
- Erciyes Üniversitesi'nde 284 oy alan Prof. Zeki Yılmaz'ın yerine 236 oy alan Cengiz Utaş'ı atadı.
- Trakya Üniversitesi'nde 126 oy alan Prof. Levent Alimgil yerine 109 oy alan Enver Duran'ı atadı.
- Zonguldak Üniversitesi’nde, 164 oyla birinci olan Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey yerine, 161 oyla ikinci olan eski rektör Bektaş Açıkgöz'ü atadı.
- Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 389 oy alarak ikinci olan Emin Alıcı’yı atandı
- İnönü Üniversitesi’nde 104 oyla ikinci olan Fatih Hilmioğlu’nu atadı.
- Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde 71 oyla 3. olan Ferit Bernay’ı atadı.Şimdi senin tabirinle Ahmet Necdet SEZER'in yaptığı da şerefsizlik mi oluyor???
Hukuk adamıymış... Peh...
-
Stargazer bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
Stargazer bunu yazdı:
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------bu konuyla ilgili olarak tarafsızca çalışacak bir uygulama kodlamaya başladım. şuanlık tek sorun maddi konudan dolayı domaini almak.
-----------------------------ohoooo senle işimiz var.bi arama motoru bi e-ticaret bi siyasi.bi yerde sabit dur be kardeşim.sende bi yerden kapağı atmaya çalışıyon ama olmaz.memur ol sen en iyisi :D
-----------------------------ahah :D bende her boka atlıyordum hepsi yarım kalıyordu.inş lepusmorris birşeyleri halleder.
-----------------------------ben bu adamı doğduğum günden beri tanırım (niyeyse) böyle web sitesi şirket kurma falan olaylarını hep yarıda bırakır heves adamıdır :D gel seni evlendirek diyom gelmiyo
hepinizi pardon pardon hepsini yapıcam:DDD domain için adamla iletişim kurmaya çalışıyorum. bakalım dönüş yaparsa alıp açıcam siteyi.