İTÜ Ve Gazi Üniversitesi"Nden İstifalar!
-
birileri cevap vericek mi yoksa herkes yıne bildiği telden mı calacak ?
silme hocam niye siliyorsun ki ? burası özgür bir platform.. ben o resimle gurur duydum iyi ki inanlardanım diye.. hakaret olarak görenler utansın.. -
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------AmoR bunu yazdı:
-----------------------------
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Nature dergisinin 1998 yılında yayınladığı bi makaleye göre bilimadamlarının %72sinin ateist, %21inin agnostik ve de %7sinin bir tanrıya inandığı saptanmış.
http://kspark.kaist.ac.kr/Jesus/Intelligence%20&%20religion.htm
Yaşasın istatistik
-----------------------------98 yılında yapılan bu araştırma Türkiye demi yapılmış ?
Ayrıca istatistikler bireyleri bağlamaz. Bi bakarsın o %7 nin içinden çıkıyodur en kral çalışmalar.
Dipnot: Çırpınmayın artık ! Kendinizi Afyonun etkisine bırakıp hayatı yaşayın :)
-----------------------------La ne türkiyesi? Dinden bahsediyoruz burda. Herhangi bi dinden. Bi bakarsını da yok bu olayın. Bakacaksan sağa bak = %72 + %21 = %93 :D
-----------------------------Hoca bende diyorum ki 2 tane bilim adamımız var onlardan nasıl %93- %7 gibi bi oran ortaya çıkarmışlar :)
Ayrıca gene diyorum. İmana gelin lainler :) o %7 olmasaydı değil ilim bilim, Klavyeyi tahayyül bile edemezdiniz.
Şaka bi yana Bilim adamı olmanın şartlarını araştırıyosanız ilkokul kitaplarına bi bakın orda dahi yazıyor her türlü vicdani kaygıdan uzak, tarafsız olması gerektiği. Dini simgesini yüreğinde değilde başında taşıyıcak kadar taraflı olduğu ortada olan birisi en fazla müsili tekrar keşfedebilir o kadar. Madem Bilimden konusuyorsunuz biraz rasyonel olun. Ya olmazsa , yok gereklimidir , bilim babanızın malımı, türbanımı takarım tezimi yazarım gibi saçma ayrıca komik yorumlarla Akılla çelişmeyin.
-
-
itü den istifa edenler sadece görevlerinden istifa ettiler. emekliliklerini de göze alıp istifa etsinler tepki vermek istiyolarsa. başka bir şey yok. ayrıca eski rektörün kardeşini rektör yardımcısı yaptığını düşününce helal olsun diyorum cumhurbaşkanına. 3 senedir itüdeyim. resmen kan kusturdular bize. gitmelerinden daha doğru bir şey yok. bilip bilmeden konuşmamak lazım.
mesela yurtlara sadece yatak parası olarak 500 ytl verilecekti seneye, lütfedip 425 yaptılar. içindeym itünün çok iyi oldu diyorum..
-
Armigerovs bunu yazdı:
-----------------------------O tip ergenekon haşaresi adamlara denilcek tek söz '' Ya göründügün gibi ol yada geldiğin gibi kaybol !'' nitekimde kayboluyolar saolsunlar...
-----------------------------yuh bunuda ergenekona bagladın ya :S
deprem olsa ergenekon dıceksınız o sevıyeye geldınız artık
-
Bilim adamı kimlerdir? İlk bunu düşünmek lazım, buna göre Türkiye'de neredeyse yok bilim adamı. Olmayanın türbanlısını nereden bulacağız zaten. Üniversitelerde neler yapılıyor, işlevi nedir diye düşünürsek, Türkiye'de diploma vermekten başka bir işe yaramıyor dersem doğru olur (üreticilik) Bazı konularda güzel şeyler yapılıyor,araştırmalar yapılıyor fakat bu haliyle düşünürsen hiç yeterli değildir. Çoğunlukla olanın kopyasını yapıyoruz, yani üreticilik yok denilecek kadar az, zaten çok güzel şeyler yapmaya çalışan adamlar da kendi çabalarıyla bir yere kadar gelebiliyorlar. Daha sonra da projesini, buluşlarını yapmak için ülke gerekli desteği vermiyor zaten, vermeyince ne oluyor adam Abd ( niye acaba? ) vs. teklif geliyor, uygun şartlar sunuyor, adam mecburen oraya gitmek zorunda kalıyor, ne yapsın gitmeyip. Sonra ne oluyor o adam Abd adına bir şeyler üretmiş oluyor, faydası buraya daha sonra/daha az olarak geliyor. Konu da bu zaten, şimdi bu istafa eden adamlar neden istifa ediyor? Üniversitelerin görevi üretmek,bilgilendirmek, ışığa doğru yürümek. Bundan başka hiçbir görevi yok, yani siyasetle falan alakası yok, olmaması lazım, sadece üretecek, hedeflere varacak, ister dinci olsun, ister ateist,ister budist olsun.İstifa edince kim kaybediyor, Akp ya da herhangi biri kazanmış mı oluyor yani, alanında uzman bir tane profesörü kaç yılda yetiştiriyoruz? İstifa eden adam da kaybediyor, o okulda okuyacak adam da kaybediyor, türban olsun diyen de olmasın diyen de yani herkes kaybediyor. Yani kaybet - kaybedelim politikası. Vurgulamak istediğim buydu başka bir şey değil, yani eğer o görev o adamların hakkıysa onlara verilmesi uygun olurdu, sırf türban taraftarı değil (dinci değil) vs. diye böyle yapılmamalıydı(Atamaların taraflı yapıldığında hem fikir olduğumuzu düşünüyorum,nereden biliyorsun belki diğer adamın hakkıydı muhabbeti olmasın,bir tane bile adamın hakkı yense dahi yeter,bunu derken Ahmet Necdet Sezer'i de hatırlatmak isteyenler çıkacaktır eminim). Sırf üniversite değil her yerde aynı konu, türbanı oradaki adamlar çıkarmadı ki niye ceremesini onlardan çıkarıyorsun, oradaki adamların da hayatta benimsediği bir görüş olabilir onu da biliyoruz da üniversite yönetimine yansımamalı bu, herkesin işi belli onu en iyi şekilde yapmak için uğraşmalı. Demek istediğim şudur ki kendi kendimizi baltalıyoruz durduk yere, çok önemli misyonları olması gereken üniversitelerde zaten azıcık olan bilimi daha da geriye götürürsek durum vahim. Ayrıca her gün aynı filmi görmekten sıkıldım, bilmem siz sıkılmadınız mı?
-
ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------itü den istifa edenler sadece görevlerinden istifa ettiler. emekliliklerini de göze alıp istifa etsinler tepki vermek istiyolarsa. başka bir şey yok. ayrıca eski rektörün kardeşini rektör yardımcısı yaptığını düşününce helal olsun diyorum cumhurbaşkanına. 3 senedir itüdeyim. resmen kan kusturdular bize. gitmelerinden daha doğru bir şey yok. bilip bilmeden konuşmamak lazım.
mesela yurtlara sadece yatak parası olarak 500 ytl verilecekti seneye, lütfedip 425 yaptılar. içindeym itünün çok iyi oldu diyorum..
-----------------------------Ben de itüdeyim hocam,olayın içinde ben de varım.Dediğin gibi itü özel üni gibi nerdeyse,mekik bile var,bunlar devlet üniversitesinde olmaması gereken şeyler.Yurt,yemek paraları da cabası.Hee yeni gelen yönetim iyice domaltırsa bizi şaşmam.Malum dini savunup,bizi soyan sayısız insan tanıdık.Fettoş un felsefesini benimseyip,sağda solda ağlayıp sızlayıp bunlara inanların paralarını soyan çok insan gördük.Ağlamadan soyanları da var,topunun ...
Yukarıda bir mürid çok güzel demiş,türban takmayın başörtüsü takın.Bugüne kadar peruk takıyolardı,sesi çıkan da yoktu,Peruğu çıkartıp saçına bakan mı oldu.Tarihi de araştırırsanız Türk kültüründe baş örtüsü vardır,türban yoktur!
Olaya gelirsek de;
İsteyen istediği zaman istediği mevkiden istifa eder kardeşim,kimse de bi s*k diyemez.Yok sen otursana sen kalksana,ne biçim prof sun,elinden almak lazım.Bunu söyleyen gavatı tutup ibreti alem için s*kertmek gerekir.Profesör olmak çok kolay ya ha diyince elinden alıversinler.
Cumhurbaşkanının yaptığı şeyi doğru bulmuyorum.Aynısını Ahmet Necdet Sezer de yapmış.Onu da onaylamıyorum.Bana göre etik değil...
-
Armigerovs bunu yazdı:
-----------------------------O tip ergenekon haşaresi adamlara denilcek tek söz '' Ya göründügün gibi ol yada geldiğin gibi kaybol !'' nitekimde kayboluyolar saolsunlar...
--------------------------Ulan ne Ergenekon'muş amk.İyi çıkmış ishal olan Ergenekon'a bağlıyo helal olsun
-
özel üniversitelerde vs. derslere girip çuvalla para kaldırcaklar...
adamlar görevlerinden istifa etmiş emeklilik istememiş ki...sizlerde tartışıyorsunuz...
nolcak onlar için sorunmu gider falanca üniversite de derse girer...bilmem ne konferansı verir bla bla bla...
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------özel üniversitelerde vs. derslere girip çuvalla para kaldırcaklar...
adamlar görevlerinden istifa etmiş emeklilik istememiş ki...sizlerde tartışıyorsunuz...
nolcak onlar için sorunmu gider falanca üniversite de derse girer...bilmem ne konferansı verir bla bla bla...
-----------------------------