İTÜ Ve Gazi Üniversitesi"Nden İstifalar!
-
sayfalarca google sonucu bulmak kolay,zaten 2500 yıllık bir dine,inanıpta hiç bilim üretememiş olmak mümkün değil...
Demek istediğim bu değildi.
Yazdıklarımın tümünü,adamın o ettiği lafa itafen yazdım ben.Adam diyorki bakın kafasında türban olmayanlar bu kadar bilim yapabiliyor,bırakın birazda kafasında türban olanlar bilim yapsın ilim irfan üretsin.Bende diyorumki neye dayarak bu adam bunu söylüyor türban takanların daha başarılı olucağını neye dayandırıyor,ve ekliyorum.
Kafasında Türban olan,yani islam dinini tam manası ile uyguladığını,yaşadığı iddda eden bir kimse,bilimi tam yapamaz,çünki ilahi inancı onu yeri geldiği zaman bastıracak,düşündürtmeyecektir.
-
Hacı bırak bilimi hiç bişey yapamaz ki. Özgür düşünce yok.
Ha bi de madem o kadar müslüman bilim hakkında bu kadar gelişme yapmış. O zaman biz niye newtonu,edisonu,einsteini öğreniyoruz lan?
Bütün bu adamlar fikirleri müslümanlardan çalıp aha ben buldum diye mi koyuyolar ortaya?
-
Antikky
------------------
sayfalarca google sonucu bulmak kolay,zaten 2500 yıllık bir dine,inanıpta hiç bilim üretememiş olmak mümkün değil...
Demek istediğim bu değildi.
Yazdıklarımın tümünü,adamın o ettiği lafa itafen yazdım ben.Adam diyorki bakın kafasında türban olmayanlar bu kadar bilim yapabiliyor,bırakın birazda kafasında türban olanlar bilim yapsın ilim irfan üretsin.Bende diyorumki neye dayarak bu adam bunu söylüyor türban takanların daha başarılı olucağını neye dayandırıyor,ve ekliyorum.
Kafasında Türban olan,yani islam dinini tam manası ile uyguladığını,yaşadığı iddda eden bir kimse,bilimi tam yapamaz,çünki ilahi inancı onu yeri geldiği zaman bastıracak,düşündürtmeyecektir.
------------------
Faruk El-Baz ismini araştırmanı tavsiye ederim Antikky. Hem müslüman olup, hem de bilim yapılabileceğinin en canlı ve en güncel kanıtlarındandır. Ha bu bir örnek, var mı başka örneğin dersen? Şu an hatırımda yok; ama hatırlamadığım örnekler dünya genelinde mutlaka mevcuttur. Bu arada bu ismi bu son mesajına cevaben yazdım. Yani konunun geneline verilmiş bir cevap olarak şeetme. -
abi bence yanlış düşünüyon din düşünenin kafası basmıyo mu yani ket mi vuruyor
bu zamana kadar ki bilginler nasıl oluyor o zaman dini gayet güzel yaşamışlar ama ellerinden geleni de yapmışlar
-
hope_siz bunu yazdı:
-----------------------------
Antikky bunu yazdı:
Nikoteen bunu yazdı:
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------cidden öküz olmak lazım,
Burada herkes fikrini paylaşıyor admin olman sana beğenmediğin fikirlere "öküz" gibi benzetmeler yapmanı mı sağlıyor
Beğenmediğim fikrin sahibi burda bile değil mynette yorum yapan öküz,bunun admin olmamla ne ilgili var hoca?
Türban takan kafasında din olan bir insan bilimle uğraşamaz.
Evrenin varlığını bile allah büyük yapmıştır gibi geçiştirmeceler ile doğrulama yoluna giderken.Einstein gibi usta bir fizikcinin,bilim adanın dahinin dini beni enterese etmez.Türban takan herkezin elinde holding var demedim,bu kesimin elindede sermaye var dedim...
Kadının çalıştırmasına bile uygun değil gözü ile bakan bir kesimden,kadının bilim yapmasını beklemiyorum.Kaldıki yapmıyorlarda....yapamıyorlar,yapamazlar...
-----------------------------"Newton'dan yerçekimini "ilk bulan" kişi diye bahsederiz. Oysa yerçekimini ilk keşfeden, bilim adamı, pek tanımadığımız bir müslüman: Razi'dir.
ve
İlk kağıt fabrikasını kuran alim İbni Fazıl
Kızamık ve çiçek hastalığını keşfeden; alim Razi
Mikrobu ilk tanımlayan alim Akşemseddin
Cüzzamı bulan alim ... İbni Cessar
Vebanın bulaşıcı olduğunu bulan alim İbni Hatip
Verem mikrobunu bulan alim Kambur Vesîm
Retina tabakasını bulan alim İbni • Rüşd
İlk göz ameliyatını yapan alim Ammar
İlk kanser ameliyatını yapan alim Ali bin Abbas
Küçük kan dolaşımını bulan alim İbnünnefis
İlk Tabipler odası başkanı Ali bin Rıdvan
Sıfırı ilk kullanan alim Harizmi
Trigonometriyi ilk bulan alim Battani
Tanjant, kotanjant ve kosekantı ilk kullanan alim Ebul Vefa
Trigonometri kitabını yazan alim Nasiruddin Tusi
İlk trigonometrik dönüşüm formülünü bulan alim İbni Yunus
Binom formülünü ilk bulan alim Ömer Hayyam
İlk difransiyel kitabını yazan alim. Sabit bin Kurra
Ondalık kesiri ilk bulan alim Gıyaseddin Cemşid
İlk usturlabı yapan alim Zerkali
Dünyanın döndüğünü keşfeden ilk alim Biruni
Dünyanın çevresini ilk ölçen alim Musa kardeşler
Güneşin yüzündeki lekeleri ilk bulan alim Fergani
Yıldızların yer ve açıklıklarını ölçen ve ilk cetveli geliştiren alim Cabir bin Eflah
İlk otomatik kontrol sistemleri tasarlayan alim Ahmet bin Musa
Sibernetiği ilk kuran alim. İsmail-El Gezeri
İlk optik temellerini koyan alim İbni Heysem
Sesin .fiziki açıklamasını ilk yapan alim Farabi
İlk torna tezgahını yapan alim İbni Karara
Kanatlarla uçan ilk alim Hazerfen Ahmed Çelebi
İlk uçağı yapan alim Ebu Firnas
Yer çekimini ilk bulan alim Razi
Sarkaçlı saati ilk yapan alim İbni Yunus
Maddelerin özgül ağırlığını ilk hesaplayan alim Hazini
Atomun parçalanabileceğim ilk bulan alim Cabir bin Hayyan
Gök kuşağını ilk açıklayan alim Kutbettin Şirazi
İlk kimya laboratuarını kuran alim. Cabir
Saf alkolü ilk elde eden alim Razi
Fosforu ilk bulan alim Beşir
Havan topunu ilk bulan alim Fatih Sultan Mehmed
İlk kıta seyahatnamesini yazan alim İbni Battuta
İlk dünya haritasını çizen alim Mürsiyeli İbrahim
İlk ecza kitabını yazan alim İbni Baytardinle uğraşıp ilimde de halen adı konuşulan müslüman bilim adamları. google arattım 875.000 sayfa çıktı ve ben sadece bi tanesini açtım ve bunları buldum.. yani dediğin "kafasında din olan bir insan bilimle uğraşamaz" lafını ciddiye almıyoruz böylelikle.
-----------------------------ahahahah seninki neye benzedi biliyormusun hopesiz? atatürk işlerine gelince meclisi dualarla açar, çanakkalede namaz kıldırır işlerine gelmeyince putperest alkolik olur.
bu yukarıda verdiğin listedeki kişiler yıllarca idam korkusuyla yaşamış kişiler, simyacılıkla, putperestlikle suçlanıp bağdatın semerkantın ortasında meydan dayagı yemiş kişiler islamcılar tarafından. şimdi islam dünyası sahipleniyor bu isimleri aynı ona benzedi :D
-
Nature dergisinin 1998 yılında yayınladığı bi makaleye göre bilimadamlarının %72sinin ateist, %21inin agnostik ve de %7sinin bir tanrıya inandığı saptanmış.
http://kspark.kaist.ac.kr/Jesus/Intelligence%20&%20religion.htm
Yaşasın istatistik
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Nature dergisinin 1998 yılında yayınladığı bi makaleye göre bilimadamlarının %72sinin ateist, %21inin agnostik ve de %7sinin bir tanrıya inandığı saptanmış.
Yaşasın istatistik
-----------------------------98 yılında yapılan bu araştırma Türkiye demi yapılmış ?
Ayrıca istatistikler bireyleri bağlamaz. Bi bakarsın o %7 nin içinden çıkıyodur en kral çalışmalar.
Dipnot: Çırpınmayın artık ! Kendinizi Afyonun etkisine bırakıp hayatı yaşayın :)
-
evet hoca o %7 yapıyor herşeyi,geri kalan lego tasarlıyormuş.
iyiki o %7 var. -
din ve ilim çelişmez zira ikisinide yapan mühendis aynıdır !
Hee illede inanmayanlarada hitap edicek her kesimden insanların faydalanabileceği bir post yazmam gerekıyorsa ; şunu sorun abi kendinize yaa ;
Size birisi eşi benzeri yeryüzünde görülmemeiş işkenceler yapsa,sizi kendinizden bile daha çok sevdiğiniz değerle vursa.. Sevgilinizi,annenizi,kız kardeşinizi gözlerinizin önünde önce tecavüz edip sonra liğme liğme kesse size göre bu adama hiç bir ceza yok.Lafım inanmayanlara ; Benim adalet anlayısımda mı bir sorun var yoksa düşünemediğim bir ihtimali mi görüyorsunuz ?
Din ve ilimin "insanlarca" çatışmasına dair bir örnek isterseniz Melekler ve Şeytanlar'ı kesinlikle okumanızı tawsie ederim. http://kitap.antoloji.com/kitap.asp?kitap=32417 ne kadar gerçek ne kadar yalan bilinmez ama en azından ufkumuzu açıyor.. En azından evett böyle olmuş olabilir dedirtiyor..
Ayrıca Kuran'da da şöyle der ; Kendilerine ilim verilene kadar aralarında ihtilafa düşmemişlerdi.
Dini de ilmide yaratan burda ben hata ettim mi demek istedi ...
-
AmoR bunu yazdı:
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Nature dergisinin 1998 yılında yayınladığı bi makaleye göre bilimadamlarının %72sinin ateist, %21inin agnostik ve de %7sinin bir tanrıya inandığı saptanmış.
Yaşasın istatistik
-----------------------------98 yılında yapılan bu araştırma Türkiye demi yapılmış ?
Ayrıca istatistikler bireyleri bağlamaz. Bi bakarsın o %7 nin içinden çıkıyodur en kral çalışmalar.
Dipnot: Çırpınmayın artık ! Kendinizi Afyonun etkisine bırakıp hayatı yaşayın :)
-----------------------------La ne türkiyesi? Dinden bahsediyoruz burda. Herhangi bi dinden. Bi bakarsını da yok bu olayın. Bakacaksan sağa bak = %72 + %21 = %93 :D