folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İslamla İlgili Bir Soru

İslamla İlgili Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BozcaN
    BozcaN's avatar
    Erkek
    fizilal hocam seni eskilerden tanımıyordum heralde bn buraya geldiğimde sen birazcık uzakLştın neyse bilemicem ama bu konudan bşka bi kaç msjını daha okudum ve bunlar sana saygı duymama yetti..
    neyse fazla uzatmadan konuya geri döneLim bi örnk vermek istiyorum ; bi anne düşününki cocugunu dinine bğlı ve gerkLi her trlü saygı svgi vb. vererek yetştirmiş bu anneye cennetLk denebilr -tabiki Allah bilir ama örnk olarak sölüom-
    ama bi anne düşününki diniyle bir alakası yok ve cocugunuda İslama düşman olarak hatta bırakn düşmanı sdc bilgisz bırakıor.. dier anneyle bu aynımı sizce?

cok konuştm glb (:
    son olarak İslamiyette asla tezat durumlar yoktr sadc cahil bizler tam olarak annayamıyorzdur..

√ βǾź¢ẵŋ ® //\\ ~ Türkiye"de yaşayan Türk"e biat edecek !!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkonur
    mkonur's avatar
    Erkek
    Ömer nasuh-i bilmenin ilmihalinde eğer yanlış hatırlamıyorsam kadının değil erkegin 3 defa boş ol demesi gerkiyo çünkü evlendiği erkeğin kadında gönlü kaldığı müddetçe o kadının başka bir kişiyle nikahı geçersiz oluyo. Ama tekrar nikah için kadının 1 günlüğüne başkası üzerine nikahlı olması gerekiyo (tabi sapıklık yok) ama boşanmayı zorlaştıran bi olay bu yani kesinlikle bilinmesi lazım !!!

hayat tarafından banlanmış kişi!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuMBeRoNe
    NuMBeRoNe's avatar
    Erkek
    Ben az çokk açıklayayım elimden geldiğince temsilde hata olmaz nasıl bi iş yerind epatron ne derse o geçerli olur ailede de islam dininde evin patronu reisi erkek olarak belirlenmiştir bu kadının hakkını yer anlamında deildir kuralları var okumak gererkir tabiki ve kadınların aklı sakıt olduğundan bu her kadın böyledir anlamına gelmez zaten (peygamber efendimizn bu konuda ki hassasiyetini anlamak icin googleden aratıp okuyabilirsiniz) erkeğe bu hak verilmiştir islam dini bu sebeplerden dolayı talak yani boşama hakkını erkek e vermiştir allah evli kardeşlerimizi abilerimizi böle ayırıcı sözlerden korusun

ufak bişidaha sana o soroyu soran aceba bilmediğindenmi sordu yoksa kafanı karıştırmak içinmi merak ettim benim başıma çok geldi o yüzden soruyorum

|Tandır Tava Gedli Hamur Tükendi| Akıl Başa Geldi Ömür Tükendi |
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    tuğrulbaba gerekli açıklamayı yapacaktır,ben dilim döndüğünce bahsettiğin ayeti açıklayayım

Bozcan: ztn bi ayette de geçiyor bu.. şöle bi şeydi ;"... 2de erkek şahit olsun.. eğer 2 erkek yoksa 1 erkek ve 2 kadın şahit olsun.."

şimdi burda bir erkek iki kadın yerine geçiyor ve deniyor ki nasıl eşitlik oluyor.. Burda derin bir eşitlik var.Allah bu ayetten sonra şöyle bir ayet daha söylüyor."Ben yarattığımı bilmez miyim"

şimdi olay şu, kadın fıtratı itibariyle yumuşaktır,erkeklere göre daha merhametlidir, daha çabuk etkilenir ve daha çabuk kanar. Kadında annelik duyguları olduğu için olaya daha çok duygusal olarak bakar. Şimdi farz edelim bir mahkeme kurulmuş.Kadın şahit, tek bir kadın o da. Olay çok duygusal bir olay, kadın buna dayanamayarak yalan söyleyebilir, erkeğe göre daha çabuk yalan söyler,çünkü annelik dürtüleri ağır basabilir..O yüzden mahkemiyi yanıltır ve yanlış karara sebebiyet verebilir.Hem yalan söylemiş olur hem sonucu yanlış etki etmiş olur, bu da kadın için kötüdür,ahirette Allah a hesap verecek bunun için,o yüzden kadının yükünü hafifletmek için ikinci bir kadın gelebilir.İlk kadın yalan söylese bile ikinci kadın olayı doğru anlatabilir.Burda kadına verilen yük azaltılmış olur, bu da kadının aleyhine değil lehinedir. Ancak kafası basmayan adamlar İslamın kadını ikinci planda gördüğünü sanırlar.Oysa Allah burda kadını düşünerek böyle birşey buyurmuştur

Anlayana..

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elektra
    elektra's avatar
    Dişi
    bucky şerayat ta göre boşanmada erkeklerin hakkı boşanınca çocukta erkeklerin hakkı

ben elektra deil Gevher"im
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    elektra şerayet değil şeriat, türkçe karşılığı da Allah sözü demek.Allah sözünde de yanlış olmaz. Boşanmak erkeklerin hakkı gibi saçma birşey yok, kuranda ispat yap, kafadan atma bunları, yorumlar islamı bağlamaz. Veda hutbesinde, kadının kocası üstünde hakkı vardır, kocanında karısının üstünde hakkı vardır deniyor

Kadın kocası yanlış yapınca boşanabilir, yalan yanlış şeyleer söyleme.. Kuranda varsa ayet yaz o zaman, olmayan şeyi yazmanın anlamı yok,islamiyeti karalamaktan başka

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elektra
    elektra's avatar
    Dişi
    öyle diyosan öyledir! dermişim:) bakara suresini oku? bide benim elimdeki kuran orjinal ertan

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BozcaN
    BozcaN's avatar
    Erkek
    orjinal kuran derken?
    bide bakara suresinin uzunLuu hakknda bi fikrin yok heralde neresini okucaz?

√ βǾź¢ẵŋ ® //\\ ~ Türkiye"de yaşayan Türk"e biat edecek !!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    bakara süresi hangi ayet, ayrıca kuran bir tanedir zaten, tesfirini okuma :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elektra
    elektra's avatar
    Dişi
    kadın isterse tabi boşayabilir ama şahit lazım işte gösterilen sebebe

Toplam Hit: 9427 Toplam Mesaj: 62