Japonya'da Yaşamak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    dcpromo bunu yazdı

https://www.youtube.com/watch?v=au2WqZXXHrQ

bu adam yazılımcı, iletişim kurarsan belki 3 5 bişi öğrenirsin. 

ha bu arada evet fedöcü

JAPONIC'i biliyorum, bu adam yazilimci degil. Belki diplomasi var ama kesinlikle degil, bu adam fetocu direkt.

kendisine arac satisi icin yaptirdigi dandirik drupal siteyi hatirliyorum cunku.

Ha, iletisime gecilebilirse yardimci olur mu? Abiler, ablalarla arasi iyiyse ve ugrasma, yardim etme egilimi varsa, belki.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    myblackworldweb bunu yazdı

..

~@~

@Coder2 , Ayşegül'ler neler yapıyor öyle. ^^`

biraz özetler misin, nasıl gitmiş, şu an orada ne yapıyor gibi gibi,

Hocam kız Yıldız Teknik'te Elektronik & Haberleşme bölümünü bitirip Japonya da iş buluyor. Anladığım kadarıyla teknolojiyle ilgili meslek gruplarında iş bulma ve bu şekilde vize almak daha kolaymış. Kız torpilsiz (normal olan gözümüzde çok değerli olmuş artık :( ) ve Japonya bilmeden (İngilizce si var) iş bulmuş. 

Japonya da evlerin küçüklüğü, insanların sosyal ilişkilerinin zayıflığı ve yemek kültürleri bana negatif yönler olarak geldi. Trafik sorununun olmaması, herşeyin dakik olması, alım gücünün yüksek olması ve heryerde yeşil alanların olması da pozitif yönler.

Japonya da kızlar ve erkekler Batı Tarzı karşı cinsi (Türkiye yi de batı sayıyorlar, muhtemlen Avrupa değilde yön olarak Batı diyorlar sanırım :D ) çok beğeniyormuş.

Baklava, lokum ve kebap ı bilmeyen Japon yok sanırım. Kaç tane youtuber in videolarını izlediysem röportajlarda vs hepsi bunları biliyor.

Nasıl gittiğini ve vize olaylarını detaylı anlatmıştı ama aklıma kalmamış.

Teşkkr'ler. 

koyu yerle ilgili olarak, bu biraz "nadir olan kıymetli olur" cümlesi gibi geliyor bana. 

geçen Japon yapımı bir film seyretmiştim, film, serseri sorumsuz(adam maaşını alıp gidip bütününe yakınını veledrom'da bisiklet yarışlarında oynayıp kaybediyordu.)Japon aile babasının durumuyla ilgiliydi , aile ziyaretleri filan çok ilginçti. bir de bulunulan bölgeyi tam olarak bilmiyorum da(yalnız kıyıya yakın bir yer olabilir, artık pasifik tarafı mi yoksa Çin denizine bakan tarafında mı bilmiyorum ama, çokca Tayfun bekliyorlardı evlerinde), kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdeydi. @@, insanlar filan yoktu sokaklarda, gerçi film emekli insanların yoğun olarak ikamet ettiği toplu konut bölgesindeydi. şehir merkezinde biraz. daha hareketlilik vardı. sokaklar,yollar,parklar çok dar idi. 

bir de bu japonya'da tren'le ulaşım çok kullanılıyor heralde. nâdiren belediye otobüsü kullanımı gördüm. Almanya için söyledikleri gibi, metro ve tren ağı geniş sanırım. 

bir de doğrudan konuşmuyorlar çok, imâlı konuşuyorlar, durum tespiti çok yapıyorlar. 

idare şekli ve din filme çok az yansıyor. 

bir de sınıf ve soy önemli heralde bu japon'larda. 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

@sniperscope Ibrahim abi cok iyi. Kendi isini kurdu Japonya'da. Arada gorusuyorum kendisiyle. Bir ara TR'ye donmustu cok durmadi tekrar Osaka'ya geri dondu.

@end hocam unutmazsam soracagim kendisini aradigimda.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

ali tada diye birini takip ediyorum . türk ama japon vatandaşlığı almış canblı yayın açıp japonyayı geziyor. her sorunu da cevaplıyor

şuan için dışardan vizeleri iptal etmiş sanırım japonya. öyle demişti

sadece ailesi olanlar gelip gidiyormuş

ha diyelim ki açıldı. tokyoya gitme. dünyanın en pahalı ilk 10 şehirlerinden birisi.

1+1 evlerin geçen fiyatını demişti felaket pahalıydı.

evi alıyormusun kiralıyormusun belli değil :)

bence güzel seçim . hep derim uzak doğuya gideceksin. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    myblackworldweb bunu yazdı

Smiperscope, İbrahim abi orada.

Osaka da yaşıyor. 

iletişimin var mı @SniperScope'la, nasıl, keyfi yerinde mi? bir ara model uçak ile ilgili birşeyler paylaşacaktı. sonra ne oldu bilmiyorum,artık kendi mi istedi, yoksa özel bir nedenden mi anlamadım uzaklaştırdılar. 

bir ara daha sonra forum'a tekrar 2nci kez geldi ve yeniden uzaklaştırılmıştı. anlam veremedim, özelde de bunu  merâk ediyorum. 

~@~

@Coder2 , Ayşegül'ler neler yapıyor öyle. ^^`

biraz özetler misin, nasıl gitmiş, şu an orada ne yapıyor gibi gibi,

Evet ibrahim abi ile 2-3 günde bir görüşüyoruz. Keyfi yerinde. Araç alım satım işi ve amazon yapıyor. 

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    end bunu yazdı
    dcpromo bunu yazdı

https://www.youtube.com/watch?v=au2WqZXXHrQ

bu adam yazılımcı, iletişim kurarsan belki 3 5 bişi öğrenirsin. 

ha bu arada evet fedöcü

JAPONIC'i biliyorum, bu adam yazilimci degil. Belki diplomasi var ama kesinlikle degil, bu adam fetocu direkt.

kendisine arac satisi icin yaptirdigi dandirik drupal siteyi hatirliyorum cunku.

Ha, iletisime gecilebilirse yardimci olur mu? Abiler, ablalarla arasi iyiyse ve ugrasma, yardim etme egilimi varsa, belki.

Aynen öyle karısıda bir fetö okulunda öğretmenlik yapıyordu...

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Oğlum biriniz  de beni alın lan şu türkiye sınırlarının dışına, harbiden insan değilsiniz :)

En son 70 yaşında bir kadınla evlenmek zorunda bırakacaksınız benim gibi Yiğidi :)

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

İbrahim abi çok iyi adamdı. Saçma sebeple banladı. Keşke geri çağırsalar.

Ne Mutlu Türk Doğana..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

@sniperscope Ibrahim abi cok iyi. Kendi isini kurdu Japonya'da. Arada gorusuyorum kendisiyle. Bir ara TR'ye donmustu cok durmadi tekrar Osaka'ya geri dondu.

@end hocam unutmazsam soracagim kendisini aradigimda.

Tesekkur ederim hocam, ozellikle iklim konusunda izmir benzeri bir sehir ariyoruz :)

Diger murid/muridelere de tesekkur ederim. Var olun.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Abi ben çok istiyorum ya nereye nasıl başvuruyoruz makine mühendisi illaki arıyorlardır allam çok efsane bi ırk bence, japonca da öğrenilebilir güzel bi dil bence. Üff ne hayal kurdum, benim acil kolonya içmeyi bırakmam gerekiyor galiba :S 

Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 6718 Toplam Mesaj: 48
japonya iklim