İslami Kesimde Lüks Tartışması.Dindar Geçinenler Sefehat Pisliğine Gömüldü.
-
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------BİLDİĞİM KADARIYLA zekat DENEN BİRŞEY VAR.
-----------------------------hocam tam yacaktım... ıslamıyette zekat mal varlıgının (borclar cıkatıldıktan sonra) 1/40 ı kadardır (yanı 40 lıran varsa 1 lıra) zekat vermen gerekır... sımdı bılmem kac kılo altını bankada parası yatı katı arsaı olan bır vatadndasın yaklasık 16.000.000 ytl yakın parası var demektır (basımıza dındarlılaıyla gelmıs bazı devlet buyuklerınden bahsedıyorum) yanı 400.000 ytl dagıtmsı lazım sımdı sızce okadar parayı dagıtıyormu o dındarlıklarıyla basımıza gelmıs olan devlet buyuklerı...Bence:HAYIR... gunahları boyunlarına dıyecem ama onlar dındardı dımı :)
-
Metanet bunu yazdı:
-----------------------------Abi adam zengin har vurup harman savuruyorda sanane,batıyormu ?
-----------------------------
“Komşusu aç gecelerken, kendisi tok sabahlayan bizden değildir”o zaman dindarlığı kullanıp oy avcılıgı yapmasınlar kardeşim!
-
Dinin temeli ne fakirlik nede zenginliktir.Maddiyata önem vermemek.Metaryalist olmamaktır.600 $'lık bir elbise ile 15 $'lık bir elbise arasındaki fark,birinin üzerinde adidas,nike,lacoste yazmasıdır digerinde ise x giyim yada tekstil yazar.Sonuc ikiside birer bez parcasıdır.Bir cuval para sayıp aldıgı elbiselerle toplumda yer edecegini yada sınıf atladıgını sanması gibi dinide toplumda yer almak için kullanan insanlar.Bırakın dindar olup olmamayı müslüman bile degildir.Çünkü 1 liralık elbiseye 15 lira veren bir adam dinin geregi o 14 lirayı daha 1 liralık elbise alamayan inslara vermek paylasmak zorundadır.Millet dininin temel felsefesini kavramadan müslümanım diye dolasıyor bu yüzden ben müslüman degilim ve mutluyum varsa bir cennet,görüşür.Onlar son model arabaları ile sırat köprusunu gecer bizde yürüyerek.
-
tomannie bunu yazdı:
Metanet bunu yazdı:
-----------------------------Abi adam zengin har vurup harman savuruyorda sanane,batıyormu ?
“Komşusu aç gecelerken, kendisi tok sabahlayan bizden değildir”o zaman dindarlığı kullanıp oy avcılıgı yapmasınlar kardeşim!
-----------------------------har savurup harman savurmayı yani israf haram. har savurup harman savurması batıyort çünkü onun malının 40 ta 1 benim . (benim derken yanlış tarafa çekmeyin)
-
BAAL bunu yazdı:
Onlar son model arabaları ile sırat köprusunu gecer bizde yürüyerek.
-----------------------------Hehehehe , hocam şu lafın yetmiş zaten ...
-
BAAL bunu yazdı:
Onlar son model arabaları ile sırat köprusunu gecer bizde yürüyerek.
-----------------------------Hocam onlar hızlı gider sen merak etme... ama yön konusunda emın degılım....
-
hocalar bence son söz şu hadisdir.
"Bu gün ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünya'ya çalışın"
malı mülkü veren Allah, bugun bende vardır yarın benden alır sana verir. onun için n eolursa olsun önemli olan insanlıktır