folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İzafiyet Teorisi, Sonsuzluk, Paralel Evrenler, Karadelikler Vs..

İzafiyet Teorisi, Sonsuzluk, Paralel Evrenler, Karadelikler Vs..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

ivy bunu yazdı:
    -----------------------------

Dejavunun bilimsel açıklaması bildiğim kadarıyla şöyle: Gözden giren ışık beyinde görüntüye dönüşüyor, sağ yada sol gözden gelen sinyallerden bir tanesinde sinirsel iletimde meydana gelen gecikme (birkaç ms) nedeniyle beyinde önce tek görüntü oluşuyor, sonra diğer gözden de sinyal gelince aynı görüntünün çok az daha değişik açılısı tekrar oluşuyor. Gecikme süresi çok az olduğundan önce oluşan görüntünün üstüne yeni görüntüde yazılıyor ve eski görüntüden dolayı beyin o anı daha önce yaşamış gibi algılıyor.

Hocam sadece görüntü değil kokular bile dejavuya sebep oluyor. Hiç tatmin etmedi bu yorum beni.

🥒
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

ivy bunu yazdı:

Dejavunun bilimsel açıklaması bildiğim kadarıyla şöyle: Gözden giren ışık beyinde görüntüye dönüşüyor, sağ yada sol gözden gelen sinyallerden bir tanesinde sinirsel iletimde meydana gelen gecikme (birkaç ms) nedeniyle beyinde önce tek görüntü oluşuyor, sonra diğer gözden de sinyal gelince aynı görüntünün çok az daha değişik açılısı tekrar oluşuyor. Gecikme süresi çok az olduğundan önce oluşan görüntünün üstüne yeni görüntüde yazılıyor ve eski görüntüden dolayı beyin o anı daha önce yaşamış gibi algılıyor.

Hacım tek başıma yalnız durunca dediğin gibi zaman geçmek bilmez ama şunuda söyliyim kalabalık bir yerde herkes öylece durup birbirine bakarsa hiç konuşmazsa herhangi bir hareketlilik yoksa o zaman yine zaman geçmek bilmez ve yalnızmışız gibi olur. bence kütle olayı mantıksız.

🥒
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:

izzmarit bunu yazdı:

Andrei, izafiyet teorisinin kanıtlandığı somut deneyler var, Gravity Probe B uydusu var mesela, atomic clock denen şeyler var, BİR TON deney var böyle.

Diğer konudaysa, hiçliği düşünmek var olan bir şey için paradoksal, sen "var" olduğun ve evreni "var olanlar" ile algıladığın ve bildiğin her şey "var olanlar"dan ibaret olduğu için "var olmayan"ı anlayabilmen mümkün değil. Popper'ın yanlışlanabilirlik ilkesi gibi düşün.

Şu da kişisel görüşüm: Din zaten bu yüzden var, inancın sebebi anlamadığımız bilemediğimiz şeylerden korkup "her şey iyi olacak"a sığınma isteğimiz ve bencilliğimizdir.

insanoglu bole iste 2 b.ktan sey ogrenip Allah yok demeye basliyorlar peki hersey tamam o zaman evrenin nasil var oldugunu anlat bakim bana 

ben ogremeyin demiyorum diyememde ama ogrendiklerinizden Allah yok sonucunu cikartmaniz cok sacma isinlanma mumkundur veya gorunmez olma ama bunlar Allah'in olmadigina kanit olamaz 

Siz gunde 30 dk namaz kilmamak icin birakin bence bu isleri tamam inanmiyor olabilirsiniz ama baskalarinin inanclarini hice sayamazsiniz.Bu arada bende kilmiyorum insallah birgun kilmaya baslarim.

Bu ara madem bu kadar ilme meraklisiniz bu kadar okuyup arastirmayi seviyorsunuz kaciniz Kur-an in mealini okudunuz gotunuzden element uyduruyorsunuz sadece kaciniz omrunuzde kac kere inanarak namaz kildi kafanizi cevirmisiniz baska tarafa sonrada diyorsunuz ki Allah yok Allah oteki tarafi cevirip kafani baktin mi hic! Kac ayet biliyorsun kac kere kac sayfa okudun Kur-an 

Siz ateistlerden tarafa bakiyorsunuz  kafanizi biraz cevirseniz anlayacaksiniz ama cevirmiyorsunuz neyse hayirlisi Allah hepinizi kendisine cevirir insallah.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Asker bunu yazdı:

Amd-x bunu yazdı:

izzmarit bunu yazdı:

Andrei, izafiyet teorisinin kanıtlandığı somut deneyler var, Gravity Probe B uydusu var mesela, atomic clock denen şeyler var, BİR TON deney var böyle.

Diğer konudaysa, hiçliği düşünmek var olan bir şey için paradoksal, sen "var" olduğun ve evreni "var olanlar" ile algıladığın ve bildiğin her şey "var olanlar"dan ibaret olduğu için "var olmayan"ı anlayabilmen mümkün değil. Popper'ın yanlışlanabilirlik ilkesi gibi düşün.

Şu da kişisel görüşüm: Din zaten bu yüzden var, inancın sebebi anlamadığımız bilemediğimiz şeylerden korkup "her şey iyi olacak"a sığınma isteğimiz ve bencilliğimizdir.

insanoglu bole iste 2 b.ktan sey ogrenip Allah yok demeye basliyorlar peki hersey tamam o zaman evrenin nasil var oldugunu anlat bakim bana 

ben ogremeyin demiyorum diyememde ama ogrendiklerinizden Allah yok sonucunu cikartmaniz cok sacma isinlanma mumkundur veya gorunmez olma ama bunlar Allah'in olmadigina kanit olamaz 

Siz gunde 30 dk namaz kilmamak icin birakin bence bu isleri tamam inanmiyor olabilirsiniz ama baskalarinin inanclarini hice sayamazsiniz.Bu arada bende kilmiyorum insallah birgun kilmaya baslarim.

Bu ara madem bu kadar ilme meraklisiniz bu kadar okuyup arastirmayi seviyorsunuz kaciniz Kur-an in mealini okudunuz gotunuzden element uyduruyorsunuz sadece kaciniz omrunuzde kac kere inanarak namaz kildi kafanizi cevirmisiniz baska tarafa sonrada diyorsunuz ki Allah yok Allah oteki tarafi cevirip kafani baktin mi hic! Kac ayet biliyorsun kac kere kac sayfa okudun Kur-an 

Siz ateistlerden tarafa bakiyorsunuz  kafanizi biraz cevirseniz anlayacaksiniz ama cevirmiyorsunuz neyse hayirlisi Allah hepinizi kendisine cevirir insallah.

Özelikle inanalar okusun. İçimi döküyorum;

Kuranı baştan sonada okudum, inanarak ta namaz kıldım hatta zevkte aldım, güzel bir duyguydu. Ama küçükken, kafam basmıyorken, onların sadece "psikolojik" olduğunu anlamıyorken, şimdi basıyor, hepsi HİKAYE.

Olum şunu niye anlamıyorsunuz. Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir tanrı "durup dururken" nedne kalkıp evren hede hödö kainat yaratıp "bunların bir çoğunun kendisine  inanmayacığını/ibadet etmeyeceğini bile bile" bunları yaratıp ondan sonrada ibat etmeyenleri iman etmeyenleri YAKMA gibi bir girişimde bulunsun? Nası bi sadistlik lan bu? Bak tekrar söylüyorum. Allah bizi kendi yaratıyor, bir irade veriyor ve bu iradeler FARKLI, yani herkezin iradesi farklı ve bunuda kendisi yaratıyor, ve bu iradeyle yanlış karar verincede YANACAĞINI söylüyor, hatta kimbilir sonzuda dek!. Benim aklımı ben reyondan seçmedim irademide seçmedim, bana bu aklı ve iradeyi allah verdi, ve bu iradeyle yanlış yapınca beni yakıcak öyle mi ? SAÇMALIK. Bunun halen daha insanları yönetmek için tasarlanmış bir oyun olduğunu nasıl anlıyamıyorsunuz?

Nasıl olurda birinin amerikada birinin suudi arabistanda doğduğu bir dünyada eşit bir SINAV(!) dan bahsedebilrsini? Düşün komuşu hilmi abiyi? onun birde amerikan versiyonunu düşün. İkiside dinleri araştırma konusunda geçim sıkıntısından bilmemneden hiçbir girişimde bulunamayacak, nasıl doğduysa öyle ölücek.

Ve biri cennette biri Cehennemde? Hemnde niçin? doğduğu yer yüzünden, haberi olmadan kendisine verilen irade yüzünden yaptığı seçimlerden dolayı? SAÇMALIK, bunu kimse inkar edemez,

...

Kuranı kerimin/islamiyetin mükemmel hede hödö kitap olduğundna bahsetmeyin, yazacak tonla şey var, yazmaya üşeniyorum

Cihad,Cariye,Sex Köleliği,Miras hukuku demem yeterli sanırsam. Konuşmaya değmez

edit: bunlardan bahsetmeden duramıcam :D

ahahaha

Şeytan, kendini yaratana karşı koyan varlık? Bu arkadaşınızın beyni yokmu, işi gücü yokmu tanrı tap diyor, banane lan o kimmiş o bana tpsın diyor, sonrada tanrıya karşı koyuyor, v eahirete kadar insanları allah yolundan saptırmaya çalışıyor ahahahahahah, ve cehennemde yanacğını/yok olacağını (tam hatırlamıyorm) bile bile bu hareketleri yapıyor, Nası bi saçmalık, nası bi mallık?

Ayrıca allah ne diyor melekler sorduğunda;

melekler: neden dünyaya kötülük verecek hede hödö insan yaratıyorsunuz?

allah: ben sizin bilmedikleirnizi bilirim(ilk okul çocuğu egosu yemin ediyorum ahahhha)

yada ne bileyim her sayfdaa garanti allah merhametlidir bağşlayandır zarttur zurttur gibi aynı kelimelerin tekrar tekrar sunulduğu mükemmel(!)  kitap

...

"İnsan mükemmeldir bak elim var bacağım var sikim var ne güzel düşünyorum zart zurt koca evren koca böcek çicek hede hödö, bizi allah(!) yarattı";

Bir kere sen bunlara dayanarak seni Allahın yarattğını söyliyemezsin!, Bu sadece Tanrının var olmasına bir kanıt(!) gösterilebilir, bi kere sen bunu islamiyeti savunmak içn kullanma bile, ne malum hristiyanlığın doğru din olduğu, yada dindenen birşeyin olmadığı? NE FARKIN VAR senin bir hristiyandan?

Şunuda Farkediyomusunuz bilmiyorum, "ben sizden sadece 1 din daha fazla inanmıyorum",  ilginç dimi? neyse.

Kanıt(!)

Tamam insan vücudu hayvanlar bitkiler İNSANA GÖRE, inanılmaz komplex yapıdalar, Ama, Nerden biliyorsun insanın mükemel olduğnunu? neye dayanark söylüyorsun? evreni karış karış dolaştın mı? daha neyin içnde ne şekilde naptığını bilmeyen adam, kendinin tanrı tarafından topraktan yaratıldığnı inanan adam, ayrıyetten kendinin aciz olduğunu savınan adam NERDEN biliyor mükemmel olduğunu? Ulan 40 yaşından sonra gözlerin yakını görmeye başlıyacak, kiminin ergenlikle beraber önünü göremeyecek 5 10 numara gözlük takıcak, NASı mükemmelik bu? Sen daha neyin içinde barıdnığını bilmiyorsun, ne malum bizim bir deney ortamında olmadığımız? Şu mükemmle benziyor bak bu çok güzel diyerek başına bir tanrı "dikemezsin". Diksende onun adı allah olmaz.

Konunun Amacı sapmaması için, cevap vericekseniz pm, garanti kavga çıkar/konunun içine edilir yoksa

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

benimde sınavlardan önce araştırmacılığım tutar. Ama doğru olanı önce vizeleri finalleri sonra bunları halletmek :)

memento mori.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Asker bunu yazdı:

Sevgili mürid,

Ben ateist değilim, teizm tanrının var olduğuna 'inanmak'ken, ateizm de var olmadığına 'inanmak'tır, eğer tanrının var olduğunu ya da olmadığını 'biliyor' olsaydık bu tartışma zaten olmayacaktı. ikisi de 'inanç' üzerine kurulu olduğu için benim için eşdeğerdir, iki görüş de bana uzaktır. Lakin ateistler bana, benim hayatıma, değerlerime çok daha yakındır..

Müslümanların kitabını okudum, orijinal dilinde de anlamaya çalışarak okudum (evet, arapça biliyorum), çevirisini de, açıklamasını da. Benim için güzel bir edebi eser.

Tanrının var olmadığını hiçbir yerde söylemedim. İlk paragrafta açıkladığım gibi, söylemem de. Var olduğunu da hiçbir yerde söylemeyeceğim gibi.

Evrenin nasıl olduğunu bir noktaya kadar bilimsel açıklamalarla, fiziksel gerçeklerle anlatabilirim, daha öncesi şu an bilinmiyor. Bu, bilinmeyeceği anlamına gelmiyor. Şu anki bilgimizle daha öncesini anlayamıyoruz diye bunu süpernaturel güçlerle açıklamak zorunda değiliz. Bilginin olmadığı yerde inanca kaymak zorunda değiliz.

Ben bilmediğim, anlayamadığım şeyleri inançla örtmeye çalışmıyorum. Bilebileceğim, anlayabileceğim bir gün gelinceye kadar bildiklerimle yetinip daha fazlasını öğrenmeye çalışmayı tercih ediyorum.

Saygısızlıktan bahsedeceksek, "götümden uydurduğum elementler"le değil,  benimle bu şekilde konuşan, aslında hiç saygı duymadığım insanlara, yine de yumuşak ve mantıklı bir tavırla düşündüğüm şeyi açıklamaya çalışarak yaşıyorum.

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

Allahın olmadığı yada onların dilinde söylemek gerekirse tanrının olmadığını savunanlar olduğunu görüyorum peki sorsunlar kendilerine nereden geldiklerini. En azından biz inananlar Allah bizleri yarattı diyoruz gerek yanlış gerek doğru ama inandığımız birşey var en azından sizler ne düşünüyorsunuz sizler nereden geldiniz bu sorum cevap verirseniz çok memnun olurum ( Sizlerin mantığıyla nereden geldiğinizi merak ettim doğrusu )

🥒
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

tahref156 bunu yazdı:

Allahın olmadığı yada onların dilinde söylemek gerekirse tanrının olmadığını savunanlar olduğunu görüyorum peki sorsunlar kendilerine nereden geldiklerini. En azından biz inananlar Allah bizleri yarattı diyoruz gerek yanlış gerek doğru ama inandığımız birşey var en azından sizler ne düşünüyorsunuz sizler nereden geldiniz bu sorum cevap verirseniz çok memnun olurum ( Sizlerin mantığıyla nereden geldiğinizi merak ettim doğrusu )

tanrının olduğunu veya olmadığını kimse ispat edemez

şöyle düşünün

hiç kimsenin göremediği biryerde bir üçgen var;

bu üçgenin olmadığını kimse ispat edemez, olduğunuda ispat edemez... aynı şekilde bu örnek tanrının olup olmadğını ispat edilmeyeceğini gösterir. ama...

hiçkimsenin göremediği biryerde kare şeklinde bir üçgen var;

yine bu üçgeni kimse göremeyebilr. ama kare şeklinde üçgen olmayacağını bildiğimiz için kesinlikle böyle birşey olmadığını söyleyeilbirz, işte  buda islamiyetin tanrısnınz olmayışının ispatı...

evrenin nasıl oluştuğu hakkında yeterli bilgimiz  yok, olsa zaten dinlere inanan olmazdı kalmazdı, bu kadar basit, bir gün belki öğrenicez... kendin söyleidn bak, nerden geldiğimi bilmiyorum bir arabın söylediği şeylere "en azından" inanıyorum. işte ben inanmıyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cendereli
    Cendereli's avatar
    Erkek

Hayret gercekten.Bu tartisma yüzyillarca aciga kavusturulamamis.Neden? Cünkü Elma ile Armutlar ayni kefeye konmaya calisilmis. Meta ile Mana nasil kiyaslanabilirki.Inanc dediginde Metayla örneklendiremezssin.

Hatirliyorumda Bir ateist arkadasim sormustu ; "Söyle bakalim Sen inaniyorsun, Ben inanmiyorum Sence Tanri hic kaldiramayacagi bir tasi yaratabilirmi?" . Ona demistimki "Evet yaratir,sonrada tutar kaldirir."olurmu hic öyle sey" demisti. E Sen Tanriyla Meta yi yani Tasi,Ücgeni, Dikdörtgeni ayni konuya koyarsan Seninki oluyorsa benimkide olur iste. Hep ayni seyler.Inanan inansin,Inanmayan inanmasin.Inananlarin Inatci tavirlari,Inanmayanlari iyice cileden cikariyor adamin icinde biraz kirinti veya saygi varsa inanca karsi hepten nefret ediyor inananlardan, Tanridan.

Cemaatta biri cikar sorar "Hocam Edison Cennete gitmismidir" diye.Cemaatan baska biride derki" Yok o gidemez o Hristiyan" der.Herkes Hocaya döner bakar cevabini almak icin.Hoca da derki "Böyle Salaklar varken Edison a Cehennemde yer kalmamistir,Cennettedir" demis. Inanana Saygim oldugu kadar,Inanmayana da vardir Saygim.Yoksa Dinin ne amaci kalir. Inatlasma Kendini kabul ettirme hci bir ise yaramaz.Hatta cok tehlikelidir.Adam Inanacaksa bile bu dominant tavirlardan dolayi Inanmaz.O zaman inanan versin bakalim Tanriya hesabini...

esaretin bir çeşitide borçlandırmadır. <br> <br>
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Asker bunu yazdı:

Amd-x bunu yazdı:

izzmarit bunu yazdı:

bana deist/ateist demen için h0cu senin önce konuşma tarzını değiştirip, az biraz araştırma içine girip böyle şeyleri merak etmen gerekir.

bilginin doğruluğu her ne kadar zayıf olursa olsun, o bir bilgidir ve araştırılması gereklidir.
    kendi görüşümle bilim sürekli araştırılmaya açık bir tezdir.
    bizim geri kafalılığımız bu yüzden işte.

5 vakit namazımda niyazımda olmasamda, dini bütünlüğünü kendi içimde yaşayan cumaları elimden geldiğince aksatmayan bir insanım.

madem bu kadar meraklıyız kaç ayet okuduk kaç hatim indirdik. ( bunun cevabını yanımda olsaydın yüzüne karşı söyleyebilirdim :) )

ben burdan 1000 tane okudum 5000 hatim indirdim de derim sana.

unutma ki bilgi tecrubeyle sabittir.

sana kızmıyorum bu yazdıkların yüzünden herkes görüşünü başkalarına zarar vermediği sürece paylaşmakta özgürdür. Ama sen tutupta beni saçma sapan düşünce için yargılarsan bende sana mualefet olur didişip gideriz.

maksat öğrenmek.

önce niçin yaratıldığın hakkında derince bir düşün.

sonra ben yaratıldımda ne amaç için varım diye de bir düşün.

ondan sonra gel amd-x kardeşine ya kardeşim şurda böyle burda böyle de adam akıllı konuşup çıkmaz sokaklarımızı dinleyelim.

umarım yazdıklarımda art niyet aramıyorsundur.

insanoğlunun öğrenme isteği anne rahminde başlar bu engellenemez birşeydir. kaldı ki öğrendiklerim ya da öğreteceklerim için hiç hesap vermedim, vermeyeceğimde.

şüpesiz ki ; hesap günü geldiğinde bir tek hesap vereceğim yer var...

saygı ve sevgi ile selamlıyorum güzel kardeşimi. 

Toplam Hit: 12380 Toplam Mesaj: 55