folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İTÜ Ve Gazi Üniversitesi"Nden İstifalar!

İTÜ Ve Gazi Üniversitesi"Nden İstifalar!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

abi her türbanlı insan holding sahibi mi :S

birileri soyguncu diye niye genelleme yapılıyo :S

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Türbanı takan bi insan neden taktığını bilse de bilmese de sorgulamayan bi insandır. Sorgulamak uygun görülmez. Çünkü bi yerde gelicek tanrı var mı yok mu diye sorgulayacak ki bunu da dindar insanların olduğu bi yerde yaparsa hiç iyi olmaz. Herneyse. Sorgulamaz bu insanlar. Sorgulayamazlar.

Ancak bilim sorgulamayı gerektirir. 

Sorgulayamayan insan nasıl bilim yapabilir?

Zimbabwe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

einstein o süper denklemi kurarken bazıları gerizekalı derken

einstein tanrıyı sorgulayarak mı o denklemi buldu kreston :)

peruk takarakta okuyo inan başörtülüler bilime ulaşmak isteyen gidiyo önü kapatılsa da :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

devlet güdümünde olan yerden ilim-irfan beklemek zaten saçmadır. daha evveldende yazmıştım bunu. türbanlıda geldi şimdi oh bonus :D

üniversiteler şu anki yöke baglı durumuyla ancak mezunlarından pasif, korkak bitirdiği bölümde uzman olamamış cehalet kadrosu yetiştirir, bikere türkiye üniversitelerine yön veren yök, 12 eylül cuntasının ürünü değilmidir? Despotik bir yönetimin mirasıdır. Üniler özerkliğini kaybetmiş devlet güdümüne girmişlerdir. üniversitelerde yapılan her bilimsel çalısma  devletinde onayını almak zorunda bırakılmıştır. ayrıca üniversite yönetimi devletce secilen sahıslar tarafından yürütülür, yani geldikleri okula yabancı tepeden inmecilerdir. üniversite senatosu ise dikkate alınmaz. devlet güdümündeki bu onlarca üniversite bu durumda sağcı partilerin fikir yuvası haline getirilmektedir. bir çok anadolu üniversitesi hükümet içinde siyasi kadrolarında desteğiyle sağcıların kalesine dönüşmüştür (ülkücü,milli görüşçü vs) üniversiteler işlevsiz politik yuvalar haline getirilmiştir, bir ülkenin gelişmişliği kendi üniversitelerinde bir yıl içinde hazırladıkları bilimsel makaleye göre degerlendirilebilir ve bu noktada yıllık bilimsel makale sayısında çok gerideyiz. avrupa özentisi müslüman bir ülkeden cacık olmaz. akıntıya karşı kürek çekiyorsun. yada vazgeçtim olsun olsun mis gibi.. bu sıcaklarda soguk bi cacık iyi gelir :D

bassinyourface
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yascakucuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    yorumları yapanlarının beyinlernin olmadığı aşikar ortada..

bi beyinsiz varsa o da sensin

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    azizsenel55 bunu yazdı:

yascakucuk bunu yazdı:
    yorumları yapanlarının beyinlernin olmadığı aşikar ortada..

bi beyinsiz varsa o da sensin

anlamadım kendindemisin???

yoksa azınla kulağın arasında bi kordinasyon mu kuramıyosun??

düzenleme: 

sanırım sen yaorum yapanların beyinleri yok derken tahribattaki konuya yorum yapanlardan bahsediyorum zannettin o yüzden yazdın

ama ben mynette yorum yapanlardan bahsetttim arkadaşın ilk postta verdiği yorumlardan  

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Kreston bunu yazdı:

Türbanı takan bi insan neden taktığını bilse de bilmese de sorgulamayan bi insandır. Sorgulamak uygun görülmez. Çünkü bi yerde gelicek tanrı var mı yok mu diye sorgulayacak ki bunu da dindar insanların olduğu bi yerde yaparsa hiç iyi olmaz. Herneyse. Sorgulamaz bu insanlar. Sorgulayamazlar.

Ancak bilim sorgulamayı gerektirir. 

Sorgulayamayan insan nasıl bilim yapabilir?

Güzel kardeşim, bilim tabiatı sorgular ve onu çokyüzmilyar tane alt başlık halinde inceler. Yani bilimin hududu tabiattır. Din gibi manevî bir hususta sorgulama yapamaz, buna gücü yetmez. Senin önüne yıllardır büyük abiler tarafından koyulan "başörtülü" insan profili yine senin anlattığın tarzdan ibaret olduğu içindir ki dindar insanların tamamını aynı kefeye koyuyorsun. Nihayetinde bilim, insan hayatını kolaylaştırmak içindir. Din sorgulamayın demez; ama herşeyi de sorgulayın demez. Yani maneviyata bulaşmadan beşeri her türlü "şey"i sorgulamakta özgürsündür. Yine bir başka forum konusu arasında belirttiğim gibi beşeri olan şeyleri sorgularken ve beşeri üretimler yaparken de insan onuruna dokunan ve etik olmayan sonuçlara da din karşı gelir ve dananın kuyruğu orada kopar, insanlar tam o noktada "yobaz" ya da "Allahsız" olur :) Asıl konunun dışına çıkmamak için fazla başınızı şişirmek istemiyorum. İnşallah daha uygun bir ortamda daha uzun uzadıya birbirimizin kafasını skebiliriz :)

Saygılar şelale.

kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:

hacılar yazmyim diorum yazmiyim dioyorumda bu üstteki yorumu yazmak için cidden öküz olmak lazım,

müslümanların gelişememesinin nedeni türbanlıların okula alınmayışımı,bizi muasır medeniyete taşicaklar bilim üretecekler türban kafalılarmı?

1-) Burada herkes fikrini paylaşıyor admin olman sana beğenmediğin fikirlere "öküz" gibi benzetmeler yapmanı mı sağlıyor ? Sağlıyorsa eğer sen bir insanın sadece kendi düşünceleriyle örtüşen bir topluluk içinde nasıl gelişeceğini düşünüyorsun ?

2-) Bir insanın inancıyla , kafasına orasına berisine taktığı şeyle bilimde ilerleyemeyeceğini tam olarak neye bağlıyorsun ?

3-) Muasır medeniyet hedefine ilerlemeyi engelliyecek bir şey warsa o da dinin gereksinimlerini yargılayıp bu insanları kaldırıp bir kenara atan insanlardır.Seni tanıdıgım kadarıyla ateistsin ama neden ben bu güne kadar senın yazdıgın hiç bir yorum lan bu adam ateist benım inandıgım tanrı bu adamı hiç bir halukarda affetmeyecek bundan bana ne fayda var ki deyip okumayı bırakmadım ?

Kendinize gelin ağalar ! Herkes beğenmediği düşünceye böyle tepki verirse kim kimi anlayacak ?

kaldı ki cidden soruyorum ; Bir insanın bilimde ilerleyememeyeceğini bir yaratana inanmasına mı bağlıyorsun yoksa yok tamam yaratıcıya ınansın ama yaratcısının emirlerini yerıne getirirse ondan bilim adamı olmaz mı dıyorsun ?

Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    İyide bugune kadar hangi cumhur başkanı tarafsız davranmış ki. 
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

HolygaN bunu yazdı:
    İyide bugune kadar hangi cumhur başkanı tarafsız davranmış ki. 

Bu da asıl mevzuya çok güzel bir bakış açısıdır bence, tebrikler arkadaş.

kendinize ayığ olunuz
Toplam Hit: 9781 Toplam Mesaj: 66