İsrail'den Küstah Cevap
-
Blackjack bunu yazdı:
-----------------------------Tamam o zaman gidin afrikadakiler içinde,çindekiler içinde aynı tepkiyi koyun da görelim.
-----------------------------
Mantıklı konuş.Arfikadakiler öldürülmüyor. Öldürenin katili vardır. Cezası verilir. Ama bir yanardağ faciasında ölenin katili yoktur. Ortada ceza verilecek biri bulamazsın.
Ek olarak afrikadaki kıtlık kurulan sivil toplum örgütleri sayesinde insanları eskisi kadar etkilemiyor. Oradaki ölen çocuklara da en az bu bebek kadar üzülüyorum. Ancak ortada katil olmadığı için ceza kesilecek biri de yoktur.
-
HaYVaN bunu yazdı:
Blackjack bunu yazdı:
-----------------------------Tamam o zaman gidin afrikadakiler içinde,çindekiler içinde aynı tepkiyi koyun da görelim.
Mantıklı konuş.Arfikadakiler öldürülmüyor. Öldürenin katili vardır. Cezası verilir. Ama bir yanardağ faciasında ölenin katili yoktur. Ortada ceza verilecek biri bulamazsın.
Ek olarak afrikadaki kıtlık kurulan sivil toplum örgütleri sayesinde insanları eskisi kadar etkilemiyor. Oradaki ölen çocuklara da en az bu bebek kadar üzülüyorum. Ancak ortada katil olmadığı için ceza kesilecek biri de yoktur.
-----------------------------İllaki bir katil bulunması,yahut öldüren adamın evet biz öldürdük demesi mi lazım.Olayın öznesi size göre ölen masumlar değil mi ? Afrikada da var ölen binlerce bebek,insan,masum...Sanki ölen kişiler faili mecul,ya açlık,ya iç savaş ya da sömürge anlayışı.Katili görmek için karşındakinin illa müslüman olması lazım size göre.Madem tepkini koyuyon madem duyarlısın,duyarlı adam tepkisini göstermek için katilin ortaya çıkmasını beklemez.Bunları kim öldürdü diyerek hesap sorar.Tutarsızsınız....
-
Tutarlı ve ya tutarsız. O bebeğin ölmesi engellenebilir mi?
-Evet.
Bu bebeğin ölmesini engellemek sadece bebeğin hayatta kalmasını mı sağlar?
-Hayır.
Neden hayır olduğunu da sen bul. Bebek öldürürler sus, pkkyı desteklerler sus, senden daha iyi silahlara sahip olmasına ses çıkarma.
Bebekleri öldüren bu şahısların o bebekten daha değerli olduğuna inanmaya devam et. Çıkarın da sadece tayyibi kötü yönde eleştirmek... Bunu sende (sizde) biliyorsun.
-
HaYVaN bunu yazdı:
Tutarlı ve ya tutarsız. O bebeğin ölmesi engellenebilir mi?
-Evet.
Bu bebeğin ölmesini engellemek sadece bebeğin hayatta kalmasını mı sağlar?
-Hayır.
Neden hayır olduğunu da sen bul. Bebek öldürürler sus, pkkyı desteklerler sus, senden daha iyi silahlara sahip olmasına ses çıkarma.
Bebekleri öldüren bu şahısların o bebekten daha değerli olduğuna inanmaya devam et. Çıkarın da sadece tayyibi kötü yönde eleştirmek... Bunu sende (sizde) biliyorsun.
-----------------------------Yeşil burjuvanın kanlı kökeleri ortadoğulu müslüman cesetlerinden kan emdikçe,o insanları öldürenlerden ne farkı kalıyor.Düşman bellediklerinin bir izdüşümü olarak bunu yaparken kılıfları ise şerefsizce bir ikiyüzlülüktür.Kestirme yollara sapmaya çalışıp,ikide bir birilerinin cesetlerini önümüze getirerek hadi buyrun demekte tıpkı onlar gibi bir ikiyüzlülük örneğidir.Sen bir masumu müslüman kimliğinin getirdiği hoşgörü ile savunuyorsan bu evrensel olmalıdır.Oradakine büyük diğerine küçük ölçekli tepki göstermek tutarsızlık,çıkarcılık,kan emiciliktir.
Senin başbakanın,senin iktidarın,senin hükümetin aynı tepkiyi başkalarınada gösterdimi ? Hayır,bunu neden söylüyorum çünkü,hükümet bunu masum insanların savunuculuğu kisvesi altında yapıyor.Çıkıp deseki evet kardeşim onlar müslüman oldukları için yapıyorum diğeri umrumda değil,anlarım.Ama ortada evrenselliğe aykırı bir tutum oldukça o,bir tepki değil bir gösteridir.Kan emmek,cesetler üzerinden prim yapmaktır.Eleştirdiğiniz israilden bir farkını yok.Bize israilin yaptıklarını mübah görenler diye suçlamada bulunucağınıza gidin kendinize bakın.En azından bu ikiyüzlülüğe kan emiciliğe ortak olmuyoruz.
-
Yani ben Diyorum ankara sen diyorsun hükümet düşmeli :\
Amaç hükümeti eleştirmek. O bebeğin ölüp hayatta kalması umrunda bile değil.
Ve her konu da bu tavırı takınarak hükümetin %47 ile geldiği oy sayısına katkıda bulunuyorsun.
Hatta haksız olduğunu görünce benim bile hükümete sempatim artıyor. Yırtılana kadar devam et. Nasıl olsa o bebeğin hayatta kalmasını umarsamayarak kendinin haksız olduğunu biliyorsun.
-
HaYVaN bunu yazdı:
Yani ben Diyorum ankara sen diyorsun hükümet düşmeli :\
Amaç hükümeti eleştirmek. O bebeğin ölüp hayatta kalması umrunda bile değil.
Ve her konu da bu tavırı takınarak hükümetin %47 ile geldiği oy sayısına katkıda bulunuyorsun.
Hatta haksız olduğunu görünce benim bile hükümete sempatim artıyor. Yırtılana kadar devam et. Nasıl olsa o bebeğin hayatta kalmasını umarsamayarak kendinin haksız olduğunu biliyorsun.
-----------------------------Yukarıda yazdığımdan şu sonucu çıkarıyorsan senin resmen bir hastaneye yatman lazım.Beynin pelte kıvamına gelmiş.Hala bana masum bebek ölmüş gerigelirmiymiş muhabbeti çeviriyorsun.Madem bu kadar duyarlısın ikiyüzlü olma çık dünyanın diğer köşelerindeki masumlar içinde aynı tepkiyi ver.Onlar geri geliyor mu ? İlla çobanınızın dürmetsi lazım.Masum mu ayırıyonuz ? De ki müslüman olmayan umurumda değil de.Rahatlarsın,açılırsın.Bizde diyelim adam en azından ikiyüzlü değil tutarlı.Bunada gelmiyorsunuz,dansöz gibi kıvırıyorsunuz.Vakit gazetesi ağzıyla sağa sola salça oluyorsunuz.Anlamadığınız şey biz oradaki masumların ölümleri meşru görmüyoruz,onları kullanıp kendine siyasi rant elde edenlere karşıyız.Bırakın artık oradaki cesetleri yemeyin parçalamayın,çıkarın ağzınızda ki o ceset parçalarını.Bu saatten sonra kimseye lugatlık yapıcak değiliz yazdıklarımızı anlamamak için ya kör yada aptal olmak gerek.
-
amina koyyum adam geberen bebek kelimesini kullaniyor. ve biz de bu kendini insan zanneden piskopatla ayni duyada yasiyoruz. yazik amk yazik lan.
-
Arkadasım ne eleştirmesi ya götlerini yırtmadılarmı israile devretmek için doğrumu doğru bildiğim antepte ve benim memleketimde manisada ege ovasının göbeğinde tam 1.000 dönüm araziyi israilli aldı sözde bebek katillerine niye satılıyor devletin malı tukas acın bakın,
-
israil mühim ülkedir araplar gibi dönek değillerdir. menfaatçi olabilirler ama düz adamlardır bencede ilgili yayınların durdurulması gerek.
-
herşeyi anladımda bunuda tayyibe bagladınız yarın takılık düşcem diceniz tayyip düşürdü seni bu kadar düşmanlık olmaz.zamanında bırakmadılar hitler hepsini gömeceklerdi.