İzafiyet Teorisi, Sonsuzluk, Paralel Evrenler, Karadelikler Vs..
-
cendereli
benim verdiğim örneğin taş olayıyla alakası yok, tanrının varlığını/yokluğunun ispat edilemeyeceğini anlattım sadece, belki yanlış anlamşındır, tekrar okuyailibrsin,
tanrıya ise ilk postumda saldırdım, bunun içnde taşa kuma gerek yok zaten mantıklı düşününce çıkar olay ortaya
-
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------cendereli
benim verdiğim örneğin taş olayıyla alakası yok, tanrının varlığını/yokluğunun ispat edilemeyeceğini anlattım sadece, belki yanlış anlamşındır, tekrar okuyailibrsin,
tanrıya ise ilk postumda saldırdım, bunun içnde taşa kuma gerek yok zaten mantıklı düşününce çıkar olay ortaya
-----------------------------Iste bende onu anlatmaya calistim."Mantikli düsünceyle" düsünce tarzin aykiri.Mantikla yola cikilirsa bu konunun anlasilamayacagi veya yanlis anlasilacagi konusundaydi benim yazim.Mantik neyin mantigi diye sorarlar adama. Metanin mi,Mana nin mi? Metaninsa Sen haklisin,Mananinsa kusura bakma diger arkadas hakli.
Cünkü Mana Soyuttur herkesin bildigi gibi.Meta ise Somut.Neyle neyi tatisiyoruz ki? Nasil karsilastirma yapilabilir.Hangi örnegi versen Metayla, Sana Manayla karsilik vereceklerdir."Herseyi Yaratan" Mantigiyla inanan birine örneklerle tezini nasil ispatlamaya calisabilirsinki.Bos caba olur.Tipki onun Sana Manayla birseyleri ispat etmeye calismasi gibi. Cem Yilmaz in da dedigi gibi isteyen Krem Peynire tapsin kardesim. Herseyi sonunda görecegiz.Ama bir insanin kutsalina saldirmak kadar alcakca bir bel alti saldiri yapilabilirmi.
Tabiiki Seni kasdederek yazmiyorum.Varsa aklinda fikrinde böyle bir saldiriy yapmak isteyen ya da yapan O na karsi. Herkesin Kutsalina Saygi.Ateistinde ateistligine saygi.Inananda düsünsün Tanri Atesitede bu özgürlügü vermiste Biz mi alacagiz elinden.Allahin Peygamberin kendinsini korumasi icin Insanlara ihtiyaci yoktur.Kimse kendine Olaylardan Rol bicipte saga sola saldirmasin.Insana saygi en basta...
-
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------tahref156 bunu yazdı:
-----------------------------Allahın olmadığı yada onların dilinde söylemek gerekirse tanrının olmadığını savunanlar olduğunu görüyorum peki sorsunlar kendilerine nereden geldiklerini. En azından biz inananlar Allah bizleri yarattı diyoruz gerek yanlış gerek doğru ama inandığımız birşey var en azından sizler ne düşünüyorsunuz sizler nereden geldiniz bu sorum cevap verirseniz çok memnun olurum ( Sizlerin mantığıyla nereden geldiğinizi merak ettim doğrusu )
-----------------------------tanrının olduğunu veya olmadığını kimse ispat edemez
şöyle düşünün
hiç kimsenin göremediği biryerde bir üçgen var;
bu üçgenin olmadığını kimse ispat edemez, olduğunuda ispat edemez... aynı şekilde bu örnek tanrının olup olmadğını ispat edilmeyeceğini gösterir. ama...
hiçkimsenin göremediği biryerde kare şeklinde bir üçgen var;
yine bu üçgeni kimse göremeyebilr. ama kare şeklinde üçgen olmayacağını bildiğimiz için kesinlikle böyle birşey olmadığını söyleyeilbirz, işte buda islamiyetin tanrısnınz olmayışının ispatı...
evrenin nasıl oluştuğu hakkında yeterli bilgimiz yok, olsa zaten dinlere inanan olmazdı kalmazdı, bu kadar basit, bir gün belki öğrenicez... kendin söyleidn bak, nerden geldiğimi bilmiyorum bir arabın söylediği şeylere "en azından" inanıyorum. işte ben inanmıyorum
-----------------------------Valla senin yerinde olmayı hiç istemezdim nereden geldiğimi bilmemek yada neye inandığımı bilmemek çok zor. Düşünsene ben nerden geldim sorusuna leylekler seni getirdi cevabını artık birşeye inanmadığın için onu mantıklı görebilmeniz bile mümkün. Yani hocam tamam sorgularsın cevap aramaya çalışırsın ama unutma birşeyin aksi ispat edilmediği sürece o şey doğrudur. Yani sizin ki de böyle her ne kadar Allaha inanmasanızda birilerine Allah razı olsun diye teşekkür ettiğinizi biliyorum. Çünkü başka ne diyebilirsiniz ki Alllaha inanmıyorsun ve inandığın başka birşey de yok ( En azından bu beni yarattı yada buradan geldim ) Birilerine falanca kişi senden razı olsun diyememekte kötü :) Gerçekten de haliniz içler acısı Hristiyanların bile bi isa sı var isa seni korusun derler hindistanda kiler öküze tapar yani merak ettiğim sizin neye taptığınız yada neye inandığınız dı ve senden aldığım cevap şu : Hiçbirşeye D: '' valla hacı durumunuz kötü çünkü varlıklı bir hiçlik yaşıyorsunuz söyliyim '' çığu zaman sizde mantıksız buluyorsunuz kendi dediklerinizi ama işte kahretsin ki bir kere söylediniz ve o söylediğinizi savunmanız gerek. Birde şu var siz elinizi açıp kime dua ediyorsunuz yani biz el açarak dua ederiz de siz nasıl dua ediyorsunuz ve ayrıca kime şükrediyorsunuz. Sizin ki daha bi karmaşık Allahı görmesek te en azından ona inanıyoruz sizin hiçbirşeyiniz yok yaf.
-
Inanci savunanin dip notuna bakarmisiniz;
"+ Bana esmeyi anlat - Fiyuv fiyuv + Ne yapıyon lan - Esmeyi anlatıyorum abi + Lan olum bi siktir git "
Haci,Sen cok inanmissin. Baskalarina edecek bir sözün oldugunu hic sanmiyorum. Önce kendine bak demezlermi adama..
-
bu konunun içine edecek müridleri yöneticilere havale ediyorum.
@cendereli biraz daha sakin hoca.
-
yahu mis gibi konuyu allah konusuna çevirmişsiniz ya. aşırı derecede cahil olmayan kişiler hariç bilgiye açık olan her kişiyi dinden çıkartırım abi, din denilen şey saçmalık. insanlar cahilliklerini din ile açıklıyorlar başka birşey değil. dindarlar istese fiziğe karışmayın, allahın işidir bile diyebilir. ama dinsizler için böyle birşey söz konusu değil kanımca. sizler dini bilgisizken, yani en basitinden "dünyanın oluşumu nasıl oluyor?" sorusuna cevap alamadan müslümanım dediniz. doğar doğmaz kulağınıza (ben dahil) ezan okundu. buna beyin yıkamak derler, eğer beyniniz yıkanmamış olsaydı sizde bizim gibi düşünecektiniz. inancın kaynağı cahilliktir diyerek, konuyu fiziğe bağlamak istiyorum..
BBC'nin Black Holes (Kara Delikler) belgeselini izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=36odIjUJUSA&feature=related buda paralel evrenler hakkında.
http://www.youtube.com/watch?v=AQSxAyYq5Pk&feature=relmfu ışık hızı hakkında.
youtube'den verdiğim iki videonun yapımcılarının bir çok videosu var izlemenizi öneririm.
-
Cendereli bunu yazdı:
-----------------------------Inanci savunanin dip notuna bakarmisiniz;
"+ Bana esmeyi anlat - Fiyuv fiyuv + Ne yapıyon lan - Esmeyi anlatıyorum abi + Lan olum bi siktir git "
Haci,Sen cok inanmissin. Baskalarina edecek bir sözün oldugunu hic sanmiyorum. Önce kendine bak demezlermi adama..
-----------------------------Bu imzada yazılanlar ile sen benim inancımı mı ölçüyorsun :) Yuh ama. İnançlıyım yada inançsız mesele o değil sadece merak ettiğim şuydu tam okursan bir önceki mesajı... dedim ki biz en azından Allaha inanıyoruz siz neye inanıyorsunuz sorum çokta zor değildi yani.
-
güzelim konu ota sarmış
-
blimsel gerçrekleri sunuyorsun önlerine bi bok diyemiyolrar sonra sıkısınca tanrı yarattı şöyşe oldu böyle oldu bu konudakş yazanlar kadar birazık tv de bari konusanlar kadar gercege yakın bişey söyleyin amw ya kafam düzelince ayrıntılı yazacam
-
ispatlanamadığı sürece Tanrı sadece metafiziksel bir kavram olarak kalıcaktır.