İstanbul'a Yerleştim, İlk İzlenimlerim...
-
Abi istanbul parasi olan adama guzel ,araban olucakguzel luks bi semtte oturacaksin,bahsettigin barzolarin birak iceri girmek kapisindan gecemedigi mekanlara gideceksin,yani para varsa istanbul da eglenceninde huzurunda dibine vurursun ama parasi olan icinde iki sikinti var trafik ve kalabalik
-
5 yasindan beri istanbuldayim 2 sene filan ailemin yaninda duzce akcakocada yasadim 6 ay once kacarak geldim istanbula benim icin istanbul candir sikintilari var trafik di bilmem neydi ama istanbul adamin ufkunu hayata bakisini cesaretini artiriyor baska memlekette nefes almak bile zor bans gore tabi ben habiblerde yasiyorum isimde burada fazla gelismemis belki ama mutluyum. Son zamanlarda biraz pahalilasti kiralar filan aldi basini gitti ama yinede mecbur kalmadiktan sonra gitmem buralardan sonradan geldigin icin alismasi zor olabilir ama alisinca vazgecemezsin :)
-
aslında taşındığın yer kötü sayılmaz. tabi bi bostancı caddebostan şaşkınbakkal vs. oralar gibi olmaz ama emin ol cok daha kötü semtler var. anadolu yakası için söylüyorum ümraniye falan cok karısık yer. sultanbeyli sancaktepe taraflarını söylemiyorum bile :)
üsküdar(semtine göre) veya kadıköy yaşamak için ideal denilebilir. yaşamak için mükemmel yer ise üsküdar ve kadıköyün komşusu beykoz. bence en yaşanılası ilçelerden biri. not:beykozluyum
-
Eylül-Ekim gibi istanbula geldiğimde arayacağım abi. Görüşemedik bayağıdır, bi görüşelim :) Hayırlı olsun yeni şehrin. İzmir bırakılır mıydı ya :)
-
Bende 3 hafta önce geldim istanbula staj için. Beşiktaş çarşının içinde kalıyorum. gece 3 e kadar kafa beyin bırakmıyorlar sikiolar mk. ben kalabalığı seven bi adamım ama burası aşırı kalabalık. mk beşiktaş çarsıdan beşiktaş iskeleye gidicem normalde 5 dakika caddede karsıdan karsıya gecerken 10 dakka bekliyosun mk. trafik sikio adamı. bi kere beklemeyim uyuz uyuz geceyim dedim otobusun altında kalıyodum..
benm gitmem gereken yerler için dolmus otobus dolmus taxi tramway metrobus gibi ulaşım aracları çok işim eyarıyor. staj için atv ye gidiorum zaten yürüyerek. beşiktaştayım herseyi bulabiliyorum. istiklal yapmka istesem dolmus taxi ile 2 liraya 10 dakikada gidiyorum. sultanahmete sete gidiyoum 2 günde bir ondada toplam 1 saat sürüyor. hatta 45 dakika çoğu zamna. vapurla gezmeye kadıköye gittim en fazla yarım saat. yani istanbulda rahat edip etmemek veya alışıp alışmamak nerde oturdugunuza ne iş yaptığınıza ve iş yerinizin nerde olduguna baglı. ben rahatım tek sıkıntı fazla arkadasım yok tek basıma sıkılıyorum ve pahalı bi şehir. Kayseride 10 liraya masayı donatıyo lokantalar. burda bi dürüm bi kola 10 lira. çok sıkıntı.
-
Gunaydin hocalar,
Kim nasil ne derse desin evet istanbulda insani samimiyet kalmamistir buda megasehir diye adlandirilmalarindan dolayidir sen otobusten indiğin anda ' way amk bu ne kalabalik ? Kimin eli kimin götünde belli degil' diyosun ya ben 24 yildir aktif Istanbul kullanicisiyim bir cok turkiye sehrinede gidip 15 20 gun kalmisligim vardir. Emin ol alişirsan birakamayacagin sehir , istanbul seven bi adam degilim fakat yasarsan sana kendini sevdirecek... Arayip bulamadigin gormek isteyipte gidemedigin veya ulasamadigin birsey olamaz bu sehirde ..
Tadini cikartmaya bak hocam ..
Kolay gelsin alismak biraz zordur ama cekici gelir :)
-
He bide su var istanbulda bazi seylere ihtiyac duymazsin mesela kilolu oldugunu dusunuyorsan sakin strese girme metrobuse binince ilk iki sira koltuk arasinda bi bosluk var oraya otura biliyosan vucud orantin tamamdir :) gibi gibi farkediceksin
-
Balyoz99 bunu yazdıAltair bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Bir senedir İstanbul'da yaşıyorum. Hiç arkadaşım olmadı. Evden okula, okuldan eve gidiyorum. Hiç arkadaş edinemedim. Bende mi bir sorun var yoksa diğerlerin de mi? Yanına gidip selanım aleyküm hacım diyebileceğim kimsem yok. Kalabalık için de tek başıma yaşayıp gidiyorum.
Bende son bir iki senedir sürekli semt değiştiriyorum hocam bendede olmuyo okul arkadaşları yetiyo zaten fazlasına gerek yok.
Nerede oturuyorsunuz hacılar?
Hocam Gop taraflarında Arnavutköy civarında oturuyorum.
-
2 kusur yıldır istanbul maltepe çalışıyoru. 2 yıldırda maltepede oturuyorum. konum olarak kiptaş yaptırdığı sitelerinin birinde çalışıyorum, diğerinde oturuyorum. 4 ay kadarda tuzla-maltepe arasında gidip geldim.
başımdan geçen olaylara baktığım zaman tuzlada sabah bindiğim duraktaki insanlarda konuşmaya, geç kalanı uyandırma şeklide bir dostuğumuz oldu. tuzladan maltepeye geldiğim zaman bile ara karşılaştıklarımla selamlaşıyorum.
bir keresinde yakıt hortumunda arıza çıktğında iett otobüsün şöfürunun kolu yanmıştı, bir şişe su almış vermiştim. bundan sonra benim durağa geldiğinde nefes almaya yer yoksa dahi benim için durdu. hala görüşürüz buradan selamlar.
maltepe diğer yerlere göre daha sessiz sakin gibi kalıyor. en azından gece çok az dilenciyle karşılaşıyorsun.
en sıkıntılı olan yer gülsuyu derler. yaşayanlar eskisi gibi olmadığını söylemeye başladılar.
bir alıştın mı bırakamıyorsun derler hakikaten öyle bir yer.
istanbul için söylediğim bir şey var. ağzına kadar dolu otobüste bir insan kötü diye hepsini kötülemek gibi bir özelliği var demiştim otobüste, insanlar kendilerine bakıp yanıdakiyle konuşmaya başlamışlardı. bir kaç hayır duası aldım. evde temizlik yaptırmak için birisini arayan teyzemiz kendisine çok yakında oturan bir ablamızla anlaştı. en sonunda anne kardeş gibi oldular. hala selamları gelir.
korkak olmadan cesurca hareket etmek lazım. çünkü karşındaki insanda seni sıkıntılı olarak görüyor.
-
Pikacu bunu yazdıBalyoz99 bunu yazdıAltair bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Bir senedir İstanbul'da yaşıyorum. Hiç arkadaşım olmadı. Evden okula, okuldan eve gidiyorum. Hiç arkadaş edinemedim. Bende mi bir sorun var yoksa diğerlerin de mi? Yanına gidip selanım aleyküm hacım diyebileceğim kimsem yok. Kalabalık için de tek başıma yaşayıp gidiyorum.
Bende son bir iki senedir sürekli semt değiştiriyorum hocam bendede olmuyo okul arkadaşları yetiyo zaten fazlasına gerek yok.
Nerede oturuyorsunuz hacılar?
Hocam Gop taraflarında Arnavutköy civarında oturuyorum.
Arnavutkoyde ne isin var murid istanbula geldin yerelsicek orayimi buldun :D bizimkilerde haraccidalar 15 sene once dikmisler binayi takiliolar orda :D nasil oralar gelistimi hic yilbasindan sonra bende gelicem oraya ak :D