folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İzafiyet Teorisi, Sonsuzluk, Paralel Evrenler, Karadelikler Vs..

İzafiyet Teorisi, Sonsuzluk, Paralel Evrenler, Karadelikler Vs..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

sana tavsiyem ; stephan hawking'le ilgili ne bulursan oku.

ben geceleri boş olduğum vakit, uzayla ilgili bir çok belgesel seyrediyorum.

bunun yanı sıra nikola tesla'nın ilk karasal uydu sistemleri hakkındaki düşüncelerini tırım tırım nette arıyorum. ( belirli noktalardan elektiriği havadan gönderme düşüncesinde bu uydu izine rastladım )

galaksi sistemini n sayıda düşünüyorsun lakin içinde olan varlıkları gördükçe bu n'sayısı  (n)üstü2 ya da (n)üsü N gibi oluyor. yani fizik & bilim bir noktada yine tıkalı kalıyor.

paralel evren olayını detaylı bi araştırmanı da tavsiye ederim.

bu konu vasıtasıyla, müthiş bir düşüncenin içine gireceğin aşikardır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

http://www.belgesell.com/stephan-hawking.html

öneririm. 

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Through the Wormhole
    Wonders.Of.The.Universe.
    Into.the.Universe.With.Stephen.Hawking
    BBC.Wonders.of.the.Solar.System 
    National.Geographic.Journey.To.The.Edge.Of.The.Universe
    IMAX.Hubble
    History Channel-The Universe

Hepsinin 720p si mevcut.pc de bu konuyla ilgili olan belgesellerin adları üsttekiler.Hepsini tavsiye ederim.Sizin de bu konuda önereceğiniz belgeseller var ise isimlerini yazarsanız çok güzel olur :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KopukKopca
    KopukKopca's avatar
    Erkek

çizik

2 x pi x re x pi x pi x mi x 7
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

Dejavunun bilimsel açıklaması bildiğim kadarıyla şöyle: Gözden giren ışık beyinde görüntüye dönüşüyor, sağ yada sol gözden gelen sinyallerden bir tanesinde sinirsel iletimde meydana gelen gecikme (birkaç ms) nedeniyle beyinde önce tek görüntü oluşuyor, sonra diğer gözden de sinyal gelince aynı görüntünün çok az daha değişik açılısı tekrar oluşuyor. Gecikme süresi çok az olduğundan önce oluşan görüntünün üstüne yeni görüntüde yazılıyor ve eski görüntüden dolayı beyin o anı daha önce yaşamış gibi algılıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Sana İzafiyet Teorisini kısaca Şöyle açıklayayım

Kütle arttıkca uzaya yapılan baskıda artar dolayısıyla uzay bükülür uzay bükülürse zamanda bükülür yani kütle arttıkca zaman hızlanır

bu herşey için geçerli  ama belirgin bi şekilge gözlemlene bilmesi için devasa kütlelerde kendını gosterıyor yanı yanında bir ceptelefonun bulunmasıyla bulunmaması arasında zamansal fark var

kalabalık biryede zaman daha hızlıdır denile bilir ama bu ölçülemiyecek kadar az hatta okadar azki hiçbirşeyi değiştirmez.

kanıtlandı ve örnekleride var

mesela uzay istasyonları ylda ortalama 2 3 metre sapma meydana geliyor ama bu savrulmadan deyil zaman farklılığından

güneşte zaman daha hızlı diyebiliriz çünki dünyanın 10üzeri 33 katı gibi bi rakamdı tam hatırlamıyorum ama zamanı bukadar kat diyemeyiz

sana en güzel örnek şuu olur evde tek başınayken zaman geçmek bilmez ama kalabalık bi ortamda zaman hemencecik geçiverir (not: bu olay zamanın hızlı aktığı için deyil sadece bi benzetme yanı kutle arttıkca zaman hızlanır ;)  )

ikizlerin deneyinde ışık hızında giden adamın yaşlanmamasının nedenide budur çünki okadar hızlıkı gezegenlerin çekim kuvveti vs etki edemiyor  oyuzdende zaman yavaslıyor

zaten kara deliklerin arkasındada zaman olmamasının sebebi bu çünki karadeliklerin arakası hiçliktir dolayısıyla hiçlikte  madde kutle sözkonusu olmadığından zamanda yoktur zaten zaman maddenin boyutların surekliligini  sağlar

fizikle ilgileniyorsan kitap okuyacaksın yoksa hiç ilgilenme sana  3 4 tane kitap tavsiye edebilirim eğer bunları okursan sormak istediğin veya öğreniceğin başka birşey kalmaz

klasik fizik hariç tabi

kitapları öğrenmek istersen pm den ulaşa bilirsin...

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

hoca kimse üstüne alınmasın ama fiziği ders olarak seven de sevmeyen de bu konuda boş konuşuyor. ukalalık yapmak filan değil bu yaptığım da gerçekten öyle oturduğumuz yerden mantık yürüterek olacak iş değil bu durumlar.

ışık hızına ulaştırabildiğin bişiler olsa sen zaten bambaşka bir boyuta geçme durumuyla karşı karşıya gelirsin. moleküler düzeyde bozunmaları çözsen ışınlanmaya gidersin.. bir adım daha gitmeden o adımın son adım olup olmadığını bilemeyiz bir yandan da..

şu an kullandığımız pek çok formül deneysel kökenlidir. P.V = n.R.T dediğimiz ideal gaz denkleminde R sabiti hariç her şey kontrollü deney mantığıyla bu hale getirildi. diğerleri sabitken sıcaklık arttığında basınçta artıyorsa bunlar doğru orantılıdır efendim biz bunları eşitliğin farklı yerlerine koymalıyız diyip yapıldı mesela. 

ama bahsettiğin mevzular o kadar basit değil ki eşitliğin sağına soluna koyup deneysel olarak bilmene imkan sağlansın. sen güneşe yaklaştıkça kütle çekiminin değişiminden zaman algısındaki farklığı ölçmek istiyorsun eyvallah.. dünya üzerinde hissettiğimiz sıcaklık normalin 3 derece üstünde olduğunda, dünyadaki yaşamın son bulabileceği gerçeği var bir yanda da. nasıl dayanıcaksın o sıcağa? senin elindeki sıcağa karşı en dirençli maddeler bile kendi ürettiğin sıcakta yok oluyor. güneşe yaklaşmaktan bahsediyoruz burada.. yada ışık hızına ulaştırabildiğin bir insanda hiç bir bozulma meydana gelmeyecek mi? işin biyolojik boyutu da var. insanın yapısında protein de var. protein yüksek sıcakta bozuluyor yada çeşitli mutasyonlara uğrayabiliyor. 

tüm bunlar varken ve hatta sana deneylerde insan kullanamayacağını söyleyen kapı gibi evrensel kurallar varken dediğin deneyleri yapmak nasıl mümkün olsun..

ayrıca kuantum fiziği mikro evrenleri inceler. atom altı maddelerde geçerlidir.. tavsiye edilen belgesellerde kuantumu anlatanları da gördüğümden uyarmak istedim. senin düşüncelerin ve soruların genelde astrofizikle ilgili. onları incelemende faydalı olacaktır elbet ama farklı yönlere kaydırmasın seni diye şey ettim.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca kimse üstüne alınmasın ama fiziği ders olarak seven de sevmeyen de bu konuda boş konuşuyor. ukalalık yapmak filan değil bu yaptığım da gerçekten öyle oturduğumuz yerden mantık yürüterek olacak iş değil bu durumlar.

ışık hızına ulaştırabildiğin bişiler olsa sen zaten bambaşka bir boyuta geçme durumuyla karşı karşıya gelirsin. moleküler düzeyde bozunmaları çözsen ışınlanmaya gidersin.. bir adım daha gitmeden o adımın son adım olup olmadığını bilemeyiz bir yandan da..

şu an kullandığımız pek çok formül deneysel kökenlidir. P.V = n.R.T dediğimiz ideal gaz denkleminde R sabiti hariç her şey kontrollü deney mantığıyla bu hale getirildi. diğerleri sabitken sıcaklık arttığında basınçta artıyorsa bunlar doğru orantılıdır efendim biz bunları eşitliğin farklı yerlerine koymalıyız diyip yapıldı mesela. 

ama bahsettiğin mevzular o kadar basit değil ki eşitliğin sağına soluna koyup deneysel olarak bilmene imkan sağlansın. sen güneşe yaklaştıkça kütle çekiminin değişiminden zaman algısındaki farklığı ölçmek istiyorsun eyvallah.. dünya üzerinde hissettiğimiz sıcaklık normalin 3 derece üstünde olduğunda, dünyadaki yaşamın son bulabileceği gerçeği var bir yanda da. nasıl dayanıcaksın o sıcağa? senin elindeki sıcağa karşı en dirençli maddeler bile kendi ürettiğin sıcakta yok oluyor. güneşe yaklaşmaktan bahsediyoruz burada.. yada ışık hızına ulaştırabildiğin bir insanda hiç bir bozulma meydana gelmeyecek mi? işin biyolojik boyutu da var. insanın yapısında protein de var. protein yüksek sıcakta bozuluyor yada çeşitli mutasyonlara uğrayabiliyor. 

tüm bunlar varken ve hatta sana deneylerde insan kullanamayacağını söyleyen kapı gibi evrensel kurallar varken dediğin deneyleri yapmak nasıl mümkün olsun..

ayrıca kuantum fiziği mikro evrenleri inceler. atom altı maddelerde geçerlidir.. tavsiye edilen belgesellerde kuantumu anlatanları da gördüğümden uyarmak istedim. senin düşüncelerin ve soruların genelde astrofizikle ilgili. onları incelemende faydalı olacaktır elbet ama farklı yönlere kaydırmasın seni diye şey ettim.

-----------------------------

adam quiz siniriyle yazmış :D

Zaten kuantum fiziğinin pratik üzerine teorisi amcanın oğlunun urukhai olarak doğmasıyla eşdeğer orana sahip. Evrenin katlanması, sonra solucan deliğinden geçmemiz, geçmek için etrafı anti madde kaplı bir gemi vs. vs.

geçen izledim güzeldi,

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=36odIjUJUSA

işin kuantum boyutu tam bir muamma, tabi insanlar bu kısıtlandırılmış dünyanın bilinçli kısıtlandırılmış hayatları içerisinde böyle ucu açık fikir yürütülemez sonsuzlukları veya aşırılıkları görüp kendi sonlu ve bayağı hayatında bir umut olarak görüyor o yüzden ilgi görüyor. Bir bilimsel gerçek kanıtlanmadığı sürece bilim kurgudur, bundan bir 450 sene sonra fringe belgesel olabilir.

musti geleneksel secere pmsi geliyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

quiz yarın :F böyle popüler bilim muhabbetlerine okul olarak bölüm olarak karşıyız :I

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ateis arkadasların Allah'a inanmama sebepleri hiçbirşeyin yoktan var olamayacağı ilkesine dayanmıyor mu?

Peki maden hiçbirşey yoktan var olamaz öyleyse evren nasıl var oldu big bang diyorlar genelde peki patlayan bu büyük kütle nereden çıktı?

Bir arkadaşımda zamanında Kur-an da bir ayette Allah'ın istediğine iman verdiğini kurtuluşa erdiğini söylemişti evet böyle bir ayet var arkadaş diyordu ki bana bu iradeyi veren Allah beni istese kurtuluşa erdirir istemiyorsa erdirmez o zaman ben istediğimi yapabilirim.Bu arkadaş olaya farklı bir açıdan bakıyor oysa ki Allah ondan kutuluşa ermeyi dilememizi bir başka ayetinde istiyor yani diyor ki sen dile ben sana iman vereyim ama sen dilemezsen olmaz!Bakış açınızı biraz değiştirin arkadaşlar bana göre çok yanlış düşünüyor bağzılarınız.

Toplam Hit: 12819 Toplam Mesaj: 55