folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)

Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmetguveli
    ahmetguveli's avatar
    Erkek
    Kabir azabı yoktur. Bizim hocamız bunu ilk söylediğinde bende şaşırmıştım ama sonra araştırdım. Kur'an_ı Kerimde direk olarak kabir azabı geçmiyor. Azap olarak geçiyor. Bunu o tarafa yorumlayanlar olduğu için bu duruma geldi. Kuranda iki azaptan söz edilir. 1. si dünyada çekilen 2. si cehennemdeki... Başka da yoktur.

Senden mehcur iken düştük Diyar_ı Liseye Not yine gösterdi hüsran hüsran üstüne Ahmet Güveli
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    hala mı bunlarla urasıorsunuz ?

birisi tutmuş "kaderi" bilimsel ve kendi çapında anlatıp neden olamıcanı anlatmış ne diyelim kendisine Allah'tan hidayet eylemesini diliyorum (tüm kalbimle..)

birisi tutmuş ona cevap yetiştirmiş hoca Kuran'ı okumadın mı sen ? Bırak inanmayanlar için Rabbimiz (inanlarında inanmayanlarında yaratacısı olan) onlar zaten inanmayacaklar Ey Muhammed onları sen mi hidayete erdireceksin derken neden inanmadıgı ap açık belli olan birisine bunları analtmaya calsııyorsunuz hojam ?

Hee ama şu olur adam gelir nedir yaw bu mesele inanmıyoum ama bi anlat bakalım der anlatırsın islamı anlatmak hepimiizn görwei ama adam resmen inandıklarımızla daşşaq geçer gibi yazmış ve sende bu adama anlatmaya calısmıssın..Bırak hojam ugrasma sen mi hidayete erdireceksin ?

2.Eleman Kuran kabir azabı yok diyor ondan olamaz diyor :) Hojam onu söyleyen hocana selamlarımı ilet :) O hocan namaz da kılmasın zira Kuranda namazın nasıl kılındıgıda yazılmıyor.Peki nerden biliyoruz namazın kılınısını ? Sünnetten sünnet nedir ? Efendimizin yaptıkları.Kabir azabını nerden biliyoruz ? Hadisten.Hadis nedir ?Efendimizin sözleri.Efendimizin iletilen her sözüne inanacak mıyız ? Şefaatine nail olmak istiyorsan 9 yasındaki Aişe anamızla evlendiğine bile inanıcaksın hee ama gerek yok ben o kadar iyiyim ki bana verilen emirleri yerıne getirme konusunda Allah ın şefaatinden şüphem yok efendimiz bana kefil olmasa sıradı geçerim diyorsan o da senin imanına olan güwenindir bişey diyemem ama takva sahibi olan insan asla böyle birşey düşünmez bırak boyle düşünmeyi tüm farz ibadetleri yerıne getirdiği halde acaba ben helak olmak ıcın yaratılanlardan mıyım diye düşünür,kıyamet gününden korkar.. Neysee nerde kalmıstık.. Peki efendimizde bir insan onun söylediği her şeyi emir olarak mı alacağız Bkz. Kuran da ne diyor ; O (Muhammed) kendi düşüncesine (zevkine) göre konusmaz o sizlere,kendisine insanlar hakkında emredileni açıklar.Bu hadis din ile mi ilgili ? ayan beyan... Efendimizin kendi fikrini açıklayan birşey yahut eşya veya cisimler üzerine kendi düşüncesini açıklayan bir şey mi ? hayır o zaman kabir azabı var mıdır ? Sen inanmakla sorumlusun en doğrusunu Allah bilir.Nakledilen hadiste kabir azabından bahsedilir o halde vardır.Lütfen artık yok diyecekseniz de mantıklı açıklamalar yapın (bulabilirseniz) yeterki konuyu amacından saptırıp dinimize satasmayı kesin ! Maddem ki sana ahiret bile saçma geliyor yada kader git topik aç orda anlat derdini hojam ama buda sana fayda etmez sen Allah'ı yaratıcı kabul edip peygamberlerine,meleklerine ahiretine kıyamet gününe hayır ve şerrin O ndan olduguna inanmadıgın sürece topikler sana fayda veremez.. İsterse en ehli kitap sahibi olanımız açıklasın bu konuyu yinede fayda etmez anlıcan yada anlamıcan :)

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek

eski konuyu hortlatmışız gene :) evet tartıştık fikirlerimizi karşılaştırdık ama niye hala düşünmeden iman etmeyi savunan arkadaşlar var? onları çözebilmiş değilim hala :(

neyse bende konuyu gene düşündüm bu akşam.en baştaki fikirimden tek değiştirdiğim bu mesele (kabir hayatı meselesi) Türklerden değil de mumyalmaya ve cesedin bozulmamasına önem veren bi ırktan geçmiştir büyük ihtimal.bİ ihtimal eski Mısır kaynaklı olabilir.

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    evet neden hala düşünmeden iman edenler var ?
    yada neden kendi düşüncesinin gerçek oldugundan ısrarla şüphe etmeyenler var ? Neden yazdığım bunca acıklamaya rağmen halen soruluyor ? Nedeni basit hocam ; öğrenmek için soran yok..

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultraslan_efe
    ultraslan_efe's avatar
    Erkek
    S.a Arkadaşlar bilmediğiniz mevzuları yalan yanlış tartışmayın hiç yoktan Dinden çıkarsınız.Herkes Bi Kelime-i Şahadet getirsin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciminli
    Ciminli's avatar
    Erkek

Bunun ispatindan kolay ne var.!!! Benim verecegim Ispat akli degil maddi

Deney ve Ispat icin gerekli olan Malzemeler:

1. Olurken dahi Allah in varligini inkar eden ve Imansiz omus mezari belli bir insan 

2. Kazma ve Kurek

3. Dogru Calisan bir Saat 

Bu kisinin mezarinin basina gidiyorsun. Mezarin ustunden bir delik acmaya basliyorsun. Deligin derinligi kolunun omuzla birlestgi yere kadar olmali. Sonra Aksam namazini bekliyorsun. Vakit girincede kolunu bu delikten asagi bir guzel sokuveriyorsun. Sonra olup olmadigina hem akli hemde manevi olarak tecrube ediyorsun.

Bu cok basit ve herkes tarafindan yapialbilecek bir Ispat kendine guvenen varsa denesin. Bu mevzuyu izmirde musevi bri cocukta bana acmisti kendisine bunu ispatayacagimi soyledim. Tamam ispatla dedi inanacagim demisti. Bende ona Imansiz olen birisinin mezarini biliyormusun dedim ama kesin katti son nefesindede imani olmadan olen birisi olmasi gerekiyor dedim. ""Babam"" dedi cok iyi biliyorum olurken bile inanmiyordu dedi oyle gitti dedi. Eminmisin dedim emin degil oyle dedi. Tamam git noterden belge al babamin kabri ile ilgili bir merakim var kendi rizam ile acacagim basima herhangibirsey gelirse tum sorumluluk bana aittir diye dedim. Onada tamam dedi. Sonra ona ne yapmasi gerektigini soyledim ilk basta aman sende birsey soyleyeceksin sandim dedi. Lakin is ciddiye gelince yapmaktan vaz gecti ona ne olabilecegini soyledim can tatli neyse denemek isteyen vatandas kimse tecrubesi cok basit...  Hem tecrube etmessen en azindan boyle birseyin olmadigini kanitlama (kendince) sansin var...   hadi kolaz gele gazan mubarek olsun :)

* Südün Bozuksa Senin Üc Gram Uckura Satilmissa Ruhun ! Yanasma * Gök Girsin Kizil Ciksin !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ciminli bunu yazdı:
    -----------------------------

Bunun ispatindan kolay ne var.!!! Benim verecegim Ispat akli degil maddi

Deney ve Ispat icin gerekli olan Malzemeler:

1. Olurken dahi Allah in varligini inkar eden ve Imansiz omus mezari belli bir insan

2. Kazma ve Kurek

3. Dogru Calisan bir Saat

Bu kisinin mezarinin basina gidiyorsun. Mezarin ustunden bir delik acmaya basliyorsun. Deligin derinligi kolunun omuzla birlestgi yere kadar olmali. Sonra Aksam namazini bekliyorsun. Vakit girincede kolunu bu delikten asagi bir guzel sokuveriyorsun. Sonra olup olmadigina hem akli hemde manevi olarak tecrube ediyorsun.

Bu cok basit ve herkes tarafindan yapialbilecek bir Ispat kendine guvenen varsa denesin. Bu mevzuyu izmirde musevi bri cocukta bana acmisti kendisine bunu ispatayacagimi soyledim. Tamam ispatla dedi inanacagim demisti. Bende ona Imansiz olen birisinin mezarini biliyormusun dedim ama kesin katti son nefesindede imani olmadan olen birisi olmasi gerekiyor dedim. ""Babam"" dedi cok iyi biliyorum olurken bile inanmiyordu dedi oyle gitti dedi. Eminmisin dedim emin degil oyle dedi. Tamam git noterden belge al babamin kabri ile ilgili bir merakim var kendi rizam ile acacagim basima herhangibirsey gelirse tum sorumluluk bana aittir diye dedim. Onada tamam dedi. Sonra ona ne yapmasi gerektigini soyledim ilk basta aman sende birsey soyleyeceksin sandim dedi. Lakin is ciddiye gelince yapmaktan vaz gecti ona ne olabilecegini soyledim can tatli neyse denemek isteyen vatandas kimse tecrubesi cok basit... Hem tecrube etmessen en azindan boyle birseyin olmadigini kanitlama (kendince) sansin var... hadi kolaz gele gazan mubarek olsun :)

-----------------------------

kolunu delikten sokunca noluyo hoja ısırıyo mu :D 

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    synthix
    synthix's avatar
    Erkek
    bi s*ktir git ya
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

şiii Sakin olun Gençler :) Burası arena degil

İspat Etmek zorun da degil bu çocuga kabir Azabının olup olmadıgını- İspat'a ne gerek var kalpten inanmak Gerek li.

Allah'ı Görebiliyon mu varlıgını sana kim ispat edicek. Bak ana karnına düşen bir spermin nasıl orada yuva yapıp büyüdügünü ve 9 ay gibi bir sürede rahim den dünyaya geldigini.

Rüzgarida göremezsin ama yüzüne vurdukca üşürsün. Sen Kalbini temiz tut inanmak istedigine ina ama en büyük ispat sana kuranı kerim. Herşeyin cevabı var orada herşeyin.

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
Toplam Hit: 24003 Toplam Mesaj: 150