folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)

Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

Mumin kardeşlerim hadi elamanı anladık,kabir azabı yoktur diyerek dikkatileri uzerine cekmiş olabilir ama benimde kafamda bir kac soru var ;

1Simdi Tanrı bizleri özgür irade ile yaratmıs yada o iradeyi bize vermiş ama bir seyin özgür,heleki bu irade ise,karşısında iki yol olmalı bu iyi ve kötü,ancak ozaman irade özgür olabilir.Tanrı cennet yahut cehenneme gidecegimizide bizim özgür irademizin sonucları ile belirlecegine göre irademizin vasfıları çok,ama dedigim gibi iradenin özgür olabilmesi için iyi ve kötü olmak zorundadır.Kötülük belirtildigi üzere seytandır yani seytan bizleri kandırır yada biz seytana uyarız bu yüzden kötuluk insandan degil seytandan dogar yani bizler irademizle seytana ya uyar kötü ya uymaz iyi oluruz.Bu noktada iradenin özgür ve Tanrının bizleri sınaması için gecerli olan kötülük mutlak suret ile gerekli ise Şeytan ve ona uyanlar olmak zorundadır aksi takdirde irade özgür olamaz.Peki bizleri insan ve degerli yapan sey olan özgür irade seytana muhtacsa bizler neden iyiler kadar kötulerin olmasına karsı cıkarız sonucta biz seytanı görmeyiz ama insanı göruruz insanı seytan kandırackki kötulugu ondan görup irademizi sınamalıyız yoksa kimse hırsızlıgı kendi kendine ögrenmez yada birisne zarar vermeyi baskasından seytanın kandırdıklarından görmek zorundadır.

2-Tanrı bizlere korkun der ama korkuyuda sevincide sevgiyide yine kendisi yaratmıstır.Bizlere size bir cehennem yarattım der ve kötuluk ederseniz burda yanıcaksınız der bizleri ilk önce korku ile kendine baglamaya calısan din bunu sevgi ile yapamamaz mı.Şükür etmek tessekur dur bir nevi,fakat bizler hangimiz bu dunyaya istiyerek geldik ki Tanrıya şükredelim.Simdi Tanrı butun evreni yaratıyor ve sonra bizi yaratıyor ve ardından bize kendisine şükretmemizi istiyor neden Tanrı egoist mi ? Sonra intihar ederseniz cehennemde yanarsınız diyor neden ? Belki adam bu dünyaya gelmek istemiyor Tanrı hem onu yaratıp hemde sukretmesini ama kendisini öldurmemesini istiyor simdi filistinde ki bir çocuk annesi,babası öldugu için mi Tanrıya şükrettsin yaşıtları avrupada gununu gun ederken misal fakir fukara bir cocukda sukredip ibadet ediyor çok zengin bir çocukta simdi bu ikisi cennete giderse Tanrı haksızlık yapmıs olmaz mı ?

cevaplanırsa siz din kardeşlerim su fani dünyada bir sevap daha kazanmıs olup bu yolda bir adım daha ilerlemiş olursunuz selam ve dua ile

Huzur islamda. 

konuyu takip ediyordum ama yazma girisiminde bulunmuyordum taki senin yazina kadar

ben ne alim ne bilmisim ama kendi dusuncelerimle bildiklerimle cevaplamaya calisiyim

simdi bilindigigibi bu hayat bir sinavdir simdi matematik sinaviyla tarih sinavi ayni olmaz demek istedigim herkez farkli sekilde sinaniyor ve sinandigi sekildede sorgu zamani gelince ona gore degerlendirilecek

simdi cok zengin yada musluman kesimde yasayan bir muminle fakir kafir bir kesimde yasayan muminin sevaplarinin gunahlarinin degeri farklidir mesala kafirlerin bulundugu bir ortamdaki mumin bir kisinin kucuk bir sevabi tam tersi sartlardakinin 1 gunluk sevabindan fazla ola bilir secenekleri cogalta biliriz

umarim kisaca acikliya bilmisimdir kardesim

bu konuyu acan arkadasa gelirsek hakkinda kotu birsey diyemem diyipde iftiraya sebeb olamam ama sana soruyorum

neden ilk sayfadaki arkadasimin yazdigi ayetleri aciklamalari yorumlamiyorda kendi acindan sana enuygun gelecek sekilde yorumlamaya calisiyorsun.ha bunun tam terside ola bilir sadece ben oyle hissettim eger yanlissam duzelt ve  o ayetleri bir zahmet bana aciklarsan sevinirim

kalin sagilacakla

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek

ayrica devamini okuyunca konunun seninde basi takildigin yerlere cevap vermek istedim buyur

.........................................................................

İslam dini akıl dininidir.İslamda akıl dışı hiçbirşey bulamazsınız.bunda hepimiz hemfikirmiyiz.EVET

(evet hem fikiriz akli basinda olmalisin dinin icin ama her akli basinda olanda muminde bir kuran acar okur arastirir her aklibasindan olan demek degildir ki Allahin emrettiklerini bildirdiklerini sorgular Allah herseyin en iyisini bilir )

Şimdi benim annem babam ve dahi 7 sülalem müslüman.banada küçüklüğümden beri gerek okulda din dersinde, gerek kuran kursunda, gerek ise dindar birkaç büyüğüm hep bana arapça sureleri ezberlettiler.ben dedim ki ne yazıyor burda onuda öğrensek ya.onlar: tabi yavrum sen onlarıda araştır öğren tabi yavrum ama bak bu daha sevap:)

(Bende kuran kursuna gittim bende arapca sureler okudum ama surenin altindada turkce aciklamasi vardi seninkinde yokmuydu onu anlamadim vallaha benim bildigim kitaplarin butun cogunlugunda aciklamasi var )

Velhasıl biraz daha büyüdük sormaya başladık :ben Türkiye de doğdum annem babam bana müslümanlığı öğrettiler.ya Fransa da doğsaydım?

(ben gecen televizyon izliyordum ingilteredeyim suan belirtiyim islamla ilgili bir konu vardi ve konu uzeerine konusan bir ingilizdi annesi babasida ingilizdi ve sahista musluman bir kardesimdi islami secmis sence bu dinkardesim nasil islami bulduysa sende bulmalisin)

Sonra kendimi fransız çocuğun yerine koyup sordum: ben Fransa da doğdum ve annem babam hıristiyan bana bunu öğrettiler peki ya Çinli doğsaydım?

(ha fransiz hacinli ne farki var onu anlayamadim cine islam gitmemismi yani ordada muzluman kardeslerim var onlara ne diyorsun anne babasinin dini farkli olupta musluman olanlarda var )

bu böyle gider sonra dedim ki kendime sorgulamayan insan doğruyu nasıl bula?ve araştırdım daha ziyade kafa patlatıp düşündüm.ilk önce tanrı var mı yok mu diye kesin karar vermeliydim.düşünerek Tanrının varlığına deliller aradım ve buldum ama ilkokulun din kitaplarında ki gibi yoğurdun içinde deği.Sonra dinleri taradım nerde hangi din ne diyor?kalmadı tarikatları mezhepleri ve din dışı felsefeleri araştırdım.sonunda hepsini akıl süzgecinden geçirip ırmakta altın arayan misali değersiz taşlları altından ayıkladım.

(demekki teredtut ediyorsun gercek bir mumin bence sorgulamaz inanir cunki onu kalbinde hisseder akilinla onlari ariyacagina kurani arayip ulsaydinda aciklasaydi sana herseyi tumdinleri gecmisi turkce aciklamalarida varyani )

Ama o fransız çocuğun sorduğu soruyu hiç aklımdan çıkarmadım: anne biz pekinde olsaydık dinimiz olimpiyatmı olacaktı?

(aaa isi espiriye vurup birazda tiye alma hissediyorum nedense hindistandanda dog avrupada dog nerde dogarsan dog bu ayrim ne diye orasi burasi islam heryere gitmistir onu bulmak almak kabul etmekte sana kaliyor

bana ataist diyenler bilsin ki değil dünyanın diyar-ı masivanın neresinde olursanız olun benim gözümde ataizm çocuğun anne babasından duyduğuna düşünmeden inanmasıdır.

(bu demek oluyorki ben kendi kurallarimi koydum kendi dinimi kurguladim yanlismi dusunmusum cunkii bana anne babam ailem ben kucukken bana kurani namaz kilmayi dinimizi bildiklerikadar her sekilde kulturel veya bilgisel ogretmeye calisti vede ben bunlara inaniyorum simdi ben ataistmiyim ailenin cocuklarina dini islami ogretmesi sart degilmidir bu bir Allahin emri degilmidir ben zaten aklimlada kalbimlede Allahin birligini tekligini anladim kavradim fazla desmekte hem akla hemde inancina zarar biz birseyin icindeki hic birseyken senin benim ilmim Allahin ilmi bilkisi karsisinda tum okyonuslardaki bir damla su kadar ken onun buyruklarini sozlerini nasil tartisiriz bir konuda haklida olabilirsin seni kotulemiyorum kardesim yanlis anlama ha eger ailen hurafeleri ornegin yok agaca turbeye bez baglamak kuyuya para atmak oraya buraya kafasini yuzunu surmek gibi batil inanclari ogrettiyse bu yanlis bunlari tabiki aklimizla beynimizle en onemlisi kuranin araciligiyla cozup ogrenip dogrusunu bilecegiz

kal sagilacakla eger kimseyi uzduysem fazla ileri gittiysem af ola ben bildigimkadar sorularini yanitladim ha bu arada fazla vucudun parcalarini kafayi takma cunki benlik his diyorsunya bir insanin parmagi yada bacagi koptugunda benligin nerde diye sor yerdeki bacagindami diye sor belki yanitlar ruh ruh ruh etparcasini fazla kafana takma soyle dusunsene Allah herseye kadir dir bir emriyle daglar yerinden oynar dunya alt ust olur bu kudret bize kabir azabinida yasatir cenetin o tatli serbetlerindende icirir kal sagilacakla

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:

tamam arkadaşlar kabul ediyorum artık siz ne derseniz vardır.zaten bence de konu saçma sapandı.aslında evet evet doğruyu söyliyim ki konuyu meşhur olmak ve hit almak adına açmıştım.ama tövbe ediyorum bakın.şimdi hemen gidip devletten aldığı para yetmiyormuş gibi katıldığı cenaze,v.b. cemiyetlerden ek ücret alan, az verincede yüzünü çeviren, bir büyük hocadan işimdeki cini çıkarmasını istiycem.hem bunların urafe olduğunu biz nerden bilicez.büyük alimler varken biz niye düşünelim.onlar neyin urafe olup olmadığını söylerler bize.bize düşen onların anlattığına iman etmek.

fransız çocukta varsın saçma sapan sorularına devam etsin.belki düşünürde bir gün oda hak dinin olimpiyat değil islam olduğunu bulur..

ya hoca kaç kere dicem yaaa :) urafee değiilll hurafee ooo xD

Ölümü kimse açıklayamaz.. Bilimadamları uğraşır bir yere kadar gelirler, o yer bilimin izin verdiği en son yerdir sonrası yok bilemez kimse.. Ölünce anlarsın ama bu bize yaramaz çünki anladığını anlatamazsın.. O yüzden böyle konuları sorgulamak yersizdir..

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    be_cool bunu yazdı:

(demekki teredtut ediyorsun            gercek bir mumin bence sorgulamaz inanir            cunki onu kalbinde hisseder akilinla onlari ariyacagina kurani arayip ulsaydinda aciklasaydi sana herseyi tumdinleri gecmisi turkce aciklamalarida varyani )

işte anlattığım şey:Dünyada sorgulamadan inananlar çoğunlukta olduğu için herkes ANNE BABASININ DİNİ neyse onu sürdürüyor.

o yüzden italyanlar yylardır hıristiyan sorgulamadıkları için ala vatikanın peşindeler.

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:
    be_cool bunu yazdı:

(demekki teredtut ediyorsun            gercek bir mumin bence sorgulamaz inanir            cunki onu kalbinde hisseder akilinla onlari ariyacagina kurani arayip ulsaydinda aciklasaydi sana herseyi tumdinleri gecmisi turkce aciklamalarida varyani )

işte anlattığım şey:Dünyada sorgulamadan inananlar çoğunlukta olduğu için herkes ANNE BABASININ DİNİ neyse onu sürdürüyor.

o yüzden italyanlar yylardır hıristiyan sorgulamadıkları için ala vatikanın peşindeler.

birnevi seni anlamaya basladim sanirim tepki cekmen tamifade edememenden kaynaklana bilir

son din islam bunu sorgulamaya gerek yok ha ailenden cevrenden bir hurafa gectiyse yok dilekdir faldir ufurukcudur bunu sorgula cunki kurani okuyunca bu turseylerin hurafe oldugunu anliyorsun ve bunun yanlis oldugunu mantiginla bula biliyorsun bu ne guzel birseydir su turbelere gidip duanin yani sira acayip acayip seyler yapanlar agaclara bez baglayip birseyler isteyenlerde dusunse ah ne guzel olur bak burda hakli ola bilirsin ALLAH tan meded bul dile o herseyi goren duyandir agactan kuyudan bir mezardan dilemekte din disi birseydir bence iste dedigingibi kulturden aileden cevreden gecmis coguda yargilamamis dusunmemis

kisacasi herseyin cevabi kuranda kardesim bu hiristiyanlara filan gelincede suan ilmim bilgim aciklamaya yetmez neden dusunmezler yargilamazlar islami kabul etmezler aslin anlamaya yeterde bambaska bir kinu olusur neyse kal sagilacakla

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

islam da mezara tapma merzardan aman dilenme yoktur..okuyorsan kutsal kitap ve hadis leri bunu bilmen lazım

ancak o mezarda yatan şahsın hürmetine birşeyler dilemek vardır..onun hatırı için hesabı..

çoksa tel çek kıçına dola.çabut bağla fln yoktur islam da

dininizi yalnış öğreniyorsunuz..sonra bilmiş bilmiş siz biliyonuz da ööle olmaz da kıl da düy de diyonuz 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    daha hurafe yazmayı bilmiyorsun.Böle sacma sapan ıspat diye uydurduğun zırvalarla çürütmeye calıstıgın  düşünceyi bir kere daha düşün.Sonra ne kadar sacma bir konu actıgını sende anlayacaksın
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByADiGe
    ByADiGe's avatar
    Erkek

Kabir azabı haktır Sual: Kabir azabı gerçekten var mı?
    CEVAP
    Kabir azabının varlığını bildiren vesikalardan bazıları şöyledir:

İmam-ı a'zam hazretleri buyurdu ki:
    Kur'an-ı kerimde (Onlar, sabah-akşam ateşe sokulurlar. Kıyametin kopacağı günde, "Firavun hanedanını azabın en çetinine sokun!" denilecek) buyuruldu. (Mümin 46)

Sabah-akşam görecekleri azap, Kıyametten öncedir. Âyetin devamında onların şiddetli azaba sokulacağı bildiriliyor. Birincisi kabir azabı, ikincisi ise Cehennem azabıdır. (El-Kavl-ül fasl)

İmam-ı Gazali hazretleri de, (Bu âyet-i kerime kabir azabını gösteriyor) buyurdu. (İhya)

Nuh suresinin, (Günahları yüzünden suda boğuldular, ardından da ateşe atıldılar) mealindeki 25. âyet-i kerimesinde geçen Feüdhılu kelimesindeki F harfi, hiç ara verilmediğini gösterir. Yani (Suda boğulduktan hemen sonra kabirdeki azaba maruz kaldılar) demektir. (El-Kavl-ül fasl)

Al-i imran suresinin, (Allah yolunda öldürülenleri [şehidleri] ölü sanmayın! Bilakis onlar diridir) mealindeki 169. âyet-i kerimesi de, kabir hayatını bildirmektedir. (El-Kavl-ül fasl)

İmam-ı Şarani hazretleri buyuruyor ki:
    Taha suresinin 124. âyet-i kerimesindeki "Maişeten danken" kabir azabını bildiriyor. Çünkü hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Mümin kabrinde yemyeşil bir bahçe içindedir. Ayın ondördü gibi aydınlatılır. "Feinne lehü maişeten danken" âyeti, kâfirlerin kabirde görecekleri azabı bildirir. 99 tinnin kâfirleri kıyamete kadar kabrinde sokup azap eder.) [Tirmizi]

Tekasür suresinin 3. âyetindeki, bu övünmenizin kötü akıbetini "İleride bileceksiniz!" demek, "Ölürken" demektir. 4. âyetindeki "Yine ileride bileceksiniz" ise "Kabirde" demektir. (Celaleyn, Medarik, M.Tezkire-i Kurtubi)

Bekara suresinin, (Ölü iken sizi diriltti. Tekrar öldürecek ve tekrar diriltecek) mealindeki 28. âyetinde bildirilen, ikinci dirilme kabirde olacaktır. İmam-ı Nesefi de bu âyetin kabir azabı ve nimetine işaret ettiğini bildirmiştir. (Tefsiri Şeyhzade)

İmam-ı Nesefi hazretleri, Araf suresinin, (Orada yaşayıp, orada öleceksiniz, yine oradan dirilip çıkarılacaksınız) mealindeki 25. âyetindeki "Orada"dan maksat kabir hayatıdır. (Şeyhzade)

İmam-ı Nesefi buyurdu ki:
    Casiye suresinin, (Allah sizi diriltir, sonra öldürür) mealindeki 26. âyetinde, diriltmenin kabirde olacağını bildiriyor. (Şeyhzade), Tevbe suresinin, (Onları iki defa azaba uğratacağız) mealindeki 101. âyetindeki azabın birisi kabir azabıdır. (Kadi Beydavi)

İmam-ı Süyuti hazretleri, "Kabir azabı" ile ilgili Şerhussudur isminde müstakil bir eser yazmıştır. Buhari ve Müslim ve diğer hadis kitaplarındaki kabir azabı ile ilgili hadis-i şerifleri nakletmiştir. Her hadis kitabında kabir azabı bildirilmektedir. Kabir azabını inkâr eden, bütün hadis kitaplarını inkâr etmiş olur.

Hazret-i Âişe validemiz, (Ya Resulallah, bu ümmet, kabirde azap görecek, benim gibi zayıfların hali ne olacak?) diye sual edince, Resulullah, İbrahim suresinin, (Allah, iman edenlere, dünya ve ahirette de sabit sözlerinde sebat ihsan eder) mealindeki 27. âyeti okudu. (Bezzar), Bu âyette, kabir hayatının hak olduğu, müminlere kavl-i sabit ihsan edildiği bildiriliyor. (Tefsir-i Celaleyn)

İslam âlimleri, kabir hayatının ahiret hayatından olduğunu, kabir azabının da ahiret azaplarından olduğunu bildirmişlerdir. (Mektubat-ı Rabbani)

Yukarıda âyet-i kerimelerle kabir azabının hak yani gerçek olduğunu bildirdik. Şimdi de kabir azabı ile ilgili hadis-i şeriflerden bazılarını bildiriyoruz. Peygamber efendimiz buyuruyor ki:

(Kabir azabı haktır.) [Buhari]

(Kabir ya Cennet bahçesi veya Cehennem çukurudur.) [Tirmizi]

(Kabir azabının çoğu, üzerine idrar sıçratmaktan olacaktır.)
    [İ.Mace, Nesai, Hakim, Dare Kutni]

(İdrardan sakının! Çünkü kabirde ilk hesap bundan olacaktır.) [Taberani]

(Allahü teâlâ, bazı kimseleri, insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratmıştır. İnsanlar, ihtiyaçları için onlara başvururlar. İşte bunlar, kabir azabından emindirler.)
    [Taberani]

(Şehid kabir azabından emindir.)
    [İbni Mace, Beyheki, imam-ı Ahmed]

(Dün gece rüyamda, bir kimseyi kabir sıkarken gördüm. Namazı gelip onu kabir azabından kurtardı.)
    [Hâkim]

(Cuma gecesi
    "Fâtiha" ve 15 kere "İzâ zülzilet" okuyarak iki rekât namaz kılan kabir azabından emin olur.) [Deylemi]

(Fisebilillah gözcü olarak vefat eden kabir azabı görmez.)
    [İ. Ahmed]

(Allah’ım, kabir azabından Sana sığınıyorum.) [Müslim, Nesai, Hâkim, Harâiti]

(Kabir azabından Allah’a sığınınız.)
    [Müslim, İ.Ahmed, İ.E.Şeybe]

(Gizleyebilseydiniz, kabir azabını işitmeniz için Allah’a dua ederdim.) [Müslim, İ. Ahmed, Nesai]

(Allah’a yemin ederim ki, 99 tinnin Kıyamete kadar, kâfire kabrinde azap eder.)
    [Ebu Ya’la, İbni Hibban, Tirmizi]

(Namaz kılmayanın kabri ateşle dolar. Gece-gündüz onu yakar. Bir tinnin, her namaz vaktinde onu sokar.)
    [Kurretül-uyun]
    [Tinnin isimli yılan, dünya yılanı değildir. Kâfire ve günahkâra azap etmesi için Allah’ın yarattığı bir mahlûktur.]

Resulullah efendimiz, iki kabir yanında durup, (Bunlardan biri idrar sıçramasından sakınmadığı için, diğeri ise, Müslümanlar arasında söz taşıdığı için, kabir azabı çekiyorlar) buyurdu. (İbni Mace)

Eshab-ı kiramdan Ya’la bin Mürre hazretleri, bir kabirde azap olduğunu işitip, Resulullah efendimize haber verdi. Peygamber efendimiz de, (Ben de işittim. Söz taşıdığı ve üzerine idrar sıçrattığı için, azap yapılmaktadır) buyurdu. (Beyheki)

Peygamber efendimiz, iki kabrin yanına gelince, bir hurma dalı getirilmesini emretti. Hurma dalını ikiye kırıp, yarısını bir kabre, yarısını da diğer kabrin üstüne koyup, (Bu dal yaş kaldığı sürece azapları hafifler. Bunlar gıybet ve idrardan dolayı azap görmektedir) buyurdu. (İ.Mace)

(Dört kişinin, çektikleri şiddetli azaptan dolayı, Cehennemdekiler rahatsız olur. Bunlardan biri, ateşten kapalı bir tabut içinde, biri bağırsaklarını sürür, biri de kan ve irin kusar, öteki ise kendi etini yer. Tabuttaki, borçlu olarak ölmüştür, üzerinde kul borcu vardır.
    [Geriye mal da bırakmadığı için borcu ödenmemiştir.] Bağırsakları sürünen, idrardan sakınmamıştır. İrin ve kan kusan, müstehcen konuşmuştur. Kendi etini yiyen de, gıybet ve koğuculuk etmiştir.) [Taberani]

Peygamber efendimiz bir cenazede, (Ya rabbi bunu kabir azabından koru) diye dua etmiştir. (Müslim, Nesai, Tirmizi)

Ehl-i sünnetin ve hanefi mezhebinin reisi olan imam-ı a'zam hazretleri buyurdu ki:
    (Kabirde ruhun cesede iadesi, kâfirleri ve bazı günahkâr Müslümanları kabrin sıkması ve azap edilmesi haktır.) [Kavl-ül fasl

İslam âlimlerinin en büyüklerinden olan imam-ı Rabbani hazretleri, (Kabrin bedeni sıkması vardır) buyurdu. (Mektubat-ı Rabbani 3/17)

Yine İslam âlimlerinin en büyüklerinden olan imam-ı Gazali hazretleri de, (Kabir azabı ruha ve cesede birlikte olacaktır) buyuruyor. (İhya-i ulümiddin)

Karada ve denizde ölene de sual sorulur. Bu da ruhun bedene iade edilmesinden sonra olur. [Nuhbet-ül-leâli s.116, Bidaye s.91]

Ruh ve beden beraber günah işledikleri için, kabir azabı da, her ikisine birden yapılacaktır. (El-Müstened)

İmam-ı Süyuti hazretleri (Şerh-us-Sudur), Abdurrahman ibni Receb Hanbeli hazretleri (Ehvâl-ül-kubur) kitabında, İmam-ı Şarani hazretleri Tezkire-i Kurtubi Muhtasarı'nda bildiriyor ki:
    Eshab-ı kiramdan Abdullah bin Ömer hazretleri, (Yerden boynu zincirli birinin çıktığını, bir adamın bunu dövdüğünü, zincirli adamın yerde kaybolduğunu, böylece toprağa girip çıktığını gördüm) dedi. Resulullah efendimiz, bu zata, (O gördüğün kimse, Ebu Cehil'dir, kıyamete kadar kabrinde böyle azap çeker) buyurdu. (Taberani)

Özetini aldığımız hadis-i şerifin metninde Ebu Cehil'in İbni Ömer hazretlerinden su istediği de yazılıdır. Demek ki, Ebu Cehil'in sadece ruhuna değil, bedenine de azap yapılmaktadır. Cehennemde de, çürüyen vücut yerine yeni bir vücut yaratılacak, Cehennemdekilerin böylece hem ruh, hem de bedenleri azap görecektir. Azabı gören ve çürüyen beden değildir. Ruhun tasarrufu altında olan beden azap görecektir.

İmam-ı Süyuti hazretleri buyuruyor ki:
    Her ölünün ruhu, cesedine, bilmediğimiz bir halde bağlıdır. Ruhların kendi cesetlerine tesir ve tasarruf etmelerine ve kabirde bulunmalarına izin verilmiştir. Ölü kabirde çürüse de, ruhun bedenle olan bağlılığı bozulmaz. (El-mütekaddim)

Günahları ikisi birlikte işlediği için, yalnız ruha azap yapılması, hikmete ve ilahi adalete uygun değildir. Beden kabirde çürüse de, Allahü teâlânın ilminde vardır. Allahü teâlâ, ölüleri diriltmeye gücü yettiği gibi, bedene de azap yapmaya gücü yeter. Allahü teâlâ her şeye kadirdir, Onun kudretinden şüphe eden kâfirdir. (M. Nasihat)

Yanıp ölene kabir azabı

Günümüzde aklını dinde ölçü kabul eden bazı kimseler, yanarak ölene kabir suali ve kabir azabı olamaz sanıyor.

Mumyalanıp hep dışarıda kalan yahut hiç defnedilmdeyen ölüye ve yanıp kül olan kimselere de kabir suali olur. (Sirac-ül-vehhac ve Camiussagir şerhi)

Meşhur Emali şerhinde de, (Bir kimse kurtlar tarafından parçalanıp yense, yahut ateşte yansa, denizde çürüse, kabir suali olur, kabir azabına veya kabir nimetine kavuşur) buyuruldu.

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
    Kabir azabı, ahiret azaplarındandır. Dünya azabına benzemediği gibi, rüyada görülen azaba da benzemez. Böyle sanmak, kabir azabını bilmemekten ileri gelir. Kabir azabına inanmayan bid'at sahibi olur. (Hakkında hadis-i şerif olsa da, olmasa da, kabir azabına inanmam, akıl ve tecrübe bunu kabul etmez) diyen kâfir olur. (Mektubat-ı Rabbani 3/17- 31)

Aklın almadığı şeyleri akılla çözmeye kalkışmak çok yanlıştır.
    Akıl, göz gibi, din bilgileri de ışık gibidir. Göz, ışık olmadıkça, karanlıkta görmez. Göz, karanlıkta görmediği şeylere "Yok" diyemez. Akıl da, maneviyatı, fizik-ötesini anlayamaz. Aklımızdan faydalanmamız için Allahü teâlâ, din ışığını gönderdi. Göz, ışık olmadan karanlıkta cisimleri göremediği gibi, din bilgileri olmadan da akıl, manevi şeyleri anlayamaz. O halde akıl, din ışığı ile ancak manevi şeyleri anlayabilir.

Ölen kimse acı duyar
    Amerika’daki vahşilerin, oklarının uçlarına sürdükleri, "Kürar" ismindeki zehir, sinirlerin uçlarını felce uğratır. Adale hareket edemez. Ağrı yapmadığından insan zehirlendiğini anlamaz. Elini, ayağını oynatamaz, yere yıkılır, taş gibi kalır. Görür ve işitir ise de, gözünü kırpamaz, dilini oynatıp bağıramaz. Kabir azabı da buna benzetilebilir. Ölü, acı duyar, fakat kıpırdayamaz.

İnsan, ruhu sayesinde ayakta durur. Aklı, düşüncesi, ruhu sayesinde vardır. İnsanın vücudu, bir marangozun aletleri gibidir. İnsan ölünce, aletleri olmadığından, ruh bu aletlerle bir iş yapamaz. Ancak yine de, ruh ölü olmadığı için gider gelir, insanları tanır. Hatta evliyanın ruhları insanlara yardım eder. Bu yardım etmesi dünyadaki bedenindeki aletlerle değildir. Allahü teâlâ, ruhlara aletsiz de iş yapma özelliğini vermiştir. Vefat eden Hızır aleyhisselamın ruhu çok kimseye çeşitli yardım yapmaktadır.

Bir kimseye, başkasının bütün organları takılsa, o insanın aklında, düşüncesinde değişiklik olmaz. Marangozun eski aletleri yerine, yeni aletleri gelmiş demektir. Alet değişmekle, marangozdaki bilgi, kabiliyet değişmez. Kesmeyen bir testere yerine, iyi kesen bir testere gelirse, daha kolay iş yapar.

İnsan ruhu sayesinde vardır
    Görmeyen gözün yerine sağlam göz takılırsa görür. Kanı, kalbi, beyni de değişse, yine düşünceye tesir etmez. Sağlam organ takılmışsa, daha kolay iş görür. Çünkü insan, ruh demektir.

Bir insan yanmakla yok olmaz. Sadece aletleri elinden alınmış olur. Ahirette ona yeni aletler verilir. Mümin ise Cennete, kâfir ise Cehenneme gider. Ruh, kendisine verilen vücut sayesinde, ya nimete kavuşur veya azaba maruz kalır.

Ruhun mahiyetini bilmeyen veya Allah’ın kudretinden şüphe eden kimse, insan yanınca yok olduğunu, kabir suali ve kabir azabının olmadığını zanneder. Hâlbuki kabir azabının olduğunu dinimiz açıkça bildiriyor. Bu konudaki âyet-i kerime ve hadis-i şerifleri yukarıda bildirdik.

Yargısız infaz mı?
    Sual:
    Bazıları, (Kıyametten önce azap yoktur. Ahirette günahlar sevaplar belli olmadan, suçlar meydana çıkmadan kabirde azap çektirmek, Yargısız infaz olur. Mahkemeye çıkmadan karakolda dayak atmaya benzer. Bu ise ilahi adalete aykırıdır) diyorlar. Kabir azabı hak değil midir?
    CEVAP
    Böyle konuşmak, dini hiç bilmemek demektir. Çünkü kimin ne suçu işlediğini, kimin Cennete kimin Cehenneme gideceğini Allahü teâlâ elbette bilir. Hatta insanlar doğmadan önce de biliyordu. Hafaza melekleri, insanların iyi kötü amellerini tespit ediyor. Kimin suçu ne ise bellidir. Kabirde yargısız infaz yapılmıyor. Günahlarına karşılık azaba maruz bırakılıyor. Kabirde sıkıntı çeken müminin günahları azalır, hesap yerine günahsız gidebilir.

Aklı ölçü alan Mutezile fırkası, kabir hayatını ve kabir azabını inkâr etti. Ehl-i sünnet âlimleri ise, kabir azabının hak olduğunu vesikalarla bildirdiler.

Al Kardesim Burada Anlatior İster İnan İster İnanma Bu Sana Kalmis Bir Seydir

İş Budur Bundan Gayrısı Hiçtir !!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Heisenberg belirsizlik ilkesine göre hiçbir parçacığın hem konum hemde hız olarak tam tanımlanmış değerleri bulunamaz. Bu bir parçacığın belirli bir konumda sabit duramayacağı anlamına gelir.Çünkü sabit bir parçacığın tam tanımlanmış hızı sıfırdır... 

Her Hakkım Saklıdır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:

islam da mezara tapma merzardan aman dilenme yoktur..okuyorsan kutsal kitap ve hadis leri bunu bilmen lazım

ancak o mezarda yatan şahsın hürmetine birşeyler dilemek vardır..onun hatırı için hesabı..

çoksa tel çek kıçına dola.çabut bağla fln yoktur islam da

dininizi yalnış öğreniyorsunuz..sonra bilmiş bilmiş siz biliyonuz da ööle olmaz da kıl da düy de diyonuz 

kanka acaip özetlemişsin olayı :) :D

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
Toplam Hit: 26041 Toplam Mesaj: 150